29/11/08

Θρασύβουλος - ΠΑΟΚ 1-2


Αλέ ρετούρ στην Κόλαση


Σε ένα ματς που εξελισσόταν στο γνωστό σενάριο του… μισού-μηδέν και ο ΠΑΟΚ έμοιαζε φαινομενικά να το έχει υπό έλεγχο, ο Θεός του ποδοσφαίρου επεφύλασσε φινάλε-γκραν γκινιόλ, με τον γηπεδούχο να τιμωρεί τον καθησυχασμό του ΠΑΟΚ με ένα γκολ στο οποίο πραγματικά χρειάστηκε να βάλει ο… Θεός το χέρι του, και τον ΠΑΟΚ να κλέβει τη νίκη στο… ενενηνταφεύγα, με τη χρυσή αλλαγή του 89΄, τον Στέφανο-Κλάους Αθανασιάδη να γίνεται ο ήρωας του αγώνα.


Μέσα στην αναμπουμπούλα, εκτός από τους τρεις βαθμούς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε με το σφύριγμα της λήξης να εισπράξει και μια αποβολή του Πάμπλο Γκαρσία, με τους πάντες να ψάχνουν να βρουν τι στην ευχή συνέβη. Ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες, τις οποίες θα αναλύσουμε στη συνέχεια, η ουσία είναι ότι η νίκη επιτεύχθηκε, η συνέχεια όμως του Πρωταθλήματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με τις ελλείψεις να δημιουργούν ένα βρόχο στο λαιμό της ομάδας, που ολοένα στενεύει.


Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού ήταν οι πολλές απουσίες που είχε ο ΠΑΟΚ. Σε σχέση με την βασική ενδεκάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, απουσίαζαν οι Κοντρέρας (τραυματίας), Ίβιτς (τιμωρημένος), Μουσλίμοβιτς (πρώτη απουσία από την αρχή του πρωταθλήματος), αλλά και οι Βιερίνια και Δάρλας (ήταν στον πάγκο με απόφαση του προπονητή). Ήταν λοιπόν σημαντικό να διαπιστώσουμε πώς μπορεί η ομάδα να ρολάρει με όλες αυτές τις απουσίες. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι, για καλή μας τύχη, αντίπαλος ήταν η εμφανέστατα πιο αδύνατη ομάδα του πρωταθλήματος, με μια έδρα-φάντασμα, που πήρε ζωή χάρη στους 1500 οπαδούς μας που κατέκλυσαν, υπό αντίξοες συνθήκες απ’ ό,τι έμαθα, το γήπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, κάθε παιχνίδι τρεις βαθμούς δίνει, ανεξαρτήτως αντιπάλου.


Η δεύτερη ιδιαιτερότητα ήταν ότι δεχτήκαμε γκολ, και μάλιστα σε πολύ άσχημο χρονικά σημείο. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί ελάχιστα γκολ, κυρίως από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ένα δώρο άνευ ουσίας στο Λεβαδειακό, και ένα πέναλτι από το πουθενά στον Ηρακλή. Για πρώτη φορά δεχθήκαμε κρίσιμο γκολ από οργανωμένη επίθεση από μικρή ομάδα. Ήταν βέβαια άκυρο, καθώς ο Ρόκας έδωσε πάσα με το χέρι, αλλά δυστυχώς ο διαιτητής δεν το είδε. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κρεμόμαστε μονίμως από την κλωστή του μισού-μηδέν και ότι πρέπει να προσπαθούμε να βάζουμε δύο και τρία γκολ για να διασφαλίζουμε τη νίκη μας.


Η τρίτη ιδιαιτερότητα ήταν ότι βρεθήκαμε με την πλάτη στο τοίχο και καταφέραμε να αντιδράσουμε! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά (εν μέρει έγινε και με Ηρακλή) και είναι πολύ ευχάριστο, δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε ότι σταθήκαμε και τυχεροί – αλίμονο αν περιμένει μια ομάδα που ισοφαρίζεται στο 85΄ ότι θα καταφέρνει πάντα να βάζει το νικητήριο γκολ. Σημαντικό είναι επίσης ότι παίζαμε με παίκτη παραπάνω, καθώς στους πανηγυρισμούς του Θρασύβουλου αποβλήθηκε ο σκόρερ Άλβες. Τελικά το μεγαλύτερο μάθημα του σημερινού αγώνα είναι ότι δεν θα είναι κάθε μέρα Πασχαλιά, και ότι το μισό-μηδέν δεν είναι σκορ ασφαλείας στο οποίο μπορεί μια ομάδα να επαναπαύεται.


Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε αρκετά καλά, ήμασταν σαφώς καλύτεροι στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά όχι τόσο καλοί ώστε να σκοράρουμε και να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό από την αρχή. Ο Αναστασάκος, σε ιδανικές γι’ αυτόν συνθήκες, αφού βρισκόταν σε οικείο περιβάλλον και αντιμετώπιζε αντιπάλους που γνωρίζει πολύ καλά, ξεκίνησε καλά και κέρδισε πολλές πρώτες μπάλες, άλλοτε με κεφαλιές και άλλοτε με το σώμα. Μετά το 20΄ όμως, τα δυο κεντρικά μας χαφ Βερόν και Γκαρσία έπεσαν, ο Θρασύβουλος ισορρόπησε, και σε κάποιες περιπτώσεις προβλημάτισε το επίφοβο σήμερα κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, το οποίο μάλιστα φορτώθηκε νωρίς-νωρίς με δύο κίτρινες κάρτες. Η μεγαλύτερη ευκαιρία μας ήταν στο 44΄, όταν ο Σέρζιο Κονσεϊσάο, για άλλη μια φορά ψυχή και κινητήριος μοχλός της ομάδας, έπιασε καταπληκτικό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον Κωστάκη σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.


Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι μπήκαμε δυνατά, κινδυνέψαμε όμως να δεχθούμε πρώτοι γκολ, όταν στο 53΄ έγινε σέντρα από αριστερά χωρίς ο Σνάουτσνερ να ασκήσει καμία πίεση, και ο Μάρκος Αντόνιο έκανε απόκρουση-ασίστ στον Ουέλινγκτον, ο οποίος, για καλή μας τύχη, σούταρε άουτ. Ήταν ένα ακόμα λάθος από αυτά τα αψυχολόγητα τα οποία κάνει από καιρού εις καιρόν ο Μάρκος Αντόνιο, ευτυχώς δίχως συνέπειες. Δυο λεπτά αργότερα καταφέραμε να σκοράρουμε για άλλη μια φορά από στημένη φάση. Μετά από κόρνερ του Λάκη, ο Μπακαγιόκο, αυτό το μαύρο διαμάντι με τα πόδια-τανάλιες, έκλεψε την μπάλα από τον Μαυρογενίδη και ο Κονσεϊσάο σούταρε εύστοχα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε άμεσα ότι σκοπεύει να οπισθοχωρήσει, να περιμένει τον αντίπαλο και να παίξει το χαρτί των αντεπιθέσεων, σφάλμα το οποίο επιτάθηκε όταν ο Σάντος αποφάσισε να κάνει ήδη από το 73΄ την αλλαγή που συνήθως κάνει στο 85΄, με τον Μπαλάφα να περνάει στη θέση του Μπακαγιόκο. Η γνώμη μου είναι ότι ο Θρασύβουλος, με την ομάδα που είδα να διαθέτει, είναι ντροπή να αναγκάζει τον ΠΑΟΚ σε τέτοιου είδους οπισθοχώρηση, και αν, εν πάση περιπτώσει, ο Σάντος βλέπει ότι Βερόν και Γκαρσία χρειάζονται οπωσδήποτε βοήθεια (δυσκολεύτηκαν πολύ σήμερα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, η αλήθεια να λέγεται), ας βγάλει τον Αναστασάκο, ο οποίος στο β΄ ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος, και όχι τον Μπακαγιόκο, που κάνει ένα σωρό δουλειές μέσα στο γήπεδο, κερδίζει μπάλες, πιέζει, προβληματίζει την αντίπαλη άμυνα. Από το σημείο εκείνο ο Θρασύβουλος πήρε τα ηνία του αγώνα, και κατάφερε, 12 λεπτά αργότερα να φθάσει στην ισοφάριση, σε μια φάση που, αν τη δείτε καλά, ξεκίνησε από μια χαμένη προσωπική μονομαχία του Μπαλάφα, ο οποίος υπερφαλαγγίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και στη συνέχεια, αντί να τον κυνηγήσει και να τρέξει να βοηθήσει και τα δύο σέντερ μπακ, παρέμεινε απαθής στη θέση του (είχε φαίνεται κουραστεί μετά από 12 λεπτά συμμετοχής) και έγινε ό,τι έγινε.


Η λύτρωση ήρθε στο 93΄ μετά από μια υπέροχη σέντρα του Βερόν, διπλά «συστημένη», πρώτα για το κεφάλι του Αναστασάκου, κι αν δεν τη βρει αυτός, για το πόδι του Αθανασιάδη, ο οποίος σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, δίνοντας βροντερό παρών, και δείχνοντας πως ό,τι του λείπει σε κορμί το έχει σε τεχνική. Θεωρώ βέβαιη τη συμμετοχή του μικρού στη βασική ενδεκάδα με Τρίπολη, αγώνα στον οποίο θα συνεχιστούν οι γνωστές απουσίες των τραυματιών Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Βιερίνια, ενώ θα απουσιάσουν λόγω καρτών και οι Βερόν, Πάμπλο Γκαρσία! Όλες αυτές οι απουσίες απέναντι σε μια ομάδα που, από τη στιγμή που οι παίκτες της απαλλάχθηκαν από τον ανεπιθύμητο προπονητή τους, έχουν αφιονιστεί και βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία. Θα ακουστεί κάπως υπερβολικό, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα και το πρόγραμμα που ακολουθεί, δεν θα θεωρήσω αναγκαστικά αποτυχία την ισοπαλία στο συγκεκριμένο ματς. Κι αν κάποιος είναι γραφτό να με διαψεύσει, αυτός ας είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας!


Συνθέσεις:

Θρασύβουλος: Κωστάκης, Μίχος, Βεντούρα, Σωτήρχος, Τσιώλης (33' Άλβες), Ροκάστλ, Λιάπακης, Ουέλινγκτον (69' Κατσίκης), Ρόκας, Μαυρογενίδης (59' Κόζλεϊ), Καραμαλίκης

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (62' Δάρλας), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βερόν, Γκαρσία, Λάκης (89' Αθανασιάδης), Κονσεϊσάο, Αναστασάκος, Μπακαγιόκο (73' Μπαλάφας)

ΓΚΟΛ: 55΄ Κονσεϊσάο 0-1, 85΄ Άλβες 1-1, Αθανασιάδης 93΄ 1-2


Κίτρινες κάρτες: Άλβες (Θρασύβουλος), Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Βερόν, Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες κάρτες: Άλβες (Θρασύβουλος), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)


Διαιτητής: Γ.Δαλούκας (Αθηνών)

19 σχόλια:

desa είπε...

δε θα διαφωνήσω σε αυτά που λες
το ματς της κυριακής αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τα πρόσωπα που θα παίξουν και ειδικα στο κέντρο μας. αν κερδίσουμε και αυτό τίποτα δε μας σταματά

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δικιο έχεις για την φάση του γκολ του Θρασύβουλου...
Απαράδεκτος ο Μπαλάφας να αντιμετωπίζει έτσι τη φάση ενώ έχει μπει μόλις πριν από λίγο....

Πέραν τούτου το ματσ με τον Αστέρα είναι το μεγαλύτερο τεστ βάθους που δέχεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ και ελπίζουμε να μην μετρήσουμε απώλειες..

Απαράδεκτη η πρώτη κάρτα στον γκαρσία.. Από το ριπλεί φάινεται ότι ο δάρλας βρίσκεται μετά τον κέντρο του Βούλη πράγμα που σημαίνει ότι ο γκαρσία βρίσκεται καθόλα νόμιμα εντός του κέντρου και λανθασμένα δέχεται την πρώτη κάρτα...
Κακώς επέτρεψε να κάνει σέντρα ο Βούλης...¨Η τουλάχιστον έπρεπε να δώσει κάρτα στον δάρλα...

Panagiotis είπε...

Παιδιά το παιχνίδι δεν το είδα. Διάβασα όμως ότι η διαιτησία ήταν πολύ εναντίον μας. Δεν ξέρω αν ήταν ηθελημένα και ούτε θέλω να πω το αυτό, απλά από πείρα ξέρουμε ότι δεν μας "πάνε" και πάρα πολύ. Δεν θέλω να σταθώ εκεί όμως, αλλού το πάω το θέμα. Αυτό που θέλω να πω όμως είναι ότι παρ' όλο που είχαμε ελλείψεις, παρ' όλο που η διαιτησία ήταν κακή προς εμάς, καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό μου λέει πολλά. Αλλά ίσως θα έπρεπε να βάζουμε 2 γκολ τη φορά, για να μην έχουμε την πίεση του τι θα γίνει αν μας ισοφαρίσουν?

Θέλω να δω τον Αθανασιάδη να παίζει πιό πολύ. Όσο για το σώμα του, ένα καλό πρόγραμμα με βάρη και πρωτεϊνη (κοτόπουλα και μπριζόλες) κάνει θαύματα, σε ένα χρόνο θα είναι αγνώριστος.

Ο Βιερίνια πότε γυρνά? Κάτι λέγανε για το τέλος του μήνα αυτού.

Όσο για τον Αστέρα, ο Κωστένογλου τους έκανε άλλη ομάδα σε δύο αγωνιστικές. Θέλουν προσοχή. Πάντως μιά γκέλα του γαύρου αύριο με τον Πανιώνιο και... ;ο) Όχι τίποτ' άλλο, το πρωτάθλημα το έχουν είδη δικό τους γιατί οι άλλες οι ομάδες είναι λέει πολύ πίσω τους. Πράγμα που σημαίνει ότι τον ΠΑΟΚ δεν τον έχουν για πρωταγωνιστή...

agapitos είπε...

