3/6/08

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ 4/6

Ενημερώνω τους απανταχού Παοκτσήδες ότι αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 19:00 διεξάγεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307) η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. (Ερασιτέχνη) ΠΑΟΚ με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης τη σωτηρία της ΚΑΕ (τμήματος μπάσκετ) ΠΑΟΚ. Δικαιούνται να παρευρεθούν όσοι είναι μέλη του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζω ότι η Συνέλευση αυτή είχε αρχίσει πριν από τρεις εβδομάδες στο Βελλίδειο (βλ. σχετικό μου post) και είχε διακοπεί μετά από πρόταση του τελούντος υπό παραίτηση Προέδρου του Α.Σ. κ. Κατσαρή, με την απόφαση να συγκροτηθεί μια ενωτική επιτροπή Παοκτσήδων προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον υποψήφιο επενδυτή κ. Ζήτρο και να ενημερώσει και πάλι το Σώμα σε δύο εβδομάδες. Τελικά, εξ όσων γνωρίζω, η επιτροπή αυτή ουδέποτε συγκροτήθηκε, ο δε κ. Ζήτρος απέσυρε (τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας) το ενδιαφέρον του. Εμφανίστηκε όμως τότε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος ζήτησε και πέτυχε αναβολή της επανάληψης της Γ.Σ. (η οποία επρόκειτο να συνεχιστεί την προηγούμενη Τετάρτη), με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε προσωπικές απόρρητες διαπραγματεύσεις με υποψήφιο μεγαλοεπενδυτή εξ Αθηνών (βλ. σχετ. post). Τελικά και η προσπάθεια αυτή ναυάγησε, εν μέσω ενδοπαραταξιακών έριδων.

Απ' ό,τι φαίνεται λοιπόν, οι υποψήφιοι "Μεσσίες" μας τελείωσαν, και πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου του κ. Γαλατσόπουλου απ' όσο ξέρω έχει λήξει, και πρέπει το Σώμα να προτείνει μια νέα. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η κατάλληλη διοίκηση, ώστε να μην μείνει η ομάδα ακυβέρνητη και διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Όπως βρεθήκαμε στο κατώφλι του υποβιβασμού, αλλά τελικά με την κατάλληλη Διοίκηση σωθήκαμε, έτσι και τώρα πρέπει να βρούμε μια νέα, ενωτική Διοίκηση, που να βγάλει, προσωρινά έστω, το κάρο απ' τη λάσπη. Αφού λυθούν τα άμεσα προβλήματα προσφυγών, πρέπει να μπει μπροστά ένας αξιόπιστος λογιστικός έλεγχος της ΚΑΕ, για να ξέρουμε την ακριβή οικονομική θέση της Εταιρείας. Στη συνέχεια πρέπει να προκηρυχθεί η προβλεπόμενη από το νόμο Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (όπως ακριβώς έγινε και στην ΠΑΕ), και αν δεν βρεθεί επενδυτής να βάλει τα χρήματα (υπολογίζονται γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ), θα πρέπει να προχωρήσει το μοντέλο της Λαϊκής Βάσης. Πρέπει όμως πρώτα το μοντέλο να δουλευτεί καλά, σε όλες τις νομικές και λογιστικές του λεπτομέρειες, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική και δοξασμένη ομάδα, αλλά και γιατί ενδεχόμενη εφαρμογή του μοντέλου στο μπάσκετ θα αποτελέσει πρόκριμα για την επέκτασή του και στο ποδόσφαιρο.

Γενικά οι ώρες είναι κρίσιμες, και καλώ όλους τους Παοκτσήδες να παρευρεθούν αύριο στη Γενική Συνέλευση, να συμπεριφερθούν κόσμια, και να απομονώσουν τυχόν ταραξίες.
Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος, και δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε στροφή προς την παρελθοντολογία και την εσωστρέφεια. Το τελευταίο που πρέπει τώρα να μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τον Πανελούδη, ή ποιος διώχνει τους επενδυτές από τον ΠΑΟΚ. Εγώ νομίζω ότι ένας επενδυτής, αν το θέλει πραγματικά, θα βρει τον τρόπο να έρθει, και δεν θα μπορέσει να τον διώξει κανείς. Και με όλο το σεβασμό μου προς τον μεγάλο Παοκτσή Ηλία Βιολίδη, νομίζω ότι κάποιος τον κορόιδεψε και του πούλησε ψεύτικες ελπίδες.

Είναι ώρα να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, να ορίσουμε μια ενωτική διοίκηση Πρωτοδικείου, και να σηκώσουμε τα μανίκια για να βγάλουμε την ΚΑΕ από τη δύσκολη θέση.

Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: