28/10/08

Μακεδονικός - ΠΑΟΚ 1-2


Συνθέσεις:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Καλαϊτζίδης):
Κουτσούκοφ, Μπουλγκαράς, Καλογιαννίδης, Κατσαρός (79' Μπαξεβάνος), Κλοκίδης (18' Ταρασιάσης), Παντελιάδης, Σαμαράς, Δημητριάδης, Σαμπιασβίλι (55' Καρακαλίδης), Κουλακιώτης, Σαρηγιαννίδης.

ΠΑΟΚ (Σάντος):
Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (73' Κοντρέρας), Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (55' Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77' Μουσλίμοβιτς).

ΓΚΟΛ:
2΄, 45΄ Μπακαγιόκο - 6΄ Κλοκίδης

Διαιτητής:
Καστανίδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες:
Αθανασιάδης, Μπαλάφας - Παντελιάδης, Δημητριάδης

Αδέλφια, μόλις γύρισα από την εκδρομούλα που σας έλεγα, οπότε ομολογώ ότι δεν το είδα το ματσάκι (βασικά βρίσκω λίγο παράξενη την ιδέα να παίζεται μπάλα πάνω στις εθνικές επετείους, αλλά τέλος πάντων).
Έτσι, για να φρεσκάρουμε λίγο και τις ηλεκτρονικές μας πηγές πληροφόρησης, σας προτείνω να ενημερωθείτε για τον συγκεκριμένο αγώνα από τα παρακάτω links:
Εφημερίδα Goalday
Εφημερίδα Εξέδρα των Σπορ
Contra.gr
Sport24.gr
Paokmania.gr

Κάποιες παρατηρήσεις που μπορεί να κάνει κανείς και χωρίς να έχει δει το παιχνίδι είναι:

1. Ο Μπακαγιόκο χτύπησε ξανά, και μάλιστα δυο φορές. Πολύ ευχάριστο αυτό, διαψεύδει εμένα που δεν είδα τη μεταγραφή του με καλό μάτι, και δίνει ζωογόνες λύσεις στην ομάδα.

2. Ο Σάντος αιφνιδίασε παρατάσσοντας τους αναπληρωματικούς. Κούφο και επικύνδινο, κατά την άποψή μου. Απ' ο,τι κατάλαβα μάλιστα, φοβήθηκε κι ο ίδιος, γι΄ αυτό έβαλε Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς στο τελευταίο τέταρτο. Κατί το οποίο βέβαια αποτελεί προσβολή για τον Μπιζέρα. Εσείς τι λέτε;

3. Στις δηλώσεις του ο Σάντος, ερωτηθείς για το αν δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε, απάντησε συβιλλικά λέγοντας ότι:
"Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".
Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι υποδαυλίζει το κλίμα για να αναγκάσει τη διοίκηση να κάνει μεταγραφές το Δεκέμβριο. Τώρα, ποιους ακριβώς εννοεί ότι δεν αξίζουν να είναι στον ΠΑΟΚ δεν το ξεκαθάρισε, με αποτέλεσμα να ανησυχούν ΟΛΟΙ όσοι αγωνίστηκαν με Μακεδονικό (τουλάχιστον αυτοί που δεν είναι βασικοί στους αγώνες Πρωταθλήματος). Πιστεύω θα εννοεί Ηλιάδη-Λάκη, ίσως και Μπιζέρα-Αθανασιάδη. Θέλω τη γνώμη σας για όλ' αυτά.
Επίσης αν είδε κανείς το παιχνίδι να μας πει τη γνώμη του γενικώς.

6 σχόλια:

DonMits είπε...

εγώ είδα το παιχνίδι και έγραψα και στο blog μου σχετικά.

Για μενα ρίσκαρε πολυ ο Σάντος με τις τοσες αλλαγες. Του βγηκε ευτυχώς. Θα αρκουσε να κανει μια αλλαγή ανα γραμμή και όχι 2-3 κάτι που προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα. Πχ Μπιζέρα και Μαρκος δεν είχαν καθόλου συννενοηση στο παιχνίδι τους. Θα μπορούσε να παίξει Μαλεζα με Μπιζέρα.

Ο Κλάους με απογοητευσε, ηταν πολύ κακός. Ίσως ειχε και πολυ αγχος να αποδείξει στον προπονητη την αξία του. δεν ξερω.

Για τον Μπακαγιοκο θα συμφωνήσω. Ήταν και πάλι πολυ καλος, έβαλε 2 τεμάχια και μας κάνει ρόμπες όσους κράζαμε στην αρχη της σαιζόν αλλα και μετα τα παιχνίδια που έπαιξε αλλαγη.

Τελος παντων η ουσια μετράει κι αυτη είναι ότι περάσαμε στην επόμενη φάση χωρίς πολύ ζόρι. Από εδω και πέρα θα θέλει περισσότερη προσοχή όμως στα παιχνίδια κυπέλλου. Λίγα είναι τα παιχνίδια στο κύπελλο, μπορούμε να το χτυπήσουμε αν δείξουμε σοβαρότητα και μας κάτσουν κι οι κληρώσεις.

+poulia είπε...

Τις έβαλε σήμερα τις ρεζέρβες ρε αδέρφια. Και τι είδατε; Ποιος έβγαλε μάτια;
Είμαι Αγγελόσκυλο, δεν το κρύβω, αλλά
ο Σάντος βλέπει τους παίκτες καθημερινά να αγωνίζονται,
ο Σάντος ξέρει τους χαρακτήρες τους,
ο Σάντος έχει το πλάνο,
ο Σάντος θέλει να πάει καλά η ομάδα για να ανέβει το κασέ του,
ο Σάντος έχει την ευθήνη για την πορεία της ομάδας,
ο Σάντος σπούδασε προπονητής,
ο Σάντος είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ.
ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!!!
Τα "βάλε τον Αθανασιάδη βρε", "τον μπούλο ο Μπαλάφας", "παίξε με δύο φορ" τα ακούω βερεσέ και τα θεωρώ καφενειακά.

+poulia είπε...

