24/4/08

Η Σταύρωση αποφεύχθηκε


Τελικά το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρη εξελίχθηκε σε φιλικό αγώνα, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν τη σοφία να προκαλέσουν μια-δυο αθώες διακοπούλες με την έναρξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε μια καθυστέρησης φάσης με τα άλλα δυο κρίσιμα παιχνίδια που διεξάγονταν την ίδια ώρα. Έτσι, στο 29΄ του αγώνα, και ενώ ο Άρης, εκμεταλλευόμενος την αγωνία των παικτών του ΠΑΟΚ για τα τεκταινόμενα στη Ρόδο, είχε μόλις πάρει μια διαφορά έξι πόντων, έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ κέρδισε τελικά μέσα στη Ρόδο τον Κολοσσό, κι επομένως ο ΠΑΟΚ σωζόταν και υποβιβαζόταν, οριστικά πλέον, το Ρέθυμνο. Αποτέλεσμα ήταν τα τελευταία 11 λεπτά του "ντέρμπι" να μην έχουν πλέον καμία σημασία, και ο ΠΑΟΚ να αφήσει τον Άρη να φύγει νικητής από το Παλατάκι με 74-75, έτσι, μόνο και μόνο για να μην έχει να λέει ότι έσωσε τον ΠΑΟΚ. Ήταν πάντως απόλυτα σαφές σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ, αν τελικά χρειαζόταν τη νίκη σ' αυτό το παιχνίδι, θα την έπαιρνε, ήθελε δεν ήθελε ο "συμπολίτης".

Μέχρι το 29΄ πάντως, ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και αγωνία, που έδειξε ευθύς εξ αρχής ότι θα πήγαινε σε χαμηλό σκορ και θα κρινόταν στον πόντο. Τσιάκος και Χαριτόπουλος ήταν οι καλύτεροί μας παίκτες, ενώ από τον Άρη ο Μάσεϊ έδειξε να έχει πάρει κάπως στραβά την υπόθεση με το σπάσιμο του αυτοκινήτου του.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο ΠΑΟΚ απέφυγε τον επονείδιστο υποβιβασμό, αλλά δεν έχει βέβαια κανέναν απολύτως λόγο να χαίρεται. Το φετινό πάθημα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, ώστε από του χρόνου να πάψουμε να δείχνουμε αυτή την αδιαφορία για την ομάδα που μας χάρισε ευρωπαϊκούς τίτλους και τόσες άλλες όμορφες αναμνήσεις, και να σκύψουμε πολύ πιο στοργικά πάνω από τα προβλήματά της. Είναι ευκαιρία για μια αναγέννηση του μπασκετικού ΠΑΟΚ, ανάλογη μ' αυτή που γίνεται και στον ποδοσφαιρικό. Ας κάτσουμε όλοι κάτω να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει, ας πάψει και ο κ. Κατσαρής να κρύβεται, γιατί αυτή η ομάδα έχει τεράστιο δυναμικό, και είναι κρίμα να χαραμίζεται. Το ζήσαμε αυτές τις μέρες στο Παλατάκι, τι λαό έχουμε, και τι ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργείται εκεί μέσα. Με λίγη οργάνωση και ορθολογισμό ο ΠΑΟΚ μπορεί του χρόνου, αν μη τι άλλο, να διεκδικήσει είσοδο στην τετράδα. Έτσι, ο κόσμος θα παραμείνει ζεστός, το μομέντουμ που δημιουργήθηκε απ΄αυτή την περιπέτεια θα διατηρηθεί, και η Ανάσταση θα επακολουθήσει.

20 σχόλια:

oKyrios είπε...

Kαλή Ανάσταση takola
κι άλλο κακό να μη μας βρεί
Το μόνο καλό που κρατάω απο τη χρονιά είναι η παρέα που βρήκα εδώ μέσα και έχω δυό -τρείς να κλαίμε παρέα...
Θέλω να πιστεύω ότι απο αυτή την χρονιά πρέπει να βγούν συμπεράσματα για τα λάθη που δεν επιτρέπεται να επαναλειφθούν.Άν μαθαίνουμε απο τα λάθη, μάς περιμένουν καλύτερες μέρες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Άς το ελπίσουμε.
Καλό Πάσχα!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και σε σένα Τάκολα και πάλι καλά ανακουφιστήκαμε! Το είχα απίστευτο άγχος αυτό το παιχνίδι.....

takola είπε...

Καλή Ανάσταση σε όλους και στον ΠΑΟΚ μας!!

dr.SeenG είπε...

