31/10/08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΡΥΖΑ: ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ


Αυτές οι συνεντεύξεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να καταντούν αστείες. Μιλάει αυτός που έχει κάτι να πει. Αν δεν έχει κάτι να πει, τότε σιωπά. Στην περίπτωση αυτή, τι ακριβώς είχε να πει ο Ζήσης Βρύζας; Ακόμα ψάχνω να το βρω. Κοινοτοπίες. Τα γνωστά: "Κάναμε ένα προγραμματισμό με ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλαμε." "Ακόμα δεν καταφέραμε τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και σίγουρα υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία σε όλη την πορεία. Η ομάδα δείχνει ότι μπορούμε να την εμπιστευόμαστε." "Προσπαθούμε μέσα από την οργάνωση και τη δομή που έχουμε δημιουργήσει, με εξειδικευμένες υπηρεσίες, επαγγελματισμό και σοβαρότητα, να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το όραμα που όλοι θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα." Αυτονόητα πράγματα. Πράγματα που δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρεις. Κι από κάτω να έχεις τους γνωστούς χαχόλους, τους δημοσιογραφίσκους της πόλης μας, οι οποίοι να αναλίσκονται σε ερωτήσεις του στιλ "πώς νιώσατε όταν είδατε τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να αποδίδει τόσο καλά;" Εμένα οι απορίες μου είναι άλλες: Ποιος προγραμματισμός υπάρχει για το Δεκέμβριο; Πώς θα καλυφθεί οικονομικά η μεγάλη αύξηση του μπάτζετ που έγινε το καλοκαίρι; Ποια η στάση της διοίκησης απέναντι στην τακτική Σάντος να χρησιμοποιεί αποκλειστικά 12-13 παίκτες και να ξεμπροστιάζει τους υπόλοιπους; Πώς ακριβώς σχεδιάζεται το μέλλον του ΠΑΟΚ όχι γενικώς κι αορίστως, αλλά σε τρία χρόνια από τώρα; Πώς ακριβώς σχεδιάζει να κινηθεί η ΠΑΕ στην αναζήτηση νέων μεταγραφικών στόχων, δεδομένου ότι μέχρι τώρα βασίστηκε στις προσωπικές γνωριμίες του Ζήση Βρύζα από την ποδοσφαιρική του καριέρα, τώρα όμως που η καριέρα αυτή έλαβε τέλος, εκλείπουν πλέον και οι προσωπικές γνωριμίες;
Το μόνο ψιλολαυράκι που βγήκε από τη συνέντευξη ήταν ότι δεν υπάρχει πλάνο για μεταγραφές το Δεκέμβριο, κι ότι η ομάδα έχει σχεδιαστεί ώστε να βγάλει όλη τη χρονιά. Μακάρι όμως αυτό το μοναδικό αυτό ουσιαστικό στοιχείο της συνέντευξης να ήταν ένα ψέμα που είπε ο Ζήσης για να θολώσει τα νερά. Γιατί όπως έχει καταλάβει και ο Σάντος, ο ΠΑΟΚ με δυο καλές μεταγραφικές κινήσεις το Δεκέμβριο πάει για Τσάμπιονς Λιγκ. Είδατε το νέο στραπάτσο του Παναθηναϊκού. Βασικά και οι τρεις της Αθήνας χύνουν μαύρο δάκρυ για τις προπονητικές τους επιλογές. Άνω κάτω είναι. Ενώ εμείς μια χαρά οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι είμαστε με τον Δον Φερνάντο. Προπονηταράς ο Σάντος! Αυτή είναι η αλήθεια, όπως ακριβώς προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα. Βαλβέρδε-Τεν Κάτε-Δώνης-Ερνάντεθ για τα μπάζα. Έτσι, για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε...

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τώρα αστεία αστεία, αλλά αν βγούμε στο τσάμπιονς ληγκ θα πάρουμε πέντε φράγκα. Είμαι της ίδιας γνώμης με εσένα Τάκολα για τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Βασίζομαι όμως στον Ζαγοράκη για αυτό το θέμα γιατί μόνο μα..άκας δεν είναι, φαίνεται ότι έχει μυαλό ανθρώπου που μπορεί να διοικήσει. Ίσως το ένα από τα σχέδιά του να αποβλεπει την έξοδο της ομάδας στο τσου λου και μετά να δει πως θα πράξει. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν λέγεται δημόσια, να μην μας βάλουν στο μάτι τίποτα παράγκες και μας κάνουν καμιά χαλάστρα.
Λοιπόν, μπορούμε να πάρουμε δανεικούς τους Χριστοδουλόπουλο και Μελίσση? Ο Τεν Κάτε δεν τους πάει, είναι εμφανές.
Μία παρένθεση: Καλά αυτός ο άνθρωπος ο Τεν Κάτε πρέπει να είναι μεγάλος βλάκας και το κατάλαβα όταν έπαιξαν με την ΑΕΚ. Είχε προωθημένο τον Σαλπιγγίδη ανάμεσα σε δύο τεράστιους αμυντικούς και προσπαθούν να του περάσουν την μπάλα με γεμίσματα... Ούτε ο Τιραμόλα δεν θα μπορούσε να πάρει την μπάλα εκεί.
Και μία ερώτηση: Ο Ερνάντεθ ποιός είναι? Ή μάλλον, ποιόθ είναι αυτόθ?

takola είπε...

Ξέχασα και μια δεύτερη είδηση που ωγήκε από τη συνέντευξη Βρύζα: ότι προχωράει η υπόθεση νέου συμβολαίου Ηλιάδη (αυτό όποιος θέλει το πιστεύει) και ότι ετοιμάζεται νέο συμβόλαιο και στον Στελάρα το Μαλεζά. Μπράβο στο παληκάρι, που φέτος έχει κάνει μεγάλη βελτίωση, γιατί όπως είπε και ο Ζήσης, σημασία έχει κάθε παίκτης χρόνο με το χρόνο να βελτιώνεται σε κάτι (δύναμη, τεχνική, τακτική, ψυχολογία κλπ.)