19/10/08

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0


Κακόγουστο αστείο

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ασχοληθούμε με την αμιγώς ποδοσφαιρική πλευρά του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές, ήδη πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν προαποφασίσει ποιο αποτέλεσμα θα τους ικανοποιούσε. Και αυτό δεν ήταν η νίκη (όπως όφειλε). Επίσης γνώριζαν ότι, όλως τυχαίως, και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές το ίδιο αποτέλεσμα θα επεδίωκαν. Τι σύμπτωση! Όσο για τους προπονητές, γι' αυτούς ισχύει το παλιό ρητό "συνένοχος ή βλαξ". Διαλέγουν και παίρνουν. Καλά, για το διαιτητή, δεν το συζητάω. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο κάθε έλληνα διαιτητή που σέβεται τον εαυτό του. Κι έτσι, έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς (τα κορόιδα) χειρότερα...

ΥΓ. Τουλάχιστον έμαθε και κάτι ο Σάντος απ' αυτό το παιχνίδι: Ότι ο Μπιζέρα δεν μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ. Είναι ένα κέρδος κι αυτό...


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Γκαρσία (46’ Μπιζέρα), Βερόν (72’ Μπαλάφας), Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδης (60’ Μπακαγιόκο), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (72’ Τζιόλης), Σιμάο, Γκάμπριελ, Ιβανσιτς (80’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (65’ Ρουκάβινα), Μάντζιος.

Κίτρινες: 5’ Βερόν, 55’ Μπιζέρα, 90’ Μπαλάφας ? 40’ Μάτος, 52’ Ιβανσιτς, 88’ Νίλσον, 90’ Σιμάο

Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)

18 σχόλια:

palalos είπε...

ο ΜΠΙΖΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΧΑΦ, ΣΩΣΤΑ.

Ο ΜΟΥΣΛΙΜΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ...

Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΘΑΛΙΝΗ ΑΚΟΜΑ....

Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΕΧΕΙ ΒΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ...

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.......

takola είπε...

παλαλέ,

ο Αραμπατζής είναι στη ναφθαλίνη προφανώς για λόγους που σχετίζονται με τον τραυματισμό του. Από τέτοιους τραυματισμούς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν ανακάμπτουν ποτέ. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο θα ισχύει. Λάβε ακόμη υπόψη σου ότι ο Σνάουτσνερ δύσκολα μπορεί πλέον να βγει από την ενδεκάδα, γιατί έχει πολύ καλή και σταθερή απόδοση.

Αυτός ο οποίος είναι όντως στη ναφθαλίνη είναι ο Ηλιάδης. Θεωρώ ότι μετά τα φιάσκα Μπαλάφα-Μπιζέρα (υπόψην ο Μπιζέρα είναι μια χαρά παίκτης, αλλά αγωνίζεται σε άλλη θέση), είναι επιτακτική ανάγκη να παίξει ο Ηλιάδης, και να μην τον εκβιάζουν επειδή αρνείται να υπογράψει το νέο συμβόλαιο.

Υπόψιν πάντως ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι θα περάσει νόμος που θα υποχρεώνει τις ομάδες να χρησιμοποιούν σε κάθε παιχνίδι έναν αριθμό γηγενών παικτών (π.χ. 5), οπότε επίκειται αναβάθμιση του Μπαλάφα (τρομάρα μας)...

Panagiotis είπε...

Πάντως βάση αυτών που διαβάζω, ο Βάζελος έπρεπε να το κερδίσει το παιχνίδι. Οι παίχτες του λένε ότι ήταν καλλίτεροι.

http://www.novasports.gr/default.asp?aid=%20161999

Εγώ λέω ότι ήμασταν μαλάκες που δεν τους πατήξαμε δύο, γιατί μπορούσαμε, απλά κάτσαμε "καλά". Αν δεν απατώμαι ήταν η χειρότερη απόδοσή μας φέτος. Άσε που χάρη στο Μάτος παρα λίγο να χάναμε και τον Γκαρσία...

takola είπε...

Παναγιώτη,
Αυτά που λένε οι παίκτες είναι "νά 'χαμε να λέγαμε". Από κει και πέρα, εγώ δεν ξέρω αν μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν θα το μάθω και ποτέ, γιατί δεν προσπαθήσαμε καν.

dreadzone είπε...

Το μαρκάρισμα στον Γκαρσία το έκανε ο Σιμάο. Πάντως το να παίζεις άσχημα και παρόλα αυτά να μην τρως γκολ από τον Παναθηναικό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας. Αν έμπαινε το γκολ στο 67', τώρα θα ακούγαμε για την "ομάδα-θαύμα του Σάντος" κλπ., τώρα επικρατεί προβληματισμός λόγω 0-0.
Ήταν το 2ο "κρας-τεστ" στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δεν τα πήγε άσχημα αλλά ούτε και εντυπωσίασε. Κάτι παρόμοιο με το πρώτο ντέρμπι κατά της Αεκ δηλαδή. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάνει μεγάλη απόδοση και να εντυπωσιάζει, έχει μαζέψει 12 βαθμούς σε 6 αγ. και είναι 2ος στη βαθμολογία με 1 γκολ παθητικό σε 6 ματς! Αν συνεχίσουν έτσι, στο τέλος της κανονικής διαρκειας θα έχουν 60 βαθμούς, δηλ. 25 βαθμούς παραπάνω από πέρσι και θα μπορούν να διεκδικήσουν στα ίσια τη 2η θέση στα πλει-οφς.::

Στα του ντέρμπι τώρα, το ματς μπορεί να χωριστεί σε τρία διαστήματα. 1'-45', 45'-60', 60'-93'.
Στο πρώτο ημιχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο διάστημα (45'-60') επείλθε αδικαιολόγητα αγωνιστική καθίζηση και ο Παναθηναικός εκμεταλλευόμενος την υψηλή ποιότητα των ποδοσφαιριστών του κατόρθωσε να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο. Στο τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ μετά την τρικυμία ισορρόπησε το παιχνίδι και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη.
Η μάχη των πάγκων ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσα. Από τη μία είχαμε τον στρατηγό Σάντος ο οποίος το καλοκαιρι σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, έκανε μία άκρως προσεγμένη επιλογή του έμψυχου δυναμικού που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του 4-2-3-1 ( Χαλκιάς, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς, Γκαρσία, Βιερίνια). Ο Σάντος προετοίμασε πολύ καλά την ομάδα το καλοκαίρι με βάση αυτόν τον στρατηγικό σχεδιασμό, το 4-2-3-1. Είναι αφοσιωμένος και επικεντρωμένος στο στόχο και δεν τον απασχολούν οι λεζάντες, το ιματζ και τα συναφή. Το μονο που τον ενδιαφέρει ειναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Βρέξει-χιονίσει ο ΠΑΟΚ θα παίζει με αυτό το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ είναι προβλέψιμη ομάδα αλλά πολύ αποτελεσματική. Και στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι αν έπαιξες καλά αλλά έχασες με 4-3. Από την άλλη όμως ο Σάντος φαίνεται πως δεν διαθέτει και ιδιαίτερη ευστροφία ώστε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού με τις κατάλληλες τακτικές κινήσεις. Ίσως να είναι καΙ αυτός ένας λόγος για την απογοητευτική εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο του Β' ημ. Κανένας δεν είναι τέλειος.
Από την άλλη είχαμε τον "μάτσο" ευφυή λοχαγό Τεν κατε. Ο οποίος Τεν κατε ακόμα πειραματίζεται με το έμψυχο υλικό του και προσαρμόζει τη σύνθεση και το σύστημα ανάλογα με τις περιστάσεις. Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθ. δεν είναι δικής του επιλογής και οι ισορροπίες στην ομάδα αυτή είναι ευθραυστες. Γι αυτό παρότι ο προυπολογισμός του Παναθ. είναι πολλαπλάσιος του ΠΑΟΚ, αυτό δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο κυριακάτικο ματς. Ο Τεν κατε δεν είναι το ίδιο καλός με τον Σάντος στο να οργανώνει και να στήνει ομάδες με μίνιμουμ κόστος και μάξιμουμ αποτέλεσμα. Αντίθετα είναι πολύ εύστροφος και μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παιχνιδιού υπέρ του με τους τακτικούς ελιγμούς του και τις αλλαγές.
Ακολουθεί ατομική κριτική των παικτών κατά την προσωπική μου εκτίμηση.

Χαλκιάς: Στο Α' ημ. δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα, αλλά στο Β' ημ. και ειδικά στο πρώτο εφιαλτικό δεκάλεπτο έδειξε τη μεγάλη του κλάση και κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο. Εκτός από τη σωτήρια απόκρουση του 49' στο σουτ του Γκάμπριελ, καθάρισε πολλές "πονηρές" φάσεις.. Επέλεξε να ρισκάρει σε πολλές περιπτώσεις και να κάνει έξοδο παρά να μείνει αδρανής και δικαιώθηκε σε όλες τις περιπτώσεις.
Βαθμός: 8

Σνάουτσνερ: Ήταν καλός στις μεταβιβάσεις του αλλά και ανασταλτικά στο ένας-εναντίον-ενός χαμηλά. Έκλεψε μπάλες με τις σωστές τοποθετήσεις του αλλά στις εναέριες μονομαχίες είχε εμφανές πρόβλημα. Ήταν σκληρός και στη φάση του 41' με το τάκλιν που έκανε πάνω στον Ίβανσιτς, έδειξε γιατί ξεκινάει πάντα στη βασική ενδεκάδα. Στο καταιγιστικό δεκάλεπτο του Παναθ. στο Β' ημ. δεν μπόρεσε να προβάλει καμία αντίσταση, κάποιες φορές ήταν μάλλον εκτός θέσης και έγινε έρμαιο στις ορέξεις των Σπυρόπουλου, Ίβανσιτς και Μάντζιου σε εκείνο το διάστημα. Επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτος.
Βαθμός: 6.5

Δάρλας: Στο Α' ημ. προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα με τις προωθήσεις του από αριστερά και κράτησε τον Γκαμπριελ πίσω. Οι 2-3 σέντρες που επιχείρησε ήταν επικίνδυνες αν και δεν είχαν το ποθητό αποτέλεσμα. Είχε πολύ καλή συνεργασία με τα δύο στόπερ και αυτό φανηκε ειδικά με την πολύ επιτυχημένη εφαρμογή του τεχνικού οφ-σάιντ. Είναι ταχύς με καλές επιστροφές, με αποτέλεσμα να μην μένει πολύ εκτεθειμένη η πλευρά του όταν προωθείται. Σωτήρια η επεμβασή του στο 53', έσωσε σχεδόν βέβαιο γκολ. Είναι καλός στις προσωπικές μονομαχίες αλλά θα πρέπει να βελτιώσει λίγο το κοντρόλ και τις μεταβιβάσεις του ώστε να γίνει πιο απειλητικός επιθετικά.
Βαθμός: 7

M. Αντόνιο: Ήταν η ευχάριστη έκπληξη αυτή τη φορά. Απέδειξε ότι όταν δεν κάνει σοβαρά λάθη, είναι στόπερ υψηλής κλάσης. Ανίκητος τόσο στον αέρα όσο και χαμηλά με πολλές καίριες αμυντικές επεμβάσεις. Όποτε χρειάστηκε να καλύψει ως δεξί μπακ τα πήγε επίσης περίφημα, αλάνθαστος και στις τοποθετήσεις του. Οι γρήγορες αντιδράσεις του, ο μεγάλος διασκλισμός σε συνδυασμό με το ύψος του είναι τα σπουδαία προσόντα που διαθέτει ο Μάρκος αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτεί σε αυτά. Οφείλει να δουλέψει στις μεταβιβάσεις του και ιδιαιτερα στις βαθιές μπαλιές του που είναι συνήθως άστοχες.
Βαθμός: 8

Μαλεζάς: Μεγάλη εμφάνιση και από τον Στέλιο. Μαζί με τον Αντόνιο έκαναν την απουσία του Πάμπλο Κοντρέρας να περάσει απαρατήρητη και τους Σαλπιγγίδη, Μάντζιο να περάσουν ένα πολύ δύσκολο απόγευμα. Αμυντικά δεν ήταν σούπερ όπως ο Αντόνιο, αλλά σίγουρα πολύ καλός. Ήταν πολύ αποτελεσματικός στο 1-με-1, είχε γρήγορες και καλές αμυντικές επεμβάσεις, κάλυψε με επιτυχία τον Δάρλα από αριστερά και αξίζει εύφημο μνεία για την άψογη εφαρμογή του τεχνικού οφ-σάιντ. Εκεί που πραγματικά εντυπωσίασε όμως ήταν στο φτιάξιμο παιχνιδιού και το πέρασμα της μπάλας στην επίθεση. Θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο Α' ημ. αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.
Βαθμός: 8

Γκαρσία: Ο ρόλος που έχει στο 4-2-3-1 του Σάντος είναι πολύ σημαντικός και η αποδοσή του είναι βαρόμετρο για όλη την ομάδα. Δεν είχε εύκολη δουλειά αλλά ανταπεξήλθε πολύ καλά. Άντεξε στην ασφυκτική πίεση των Σιμάο, Μάτος και βγήκε νικητής στις μεταξύ τους μονομαχίες. Συντόνισε πολύ όμορφα την ομάδα με τις μεταβιβάσεις του όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τη μπάλα και η έλλειψη ταχύτητας αυτή τη φορά δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Από κει και πέρα δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω, αφού οι φιλόδοξες κάθετες μπαλιές του προς την αντίπαλη περιοχή δεν είχαν καμία τυχη και το ίδιο συνέβη με τις μέτριες εκτελέσεις του στα στημένα.
Βαθμός: 7.5

Βερόν: Σε ρηχά νερά κυμάνθηκε η απόδοσή του. Δεν έκανε επιβλητική την παρουσία του στη μεσαία γραμμή. Είχε ορισμένες καλές στιγμές με κάποιες μπάλες που έκλεψε και κάποιες καλές μεταβιβάσεις αλλά περαν τουτου ουδέν. Αργούσε χαρακτηριστικά στο να βγάλει μπροστά την ομάδα- φοβούμενος μήπως κάνει λάθος- αλλά και όταν χρειάστηκε να ακολουθήσει κάποιον επιτιθέμενο αντίπαλό του. Όσες φορές χρειάστηκε να καλύψει τον Σνάουτσνερ στην άμυνα φάνηκε λίγος.
Βαθμός: 6.5

Κονσεισάο: Για ακόμη μία φορά ήταν ο πιο δραστήριος μέσος του ΠΑΟΚ, παλευε και πρέσαρε τους αντιπάλους συνεχώς και δεν παρέδωσε πνεύμα σε καμία στιγμή του αγώνα. Οι σέντρες του από πλάγια άλλες φορές ήταν καλές, άλλες όχι. Το ίδιο και με τις πάσες του. Κράτησε αρκετές φορές τη μπάλα υπό πίεση, αλλά και πάλι υπέπεσε σε υπερβολικά πολλά λάθη! Στα στημένα εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος και από ένα δικό του κόρνερ παραλίγο ο ΠΑΟΚ να έπαιρνε τη νίκη στο 67'. Αλλά και στο 22' ήταν αυτός που δημιούργησε την πιο σημαντική ευκαιρία στο Α' ημ. με την έξοχη επέλασή του. Κατά τ'άλλα ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε με τίποτα να τριπλάρει τον αντίπαλο πλάγιο μπακ στο 1-με-1, είναι 34 χρονών πια. Το κατάλαβε και ο ίδιος και συνετά γυρνούσε τη μπάλα πίσω.
Βαθμός: 6.5

Κων/δης: Ο αρχηγός ήταν ένας πραγματικός πολεμιστής, η ψυχή του ΠΑΟΚ. Στην επιθετική ανάπτυξη είχε ρόλο κομπάρσου και δεν έκανε κάτι σπουδαίο εκτός από το 22' που έδωσε καλή ασίστ στον Μουσλίμοβιτς. Στο 34' θα μπορούσε να είχε πιο επίκαιρη θέση και να εκμεταλλευτεί τη θαυμάσια κεφαλιά-πάσα του Ζλάταν. Ανασταλτικά ήταν όμως πολύ καλός και ειδικά στο Β' ημ. γύριζε πίσω και υποστήριζε τον Δάρλα και τον Βερόν.
Βαθμός: 6.5

Ίβιτς: Όπως και στο ματς με τον Άρη, έτσι και την Κυριακή είχε πάθος στο παιχνίδι του. Ήταν από τους καλύτερους ανασταλτικά παίκτες του ΠΑΟΚ, στο Α' ημ. κέρδισε αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή και πρέσαρε πολύ σωστά κάτι που όμως δε συνέβη στο Β' ημ. Τουλάχιστον όμως στο Β' ημ. έκανε πολλά κλεψίματα. Δημιουργικά δεν πήγε καλά, οι μεταβιβάσεις του ήταν μέτριες και σε κάποιες φάσεις ήταν αργός. Έδωσε όμως και πάλι μοναδική ασίστ με κεφαλιά στον Μπακαγιόκο στο 67'. Εμεινε και πάλι μακριά από το γκολ.
Βαθμός: 6.5

Μουσλίμοβιτς: Ο big Zlatan έδωσε και πάλι ομηρικές μάχες και κράτησε τους αντίπαλους αμυντικούς μονίμως απασχολημένους. Κέρδισε τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Έδωσε πάρα πολλές μάχες χαμηλά για να βάλει πλάτη και να κερδίσει τη μπάλα, κέρδισε πολλές, έχασε τις περισσότερες. Τις λίγες φορές που βρέθηκε σε θέση βολής δεν λειτούργησε σωστά και έτσι δεν κατάφερε να σκοράρει. Η αμυντική του παρουσία ήταν και παλι συγκηνητική αλλά και αποτελεσματική.
Βαθμός: 7

Μπιζέρα: Η αρνητική έκπληξη του ΠΑΟΚ. Μπήκε "κρύος" στο ματς και στα πρώτα 20' του Β' ημ. ήταν κυριολεκτικά απών! Ανασταλτικά ήταν τελείως ανεπαρκής, δημιουργικά έδειξε κάτι χωρίς να είναι καλός. Η μοναδική του ενέργεια άξια θετικής αναφοράς ήταν κάπου στο 65', που κινήθηκε έξυπνα στον κενό χώρο, πήρε πάσα και πέρασε με ωραία λόμπα τη μπάλα στον Μουσλιμ. στο σημείο του πέναλτι.
Βαθμός: 5.5

Μπακαγιόκο: Ο μόνος τομέας που διακρίθηκε ήταν στο μαρκάρισμα και στο τρέξιμο. Κατά τ'άλλα δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μία πάσα της προκοπής ενώ στη φάση του 67' ενήργησε σαν παίκτης Δ' Εθνικής. Αν δεν μπορείς να βάλεις αυτό το γκολ Ιμπραχίμα, τότε ποιο θα βάλεις?
Βαθμός: 6

Μπαλάφας: Παρότι αγωνίστηκε μόλις για 21 λεπτά έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του η οποία ήταν καταλυτική ώστε να γείρει η πλάστιγγα του παιχνίδιού υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε 21 λεπτά έκανε πιο πολλά πράγματα από τον Μπιζέρα που έπαιξε 48! Εκπληκτικός στις προσωπικές μονομαχίες, τις κέρδισε όλες σε κάθε γωνία του γηπέδου. Αν η συρτή πάσα του δεν ήταν τόσο δυνατή στο 76', θα ήταν πραγματικά τέλειος. Εξέθεσε σοβαρά τον Σάντος με την επιλογή του Μπιζέρα.
Βαθμός: 7.5

takola είπε...

Dreadzone,

φχαριστώ για τα διεισδυτικά σου σχόλια, για άλλη μια φορά. Ορισμένες απορίες:
Στρατηγός Τεν Κάτε; Εγώ την αλλαγή Σαλπι-Ρουκάβινα δεν μπορώ να την καταλάβω με τίποτα. Ούτε τη μη χρησιμοποίηση Κλέιτον. Γενικά το βρίσκω αστείο σε ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής να πειραματίζεται ακόμα με το υλικό του και να μην έχει κατασταλάξει πουθενά.
Για το Χαλκιά όλα ωραία και καλά, αλλά σε μια έξοδό του "δικαιώθηκε" από το διαιτητή που του έδωσε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ. Αλλιώς μάλλον θα τρώγαμε γκολ.
Για Μιζέρα-Μπαλάφα: Ας μην αφήνουμε την εντύπωση ότι ο Μπιζέρα είναι κανένας δευτεροκλασάτος. Απλά αγωνίστηκε σε παντελώς άγνωστη γι' αυτόν θέση. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι δεν έκανε προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλάφας ειδικεύεται στη συγκεκριμένη θέση και, αν θες την προσωπική μου γνώμη, φέτος αντί να παρουσιάζεται βελτιωμένος έχει κάνει βήματα προς τα πίσω.Για μένα είναι καμένο χαρτί στον ΠΑΟΚ. Το μόνο που τον σώζει είναι ότι είναι γηγενής, και ίσως απ' του χρόνου να είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε έναν αριθμό γηγενών ποδοσφαιριστών.

dreadzone είπε...

Τakola, να σαι καλά.

Νομίζω ήταν φαουλ αυτό στον Χαλκιά αν εννοούμε την ίδια φάση. Κεφαλιά πάνω στο χέρι του έπιασε ο παίκτης του Παναθηναικού και έτσι του φυγε η μπάλα του Χαλκιά.
Οσο για τον Μπιζερα, όντως ΄παίζει ρόλο ότι δεν έκανε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα αλλά ήδη είναι δύο μήνες στην ομάδα και δεν δικαιολογείται τέτοια νωθρότητα σε ματς-φωτιά. Την Κυριακή ήταν τριτοκλασάτος. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα παίξει να είναι πρωτοκλασάτος.
Ο Μπαλάφας για μένα είναι από τους πιο αδικημένους παίκτες από τον Σάντος με βάση την απόδοσή του. Αυτός και ο Ηλιάδης έπρεπε να είχαν δοθεί δανεικοί πριν 3 χρόνια και τώρα θα ήταν "ψημένοι" και έτοιμοι. Τα εγκλήματα του Γούμενου τα πληρώνει ακόμα ο ΠΑΟΚ...
Εκεί που χρειαζόμαστε πάντως ενισχυση και μάλιστα επιτακτικά είναι στους πλάγιους χαφ. Ο τρυματισμός του Βιερίνια είναι μεγάλη απώλεια.
Για τον Τενκάτε, πιστεύω στο Β' ημ. έκανε ματ στον Σάντος. Μας την πέσανε από δεξιά, Μπιζέρα και Ίβιτς δεν είχαν καλές επιστροφές για να καλύπτουν, ο Βερόν μάρκαρε με τα μάτια, καλά που ήταν ο Χαλκιάς και οι αμυντικοί και δεν το φάγαμε.
Τώρα γιατί δεν έβαλε τον Κλέιτον δεν ξέρω ακριβώς, αλλά μάλλον σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι και απέναντι σε μία από τις καλύτερες και πιο κλειστές άμυνες της Ευρώπης το πιο πιθανό είναι να χανόταν. Προτίμησε τον Ίβανσιτς που εκτός από καλή τεχνική, διαθέτει και δύναμη και μάλλον δικαιώθηκε. Ο Ίβανσιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στο πρωτάθλημα που προκάλεσε προβλήματα στον Σνάουτσνερ και ήταν απειλητικός από δεξιά.
Την αλλαγή του Σαλπιγγίδη, την έκανε στο τέλος προφανώς λόγω κούρασης (υπήρχε και το ματς με τη Βρέμη απόψε). Έβαλε τον μικρό μέσα που έτρεξε τους αμυντικούς μας,ειδικά τα πλάγια μπακ, για τα καλά και ανάγκαζε τον Μπακαγιόκο να γυρνάει πολύ πίσω για να μαρκάρει.

+poulia είπε...