Καλημέρα ΠΑΟΚι μου και χρόνια πολλά. Πριν 4-5 χρόνια η ομάδα μπήκε σε ειδική ρύθμιση και ο Πανελούδης ανέλαβε έναν "καθαρό" σύλλογο. Παρ'όλα αυτά, κατάφερε να μας φτάσει σ'αυτό το σημείο. Να θυμίσω πως η αρχή του κακού έγινε με τα υπέρογκα συμβόλαια των Νίλσεν και Μπασμίνωφ... Πανάκριβοι και στην πορεία... άχρηστοι.
Ας μην βιαστούμε αυτή τη φορά. Με αργά και σταθερά βήματα να προχωρήσουμε. Κι εμείς και οι μελλοντικές διοικήσεις.
Καλώς σε βρήκα ομόθρησκε :)

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελες πολυ να ηταν ετσι,οι παιχτες σου σκυλιασαν να νικησουν τον Αυτοκρατορα αλλα δεν μπορεσαν,το συμπερασμα ειναι οτι οι μικρες ομαδες σωζονται απο τις μεγαλες....

Ανώνυμος είπε...

""""""""""και ο ΠΑΟΚ να αφήσει τον Άρη να φύγει νικητής από το Παλατάκι με 74-75, έτσι, μόνο και μόνο για να μην έχει να λέει ότι έσωσε τον ΠΑΟΚ"""""""""""

Μην λες παπαριές φίλε. Αυτό δεν μπορούσαμε να το ισχυριστούμε σε καμία περίπτωση, αφού πρώτα σας βοηθησε η τύχη μέσω της τριπλής ισοβαθμίας.

"""""""""Ήταν πάντως απόλυτα σαφές σε όλους ότι ο ΠΑΟΚ, αν τελικά χρειαζόταν τη νίκη σ' αυτό το παιχνίδι, θα την έπαιρνε, ήθελε δεν ήθελε ο "συμπολίτης""""""""

Τωρα αυτό το "απόλυτα σαφές" πως το εβγαλες σαν συμπερασμα? Βλέπαμε τον ίδιο αγώνα? Μήπως από τη σταθερότητα της ομάδας σου φέτος? Μήπως από την αποφασιστικότητα που επέδειξε και σε άλλα κρίσιμα ματς? Μήπως από τα πολλά ματς που νικήσατε φέτος? Μήπως από την κακή αγωνιστική κατάσταση του Αρη? Η' μήπως από το χαλαρό mood των οπαδών (στην τσίτα ήσασταν αλλά να χαμε να λέγαμε λέω τώρα) ?

Φίλε πέρα από τον φανταστικό κόσμο που φτιάχνεις με τη φανατίλα σου για την ομάδα σου, υπάρχει και ο πραγματικός κόσμος. Προσπάθησε καμιά φορά να κάνει connect με αυτόν τον κόσμο γιατί έτσι όπως πάτε θα την διαλύσεται την όμάδα σας.

Και όχι τίποτα άλλο αλλά καλύτερα 10 γυναίκες να σου κάνουν κρεβατομουρμούρα παρά η μίρλα και η κλαψογκαντεμιά ενός παοκτζή ... δεν παλεύεται εγγυημένα!

takola είπε...

Επιτελικέ, κάνε connect και μην παπαρολογείς. Σου εξηγώ και πάλι, το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν άνευ ουσίας. Η υπόθεση "σωτηρία" είχε ήδη κριθεί. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, τότε και το ματς θα είχε άλλη εξέλιξη. Γιατί; Γιατί μέσα σ' ένα γήπεδο-καμίνι ο αδιάφορος λυγίζει φυσιολογικά στη θέληση αυτού που καίγεται. Πολύ περισσότερο όταν από τη μια μεριά έχεις μια μεγάλη ομάδα κι απ' την άλλη το σκουλήκι, ερπετό εθισμένο στην υποταγή...

Ανώνυμος είπε...

""""""""""Η υπόθεση "σωτηρία" είχε ήδη κριθεί. Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς, τότε και το ματς θα είχε άλλη εξέλιξη. Γιατί; Γιατί μέσα σ' ένα γήπεδο-καμίνι ο αδιάφορος λυγίζει φυσιολογικά στη θέληση αυτού που καίγεται."""""""