Φίλε takola, ο Μπιζέρα είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ που βάλαμε, αλλά δεν μου άρεσε. Είναι μακράν ο 4ος από τα σέντερ μπακ που διαθέτουμε. Πάμπλο, Μαλεζάς, Αντόνιο και μετά Μπιζέρα.
Βασικά ξεχώρισα
Μπακαγιόκο που έχει ταχύτητα και αντοχή,
Σνάουτσνερ κλασσική αξία στην άμυνα,
Γεωργίου δραστήριος, ωραίο στυλάκι, αλλά έχει να φάει πολλά ψωμιά ακόμα για να γίνει βασικός. Οι υπόλοιποι δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου. Όλοι έδειξαν πάθος, μπαίναν δυνατά στις φάσεις και αυτό με άρεσε.
Μπαλάφας, Αραμπατζής, Μπιζέρα, Αθανασιάδης και Γλύκος με απογοήτευσαν, αλλά μπορεί απλά να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Από αυτό που είδα διαπίστωσα ότι δυστυχώς η ομάδα διαθέτει 12-13 το πολύ 14 παίχτες οι οποίοι αξίζει να είναι βασικοί και αξίζουν να παίζουν στην ομάδα.Κρίνοντας κάθε νέο παίκτη είδα ότι:
Ο Γλύκος ήταν κακός , καθόλου καλός στις εξόδους με πολλές άσχημες τοποθετήσεις και όχι καλός με την μπάλα στα πόδια.Δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα.
Ο Μπιζέρα έκανε άσχημο παιχνίδι όπως και με τον βάζελο και δίκαια αποτελεί 4 η επιλογή μετά από Κοντρέρας Μαλεζά και Αντώνιο.
Ο Αραμπατζής έκανε πολλά λάθη , ήταν κακός αν και πρέπει να πούμε ότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του και ίσως εμπιστοσύνη λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού του.Μακάρι να μπορέσει να βρει τον παλιό καλό εαυτό του γιατί τον χρειάζεται η δεξιά μας πλευρά τόσο ως μπακ και όσο ως χαφ.Αλλά νομίζω ότι άμεσα δεν μπορεί να βοηθήσει.
Ο Μπαλάφας ο γνωστός κακός Μπαλάφας δεν μπορεί ούτε να δώσει σωστά τη μπάλα ούτε να την κρατήσει.Είχε τρεξίματα και προωθήσεις αλλά κακά τελείωματα φάσεων.Βρέθηκε σε καλή θέση αρκετές φορές.Δεν μπορούμε να βασιστούμε στον Σωτήρη ούτε καν για να βγούμε στο ουέφα.
Ο Ηλιάδης ήταν μέτριος έτρεξε μάρκαρε έκοψε.Επιθετικά δεν μπορεί.Είναι ένα χρήσιμο τρεχαντήρι καλός να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και χρήσιμος στα εκτός έδρας παιχνίδια όπου θέλεις να μπλοκάρεις τον αντίπαλο.Τον προτιμώ από τον Μπαλάφα.
Ο Λάκης απλά μέτριος ανέβηκε στο β ημίχρονο και ήταν υποφερτός αλλά μακριά από τον παίκτη που έβλεπα στην ΑΕΚ.
Ο Γεωργίου είναι τεχνίτης και δείχνει να ξέρει την μπάλα.Υστερεί στην δύναμη και στην μπούκα.Δεν είδα να κάνει καμιά κούρσα να περνάει κανέναν αντίπαλο και να σεντράρει.Μάλλον θα πρέπει να δυναμώσει και σιγά σιγά να μπει στην ομάδα δεν νομίζω να ήταν πολύ καλύτερος του 33 άχρονου Κωνσταντινίδη.
Ο Αθανασιάδης λίγα πράγματα ούτε και αυτός μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα.Η μόνη πηγή κινδύνου ήταν ο Μπακαγιόκο.Και μόλις μπήκε ο Μούσλι οι 2 τους βρίσκονταν με κλειστά μάτια και στα τελευταία 15 λεπτά κάναμε όσες ευκαιρίες δεν κανάμε στα 75 λεπτά που παίχτηκαν.Πιστεύω ότι πρέπει να παίζουν μαζί είναι αρκετά καλό δίδυμο.
Τέλος έχω να πω ότι ο Σάντος δικαιώνεται και χρησιμοποιεί τους ίδιους παίχτες αφού οι άλλοι είναι πολύ λίγοι για τον ΠΑΟΚ.Ας το βουλώσουν οι ραδιόφωνο-προπονητές και τις υποδείξεις τύπου βάλε ρε κοιμήση τον Αραμπατζή!!!!Που είναι ο Αθανασιάδης γιατί δεν παίζει;;Ο άσχετος έθαψε τον Γεωργίου δεν γουστάρει τα παιδιά μας....Αφού κερδίζουμε 3-0 γιατί δεν τους βάζει;;;;και τέτοιες παπαριές!!!!
Δυστυχώς για τους προπονητές της κερκίδας και των ραδιοφώνων έχει απόλυτο δίκιο ο προπονητής οι μικροί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.Η μόνη μου ένσταση είναι γιατί επιμένει στον Μπαλάφα και όχι στον Ηλιάδη.

+poulia είπε...

Ρε ανώνυμε, μήπως είσαι εγώ;

takola είπε...

+poulia,

ευχαριστώ για τα σχόλια, και ιδιαίτερα για την ατομική κριτική, τώρα νιώθω κάπως σαν να τον είδα κι εγώ τον αγώνα.

Από κει και πέρα, όπως θα θυμάσαι κι από πέρσι, που είπαμε πολλά περί "σαρδελών" κλπ., εγώ πιστεύω πως όποιος φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ πρέπει να προστατεύεται και να μην ξεμπροστιάζεται. Ο Σάντος ξανάρχισε το περσινό βιολί. Βλέπε το νέο ποστ μου. Μακάρι πάντως να "τρελαθεί" ο Θόδωρος και να κάνει κανα-δυο γερές μεταγραφές και το Δεκέμβριο και να πάμε για Τσάμπιονς Λιγκ!!