24/11/08

ΠΑΟΚ - Λάρισα 1-0


Οριακή νίκη

Γιά άλλη μια φορά καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο στην Τούμπα, και πάλι με... μισό-μηδέν, το αγαπημένο μας σκορ, σε ένα παιχνίδι οριακό, καθώς αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο κύρια προβλήματα:
Πρώτον, παρά την συνηθισμένη καλή αμυντική μας οργάνωση, οι παίκτες της Λάρισας, εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική τους τεχνική κατάρτιση, κατάφερναν να βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να τον ελέγξουν, να πάρουν την πρωτοβουλία και να κρατάνε την μπάλα, περιορίζοντάς μας κατά μεγάλο βαθμό σε παθητικό ρόλο, παρότι ήμασταν οι γηπεδούχοι που πρώτοι εμείς θέλαμε την νίκη.
Δεύτερον, στις λιγοστές επιθέσεις που πραγματοποιήσαμε, παρουσιάσαμε σοβαρό πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις μας, ορισμένες εκ των οποίων υπό καλές προϋποθέσεις, να σταματούν άδοξα έξω από την μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με εμφανή διάθεση να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας αυτές, πρώτα και κύρια καταφέρνοντας ορισμένα κρίσιμα "νταμπλ τιμ" στο χώρο του κέντρου, πέφτοντας δηλαδή με δύο παίκτες πάνω στην μπάλα στη μεσαία γραμμή, ώστε να εξασφαλιστεί η απόσπασή της από τον αντίπαλο, κάτι που τουλάχιστον μέχρι το 60΄-65΄ λειτούργησε ευεργετικά, και δεύτερον, καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση στην τελική πάσα, κάτι όμως που δεν έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία. Συγκεκριμένα, αρκετοί παίκτες μας φάνηκαν σήμερα αρκετά αφηρημένοι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μούσλι, ο οποίος πήρε την μπάλα αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή στο 47΄ και δεν ήξερε τι να την κάνει (!), ή τον Λάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά ήταν αλλού και κινούνταν ασυνάρτητα στον αγωνιστικό χώρο.

Η λύτρωση ήρθε και πάλι από στημένη φάση, όταν στο 74΄ ο εξαιρετικός για άλλη μια αγωνιστική Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε κακή αντίδραση του Μπάρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάκη, και με μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσώλη. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, κατάφερε πάντως συνεχίζοντας το καλό πρέσινγκ και καλύπτοντας επιτυχώς τους κενούς χώρους να κρατήσει σχετικά εύκολα το χρυσό γκολ και να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που μας φέρνουν μόνους δεύτερους στη βαθμολογία.

Το δυσάρεστο είναι ο τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος στο 52΄ υπέστη σε ανύποπτη φάση θλάση δευτέρου βαθμού, και θα μείνει εκτός γηπέδων για ένα μήνα, κάτι που σημαίνει πως θα τον στερηθούμε για τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Για τις δύο επόμενες αγωνιστικές (με Θρασύβουλο εκτός και Τρίπολη εντός) θα απουσιάσει και ο Κοντρέρας, ο οποίος έχει κάταγμα στο βραχίονα, ενώ αναμένεται και η ποίνη που θα επιβληθεί στον Πάμπλο Γκαρσία, με πιθανό σενάριο να απουσιάσει και αυτός για το υπόλοιπο του πρώτου γύρου. Για να πούμε πάντως και κάτι ευχάριστο, άρχισε το τρέξιμο ο Βιερίνια, χωρίς πάντως αυτό να σημάινει ότι είναι πιθανή η επιστροφή του πριν το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου, με τον ΟΦΗ στην Τούμπα στις 4 Ιανουαρίου του 2009.