λάθος στα είπαν φίλε. Ο αδιάφορος λυγίζει φυσιολογικά αλλά : 1. Η Σκουλικάρα δεν είναι ποτέ αδιάφορη όταν παίζει με σας 2. το φυσιολογικά πάει σε μια φυσιολογική ομάδα, όχι στην πρωτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος που όση θέληση και να έχει πολύ απλα...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ! (πιστεύω αυτό το καταλάβατε στο ρέθυμνο που θέλατε να χάσετε με λιγότερο απο 15 πόντους και καταφέρατε να πάτε και να χασεται με 18 πόντους! Μια φυσιολογική ομάδα δεν θα μπορούσε να το καταφέρει όσο κακή και να ήταν)

oKyrios είπε...

"Προσπάθησε καμιά φορά να κάνει connect με αυτόν τον κόσμο γιατί έτσι όπως πάτε θα την διαλύσεται την όμάδα σας."

Eννοεί προφανώς "θα την διαλύσετε
την ομάδα σας"
Βουρκώνω απο αυτή την αδελφική αλληλεγγύη, απο το φιλεύσπλαχνο πόνο των αρειανών και το αγνό ενδιαφέρον τους να μη διαλύσουμε την ομάδα μας...
Είστε απαρηγόρητοι και το καταννοώ, φθάσατε φέτος τόσο κοντά να πανηγυρίσετε την εξόντωση του μεγάλου αντιπάλου αλλά δε σας έκατσε.Μόνο που δεν ήταν θέμα τύχης, ήταν η επιβολή του νόμου του ισχυροτέρου. Γιατί άλλο ειδικό βάρος έχει ένας ΠΑΟΚ, άλλο ο Άρης που μπορεί να πέσει και καμμιά κατηγορία και δε τρέχει και τίποτε.Ο ΠΑΟΚ φέτος είχε την χειρότερη με διαφορά ομάδα στην Α1 αλλά δεν έπεσε όχι λόγω τύχης αλλά λόγω οργανωμένου σχεδίου παραμονής του την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε με το καλημέρα ότι θα νικήσει το Ρέθυμνο, ενώ εδώ εμείς δεν επιτρέπαμε να αρχίσει το παιχνίδι.Την ίδια ώρα οι Ροδίτες έλαβαν το μήνυμα ότι σώζονται και με ήττα, το ΠΑΟΚ-Αρης έγινε ξαφνικά το πιό αδιάφορο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η στεναχώρια στα μάτια του (νικητή)Τζεβελέκη ήταν όλα τα λεφτά ...
Συμπέρασμα: μια μεγάλη ομάδα όσο και κακή να είναι δε πέφτει και ενώ η Αθήνα έχει τρείς, εμείς έχουμε (δυστυχώς) μόνο μία

Ανώνυμος είπε...

1. """""Βουρκώνω απο αυτή την αδελφική αλληλεγγύη, απο το φιλεύσπλαχνο πόνο των αρειανών και το αγνό ενδιαφέρον τους να μη διαλύσουμε την ομάδα μας"""""""

καθόλου φιλέσπλαχνοι. θέλαμε ξεκάθαρα να πέσετε. Αλλά εντάξει αυτή τη φορά το αποφύγατε. Την επόμενη θα σας πάρει μέσα στο σιφόνι, να δείτε τη γλύκα και να καταλάβαιτε ότι τρώμε τα ίδια σκατά όλοι εκτός ΠΟΚ. Άσε που εσείς πιστεύετε ότι έχετε δύναμη και είσαστε ντεμέκ ισχυροί, ανεβάζετε κατεβάζετε κυβερνήσεις υπουργούς και βουλευτές. Αυτά τα ακουνε όλοι βερεσέ πλέον...και κλασικά Βορειοελλαδίτικες γραφικότητες όπως λένε εδω κάτω στην Αθήνα.


2. """"μια μεγάλη ομάδα όσο και κακή να είναι δε πέφτει και ενώ η Αθήνα έχει τρείς, εμείς έχουμε (δυστυχώς) μόνο μία"""""

χαχαχουχαχαχαχαχαχα να χαρώ εγώ μεγάλη ομάδα που σέρνετε στον πάτο της βαθμολογίας! Είπαμε ...γραφικότητες.


Και να σας πω παίδες. Εντάξει όλα αυτά εγώ προσωπικά τα λέω στο επιπεδο της καζούρας και του χαβαλέ. Το λέω γιατί βλέπω άτομα να τρελένονται κανονικά.

oKyrios είπε...

