3/11/08

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1: Τελικές παρατηρήσεις


1. Γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ σαν «χαμένος» απ’ αυτό το παιχνίδι, επειδή δεν νίκησε και επειδή έχασε τη δεύτερη θέση από την Ξάνθη. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Πρώτα απ’ όλα το παιχνίδι ήταν τοπικό ντέρμπι σε μια έδρα πάρα πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Άλλοι μπορεί να περνούν εύκολα από το Καυτατζόγλειο. Εμείς όχι. Έπειτα η Ξάνθη βρίσκεται εκεί που βρίσκεται τελείως περιστασιακά, χάρις στην κωλοφαρδία της και στις λαμογιές Πανόπουλου-Κασναφέρη. Σύντομα θα πέσει πιο κάτω στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Ανέτρεψε ένα εις βάρος του αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα, έχασε ευκαιρίες για τη νίκη και είχε και εναντίον του τη διαιτησία. Είναι ο ηθικός νικητής.

2. Είναι απαράδεκτη η ΚΕΔ (δηλαδή η ΕΠΟ, αφού αυτή ελέγχει την «ανεξάρτητη» διαιτησία μας σε απόλυτο βαθμό) που σε ένα τέτοιο καυτό παιχνίδι όρισε διαιτητή έναν ανίκανο, τον Παπασταμάτη, ο οποίος πέρσι είχε υποβιβαστεί στη β΄ Εθνική και φέτος επανήλθε με δύο αποτυχημένες διαιτησίες. Αν αυτός ο αναποφάσιστος, αδύναμος και ατάλαντος διαιτητής τα έκανε μούσκεμα, έστω άθελά του, ποιος θα ήταν υπεύθυνος για τα επεισόδια που θα επακολουθούσαν; ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ; Να μας βλέπουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας, να πέφτει ξύλο, δακρυγόνα, κι αυτοί να χαίρονται με τα χάλια μας; Έπρεπε να ορίσουν διαιτητή έμπειρο. Είναι η δεύτερη φορά που μας το κάνουν αυτό, μετά τον Πολατιάν. Και η διοίκησή μας δεν ξέρω τι κάνει. Ο Μάκης Γκαγκάτσης γιατί στην ευχή πληρώνεται; Έλεος πια! Σήμερα χάσαμε τη νίκη εξαιτίας των αποφάσεων του διαιτητή.

3. Δεν είναι δυνατόν να αποκόπτουν την ομάδα μας από τον κόσμο της. Ομάδα και λαός πάνε χέρι-χέρι. ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΟΥΝ. Αυτές τις κουτοπονηριές του τύπου να διαθέτουν εισιτήρια μόνο από τα γραφεία τους και στα εκδοτήρια μόνο εισιτήρια των 80 ευρώ να τις αφήσουν οι "συμπολίτες". Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμποδίζουν τον κόσμο που θέλει να δει την ομάδα του. Και η διοίκησή μας και πάλι δεν αντέδρασε επαρκώς. Έπρεπε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διάθεση εισιτηρίων στο κοινό της πόλης. Δηλαδή στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Προσωπικά αφιερώνω τον πολύτιμο βαθμό που πήραμε σήμερα στους ηρωικούς οπαδούς μας που παραβρέθηκαν στο Καυτατζόγλειο, παρά τις αντιξοότητες, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των ΜΑΤ, παρά το ξύλο που φάγαν. Μπράβο σ’ αυτά τα παιδιά!

4. Εύκολη η κριτική – και την έχω στο αίμα μου – αλλά η αλήθεια να λέγεται ολόκληρη: Αν ο Μούσλι έβαζε το γκολ στο τετ-α-τετ του 90΄, η προσοχή όλων θα έπεφτε, μεταξύ άλλων, και στην αριστουργηματική ασίστ που έβγαλε όχι ο Ίβιτς, όπως μου είχε φανεί αρχικά, αλλά ο κατάκοπος και ντεφορμαρισμένος Βερόν. Άρα λοιπόν, κάτι ήξερε ο Σάντος και δεν τον αντικατέστησε, όπως πίστευα εγώ ότι έπρεπε να κάνει. Γιατί ένας παίκτης σαν τον Βερόν μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου κάνει τη ζημιά. Μπράβο στον Σάντος, ο οποίος είναι, όπως έχω επανειλημμένα γράψει, ο καλύτερος προπονητής που εργάζεται στην α΄ Εθνική αυτή τη στιγμή.