Το συμπέρασμα για τη συνέχεια είναι ότι θα χρειαστούμε βοήθειες από τον πάγκο. Όσον αφορά τον Κοντρέρας, η ανέλπιστη φετινή βελτίωση του Μαλεζά, σε συνδυασμό με τη σταδιακή προσαρμογή του Μάρκος Αντόνιο, προσδίδουν μια κάποια βεβαιότητα ότι τουλάχιστον από κει δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
Στα άκρα της άμυνας
, ο Δάρλας επανέρχεται, ο Σνάουτσνερ απέδειξε ότι μπορεί να παίζει εξίσου καλά τόσο δεξιά όσο και αριστερά (μεγάλο προσόν αυτό), ενώ και ο Αραμπατζής έχει αρχίσει να προσαρμόζεται, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε απόψε με αντίπαλο τον δαιμόνιο Μπάρα.
Στα αμυντικά χαφ την απουσία του Πάμπλο Γκαρσία καλύπτει ο Ίβιτς, ο οποίος οπισθοχώρησε αναγκαστικά, όμως αποδείχτηκε απροσδόκητα ότι εκεί αποδίδει καλύτερα απ' ό,τι απέδιδε στην πιο προωθημένη θέση στην οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα.
Στα άκρα της επίθεσης τον Βιερίνια κλήθηκαν να καλύψουν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, Λάκης και Κωνσταντινίδης, και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που καταφέραμε όσα καταφέραμε παρά την έλλειψη αυτή, και την άκρως προβληματική ανάπτυξη από τα άκρα. Πρέπει βέβαια να τονιστεί ότι η άνοδος του ηγετικού Κονσεϊσάο συνετέλεσε ώστε να μη φανεί και τόσο το κενό. Δεν ξέρω μήπως ο Σάντος θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση τοποθέτησης στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού του Νίκου Αραμπατζή, ενός μπακ ιδιαίτερα επιθετικογενή, με καλή ντρίμπλα, σέντρα και σουτ. Απ' ό,τι τον είδα τον Νίκο αυτές τις δυο αγωνιστικές που αγωνίστηκε από 90 λεπτά, νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει θαυμάσια, χωρίς να νιώθει μάλιστα την βαρύνουσα αμυντική ευθύνη του μπακ. Είναι μια πρόταση που θα έδινε ώθηση στην από τα άκρα ανάπτυξή μας και θα μας απήλασσε από τους γηρασμένους Λάκη και Κωνσταντινίδη, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς τους.
Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έμοιαζε πάντως να εισέρχεται σιγά-σιγά σε μια φυσιολογική περίοδο κάμψης. Δε νομίζω να εμπιστευθεί ο Σάντος τη φανέλα του βασικού στον Ηλία Αναστασάκο. Ίσως επιλέξει την προώθηση του Μπακαγιόκο, ενώ για εκτός έδρας αγώνες όπου χρειαζόμαστε γρήγορες αντεπιθέσεις, θεωρώ ότι μπορεί να εμπιστευθεί τον Στέφανο Αθανασιάδη. Πιθανόν στον επόμενο αγώνα με το Θρασύβουλο στη Φυλή να το δοκιμάσει. Άλλες λύσεις πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχουν.

Θέλω να τονίσω ότι ο ΠΑΟΚ είχε μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα ότι, σε αντίθεση με πολλούς αντιπάλους του, έκανε την καλύτερη και μεθοδικότερη προετοιμασία και εμφανίστηκε πιο έτοιμος. Είχε επίσης και το αβαντάζ του αιφνιδιασμού, γιατί ήταν ουσιαστικά μια τελείως καινούρια ομάδα. Τώρα όμως όλοι ξέρουν πώς παίζουμε, ενώ πλέον οι αντίπαλοί μας εμφανίζονται δυνατότεροι. Τα παραδείγματα αφθονούν:
Ποια σχέση έχει ο δυναμικός ΟΦΗ που απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ με τον νωθρό κι αδύναμο ΟΦΗ που υποτάξαμε τον Αύγουστο;
Πόσο μοιάζει ο γεμάτος αυτοπεποίθεση και ενέργεια Πανθρακικός που πήρε διπλό μέσα στις Σέρρες με τη φοβισμένη ομαδούλα που κερδίσαμε το Σεπτέμβριο;
Αστέρας Τρίπολης, Άρης, Ηρακλής και Ολυμπιακός εμφανίζονται επίσης κατά πολύ βελτιωμένοι εδώ και μια ή δυο βδομάδες.
Το συμπέρασμα είναι ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν για μας. Θα πρέπει να καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να υπερβάλλουμε εαυτούς για να δικαιολογήσουμε και να διατηρήσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ του Μπάγιεβιτς αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει το ερχόμενο Σάββατο να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στο Θρασύβουλο να νομίσει ότι μπορεί να αρχίσει τη δική του αγωνιστική ανάκαμψη από το μεταξύ μας παιχνίδι.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Ίβιτς, Κωνσταντινίδης (62΄ Λάκης), Κονσεϊσάο, Μπακαγιόκο (80΄ Μπαλάφας), Μουσλίμοβιτς (53΄ Αναστασάκος)
Λάρισα:
Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ (83΄ Τσίγκας), Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Κυριακίδης (77΄ Ρομπέρ), Σολάνο (71΄ Κατσιαρός), Πάρα, Ζουράφσκι