Φυσικά και θέλατε ξεκάθαρα να πέσουμε, το γνωρίζαμε καλά αυτό,στο είπα προηγουμένως ότι ο πρόεδρος σας είχε την πίκρα δέκα ερπετών όχι επειδή δεν έπεσε ο ΠΑΟΚ αλλά γιατί τότε διαπίστωσε και αυτός ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σας δώσει αυτή τη χαρά.
Πιστεύω ότι θα γεράσεις περιμένοντας το σιφόνι να ρουφήξει το Δικέφαλο εκτος εάν καταλάβεις στο μεταξύ τι κάνει μια ομάδα μεγάλη και τι όχι (για σενα στο ποδόσφαιρο ας πούμε η Τρίπολη είναι μεγαλύτερη ομάδα απο τον ΠΑΟΚ σωστά?)Με την ίδια λογική και ο Αρης είναι η μεγαλύτερη της Θεσσαλονίκης. Εγώ όμως που ήμουνα στο γήπεδο όταν πριν 38 χρόνια σήκωσες την τελευταία σου κούπα τυχαίνει να έχω διαφορετική οπτική απο σένα. Εσύ μπορείς να επαναπαύεσαι στις δάφνες της 4ης(?)θέσης,δεν είναι και μικρό πράγμα η τέταρτη ή πέμπτη θέση για έναν Άρη

Ανώνυμος είπε...

OKyrios αποδεικνύεις συνεχώς πόσο κολλημένος και γραφικός είσαι. Από νοοτροπίες σαν την δικιά σου θα πρέπει να γλυτώσει ο παοκ αλλά και γενικά η θεσσαλονίκη, μπας και δει καμιά ασπρη μέρα.

Κανένας σκουλίκαρος δεν επαναπάυθηκε πουθενά. Απλά ξέρουμε να ψιλιαστούμε και λίγο ποια είναι η πραγματικότητα. Οτι δηλαδή αυτή είναι η καλύτερη (4ι ι' 5' αντε 3ι θέση στο τσακιρ κέφι) για ομάδες σαν εσας και εμάς. Εάν εγινες 50 και δεν το μαθες ακόμα τι να σου πω man. Αιντε και το πρωτάθλημα!

takola είπε...

Επιτελικέ, πάλι συμβουλές μας δίνεις; Άστο, αγόρι μου. Δεν πειράζει. Ασχολήσου με την ομάδα σου, που έχει πιάσει ταβάνι και το απολαμβάνει, κι άσε μας εμάς τους ποταπούς να ασχολούμαστε με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Champion's League...

Ανώνυμος είπε...

ρε takola που τις είδες τις συμβουλές? Διαπιστώσεις κάνω απλά. Με γειά σας και χαρά σας να το πάρετε το πρωτά takola!

Πρόσεξε όμως γιατί ο πρόεδρος σου μιλάει συνεχώς για αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα...και στους οπαδούς. Και πιστεύω έχει απόλυτο δίκιο. Χωρίς αυτό θα μείνετε βαλτωμένοι γιατί κανείς στην ομάδα δεν θα μπορεί να σηκώσει τις προσδοκίες σας. Ούτε το οικονομικό/διοίκηση , ούτε οι παικτάρες κλάσεις, ούτε οι προπονητές όσους και να αλάξετε, ούτε κανένας.

Θα μου πεις πάλι συμβουλές δίνω. 'Οχι ρε φίλε τη γνώμη μου λέω. Τώρα αν θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας και να χαίρεστε, αυτό είναι άλλο θέμα...

Ανώνυμος είπε...

και αν αυτό ισχύει για το ποδο του παοκ για το basket ισχύει επί 100 φορές

oKyrios είπε...

Kαι κολλημένος είμαι και γραφικός.Ξερεις όμως γιατί?
Επειδή τα τελευταία 40 χρόνια αυτά που έχω ζήσει εγω με την ομάδα μου εσύ ούτε σε 5 ζωές δεν πρόκειται να τα γευτείς και δεν είναι μόνο οι 6 κούπες που σήκωσα και οι άλλες τόσες που μου έκλεψαν ενώ εσύ έπαιζες με τα κουβαδάκια σου, είναι η καταγραμμένη αναγνώριση απο τους πραγματικούς μου αντιπάλους (όχι απο εσένα, εσυ δε λογίζεσαι τέτοιος)και για το λόγο αυτό σε παρακαλώ συγκερασμούς και εξομειώσεις του στυλ "ομάδες σαν και εμάς και σαν και σάς" να λείπουν ούτε ήμασταν ισοβαρείς ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ.
Δεν πρόκειται να επανέλθω, συμβουλές δε μου αρέσει να δίνω αλλά ένα ξεφύλλισμα της ιστορίας -ιδιαίτερα απο τους νεότερους- ποτέ δεν έβλαψε κανένα.Διαφορετικά και το Τσελσάκι φαντασιώνεται ότι έγινε Λίβερπουλ όπως και οι σκοπιανοί ...Μακεδόνες

υγ Με συγχωρείς takola αλλά τόσο πόνο για την ομάδα μου απο τα ερπετά δεν τον αντέχω.Τέλος

takola είπε...