5. Επειδή μπορεί να έμειναν κάποιες εσφαλμένες εντυπώσεις από τα σχόλια μου για τη συνέντευξη τύπου του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα: Πράγματι δεν βρήκα ιδιαίτερα εύστοχη την ενέργεια του Ζήση να δώσει αυτή τη συνέντευξη και να πει αυτά που είπε, αλλά από κει και πέρα τον Ζήση τον αγαπάω, όπως πιστεύω και όλοι οι Παοκτσήδες τον αγαπούν, και τον εκτιμάω, έχει προσφέρει πολλά, και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Και περιμένουμε όλοι με ευχάριστη αγωνία τυχόν μεταγραφικές κινήσεις το Δεκέμβριο, για να ενισχυθεί κι άλλο η ομάδα μας, να αποκτήσει λίγο βάθος και να γίνει ακόμα καλύτερη.


Γεια σου Ζήση!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Βρύζα είπε αυτά που έπρεπε να πει ένας σωστός τεχνικός διευθυντής.Σοβαρός μετρημένος και όχι αλαζόνας.Όλοι θα κριθούν στο τέλος εκ του αποτελέσματος.Τώρα αν θα κάνει μεταγραφές αν πιστεύει στους παίκτες του πάγκου και για τον Σάντος απάντησε και τους κάλυψε όλους και καλά έκανε.Πολλές φορές πιέζονται για να μιλήσουν προκειμένου να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι και τα μμε.Ακόμα και έτσι να είναι καλύτερα να ασχολούνται με τον Ζήση παρά να ψάχνουν για θέματα και να κάνουν μπουρδέλο την ομάδα ή να φουσκόνουν τα μυαλά των παικτών.
Επίσης πολλές από τις εύλογες ερωτήσεις που έθεσες τάκολα στο άρθρο σου ακόμα και να τις ρωτούσαν στον Ζήση δεν θα μπορούσε να τις απαντήσει.Η ΑΜΚ το μπάτζετ το που θα βρεθούν χρήματα για μεταγραφές αν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο το προπονητικό κέντρο είναι θέματα που αφορούν τον πρόεδρο τον αντιπρόεδρο ή τον οικονομικό διευθυντή.

Ανώνυμος είπε...

Το ματσάκι έπρεπε να το πάρουμε αλλά μας το στέρησαν η γκαντεμιά μας και η διαιτησία.
Ο Ηρακλής πολύ μικρή ομάδα τελικά...Και αγωνιστικά και οπαδικά.
Τα επεισόδια που έγιναν είναι καταδικαστέα αλλά όλα ξεκίνησαν απο το κόλλημα του Ρέμου να μην δώσει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ.Αφού ξέρεις ρε παλίκαρε οτι δεν είναι δυαντόν να έρθουν μόνο 1500 ΠΑΟΚΙΑ.Η δώσε όλο το πέταλο ή μην δίνεις καθόλου.
Συνεχίζουμε όμως.ΠΑΟΚΑΡΑ ΓΕΡΑ

+poulia είπε...

Έγινε πολύς ντόρος για το πόσοι ήμασταν στο κόκκινο πέταλο της δεύτερης μας έδρας.
Είμασταν περίπου 7000. Αυτό δεν σημαίνει ότι 5500 ήταν χωρίς εισιτήριο. Ήταν πολλοί δικοί μας που πήραν εισιτήρια από Μίκρα.
Και επιτέλους, το ότι πήγαμε τόσο πολλοί στο Καυτανζόγλειο, όπως πήγαμε, είναι επιτυχία του οπαδού του ΠΑΟΚ, γιατί δείχνει ότι θέλει να είναι κοντά στην ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο. Το ότι μπήκαν κάποιοι χωρίς εισιτήριο είναι πρόβλημα της αστυνομίας και της ΠΑΕ πιστοντουζιέρα, όχι δικό μας! Το ότι ανά διαστήματα περιφέρονταν καμιά πενηνταριά άτομα στο ταρτάν είναι δικό μας πρόβλημα.
Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

palalos είπε...

ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ....ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕΣ....

takola είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες!

Ανώνυμε, τώρα σε κατάλαβα! Ο Ηomo Paokus είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Ένας ανώνυμος οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι.Θα πρέπει να έχω κάποιο όνομα ή nick name;;;

takola είπε...

Ανώνυμε,
δεν πρέπει, αλλά καλό είναι. Όχι το πραγματικό σου όνομα, αλλά ένα nickname με βοηθάει να βλέπω τον άνθρωπο πίσω από ένα ανώνυμο σχόλιο. Μετά μπορεί να επανέλθεις με κάποιο άλλο σχόλιο, αν έχεις το ίδιο nickname αποκτάς σιγά-σιγά συγκροτημένη προσωπικότητα, μπορούμε να συζητούμε πιο άνετα, δεν σε μπερδεύω με άλλους. Είναι μέρος του "σαβουάρ βιβρ" του διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει δεν θα κάνω εγγραφή αλλά θα υπογράφω κάθε άποψη ή παρατήρηση μου ως:
Παοκτσάκι!!!!

takola είπε...

Γεια σου Παοκτσάκι!
Για τον Ζήση έτσι ακριβώς είναι όπως τα γράφεις.
Για τα ερωτήματα που έθεσα επίσης σωστά λες ότι είναι θέμα της διοίκησης, όχι του τεχνικού διευθυντή, απλά είναι τα ερωτήματα που έχουν κατά την άποψή μου σημασία τη δεδομένη στιγμή.
Ξέρει κανείς π.χ. τι ακριβώς συμβαίνει με την ΑΜΚ;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την συμμετοχή μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο πρωτάθλημα.Η αύξηση γίνεται γιατί κατά την ουέφα δεν επιτρέπεται σε μια παε να έχει ζημιές μεγαλύτερες των ιδίων κεφαλαίων (μετοχικό κεφάλαιο) της.
Στόχος της παε είναι ή να μειωθούν οι ζημιές μέσω αποπληρωμής ή διακανονισμού των χρεών, ή να αυξηθούν τα ίδια κεφάλαια (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) τόσο όσο να υπερκαλύπτουν τις ζημιές (γύρω στα 21,5 εκατομμύρια).Χρειάζεται επομένως ρευστό-χρήματα για αποπληρωμή ή διακανονισμό ληξιπρόθεσμων χρεών.Το ρευστό αυτό μπορεί να δοθεί είτε από τους μετόχους μέσω της αύξησης είτε από κάποιο μακροχρόνιο τραπεζικό δάνειο (δεν θεωρείτε χρέος γιατί θα αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου).
Καλύτερο για την ομάδα μας είναι να καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γιατί θα αποκτήσει ρευστό χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος σε αντίθεση με το δάνειο όπου η παε θα πληρώσει τόκους και θα δώσει σημαντικές εγγυήσεις πχ τηλεοπτικά χορηγίες οπαπ.
Ακόμα με την αύξηση μειώνεται το ποσοστό του Παγώνη (33%) και επομένως η επιρροή του στις γενικές συνελεύσεις.Ωστόσο θα συνεχίσει να έχει ένα μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τους χιλιάδες μικρομετόχους-οπαδούς (εκτός και αν υπάρξει ένας που πάρει όλη την αύξηση οπότε είναι ο κυρίαρχος στην παε) αλλά όχι ικανό να διαδραματίσει σημαντικό πόλο στις αποφάσεις της Γ.Σ. των μετόχων.
Επομένως είναι τεράστιας σημασίας η κάλυψη της αύξησης και θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε αφού δεν υπάρχει ένα άτομο που θα την καλύψει.
Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω από την ΠΑΕ και λόγω του ότι είναι αδύνατο να καλύψει ο κόσμος 21,5 εκατ.πιστεύω ότι ένα μέρος θα καλυφθεί από εμάς ή επιχειρηματίες και ένα άλλο ποσό θα το πάρουμε ως δάνειο ώστε να πληρωθούν ζημιές και ληξιπρόθεσμα χρέη.
Ας ακούσουμε όμως την διοίκηση γιατί εκτός απ' το προφανές της κάλυψης θα έχει και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο δεν ξέρω αν ο νόμος αυτός αφήνει παραθυράκια ή λογιστικά κόλπα όπου το ποσό αυτό μπορεί να μειωθεί.
Για παράδειγμα το μεγαλύτερο μέρος των χρεών είναι προς το δημόσιο τα οποία είναι στα δικαστήρια και δεν έχουν τελεσιδικίσει.Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα είναι επίσης στα δικαστήρια.Δεν ξέρω αν γι' αυτά τα ποσά η ουεφα δείξει κάποια ελαστικότητα....Αν ισχύει αυτό οι συσσωρευμένες ζημιές θα μειωθούν (λογιστικά , κάποτε πρέπει να πληρωθούν) οπότε και το ποσό που πρέπει να καλυφθεί στην αύξηση.