Πολύ κουλούρι μαζεύτηκε. Δεν τρέχει τίποτα, αδέρφια ψυχραιμία, μην περιμένετε θαύματα.
Ας αναλογιστούμε και τις δικές μας ευθύνες... Σας αρέσει η κερκίδα που κάνουμε φέτος; Πρέπει να είμαστε αγωνιστικά χάλια για να κάνουμε το γήπεδο Τούμπα;

dreadzone είπε...

Η Τούμπα φέτος είναι σαν τα παλιά, πραγματικό καμίνι με τρία σολντ-άουτ. Η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.
Ο μόνος κίνδυνος είναι, όταν η ομάδα φέρει 1-2 στραβά αποτελέσματα να αρχίσει πάλι η γνωστή "μουρμούρα" και αμφισβήτηση μέσα στο γήπεδο.

+poulia είπε...

Εννοείται ότι είναι η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος, εννοείται ότι ο κόσμος ωθεί αυτήν την προσπάθεια. Μαζί σου φίλε...
Για τον παλμό κάνω λόγο. Δεν είναι ο περσινός.

dreadzone είπε...

poulia,
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο δηλαδή, έτσι;
Ενταξει καμία αντίρρηση, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το κατενάτσιο που παίζει ο ΠΑΟΚ δεν ξεσηκώνει και πολύ τον θεατή. Πολύ ουσιώδες και αποτελεσματικό ποδοσφαιρο μεν, αλλά όχι θεαματικό.
Πιστεύω από του χρόνου η ομάδα θα αρχίσει να προσφέρει και θέαμα εκτός από βαθμούς.

takola είπε...

Συμφωνώ με +poulia ότι από παλμό δεν πάμε τόσο καλά φέτος. Όμως το ματς με βάζελο είχε ιδιαιτερότητες, ας μην το βάζουμε ως κριτήριο. Με ΑΕΚ-Άρη ήταν καλύτερα τα πράγματα. Θα δούμε πώς θα πάμε και στα "μικρά" ματς, όπως καλή ώρα το Σάββατο. Πάντως, +poulia, η εξασθένηση της οπαδικής έκφρασης είναι σημείο των καιρών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μόνο στην Αγγλία νομίζω διατηρούνται κάπως καλά τα πράγματα. Θα δείξει πώς θα πάει με μας. Συμφωνώ πάντως ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Αν είναι να μαζευόμαστε 40 χιλιάδες κάθε Κυριακή για να καθόμαστε σαν Παναγίτσες και να καταναλώνουμε θέαμα, τότε να λείπει το βύσσινο.

takola είπε...

Dreadzone,

τη "νωθρότητα" του Μπιζέρα την ερμήνευσα ως αμηχανία, γιατί δεν ήξερε πώς να κινηθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο στην άγνωστη γι' αυτόν θέση, και μάλιστα σε μια δύσκολη καμπή του παιχνιδιού. Θέλω να πιστεύω ότι η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε, υπενθυμίζω.

Ο Μπαλάφας αδικημένος από τον Σάντος; Τι εννοείς; Πέρσι ήταν βασικός κι αναντικατάστατος. Φέτος δεν φαντάζομαι να θεωρείς ότι πρέπει να κάθεται στον πάγκο ο Γκαρσία ή ο Βερόν για να παίζει ο Σωτηράκης...

Περί Τεν Κάτε: Η μεγάλη πίεση του βάζελου ήταν στο διάστημα 45'-65', στο οποίο ο Τεν Κάτε δεν έκανε κάποια αλλαγή, απλά έπαθε καθίζηση ο ΠΑΟΚ λόγω απουσίας Γκαρσία. Μόλις μπήκε ο Ρουκάβινα ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, γιατί ο βάζελος έχασε σε δημιουργικότητα. Ο Ρουκάβινα μπήκε δεύτερος φορ, απασχόλησε πράγματι την άμυνά μας, από δημιουργικότητα όμως ο βάζελος έχασε πολύ και το ματς ξαναέγυρε προς το Χ, που μάλλον ήταν και ο στόχος των πάντων στο συγκεκριμένο παιχνίδι.Ο Κλέιτον θα προσέδιδε διεισδυτικότητα απέναντι σε ένα αμυντικό δίδυμο γρήγορο μεν, ολίγον άτεχνο και αρτσούμπαλο δε (ιδιαίτερα ο Στελάρας - αν και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, ο μπαγάσας). Αντίθετα στα ψηλά ήταν απίθανο να προβληματιστεί (αλτικότατοι κι οι δυο). Από κει και πέρα δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ρολάρει ποτέ ομάδα που αλλάζει ενδεκάδα κατά 40% κάθε Κυριακή.

dreadzone είπε...