ΣΚΟΡΕΡ:
74΄ Μπακαγιόκο

Κίτρινες κάρτες:
81΄ Μπαλάφας, 87΄ Αραμπατζής - 79΄ Βενετίδης, 89΄ Νταμπίζας

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

11 σχόλια:

zisis είπε...

πολυ καλά τα λες , αλλά σε λίγο η ενδεκάδα θα είναι ίδια με την περσινή.

Panagiotis είπε...

Τακολά, καλά ρε, μήπως σε πήρα τηλέφωνο και μιλήσαμε πριν το γράψεις αυτό το άρθρο? Αλλά θα μου πεις, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Don-ald,
η πρώτη σκέψη που με πέρασε από το μυαλό ήταν αυτή, ότι έχουμε την ίδια ενδεκάδα με την προηγούμενη χρονιά. Αλλά αν το εξετάσουμε το θέμα, δεν στέκει. Πρώτ' απ' όλα, ο Κονσεϊσάο είναι η μέρα με τη νύχτα, τελείως μεταμορφωμένος. Ο Μαλεζάς είναι άλλος παίχτης, 1000% πιό βελτιωμένος. Έχουμε τον Αραμπατζή (Τάκολα, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν χτές, μάλλον πρέπει να παίξει μεσο-επιθετικός). ο Δάρλας παίζει πολύ ωραία και να μην ξεχνάμε ότι ο Μάρκος Αντόνιο φένεται ότι έχει μπει στο κλίμα. Ο Βιερίνια όπου να 'ναι έρχεται (φυσικά θα πάρει καιρό να προσαρμοστεί). Ο Μπακαγιόκο έχει άλλον αέρα πλέον και πιστεύω ότι ο Αθανασιάδης θα πάει καλά, γιατί μάλλον αυτός θα πάρει τη θέση του Μουσλίμοβιτς. Όσο για Γεωργίου, Μπιζέρα, Ηλιάδη, πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν άνετα. Τον Γεωργίου τον θυμάμαι σε μερικά παιχνίδια να πιάνει άψογη απόδοση. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Μην ξεχνάμε και τον Βαγγελή που σιγά σιγά επανέρχεται και πιστεύω ότι μπορεί να πάει καλά λόγω κλίματος της ομάδας. Ξέρω ότι πολύς κόσμος δεν τον πάει πάντως, αλλά η τεχνική του είναι άψογη. Θέλει φυσική κατάσταση.

ΥΓ1: Γαμώ την γκαντεμιά μας όμως...

ΥΓ2: Πάμπλο άν ξανακάνεις τέτοια μαλακία θα σε κρεμάσω αυτοπροσώπως. Μας γάμ..ες

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

χαχαχα έγραψε ο don-ald!
Αφου νικήσαμε και χθες μπορεί να νικήσουμε και στη φυλη χωρις τον Μούσλι..

Stepas είπε...

Για ακόμη μια φορά τα όσα γράφεις ειναι σχεδόν απολυτως τα όσα σκεφτόμουν κι εγώ. Πράγματι έτσι είναι. Ειδικά αυτό που λες για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε την καλυτερη και πιο έγκαιρη προετοιμασια απ'όλους και πέτυχε ομάδες σε μέτρια κατάσταση είναι πολύ σωστό. Πολλές ομάδες ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ανέτοιμες σε αντίθεση με εμάς που είχαμε κάνει τις περισσότερες μεταγραφές από νωρίς.

Για το ΠΑΟΚ-Λάρισα θέλω μόνο να προσθέσω στην τεχνική σου ανάλυση ότι στο α' ημίχρονο η πολύ κακή μας εμφάνιση από το κέντρο και μπροστά οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο ότι εμείς παίζαμε με Βερόν-Ίβιτς (με τον πρώτο να σκίζεται και τον 2ο να είναι μέτριος) ενώ η Λάρισα είχε 3 καλούς κεντρικούς χαφ. Αυτό οδήγησε στο να είμαστε μπλοκαρισμένοι δημιουργικά.