Aυτή η νίκη είναι κατα τη γνώμη μου η σημαντικότερη φέτος γιατί πιστοποιεί ότι η ομάδα αυτή έχει πειστεί απο τον λαό της ότι μπορεί να κτυπήσει ακόμη και τον τίτλο.Λέω απο το λαό της και όχι απο τον προπονητή της επειδή θεωρώ ότι ο Σάντος έχει υποτιμήσει αυτά τα παιδιά ή εν πάσει περιπτώσει δεν τα πιστεύει τόσο όσο θα θέλαμε. Τον είδα να κάνει μιά αλλαγή απο το 70' που αποδείχτηκε λανθασμένη αλλά και να μη δεχόμασταν την ισοφάριση φανερώνει ένα φόβο απέναντι στην πιο αδύναμη του πρωταθλήματος.Δεν είμαι βέβαια σε θέση να κρίνω τον προπονητή που και πετυχημένος είναι και δημιουργός αυτής της πολύ καλής ομάδας με φθηνούς παίκτες απλά εκφράζω κάποιες απορίες μου. Η μεγαλύτερη είναι πώς δεν έχει αντιληφθεί εδώ και ενάμισυ χρόνο ότι στο ρόστερ του έχει ένα μικρό Ινζάγκι και τον κρατάει για αλλαγή της αλλαγής στο 88'.Σόρρυ παίδες αλλά απο τη στιγμή που η δουλειά του σέντερ είναι η επαφή με τα δίχτυα προσωπικά τον Μουσλίμοβιτς θα τον είχα αλλαγή του μικρού (με τον οποίο θα δούλευα και διπλάσιο χρόνο απο ότι με τους φιρμάτους μισθοφόρους)

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι αγωνιστικά δεν αξίζει κρητικής ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη.Εκτός της αλλαγής του Μπαλάφα....Το παιδί δεν μπορεί φτάνει πήρε άπειρες ευκαιρίες....Δεν αντέχετε.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η στάση των κορακιών....Αν δεν ήταν ο Αθανασιάδης θα χάναμε άλλους 2 πολύτιμους βαθμούς από τα κοράκια (γριά , βάζελο , χανούμι) ...
Επίσης με προβληματίζει η λανθασμένη στάση του Ζαγοράκη και η μη αντίδραση στις προκλήσεις των κορακιών.Δεν νομίζω να ήταν ανθρώπινα τα λάθη της Δαλούκας στο χτεσινό παιχνίδι.Στο χέρι του παίκτη του βούλη η Δαλούκα ήταν μπροστά άρα το είδε πολύ καθαρά!!!!!Όπως και η απαράδεκτη κόκκινη του Γκαρσία που στο κάτω κάτω το μόνο που έκανε ήταν να του υποδείξει ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν γυρίσει από τα πανηγύρια του γκολ και δεν έπρεπε να γίνει σέντρα.Υπάρχει σχέδιο εναντίον του Πάμπλο και πρέπει να προστατευθεί επιτέλους.Επίσης είχαμε και ύποπτη κίτρινη στον Βερόν.
Ζαγοράκη όπως η ομάδα θα στερηθεί άδικα τον μεγάλο Πάμπλο έτσι φρόντισε να μην ξανά σφυρίξει η Δαλούκα.Φτάνει οι χαμηλοί τόνοι απαίτησε από τον κουμπάρο σου να τον τελειώσει τον καραγκιόζη για παραδειγματισμό.Δεν μας σέβονται αλλά θα πρέπει να μας φοβούνται.Αν δεν μπορείς να τον καρατομήσεις το βλαχάκι από το Βόλο (άραγε τυχαίο που μας έπαιξε κοράκι από το σύνδεσμο Θεσσαλίας μετά το ματς με το τυρί;;;;και τα παράπονα και το κλίμα που δημιούργησε η Πηλαδάκης μετά το ματς;;;;όλα τυχαία;;;) κάνε ότι έκανε ο Μελισανίδης με τα κοράκια και τον τρέμαν.Δεν πάει άλλο....Αν συνεχιστεί αυτό θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο κόσμος.....και τότε θα λένε τι κακά παιδιά είναι οι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ!!!!
Επίσης περιμένω ακόμη να διαλύσεις την κολολίγκα.Διαβάζω ότι θα υπογράψεις τα τηλεοπτικά....Μεγάλο λάθος έχεις την ευκαιρία να τους πονέσεις.....Ο ΠΑΟΚ πάντα μόνος είναι όχι σε λυκοφιλίες.Επίσης ρίξε κανένα μπινελίκι και στον κουμπάρο σου....