Κύριε, όχι απλά σε συγχωρώ, αλλά και σε απολαμβάνω!

Ανώνυμος είπε...

Ισοβαρείς δεν είμαστε (κανένας δεν είναι) αλλά είμαστε άμεσα συγκρισιμοι σαν ομάδες. Ομάδες ίδια κατηγορίας. Είτε το θέλετε έιτε όχι. Είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η σκληρη πραγματικότητα και για σας και για μας. Απλά στο φαντασμένο σας μυαλό ο παοκ έχει πάρει άλλες φανταστικές διαστάσεις. Είμαι στην Αθήνα και μιλάω με οπαδούς άλλων ομάδων και ακούω πως βλέπουν το θέμα.

Αν εσείς έχετε 500.000 οπαδούς και εμείς 300.000 αυτό δεν μας κάνει διαφορετικής κατηγορίας. Ούτε εάν εμεις πριν 60 χρόνια πήραμε πρωτάθλημα ενώ εσείς πριν 30 χρόνια. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να δούμε το σημείο όπου έχει φτάσει η Θεσσαλονικη και να μην μετράμε τις δεκαετίες που έχει ο καθένας να πάρει τίτλο. Καταντάει ξεφτίλα να περιφανεύεσαι ότι πριν 30 χρόνια πήρες τίτλο και να θεσ σήμερα να σε πουν μεγάλη ομάδα για αυτό.

Οι παοκτζήδες έχουν συνδυαστεί λίγο περισσότερο με τη Θεσσαλονίκη, είναι αλήθεια. Μάλιστα αυτό το κλαψούρισμα, η γκαντεμομίρλα και η γραφικότητα πολλών παοκτζήδων έχουν χαρακτηρίσει και την πόλη ολόκληρη δυστυχώς. Και αυτό είναι κατόρθωμα σας. "Από που είσαι?" "Από Θεσσαλονίκη" "Αχα. Ψωμιάδης, Ανθιμος και ΠΑΟΚ!" δεν λένε τα πιό καλά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Αναφέρουν κατα αυτούς όλα τα γραφικά.

Okyrios όπως μιλάς εσύ, ακούω να μιλάει ο παππούς δίπλα για τον εμφύλιο. Ξεκόλα φίλε. Έχουμε 2008 και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τότε που έκανες κατι καλό. Θες δεν θές είναι πάρα πολλά και σε έχει ρουφίξει το σιφόνι εδώ και καιρό έτσι και αλλιώς (σόρρυ αν στο είπα λίγο απότομα, αλλά μεγάλο παιδί είσαι θα το ξεπεράσεις). Όπως και εμάς βέβαια, ας πούμε και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Όμως να ξέρεις ότι εμείς στην παρούσα φάση θα δώσουμε το πρώτο τίτλο στην πόλη μετά από 25 χρονια....1/4 του αιώνα. Ποιός λοιπόν θέλεις να λέγετε πλέον αφεντικό στην πόλη? Πλάκα σπάτε ρε

takola είπε...

Επιτελικέ τελείως ανιστόρητος είσαι. Μάθε και μετά μίλα. Κακομοίρη. Πρωτάθλημα πήραμε πριν 23 χρόνια. Και ήταν το δεύτερο. Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας εσείς δεν πήρατε ποτέ.
Όσο για Κύπελλα, έχουμε τέσσερα, το τελευταίο μόλις πριν 5 χρόνια. Εσείς έχετε όλο κι όλο ένα κύπελλο, από το 1970.
Από λαό δεν το συζητάω. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, απλά.
Όσο για τον Ψωμιάδη και τον άλλον, στους χαρίζουμε. Να τους χαίρεσαι, εσύ και η ομαδούλα σου.

oKyrios είπε...

"Όμως να ξέρεις ότι εμείς στην παρούσα φάση θα δώσουμε το πρώτο τίτλο στην πόλη μετά από 25 χρονια"

?? ΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!

και σε είχα πάρει στα σοβαρά και απαντούσα...