Για τις απουσίες τι να πούμε; Το ξέραμε από την αρχή της σεζόν ότι δεν έχουμε βάθος στον πάγκο. Εγώ μάλιστα είμαι ευχαριστημένος από το πως έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τωρα τις απουσιες βασικών παικτών μέσα στη χρονιά. Με τον Θρασύβουλα είναι δύσκολο το ματσάκι. Ελπίζω να πάμε καλά. Είμαι περίεργος να δω τι θα βάλει μπροστά ο Σάντος. Κι εγώ δεν το βλέπω να βάζει Αναστασάκο βασικό. Στα εκτός έδρας μάλλον θα βάζει Μπακαγιόκο μόνο του μπροστά. Ή ίσως να τον τραβήξει δεξιά (γιατί ο Λάκης δεν...) και να βάλει Αναστασακο κορυφή. Θα δείξει... Πάντως με την απουσία Ίβιτς στη Φυλή βλέπω Μπαλάφα μέσα. Αν ο Βερόν συνεχίσει έτσι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο κέντρο. Ο Μπαλάφας νομίζω μπορεί να ανταποκριθεί αν κληθεί να παίξει προσηλωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα και τη δημιουργία παιχνιδιού την αφήσει στον Βερόν. θα δούμε...

Α και τώρα με τις απουσίες, καιρός είναι μαλλον να δούμε τι μπορεί να προσφέρει κι εκείνος ο Ηλιάδης. Ας αποφασίσει ο Σάντος σε ποια θέση τον θέλει κι ας του δώσει μερικές ευκαιρίες. Κρίμα το παιδί...

Τα λέμε

DonMits είπε...

Α ρε Παναγιώτη, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς το Βαγγελή εκθειάζεις!

Τέλος πάντων, ωραία τα είπες Τακολα, περιμένουμε να δούμε τι πουλιά θα πιάσουμε στο Βούλη με τόσες απουσίες. Το ματσάκι δεν είναι καθόλου εύκολο, πόσο μάλλον που θα λείπει η μισή ομάδα. Εγώ πάντως βλέπω Αναστασάκο στην ενδεκάδα. Μακάρι να με διαψεύσει το παιδί, αλλά την Κυριακή με απογοήτευσε οικτρά. Ένα παλτό και μισό μου φάνηκε...

takola είπε...

Γεια σου αδελφέ don-ald!
Πράγματι, όπως τα λες είναι. Δεν το είχα προσέξει, αλλά όπως πάμε θα χρειαστεί να βασιστούμε σε μεγάλο βαθμό στους περσινούς παίκτες. Ε, λοιπόν, εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι και καταστροφή. Αν τυχόν διαβάσεις και τις περσινές μου καταχωρήσεις, θα διαπιστώσεις ότι εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι ήταν τόσο χάλια και "σαρδέλες" η περσινή ομάδα. Γι΄ αυτό και τα είχα βάλει με τον Σάντος. Φέτος άλλαξε η ατμόσφαιρα, άλλαξε η χημεία, έγινε και σωστή προετοιμασία, και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, παρά τις απουσίες.

Παναγιώτη,
έτσι όπως τα λες είναι. Τώρα, για Αθανασιάδη θα δείξει λίαν συντόμως αν και κατά πόσο τον εμπιστεύεται ο Σάντος. Ελπίζω στη Φυλή να τον χρησιμοποιήσει. Για τον Βαγγελή δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Αυτός ο τραυματισμός μάλλον τον ξέκανε οριστικά.

Στέπα,
απ' ό,τι φαίνεται τελικά ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι με το Θρασύβουλο. Δεν πρόκειται μάλλον να συνεδριάσει η Επιτροπή αυτή τη βδομάδα. Άρα παίζει! Οπότε δεν νομίζω να βάλει Μπαλάφα. Θα παίξει με Βερόν-Γκαρσία-Μπακαγιόκο και Αθανασιάδη ή Αναστασάκο κορυφή. Έτσι προβλέπω. Δε νομίζω με Βερόν και Γκαρσία μέσα να φοβηθεί τον... Θρασύβουλο και να θελήσει να βάλει και τον Μπαλάφα. Γιατί ο Μπαλάφας, όπως λες κι εσύ, μόνο για ανασταλτικό παιχνίδι κάνει, τίποτε άλλο.
Όσο για τον Ηλιάδη, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα θέσης. Αμυντικό χαφ είναι. Δεξί μπακ είχε παίξει πέρσι λόγω αναγκών. Από κει και πέρα, είναι σαφές ότι δεν ανήκει στις βασικές επιλογές του, τι να κάνουμε...