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

desa,

την ενδεκάδα της Κυριακής μπορώ να στην προδικάσω με αρκετή βεβαιότητα από τώρα. Στο γνωστό 4-2-3-1 ο Σάντος θα παρατάξει:

τερματοφύλακα το Χαλκιά, δεξί μπακ το Σνάουτσνερ, αριστερό το Δάρλα, σέντερ μπακ τους Μάρκος Αντόνιο και Μαλεζά, αμυντικά χαφ τους Ίβιτς και Μπαλάφα και πιο προωθημένο τον Μπακαγιόκο. Αριστερά θα είναι ο Κονσεϊσάο, δεξιά ο Λάκης και κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Μακάρι να μας αποδείξουν ότι αξίζουν! Εδώ που τα λέμε, στην Τούμπα με την Τρίπολη θα παίξουν, δεν θα παίξουν ούτε κανένα ντέρμπι ούτε εκτός έδρας. Θέλω ζεστή κερκίδα και υποστήριξη σε όλους, και ιδιαίτερα στον Μπαλάφα.

takola είπε...

Κουμπάρε Δαλούκα,

πράγματι έχεις δίκιο για τη φάση με τον Γκαρσία, ο Δάρλας είναι εμφανώς από την αντίθετη μεριά, αν και από τους τηλεοπτικούς σχολιαστές διαιτησίας δεν το πρόσεξε κανείς.
Πάντως ο Γκαρσία ήταν σταματημένος μέσα στο ημικύκλιο, και δε νομίζω να ήταν σωστό. Επίσης η αντίδρασή του ήταν υπερβολική, και σίγουρα ήταν χαζό να ανεβάσει τη φανέλα του, τη στιγμή που μόλις πριν από λίγα λεπτά είχε δεχτεί κάρτα ακριβώς για τον ίδιο λόγο παίκτης του Θρασύβουλου.

Παναγιώτη,

ετοιμάσου να δεις τον Αθανασιάδη βασικό στην Τούμπα! Και μακάρι το παλικάρι να πάει τόσο καλά, που να δυσκολευτεί ο Σάντος να τον βγάλει όταν αποθεραπευθεί ο Μούσλι. Μακάρι!

Ο Βιερίνια πριν την Πρωτοχρονιά δε νομίζω να είναι πλήρως έτοιμος. Έτσι κι αλλιώς 20 Δεκεμβρίου δίνουμε το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μας για το 2008. Ακούγεται δε ότι αναζητούμε αριστερό εξτρέμ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Κωστένογλου δεν έκανε τίποτα. Απλά οι παίκτες έπαιζαν επίτηδες χάλια, γιατί ήθελαν να "φάνε" τον Καρβαλιάλ. Τώρα που έφυγε παίζουν όπως ξέρουν. Δεν μπορεί Καρντόσο και Φιλομένο να είχαν ξεχάσει ξαφνικά την μπάλα!

curiousss,

ο Σάντος έχει μεγάλη πίστη σ' αυτά τα παιδιά, απλά είναι η νοοτροπία του τέτοια, να παίζει πάντα για το μισό-μηδέν. Δεν υπήρξα ποτέ ιδιαίτερος οπαδός του, αλλά φέτος δεν μπορεί κανείς να του πει κουβέντα. Είναι μέχρι στιγμής ο καλύτερος προπονητής της Λίγκας.

Περί Αθανασιάδη μακάρι να έχεις δίκιο, όλοι θα το χαρούμε, νομίζω όμως ότι είναι κάπως βιαστικά τα συμπεράσματά σου. Επαφή με τα δίχτυα επειδή έβαλε δυο γκολ πέρσι σ' ένα ματς προπόνησης κι άλλο ένα τώρα; Και μ' αυτό το κορμί δύσκολα μπορεί να σταθεί βασικός, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο νέος, θυμήσου την περίπτωση Νίνη.

Παοκτσάκι,

πραγματικά δεν νομίζω να το είδε ο Δαλούκας το χέρι. Είναι ο Βερόν μπροστά του, το δε χέρι του Ρόκα κρύβεται από το μπούτι του Σνάουτσνερ, ο οποίος βάζει το πόδι του για να διώξει την μπάλα και μοιάζει σαν αυτός να σπρώχνει την μπάλα προς τον Άλβες. Είναι όμως τόσο εκ προθέσεως το χέρι που αν το δει, δεν γίνεται να μην το δώσει, ακόμα κι άρρωστος οπαδός του Θρασύβουλου.

Ανώνυμος είπε...

Για Σάντος:
Πάντα τον εκτιμούσα και τον πίστευα ιδιαίτερα πέρυσι που θέλατε οι περισσότεροι να τον φάτε ζωντανό. Δεν ξέρω αν φέτος είναι ο καλύτερος προπονητής της Λίγκας σίγουρα όμως είναι ο τυχερότερος και μακάρι αυτή η ρέντα να συνεχιστεί...