Γίνεται όμως(πλασματική κάλυψη στα χαρτιά) να βάλεις στον λογαριασμό της παε στην τράπεζα αυτό το ποσό για μια μέρα , παίρνεις το χαρτί από την τράπεζα ότι καλύφθηκε η ΑΜΚ και τα βγάζεις -επιστρέφεις την επόμενη μέρα.Υπάρχουν όμως κίνδυνοι.Σ' αυτήν την περίπτωση δεν έχεις ρευστό στα ταμείο να πληρώσεις ληξιπρόθεσμα χρέη αφού είναι αύξηση στα χαρτιά.Επίσης μπορεί να αντιδράσουν οι μέτοχοι της παε πχ Παγώνης γιατί θα χάσουν το ποσοστό τους στα χαρτιά....Θα πρέπει να το δεχτούν (νομίζω θα διαφωνίσουν!!!)....Δυστυχώς θα υπάρξουν πολλοί ρουφιάνοι σε μια τέτοια περίπτωση.
Ας ακούσουμε όμως την διοίκηση γιατί εκτός απ' το προφανές της κάλυψης θα έχει και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.
ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Παοκτσάκι,
κατ' αρχήν καλά κάνεις και μας θυμίζεις τα βασικά της ΑΜΚ, τα έχω γράψει κι εγώ κατά το παρελθόν. Απλά μετά το πέρας της πρώτης φάσης της ΑΜΚ επακολούθησε μια περίεργη σιωπή, η οποία και συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή τρέχει ΑΜΚ, ή βρίσκεται προς έγκριση στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς; Ή την πάγωσε η ίδια η ΠΑΕ; Υποτίθεται ότι από Σεπτέμβριο θα άρχιζε μια μεγάλη καμπάνια για τη συμμετοχή του κόσμου στην ΑΜΚ. Μετά ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποχώρησε, και μετά έπεσε σιωπή. Υποπτεύομαι μάλλον ότι θα επιχειρηθεί αυτό που γράφεις στο δεύτερο μήνυμά σου, δηλαδή μια εικονική ΑΜΚ. Έχω την αίσθηση ότι εικονικές ΑΜΚ έχουν γίνει κατά κόρο από ελληνικές ΠΑΕ στο παρελθόν (π.χ. έχω υπόψη μου μία που έκανε ο Σπανουδάκης στις γριές). Αν συμβεί κάτι τέτοιο τον Παγώνη δεν τον φοβάμαι, αλλά τίποτε Σπανούς ή, ακόμα χειρότερα, Σκόρδες, δεν ξέρω. Αν τους φάμε τη θέση στην Ευρώπη λογικό είναι να αντιδράσουν. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο Μάκης Γκαγκάτσης θα πράξει τα δέοντα...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ήταν ότι στην αύξηση του Σεπτεμβρίου και σε αυτή που τρέχει ακόμη και ως σήμερα έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα με ποσό μεγαλύτερο των 50.000 ευρώ.Γιαυτό και η παε δεν έκανε καμιά καμπάνια για τον πολύ κόσμο αφού δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής.Αυτές τις μέρες ακόμα και αύριο Πέμπτη η παε περιμένει την άδεια από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό.Έτσι ορίζει ο νόμος και λόγω γραφειοκρατίας της επιτροπής καθυστερεί η διαδικασία.Αν θυμάστε η διοίκηση Βεζυρτζή- οικονομίδη χωρίς την άδεια της επιτροπής κεφαλαιαγοράς άνοιξε την αύξηση στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτου ποσού και είχε ως αποτέλεσμα (μετά βέβαια ρουφιανιάς μάλλον της συνοικίας της Παπαναστασίου)την επιβολή στην παε ενός τεραστίου πρόστιμο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!!!!
Οπότε η παε κάνει τα νόμιμα , ούτε καθυστερεί ούτε παγώνει ένα τέτοιας συμμαχίας θέμα.Λειτουργεί σαν μια πραγματικά οργανωμένη Α.Ε.με στελέχη που ξέρουν τη δουλειά τους και όχι σαν οίκος ανοχής όπως παλαιότερα!!!
Πιστεύω σχετικά με την αύξηση και με όσα ακούγονται από δημοσιογράφους ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν ένα μέρος της αύξησης απευθυνόμενη σε επιχειρηματίες (μακάρι να βάλουν μεγάλα ποσά , αν και δεν το βλέπω γιατί θα μπορούσαν να είχαν βάλει ως τώρα) στον απλό λαό (πρέπει πάλι να δείξουμε την αγάπη μας) και το υπόλοιπο θα το πάρει με τη μορφή δανείου.την αύξηση στα χαρτιά την θεωρώ λιγότερη πιθανή γιατί απαιτεί συναίνεση των υπαρχόντων μετόχων.Ακόμα και αν συναινέσουν θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πρόσωπο που θα βάλει έστω και για 24 ώρες τα χρήματα.Αυτός όμως θα είναι και ο μεγαλομέτοχος αφού παίρνει όλη την αύξηση.Υπάρχει πρόσωπο τέτοιας εμπιστοσύνης;;;Μόνο ο Ζαγοράκης!!!Αλλά δυστυχώς δεν διαθέτει τέτοια περιουσία που νομότυπα να εμφανιστεί ως το άτομο που έβαλε τα χρήματα.Αν δεν αντιδράσουν οι μέτοχοι-Παγώνης θα αντιδράσει ο λαός αφού αρκετά περάσαμε με Μπάτμαν και Γουμενοπαγώνη.

