29/10/08

ΒΡΕ, ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ...

Σας φαίνεται για "γατόνι"; Κι όμως, είναι!!

Ήθελε, δεν ήθελε, τα κατάφερε πάλι ο Φερνάντο Σάντος. Βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά την επιλογή του να κατεβάσει τη δεύτερη ομάδα στο ματς με τον Μακεδονικό και τις επακόλουθες δηλώσεις του ότι "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να δώσουμε περισσότερα" και με το σιβυλλικό του σχόλιο ότι "Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".

Κατ' αρχήν η επιλογή του να ξεκινήσει ένα μονό ματς Κυπέλλου με δέκα αναπληρωματικούς και μόνο βασικό τον Σνάουτσνερ, κι αυτόν από την ανάποδη πλευρά που αγωνίζεται συνήθως, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Για έναν προπονητή που εμφανίζεται να φοβάται να κάνει αλλαγές στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός μετά το 60΄ και ενώ το σκορ είναι 3-0 φαντάζει ολίγον κουλή. Πού το βρήκε έτσι ξαφνικά το θάρρος και την τόλμη; Υπενθυμίζω δε ότι ο θεσμός του Κυπέλλου ανήκει στους άμεσους στόχους μας, ενώ ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν έχουμε αποκλειστεί από ομάδες τύπου Θρασύβουλου, Αγροτικού Αστέρα, Μηχανιώνας κλπ. Άρα το ματς ήταν φωτιά. Τι ήθελε να πετύχει ο κύριος Σάντος; Μήπως τον αποκλεισμό μας; Όχι, αυτό δεν το νομίζω. Σίγουρα όμως ούτε και να δώσει ευκαιρίες στους αναπληρωματικούς. Μάλλον το αντίθετο. Γιατί αν θες να βοηθήσεις τους αναπληρωματικούς, τους περνάς σταδιακά μέσα. Π.χ. βάζεις τον Αθανασιάδη, αλλά κρατάς και τον Μουσλίμοβιτς δίπλα του. Βάζεις τον Ηλιάδη, αλλά κρατάς και τον Βερόν να τον βοηθάει. Βάζεις τον Γλύκο, αλλά έχεις και τον Κοντρέρας βράχο μπροστά του. Εκτός κι αν δεν θέλεις να τους αναδείξεις, αλλά να τους χαντακώσεις. Να αποδείξεις ότι δεν κάνουν (και πράγματι, όλως τυχαίως, άρχισαν τώρα όλοι οι κυκλοθυμικοί Παοκτζήδες που φωνάζαν "βάλε μέσα στον Αθανασιάδη" να λένε τώρα "δεν κάνουν αυτοί για τον ΠΑΟΚ"). Και στο τέλος, έτσι για να δέσει το γλυκό, κάνεις κι αυτές τις δηλώσεις όπου, αντί να καλύψεις τους παίκτες σου και να τους βρεις καμία δικαιολογία, πετάς αυτό το σιβυλλικό "όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν" και τους αφήνεις όλους να ψάχνονται.

Βρε, μήπως ζούμε το ίδιο έργο με τις αλήστου μνήμης περσινές σαρδέλες; Τότε ο ΠΑΟΚ είχε "σαρδέλες", τώρα έχει αναπληρωματικούς που "μπορεί και να μην κάνουν". Τότε ο Σάντος, με την έλλειψη εμποστοσύνης και τον αρνητισμό που επέδειξε, κατήντησε τον ΠΑΟΚ ενδέκατο, αποτέλεσμα όμως ήταν το καλοκαίρι να ξεκουνηθεί η διοίκηση, να αλλάξει άρδην το ρόστερ, και να μας κάνει μεταγραφάρες που ούτε καν τις ονειρευόμασταν. Τώρα ο Σάντος ξανασπέρνει τη διχόνοια στην ομάδα. Αυτή τη φορά δεν του κάνουν οι αναπληρωματικοί. Υπενθυμίζω ότι μερικούς απ' αυτούς ήθελε να τους "φάει" από το καλοκαίρι, αλλά δεν πρόλαβε. Τώρα βλέπει τον Δεκέμβριο να πλησιάζει και σου λέει "ας αρχίσω τα όργανα", για να ξεκουνηθεί και λίγο ο Βρύζας, που πολύ στην Ελλάδα κάθεται τελευταία. Τι άλλο βλέπει ο Φερνάντο; Ότι με δυο-τρεις καλές μεταγραφές το Δεκέμβριο και λίγη τύχη μπορεί να χτυπήσει Τσάμπιονς Λιγκ! Ναι, αυτό ονειρεύεται ο παμπόνηρος Πορτογάλος, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να "κουρδίζει" τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ και κούτσα-κούτσα να παίρνει και τον κόσμο με το μέρος του. Ποιος Αθανασιάδης και ποιος Ηλιάδης, σου λέει. Σαρδέλες!

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο "μουλωχτός" Πορτογάλος έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στον ΠΑΟΚ και να γίνει πουλέν στις καρδιές μας, κι ας είναι σκουντούφλης και γκρίζος. Εμένα άλλο μ' ενοχλεί. Ότι επικαλείται την Αλήθεια και ηθικές αξίες και κολοκύθια τούμπανα. Έχει έντεχνα καλλιεργήσει το προφίλ του καλόυ ανθρώπου, που λέει πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι άλλη: Αυτός είναι ικανός να καταστρέψει και το παιδί του στο βωμό του αποτελέσματος. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει, τίποτ' άλλο. Εγώ, επειδή δεν αντέχω την υποκρισία, την απάτη και το ψέμα, ένα έχω να πω: Αφού το θες έτσι κύριε Σάντος, τότε θα κριθείς με το ίδιο νόμισμα: Φέρε μας το αποτέλεσμα και όλα μέλι-γάλα. Βγάλε μας Τσάμπιονς Λιγκ και θα σ' έχουμε Θεό. Αν όμως αποτύχεις μην αρχίσεις τα κούφια λόγια περί "καλοσύνης" και "Αλήθειας". Θα είσαι απλά ένας αποτυχημένος και τίποτα παραπάνω, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Takola ούτε εγώ γουστάρω τον τρόπο παιχνιδιού του Δον Φερνάντο αλλά αν μου παίρνει τους βαθμούς δεν με νοιάζει.Μακάρι να γινόταν να κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια στο 93 με 1-0.Και αν θέλεις θεωρώ τους Μπάγεβιτς και Αναστασιάδη καλύτερους.Μιας και μας φέραν 2 κύπελλα.Αλλά τι θέλεις να σου πει ότι είναι παιχταράς ο Μπαλάφας και ο Ηλιάδης;;;;Ότι οι πιτσιρικάδες πετάνε;;;Είπε ότι πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να παίζουν.
Θέλει να έχεις δίπλα σου τον Γκαρσία ή τον Βερόν για να κάνεις ένα κοντρόλ , να δώσεις μία σωστή πάσα στα 10 μέτρα , μια ντρίπλα , ένα σουτ προς την εστία, μια σέντρα στους επιθετικούς μας και όχι στις κερκίδες;;;!!!!Να κάνεις 2-3 ευκαιρίες.Ο Μπακαγιόκο γιατί ξεχώρισε στο παιχνίδι τον Ιμπραίμοβιτς είχε συμπαίκτη;;;Με τον Μακεδονικό παίζαμε όχι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Αφού δεν τους εμπιστεύεται καλά κάνει και δεν τους βάζει!!!Αν γινόταν καμιά μαγεία και το 3-0 γίνονταν 3-3 ακόμα θα τον κυνηγούσαμε!!!!Αυτό το κατάφερε ο μεγάλος Ντούσαν στην Παναχαΐκή όταν κερδίζαμε 3-0 βγάζει ΓΧ και άλλους 2 καλούς σε απόδοση παίκτες και η ομάδα κατέρρευσε!!!(Τότε είχαμε παιχταράδες όχι τις περσινές σαρδέλες)
Συμφωνώ με τον Σάντος γιατί για να κάνεις ομάδα και να διεκδικείς τίτλους θέλεις καλούς παίχτες.Για μένα και οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής τους παίκτες (ΠΧ Ομπράντοβιτς βάζελος στο μπάσκετ)!!!Καλά κάνει και ζητάει παίκτες προπονητής είναι όχι λογιστής!!!Αν η διοίκηση μπορεί να ενισχύσει την ομάδα το Δεκέμβριο με εγνωσμένης αξίας παίκτες και νομίζουν ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι μεγαλύτερο από το ουεφα ας κάνουν μια θυσία.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Φίλε Τάκολα με ομάδα Γ εθνικής παίζαμε! Ημαρτον! Αν δεν μπορει να παίξει ο Ηλιάδης με αυτούς με ποιους θα παίξει?! Ας πάει στην ομάδα της καρδιάς του να παίξει!
Και δεν είναι μονο για τους μικρους τα αρνητικά σχόλια. Γιατι ο Μπιζερα πήγε καλά μηπως?

takola είπε...

Ανώνυμε ωραία τα γράφεις, αλλά βάλε κι ένα όνομα!

takola είπε...

Στάθη είναι συνολικό το ζήτημα, όχι ατομικό. Ξαναρχίζουμε την περσινή συζήτηση. Το σωστό πάντως είναι να στηρίζει ο προπονητής τους παίκτες του. Για όσο καιρό φοράνε τη φανέλα της ομάδας. Αυτός όμως έχει βρει τον τρόπο απ' ό,τι φαίνεται για να κουρδίζει το Θόδωρο και να κάνει μεταγραφές. Εγώ πιστεύω σε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά εφόσον εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, δεν θα έλεγα όχι σε δυο μεταγραφές το Δεκέμβριο για να χτυπήσουμε Τσάμπιονς Λιγκ...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Τάκολα αν επαιζε χθες ο Κοτσιανικούλης που ειναι σαν τον Γεωργίου δεν θα έδειχνε ότι το έχει?
Ο Ηλιάδης μετά από 3 χρονιές έχει δείξει τίποτε? Ο Αραμπατζής είναι καλύτερος απο τον Δάρλα? Ενα χρόνο διαφορά εχουν..

+poulia είπε...

Συμφωνώ με Στάθη στο ότι οι αναπληρωματικοί του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι να κερδίζουν, ή έστω να παίζουν καλύτερα από μια ομάδα γ' εθνικής. Μόνοι τους, όχι με συμπληρώματα από βασικούς.
Τάκολα, ο Φερνάντο και η διοίκηση έχουν ως στόχο για την δεύτερη χρονιά την έξοδο στο ουέφα, όχι το Τσάμπιονς λικγ. Δεν τρέχει τίποτα αν δεν τεντώσει του χρόνου το σεντόνι.
Χαμηλά την μπάλα.
Διπλό στην δεύτερη μας έδρα...

Stepas είπε...

Σμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες "σταδιακή ένταξη". Έτσι ακριβώς πρέπει να γίνει. Αμα ήθελε να βάλει τον Αθανασιάδη μέσα έπρεπε να βάλει και τον Μουσλίμοβιτς δίπλα του που είναι και έμπειρος αλλά και "γεμίζει την περιοχή" σε αντίθεση με τον πιο φινετσάτο Αθανασιάδη. Έτσι πραγματικά θα βοηθιόταν το παληκάρι. Το ίδιο ισχύει και στις άλλες θέσεις. Κι εμένα μου φάνηκε ότι πράγματι ο Σάντος ήθελε να τους βγάλει όλους άχρηστους. Γι'αυτό τους έβαλε μέσα.

Panagiotis είπε...

Συμφωνώ στο ότι ο μα..κας θα μπορούσε να δώσει χρόνο σε δύο τρεις από τους μικρούς, σταδιακά και να τους φέρει σε ένα άλφα επίπεδο. Και κατά πάσα πιθανότητα πάει να κάνει χνέρι στη διοίκηση. Τον σέβομαι επειδή είναι προπονητής του ΠΑΟΚ, μπορώ να πω ότι μ' αρέσει σαν προπονητής αλλά δεν τον πάω σαν τύπο. Και στο τάμπιονς λήγκ να μας πάει δεν θα τον πάω.

Ρε παιδιά, τώρα που είπαμε για τσου λου (λίγο εκτός θέματος είμαι βέβαια) δεν με πειράζει να πάμε τσάμπιονς λήγκ και να μην πάμε ουέφα. Και άς χάσουμε. Ας είναι και στον τελικό με 1-0. Στην παράταση, από τη Ρεάλ. Καλά θα ήταν εεεε?

takola είπε...

+poulia,
σύμφωνοι, το ουέφα είναι ο στόχος μας, αλλά βλέπω ότι στο μυαλό του Δον Φερνάντο έχουν αρχίσει να παρεισφρύουν άλλες σκέψεις...

Και ξέρεις, Παναγιώτη, ψιλογκρινιάζουμε για έναν προπονητή που αυτή τη στιγμή έχει αποδείξει ότι είναι μακράν ο καλύτερος στην κατηγορία! Εκτός κι να θα προτιμούσες Τεν Κάτε...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Τακολα
Ακρως διχαστικα και εριστικα τα 2 αρθρα σου για Σαντος και Βρυζα.
Δεν εχει νοημα να πω που ακριβως ειναι οι ενστασεις μου, το ολο στυλ σου και ο τροπος γραφης ειναι διχαστικος.
Αν αυτο εσυ το λες καλοπροαιρετη κριτικη, παω πασσο

HOMO PAOKUS

takola είπε...