Για Αθανασιάδη:
Mάτς προπόνησης το περσινό μέσα στη Λάρισα? δε το νομίζω καθόλου, Η Λάρισα καιγόταν για τη νίκη και παρα το 0-3 τελικά την πήρε. Όσο για τη κίνηση του μικρού στα δύο γκόλ δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι εδώ...κάτι υπάρχει. Μάτς προπόνησης ήταν με την Ουντινέζε που και πάλι μέσα σε 30 λεπτά ο μικρός έβαλε την υπογραφή του, εκεί όπου ένας άλλος μικρός έδωσε δύο καταπληκτικές ασσίστ αλλά και αυτόν τον κρατάμε για ...σίτεμα. Αυτή η καραμέλα με τους "μικρούς" στην Ελλάδα κάποτε πρέπει να τελειώνει (ο Αθανασιάδης σε τρεις βδομάδες κλείνει τα 20)Μήπως ξέρει κανείς να μου πεί ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπάρτσα, η Μίλαν σε τι ηλικίες εμπιστεύθηκαν θέση βασικού στους Κασίγιας, Μέσσι, Πάτο ? Για να μη πάω παλιότερα και ρωτήσω πόσο χρονών επαιξε ο Κούδας βασικός ή και ο Πελέ που δεκαεφτάχρονος εκανε χατ τρυκ σε τελικό Μουντιάλ...
Εδώ συμφέρει σε κάποιους να μάς κουβαλάνε τα κουτσάλογα πριν κρεμάσουν τα παπούτσια τους και θα το δεχόμουν αφού δεν έχω φράγκα για κάτι περισσότερο, αλλά όχι και σε βάρος των δικών μου παιδιών που θα μπορούσαν κάποια στιγμή να πάρουν στις πλάτες τους για 15 χρόνια την ομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αδέρφια ούτε με νοιάζει ποιος θα παίξει και πως! θα κάνουμε μια πρόταση στον ΠΑΜΠΛΟ να ερθει να δει τον αγώνα από την 4 αν κάτσει που είναι δυσκολο θα έχει τρελά γούστα

Stepas είπε...

Δείξαμε ότι έχουμε χαρκτήρα και ψυχή. Και λίγη ρέντα που άλλα χρόνια δεν είχαμε. Αλλά η ρέντα πάει με τους ικανούς και τους τολμηρούς. Ήταν πολύ σπουδαία νίκη με όλα αυτά τα προβλήματα (απουσίες, κακή διαιτησία κλπ).

Δυστυχώς όμως φοβάμαι πλέον πάρα παρα πολύ το ματς με τον Αστέρα. Αυτοί είναι σε άνοδο, με νέο προπονητή, με καλό υλικό που δεν το χειρίστηκε καλά ο προηγούμενος προπονητής τους κλπ. Και στα εκτός έδρας με τις δυνατές ομάδες (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ρούλη) έχουν πάει πολύ καλά. Δυστυχώς χωρίς Βερόν δεν μπορώ να φανταστώ την ομάδα μας. Ποιός θα κουβαλήσει μπάλα και ποιός θα βγάλει ασίστ; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Και ποιός θα τρέχει και για τον-αναγκαίο αλλά αργό-Ίβιτς; Μια καλή σκέψη θα ήταν να έβαζε ο Σάντος Μπαλάφα-Ηλιάδη-Ίβιτς για να έχουμε έναν ψηλό, ένα τρεχαντήρι κι έναν έμπειρο στο κέντρο. Τεσπα, θα δούμε. Συμφωνώ ότι με τις απουσίες που έχει η ομάδα και με δεδομένη τη φόρμα του Αστέρα δεν πρέπει να στεναχωρεθούμε και πολύ με ενδεχόμενο Χ. Παντως αμα παρουμε παλι νικη τότε θα είμαστε τεράστια ψυχάρα. Ελπίζω ο κόσμος με τον ενθουσιασμό του να συμπαρασύρει τους παίκτες και να μην τους αγχώσει. Κοινώς, το κράξιμο στον Μπαλάφα πρέπει να αποφευχθεί...

Ποιός να μας το λεγε πέρυσι ότι μετά το 40% του πρωταθλήματος θα ήμαστε μόνοι 2οι και με διαφορά! Ποιός να μας το λεγε!

Με τη νίκη και στο επόμενο!

Τα λέμε!

DonMits είπε...

Συμφωνω με Κιουριους.

Αυτό το παραμύθι με τους μικρους πρεπει να τελειώνει. Ο Μέσι πόσο χρονων είναι και ποσα χρονια παιζει βασικος στην Μπάρτσα; Ο Ραούλ πόσο χρονων ξεκίνησε βασικος στη Ρεαλ;;; ο Κασιγιας;;; Ο μεγάλος Καν;;; Η Εθνικη Αγγλιας έχτισε την ομαδα της για το Μουντιαλ του 2002 γύρω απ' τον 17-18χρονο τότε Ρούνεϊ.