Takola,

Θεωρώ ότι ο προπονητής που ζει καθημερινά τους παίκτες στις προπονήσεις ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα ποιος παίκτης πρέπει να παίξει ή όχι. Αυτή είναι και η δουλειά του άλλωστε.
Από κει κ πέρα εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρίνω αυτό που βλέπω, δηλ. την απόδοση του κάθε παίκτη, μέχρι εκεί που μπορώ να δω και να κρίνω.
Αυτό ειλικρινά σε μιλάω προσπαθώ να το κάνω οσο πιο προσεκτικά και αμερόληπτα μπορώ. Χωρίς συμπάθειες ή αντιπάθειες, χωρίς προκατάληψη θετική ή αρνητική.
Για το συγκεκριμένο που είπες, αυτό που βλέπω είναι ότι η απόδοση του Μπαλάφα είναι στα ίδια επίπεδα με αυτήν των Γκαρσία κ Βερόν και μάλιστα λίγο υψηλότερη. Αλλά ποτέ δεν πήρα θέση να παίξει ο Χ παίκτης αντί του Υ, γιατί επαναλαμβάνω για αυτό ο μοναδικός αρμόδιος είναι ο προπονητής.
Βέβαια την Κυριακή αυτό που έγινε ήταν εξώφθαλμο και το παραδέχτηκε έμμεσα και ο ίδιος ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου, ότι δηλ. (κατόπιν εορτής πάντα) και με βάση την απόδοση των δύο αυτών παικτών, θα ήταν καλύτερο να μπει ο Μπαλάφας αντί του Μπιζέρα.

Για να τελειώσω Τάκολα να σου πω ότι σέβομαι περισσότερο όποιον έχει συνολικά τη μεγαλύτερη προσφορά στον ΠΑΟΚ. Προσοχή, αυτό δεν έχει σχέση με το πόσο καλή απόδοση έχει στο Χ ή Υ ματς, αλλά με τη συνολική προσφορά του όσα χρόνια έχει παίξει με τη φανέλα με το Δικέφαλο αετό στο στήθος.
Είναι λογικό νομίζω να σεβόμαστε περισσότερο τον Κων/δη από τον Μουσλίμοβιτς ή τον Κοντρέρας, παρότι φυσικά οι δύο τελευταίοι έχουν πολύ ανώτερη απόδοση από τον Παντελή φέτος, λόγω συνολικής προσφοράς.
Είναι δύο διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα.

Και κάτι τελευταίο. Η Ελλάδα στο ποδόσφαιρο κατέχει κάποια μοναδικά και απλησίαστα ρεκόρ.
Είμαστε η μοναδική χώρα που μεταξύ δύο ισοδύναμων περίπου παικτών, ενός Έλληνα και ενός ξένου, συνήθως προτιμάται ο ξένος!
Είμαστε η μοναδική χώρα που στη λίστα των πρώτων δέκα σκόρερς δεν υπάρχει ούτε ένας εγχώριος παίκτης!
Βέβαια είμαστε και η μοναδική Εθνική Ομάδα που τη μοναδική μεγάλη επιτυχία της, την πραγματοποίησε με ξένο προπονητή, τον Όττο Ρεχάγκελ...

dreadzone είπε...

Ειδα τις δηλώσεις που έκανε χθες ο Σάντος και είπε κάτι που πραγματικά με προβλημάτισε. Αυτό που είπε για τα 20 εκ. ευρώ. Και είναι όντως αλήθεια, με 20 εκ. ευρώ για μεταγγραφές η ομάδα αλλάζει επίπεδο και χτυπάει πρωτάθλημα στα ίσια.
Και σκέφτομαι τώρα εγώ. Δεν υπάρχουν 5-10, 20 εύρωστοι άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα να μαζευτούν και να βάλουν αυτά τα λεφτά;
Μάλλον ρητορική η ερώτηση. Φυσικά και υπάρχουν, εδώ στον Παναθηναικό βάλανε 80 για πλάκα.
Μέχρι και στην ΑΕΚ βρεθήκανε και τα σπρώξανε.
Το ουσιαστικό ερώτημα είναι λοιπόν γιατί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού είναι εφικτό.
Τακολα, θέλω την άποψή σου.

Stepas είπε...

Τα έχετε πει όλα. Εγώ θέλω να τονίσω την απουσία του Βιεϊρίνια. Το είχα πει και μετά το ματς με τον Άρη ότι θα μας λείψει. Το είπε και ο Σάντος: "Δεν έχουμε άλλον παίκτη με τα χαρακτηριστικά του". Χάνει πολύ η ομάδα σε έκρηξη, ταχύτητα, δημιουργία και διεισδυτικότητα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι απαισιόδοξοι λένε ότι ο Σάντος δεν χειρίζεται καλά το υλικό του και ότι είναι υπερβολικά συντηρητικός. "Αν δεν νικήσουμε αυτόν τον ΠΑΟ στην Τούμπα, πότε θα τον κερδίσουμε;" λένε πολλοί και εστιάζουν στο ότι θα έπρεπε να ρισκάρει ο Σάντος παραπάνω.