DonMits,
δε νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για τον Αναστασάκο από τα 35 λεπτά που έπαιξε την Κυριακή, για όνομα του Θεού... Εγώ ευελπιστώ ότι θα βοηθήσει το παιδί.

Panagiotis είπε...

Ρε DonMits, σε περίμενα για να λέμε την αλήθεια :ο). Ο Βαγγελής έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Την μπάλα του την παίρνεις πολύ δύσκολα από τα πόδια γι' αυτό και τον κάνουν φάουλ συνέχεια. Έχει δύο μεγάλα προβλήματα όμως. Δεν έχει φυσική κατάσταση, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο του πρόβλημα. Του αρέσει το ξενύχτι μάλλον, ποιός ξέρει. Πρέπει κάποιος να τον πλακώσει στις μπάτσες και να τον βάλει να τρέχει μέρα νύχτα επί ένα μήνα. Το άλλο πρόβλημα που έχει είναι ότι κάνει μαλακίες με τις πάσες. Δώσε την ασφαλή πάσα ρε παλληκάρι και άσε τα φάλτσα, τα ρίσκα και τα λοιπά.
Τάκολα, ο τραυματισμός του μάλλον τον καθάρισε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν είναι και πολύ μεγάλος, 27 χρονών αν δεν κάνω λάθος? Δεν είναι άσχημος για εναλλακτική λύση, γι' αυτό τον θέλω να επανέλθει.

Όσο για τον Αναστασάκο, σίγουρα τα 35 λεπτά δεν είναι αρκετά. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του φέτος. Θέλω πάντος τον Αθανασιάδη να πάρει την πείρα, γιατί είναι μικρός και όσο πιό μικρός, τόσο πιό εύκολα μαθαίνεις και μπορείς να εξελιχθείς.

sotbas είπε...

Ελπιζω οι τραυματισμοι να μην εχουν ξεκανει τον Βαγγελη. Ειναι πολυ καλος παικτης και τεχνιτης.
Ξενθχτης δεν ειναι αλλα ποτε δεν ηταν γρηγορος - ποσο μαλλον τωρα που ειναι 5 μηνες εκτος εναν μεσα τα τελευταια χρονια.
Για αλλαγη ειναι οτι πρεπει.
Μην τον κρινουμε απο τις εμφανισεις του στα χρονια χαους.

takola είπε...

sotbas,

συμφωνώ μαζί σου ότι ο Βαγγελής δεν πρέπει να κριθεί με βάση την περσινή χρονιά. Επί Άγγελου είχε κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Μακάρι να μπορέσει να τα ξανακάνει. Πράγματι, έχει τεχνική κατάρτιση σπουδαία, υστερεί όμως σημαντικά σε ταχύτητα. Θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική σε περίπτωση απουσίας του Βερόν, με την προϋπόθεση όμως να υποστηρίζεται και από τον Πάμπλο Γκαρσία. Σε κάτι που είναι καλύτερος από τον Βερόν είναι το σουτ. Θυμάμαι όμως ότι ήταν πολύ επιρρεπής στις κίτρινες κάρτες.

agapitos είπε...

Πολύ σωστές παρατηρήσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ανέβασμα άλλων ομάδων αυτή την εποχή.Εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν, αυτό το ξέραμε απο την αρχή, τώρα που εισαι δεύτερος και με μισή ομάδα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Προσωπικά μού αρκεί να βλέπω την ομάδα να παλεύει (και δεν εννοώ ανοησίες αλα Πάμπλο)και όπως έλεγε κάποιος παλιός αθλητής, όσο περισσότερο προσπαθώ τόσο πιο τυχερός γίνομαι...

takola είπε...

Γειά σου αδελφέ curiousss!

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Κι αυτό το ρητό "όσο περισσότερο προσπαθώ τόσο πιο τυχερός γίνομαι" πολύ με άρεσε. Θα το υιοθετήσω!