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω το ότι υπογράφω ως ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ δεν έχει καμιά σχέση με το site-blog paoktsaki.blogspot.com.
Πάντως συγχαρητήρια σε όλα τα αδέρφια που κάνουν τέτοιες προσπάθειες και προσπαθούν να μας ενημερώνουν και να ανταλλάσσουμε απόψεις για την ομαδάρα μας!!!
To ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ,
ευχαριστούμε για την ενημέρωση, βλέπω ότι έχεις και αρκετές οικονομικές γνώσεις, αλλά και καλές πηγές πληροφόρησης. Να αποτολμήσω να ρωτήσω από πού τα μαθαίνεις;

Ανώνυμος είπε...

Τάκολα
Τα οικονομικά στοιχεία και τα της αύξησης τα ξέρω από την ίδια την ΠΑΕ.Έχω διαβάζει το ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την αύξηση που είχε εγκριθεί από αυτήν στις 5 του Ιούνη.Δημοσιεύτηκε στο site της ΠΑΕ στις 11 Ιουνίου.
Συγχαρητήρια στο Ζαγοράκη και στην διοίκηση.Αυτό θα πει διαφάνεια.Έδωσε την δυνατότητα στον απλό κόσμο όπως εγώ να μάθω και να πληροφορηθώ για όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, τους όρους της ΑΜΚ , δικαστικά και νομικά θέματα σε εκκρεμότητα κτλ.Χίλια μπράβο!!!!
Τέλος έχω σπουδάσει οικονομικά και κάνω μεταπτυχιακό σε παρεμφερή με τα οικονομικά κλάδο.
ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ,
το έχω κι εγώ το ενημερωτικό δελτίο, και φιλοδοξούσα να το μελετήσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, είναι και 116 σελίδες, δεν έχω σπουδάσει και οικονομικά. Θα συμβουλεύομαι όμως εσένα. Αν θέλεις δώσε μου ένα e-mail.