Υπαρχει όμως και το αισιόδοξο του πράγματος. Η ομάδα είχε να αντιμετωπίσει 4 αναποδιές. Την απουσία του βασικού Βιεϊρίνια, την απουσία του αναντικατάστατου Κοντρέρας, την έξοδο του Γκαρσια στο ημίχρονο και την έξοδο του Βερόν στο β' ημίχρονο που είχε σαν αποτέλεσμα να παίζουμε με το απαράδεκτο δίδυμο Μπαλάφας-Μπιζέρα. Με όλα αυτά τα προβλήματα η ομάδα πήρε έναν ακόμη βαθμό, έμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα, έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς παραπάνω σε σχέση με πέρυσι στα αντίστοιχα παιχνίδια (αν βάλουμε τον Πανθρακικό στη θέση της Καλαμαριάς) και έχει ένα πιο βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σημασία έχει ότι αγωνιστικά η ομάδα έχει 2 προβλήματα: χωρίς Βιεϊρίνια είναι απελπιστικά αργή, πάσχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την δημιουργία φάσεων για γκολ. Είναι υπόθεση του Σάντος να βοηθήσει την ομάδα και να λύσει τα πραπάνω. Ελπίζω να πειραματιστεί περισσότερο στα κάπως πιο βατά ματς που ακολουθούν. Γεωργίου, Ηλιάδης και Αναστασάκος αξίζουν ευκαιρίες. Ο Μπακαγιόκο που δεν τις αξίζει (γνωμη μου) είναι ο μόνος που τις παίρνει.

Πάμε καλά, η έξοδος στην Ευρώπη είναι εφικτότατη!

Χαιρετώ

takola είπε...

Στέπα,

η έξοδος στην Ευρώπη όχι απλά είναι εφικτότατη, αλλά θα είναι αυτοκτονία να μην επιτευχθεί. Εκτός κι αν έχουμε κι άλλους τραυματισμούς τύπου Βιερίνια. Αν πάντως δεν έχουμε τέτοιες ατυχίες και ενισχυθούμε και το Δεκέμβριο (εντάξει, δεν έχω τέτοια απαίτηση), τότε, δεδομένου ότι έχουμε πλέι οφς με διαφορά βαθμών διά πέντε, θεωρώ ότι μπορούμε να μπούμε σφήνα και στο ΠΟΚ.
Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Σάντος πρέπει να πειραματιστεί λίγο, γιατί αυτό το 4-2-3-1, πολύ απλά δεν έχει πλέον εξτρέμ για να το παίξει. Πρέπει να δοκιμάσει 4-4-2 με Μπακαγιόκο ή και Αθανασιάδη παρτενέρ του Μούσλι. Ο Μπακαγιόκο είναι και γρήγορος και δυνατός και κεφαλοσφαιριστής. Δεν είναι λίγα τα προσόντα του. Ότι ο Αναστασάκος αξίζει ευκαιρίες δεν ξέρω από πού το συμπεραίνεις. Ίσως βέβαια έχεις δίκιο με την έννοια ότι είναι παίκτης του ΠΑΟΚ...

takola είπε...

Dreadzone,

για τον Μπαλάφα βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Και έχε υπόψη σου ότι έχω μελετήσει πολύ το παληκάρι αυτό, μπορείς να το δεις στις καταχωρήσεις μου στην περσινή σεζόν.

Όσον αφορά τώρα το οικονομικό, δεν είναι τωρινή απορία, είναι παλιά, γιατί εμείς προκηρύξαμε ΑΜΚ ζωής και θανάτου και θα ανακηρύσσαμε σε Μεσσία όποιον έβαζε 18 εκ., και την ίδια στιγμή ο βάζελος βρήκε 80, χωρίς καν να τα έχει ανάγκη. Είναι να τρελαίνεσαι!
Είναι πολύπλοκο ζήτημα, ξεπερνάει το ποδόσφαιρο, έχει να κάνει με την κατανομή εξουσίας σ' αυτή τη χώρα. Θεωρώ ότι η Γιάννα μετά χαράς θα τα έβαζε, γιατί της αρέσουν και τα μεγαλεία και τα χαϊλίκια, αλλά δεν την αφήνουν.
Το σενάριο πολυμετοχικότητας Βορειοελλαδιτών το βρίσκω κάπως δύσκολο να πραγματοποιηθεί, γιατί δεν κυκλοφορεί τόσο χρήμα εδώ πάνω, ούτε είναι όλοι πρόθυμοι, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή έχει παγιωθεί συγκεκριμένο status quo στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέπεις πως ούτε η κυβέρνηση μπόρεσε να ανατρέψει τον Γκαγκάτση, ο δε βάζελος έχει λυσσάξει με τη διαιτησία, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν τυχόν πέσει χρήμα χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές, υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα, καθώς μπορεί να καταστεί ορατή η βαθιά αδικία και υποτίμηση κάτω από την οποία ζει ο κάτοικος της Βορείου Ελλάδας. Αρκεί να δεις μια φορά την Αθλητική Κυριακή και αντιλαμβάνεσαι αμέσως περί τίνος πρόκειται.