HOMO PAOKUS,

σαφώς και έχει νόημα να πεις τις ενστάσεις σου. Αυτό ακριβώς κάνουμε εδώ. Συζητάμε. Και έχε υπόψη σου τα εξής:

1. Το blog αυτό το διατηρώ σχεδόν δυο χρόνια. Έχω λοιπόν διαγράψει μια πορεία η οποία θεωρώ ότι έχει δείξει αν είμαι καλοπροαίρετος ή όχι, αν αγαπώ την ομάδα ή όχι.

2. Παρότι το blog βρίσκεται στο δημόσιο χώρο (εν προκειμένω στο διαδίκτυο), δεν θεωρώ ότι αποτελώ κάποιον διαμορφωτή της κοινής γνώμης. Είναι πεπερασμένος ο αριθμός αδελφών οι οποίοι επιλέγουν να με διαβάζουν. (Για διάφορους λόγους το blogging στο ποδόσφαιρο δεν απογειώθηκε ποτέ - κυρίως λόγω ύπαρξης των φόρουμ). Κατά συνέπεια εκφράζομαι ελεύθερα, ΔΕΝ λογοκρίνομαι, πιστεύω ότι αυτός είναι ο ρόλος ενός blog, να μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω, να αρθρώσει ένα λόγο που μια εφημερίδα ή ένα ραδιόφωνο δεν θα τολμούσε. Και λάβε υπόψη σου ότι δαπανώ αυτές τις πολύτιμες προσωπικές ώρες όχι μόνο για να προσφέρω στην ομάδα και στους αδελφούς, αλλά ΚΑΙ για να ξεσκάσω λίγο, να τα βγάλω από μέσα μου, γιατί δεν αντέχω.

Επί του προκειμένου τώρα:

1. Όσον αφορά τον Σάντος, διχαστικός είναι αυτός που τα λέει, όχι εγώ που τα εντοπίζω. Είναι σαφές ότι αφήνει ακάλυπτους τους αναπληρωματικούς με σκοπό να πιέσει τη διοίκηση για μεταγραφές το Γενάρη. Τι να κάνω; Να μην το πω; Είναι πάντως ο καλύτερος προπονητής στην Α΄ Εθνική αυτή τη στιγμή, το έχω γράψει. Κι αν μας βγάλει Τσάμπιονς Λιγκ θα τον έχουμε για ΘΕΟ.

2. Όσον αφορά τη συνέντευξη Βρύζα, σου δίνω λίγο δίκιο, αναγνωρίζω ότι διατυπώθηκα λίγο απότομα ή άκομψα, η ουσία πάντως είναι αυτή. Τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δίνουν κατά καιρούς διάφορες συνεντεύξεις οι οποίες όμως αναλώνονται σε γενικότητες και "νά 'χαμε να λέγαμε". Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια στο λαό, κι αν για κάποιο λόγο αυτό δεν πρέπει να γίνει, τότε καλύτερη λύση είναι η σιωπή.
Έχε πάντως υπόψη σου ότι τον Ζήση τον αγαπάω, είναι σπουδαίος, μας έχει προσφέρει πολλά, και αισιοδοξώ ότι στο μέλλον θα προσφέρει ακόμα περισσότερα. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Τακολα
Ποτε δεν αμφισβητησα την αγαπη σου για τον ΠΑΟΚ, ουτε τις προθεσεις σου.
Σου λεω ευθεως γιατι νομιζω πως εισαι διχαστικος, αθελα σου νομιζω.
Θεωρω οτι εισαι διχαστικος διοτι δημιουργεις ενα διπολο αναμεσα σε Σαντος Ζαγορακη.Σαν να μην ειναι συνεργατες αλλα αντιπαλοι

"αποτέλεσμα όμως ήταν το καλοκαίρι να ξεκουνηθεί η διοίκηση, να αλλάξει άρδην το ρόστερ, και να μας κάνει μεταγραφάρες που ούτε καν τις ονειρευόμασταν."
ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΡΘΑΝ?

ακομα χειροτερα το κανεις εδω:

"Ναι, αυτό ονειρεύεται ο παμπόνηρος Πορτογάλος, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να "κουρδίζει" τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ και κούτσα-κούτσα να παίρνει και τον κόσμο με το μέρος του."
Δινεις εικονα ενος πονηρου τυπου που κατα καποιον τροπο εξαπατα τον εργοδοτη του...Και μαλιστα παραπλανωντας τον κοσμο.

Το ιδιο κανεις και με το να δημιουργεις ανταγωνιστικη σχεση αναμεσα σε Σαντος-Βρυζα:

"Τώρα βλέπει τον Δεκέμβριο να πλησιάζει και σου λέει "ας αρχίσω τα όργανα", για να ξεκουνηθεί και λίγο ο Βρύζας, που πολύ στην Ελλάδα κάθεται τελευταία."

ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ο ενας και ο αλλος δημοσια εχουν πει για την αλληλοεκτιμηση που εχουν και την αγαστη συνεργασια τους, εσυ παρουσιαζεις εικονα με εναν προπονητη που βαζει στη πριζα εναν τεχνικο διευθυντη και τον "τρεχει"

Επισης το αλλο διπολο που δημιουργεις αναμεσα σε Σαντος-παιχτες ειναι αστηριχτο. Λες απο τη μια οτι ναι μεν δεν ηθελε να αποκλειστει απο το Κυπελλο αλλα να τους χαντακωσει δε. Πως ομως θα γινοταν εναν τετοιο χαντακωμα? Θυμιζω οτι και περυσι με Θρασυβουλο σχεδον με αναπληρωματικους επαιζε. Αυτο ηταν και το κινητρο του τοτε? Το χαντακωμα? Ενα μηνα μετα την αναληψη του? Και τοσοι αλλοι τεως προπονητες μας επαιξαν παιχνιδια κυπελλου με ρεζερβες υποτιμωντας αντιπαλους μας και την πατησαν. Αυτοι τι κινητρο ειχαν? Μπορει το να παιζεις με αναπληρωματικους στο κυπελλο να ειναι λαθος αλλα οχι σκοπιμο οπως υποννοεις -αλλα δεν μπορεις να αποδειξεις-.

Ο Σαντος εχει ελαττωματα, μερικα απο τα οποια τα εχεις προσδιορισει σωστα, και ισως εχει και αλλα περισσοτερα.Εχω γραψει και γω περυσι εναντιον του ουκ λιγα, μερικα απο τα οποια ανακαλεσα, άλλα οχι.

Δεν ειμαι συμφωνος ομως με το προφιλ που του αποδιδεις: ο πονηρος που παει να κοροιδεψει τον καημενο Θοδωρο. Αυτο ειναι υποτιμητικο και για τον Θοδωρο στο κατω κατω.

Οσο για το θεμα με Βρυζα ειναι μικροτερης σημασιας.
Εσυ θεωρεις "αστειες" τις συνεντευξεις(ποια αραγε σου φανηκε αστεια?)
αλλοι αντιθετως ζητανε να ειναι συχνοτερες! Αν οι ερωτησεις δεν ειναι ουσιωδεις, αυτο βαρυνει τους δημοσιογραφους . Και κατι ακομα: απο προσωπικη πειρα σου μεταφερω οτι ερωτησεις μπορει να υποβαλει και ο απλος κοσμος , κι ας μην ειναι επαγγελματιας δημοσιογραφος!
Με εκτιμηση
ΗΟΜΟ PAOKUS

takola είπε...

HOMO PAOKUS,

φχαριστώ για τα σχόλια, θέλω να απαντήσω λεπτομερώς, προς το παρόν όμως κανα-δυό πρώτες διευκρινίσεις:

Αν ο Σάντος καταφέρει να "σπρώξει" προς την κατεύθυνση μεταγραφών, αυτό δεν θα σημαίνει εξαπάτηση του Θόδωρου. Κι ούτε είναι εύκολο να εξαπατήσει κανένας το Θόδωρο. Απλά οι πόροι είναι περιορισμένοι και οι ανάγκες πολλές. Διεξάγεται μια συνεχής μάχη. Να μην έχεις καμία αμφιβολία ότι αν πέρσι η ομάδα είχε πάει λίγο καλύτερα και δεν είχε δημιουργηθεί τόση δυσαρέσκεια για τους παίκτες, τόσες μεταγραφές ΔΕΝ θα γινόταν. Τον Ζήση ο Σάντος τον "τσιγκλάει", και καλά κάνει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν αγαστή συνεργασία.

Όσον αφορά τη σχέση Σάντος-παικτών, τώρα, ο Σάντος είναι ένας "καλός" και "ειλικρινής" άνθρωπος, υπό την έννοια ότι μπορεί να κοιτάξει έναν ποδοσφαιριστή στα μάτια και να του πει "αγόρι μου, δεν κάνεις για τον ΠΑΟΚ". Του αρέσει να εκθέτει τους παίκτες, το έχει κάνει επανειλημμένως. Μπορείς βέβαια να πεις ότι το κάνει για το καλό τους. Και για το καλό του ΠΑΟΚ, βέβαια...

"καημένος" Θόδωρος; :-)))))
απ' τα καλύτερα που έχω ακούσει...