Παραδειγματα υπάρχουνε ενα σωρό λοιπόν. Κι εδώ στην Ελλάδα ο 25χρονος είναι ακόμα νεαρός και ταλαντουχος. Ελεος πια.

Και για να ερθουμε στα του ΠΑΟΚ. Πόσο χειρότερος είναι ο Γεωργίου απ' τον τραγικό Λάκη;;; Ξέρω ότι διαφωνείς, το έγραψες και στο μπλογκ μου, αλλά δεν νομίζεις ότι το παλικαράκι αξιζει κι αυτο μια ευκαιρία;;; Ο Λάκης γιατί παίρνει 100 ευκαιρίες κι ο Γεωργίου 1-2;;;

Ο Αναστασάκος ήταν σχεδόν απών το Σάββατο στη Φυλή. Δεν ξέρω αν είχε τρακ κόντρα στην παλιά του ομάδα, αν δεν κάνει, αν αν αν αν. Αλλά το Σάββατο δεν ήταν εκεί. Δεν θα μπορούσε να είχε μπει ο Κλάους νωρίτερα;; Πότε θα πάρει το παλικάρι αυτό, το άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι της ευκαιρίες του;;; Μακαρι να τον δούμε την Κυριακή κοντρα στον Αστέρα, όπως προβλέπεις.

Σόρρυ για το μακροσκελές ποστ, αλλά έχω σκάσει.

DonMits είπε...

Α και κατι ακομα:

ΠΑΟΚ είμαστε ρε γμτ μου, Τουμπα παίζουμε, τι Χ και ιστοριες με λέτε με τον Αστέρα;;;;;;

takola είπε...

Παιδιά, σχετικά με τα λεγόμενα "ταλέντα" ούτε εγώ έχω απαντήσεις, απλά βλέπω μια πραγματικότητα. Ότι γενικώς στην Ελλάδα νεαροί δεν πολυπαίζουν. Να δεχτούμε ότι ως ένα βαθμό είναι συμφέροντα των μάνατζερ. Αλλά δε νομίζω να φταίει μόνο αυτό.

Έχω την αίσθηση ότι είναι και ζήτημα σωματικών προσόντων, δύναμης, ταχύτητας, αντοχής. Δεν τα βλέπω αυτά τα παιδιά να πατούν τόσο γερά στο γήπεδο, σαν να πρέπει να καρδαμώσουν για να βγάλουν 90 λεπτά και να μην τραυματιστούν και σε καμία κόντρα.

Επίσης πολλά ταλέντα μένουν στάσιμα απλά και μόνο γιατί δεν δουλεύουν. Κι έτσι μένουν αιώνια "ταλέντα". Π.χ. ο Τουρσουνίδης μπορούσε πιστεύω να κάνει πολύ μεγαλύτερη καριέρα. Νομίζω φταίνε σε μεγάλο βαθμό δύο παράγοντες:

1. Η ελληνική κουλτούρα. Για να γίνει ένας ποδοσφαιριστής σταρ, να παίξει σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και να βγάλει χοντρά εκατομμύρια, πρέπει να ξεσκιστεί στη δουλειά και να στερηθεί πολλά. Εδώ που ζούμε ο κόσμος θεωρεί καλύτερο να απολαύσει τα νιάτα του, τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, να πουλήσει μούρη στις γκόμενες με τα 100, 200 χιλιάρικα που βγάζει το χρόνο (ουκ ολίγα για έναν κοινό θνητό, μην το ξεχνάμε) και... άσε την μεγάλη καριέρα για τα κορόιδα.

2. Η ελλιπής και στρεβλή ποδοσφαιρική παιδεία. Το ποδόσφαιρο μαθαίνεται από μικρή ηλικία. Και στην Ελλάδα δεν διδάσκεται σωστά. Γι' αυτό τα ταλέντα χάνονται, χαραμίζονται.

Συγκεκριμένα για τον Αθανασιάδη τώρα, πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν, ότι το παιδί δουλεύει σκληρά, είναι γνήσιο ταλέντο και θα πάει μπροστά. Νομίζω όμως ότι σωματικά αυτή τη στιγμή υστερεί σημαντικά, και έχω την αίσθηση, τώρα που μου έφυγε ο ενθουσιασμός του γκολ που έβαλε, ότι τελικά ο Σάντος μάλλον θα ξεκινήσει τον Αναστασάκο και θα βάλει τον Αθανασιάδη κατά το 60΄, ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα. Ίδωμεν...

takola είπε...

paokland,
και γαμώ τις ιδέες, πράγματι! Μακάρι να πραγματοποιηθεί.

Στέπα,
χλωμό τον κόβω τον Ηλιάδη. Δεν βλέπω να είναι στις επιλογές του Σάντος. Γιατί αν βάλει τους τρεις που λες στο κέντρο, πιο μπροστά τι θα κάνει; Θα έχει τον Μπακαγιόκο στον πάγκο; Αποκλείεται. Να τον βάλει σέντερ φορ; Έτσι μόνο του, χωρίς υποστήριξη; Εκτός κι αν θεωρηθεί ο Ίβιτς ως επαρκές στήριγμα. Δεν ξέρω, ίσως, αλλά κάπως απίθανο το βλέπω.

takola είπε...

Donmits,
δεν διαφωνώ μαζί σου όσον αφορά τον Γεωργίου. Απλά δεν ξέρω. Για τον Λάκη δεν είπα ότι έκανε και κανένα μεγάλο παιχνίδι. Απλά επεσήμανα κάποια στοιχεία. Γιατί εμείς μπορεί να βλέπουμε έναν χαζό που πάει και τρακάρει με τον αντίπαλο, ο αντίπαλος όμως δεν μπορεί να το προδικάσει αυτό. Πρέπει να στείλει αμυντικό. Δηλαδή απασχολεί την αντίπαλη άμυνα. Και κόντεψε να βάλει και γκολ. Και εκτελεί και ωραία στημένα. Μακάρι να τα κάνει κι ο Γεωργίου αυτά. Θεωρώ ότι αν τα έκανε, θα τον έβαζε βασικό ο Σάντος. Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν τον χρησιμοποιεί; Πιστεύεις κρύβεται κάτι υστερόβουλο;

DonMits είπε...

Takola,

δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι υστερόβουλο. Προσωπικά το αποδίδω στα κολλήματα που έχει κατά καιρούς ο Σάντος. Φίλοι ΑΕΚτζήδες μου λένε ότι και τότε που ήταν στην ΑΕΚ ο Σάντος είχε τρελό κόλλημα με το Λάκη.

Σε κάθε περίπτωση ο Σάντος μας έχει φέρει πολύ μπροστά και έχει αναμορφώσει τον ΠΑΟΚ αλλάζοντας κυρίως την νοοτροπία. Πλέον έχουμε νοοτροπία νικητή. Ένα αντίστοιχο ματς όπως με τον Βούλη, πέρσι θα το είχαμε χάσει στις καθυστερήσεις αντί να το κερδίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ανάλυση αδερφέ! Τώρα τελευταία σε ανακάλυψα και σιγά σιγά καταλαβαίνω τί έχανα τόσον καιρό: την πιο ψύχραιμη και σωστά διατυπωμένη (με καλά ελληνικά) ματιά στα σχετικά με την Παοκάρα μας! Κάτι που ούτε στις κωλοφυλλάδες βρίσκεις ούτε και στα περισσότερα οπαδικά site. Συνέχισε γερά!!!

takola είπε...

Donmits,

φαίνεται πως ο Σάντος είναι όντως κολλημένος με την εμπειρία και την ωριμότητα, και δεν εμπιστεύεται εύκολα νεαρούς. Είχε πάντως κάνει μια ανάλυση πέρσι, σε μια από κείνες τις επεισοδιακές συνεντεύξεις τύπου που έβγαζε, όπου ισχυριζόταν ότι στην Ελλάδα δεν παίρνουν σωστές βάσεις τα ταλέντα και δεν αξιοποιούνται σωστά. Γενικά έβγαζε έναν αρνητισμό για τους νεαρούς έλληνες παίκτες, μεταξύ αυτών και τον Αθανασιάδη!!! Εγώ δεν νομίζω ότι τον πιστεύει. Μάλλον η διοίκηση τον πίεσε να τον κρατήσει φέτος και να του δώσει κάποιες ευκαιρίες.
Επαναλαμβάνω την εκτίμησή μου ότι την Κυριακή θα ξεκινήσει με Αναστασάκο, κι αν δεν είναι καλός, θα τον αλλάξει με Κλάους γύρω στο 60΄. Επίσης, μετά τον τραυματισμό και του Ίβιτς (!!!) είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα ξεκινήσει με Ηλιάδη, ή θα καταφύγει στη λύση Μπιζέρα (!!!)

takola είπε...

Ανώνυμε,

σ' ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να γράψεις αυτά τα καλά λόγια, γιατί πραγματικά τα έχω ανάγκη. Μη νομίζεις ότι είναι και τόσο εύκολο να συνεχίζεις γερά!
Αν θέλεις διάλεξε ένα nickname για να συμμετέχεις στις κουβέντες μας. Από βδομάδα, εκτός του σχολιασμού του ιδιαίτερου αυτού αγώνα της Κυριακής, ξανανοίγει και το ζήτημα της ΑΜΚ και των οικονομικών της ΠΑΕ και θα έχουμε πολλά να πούμε.