31/10/08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΡΥΖΑ: ΝΑ 'ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ


Αυτές οι συνεντεύξεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αρχίσει να καταντούν αστείες. Μιλάει αυτός που έχει κάτι να πει. Αν δεν έχει κάτι να πει, τότε σιωπά. Στην περίπτωση αυτή, τι ακριβώς είχε να πει ο Ζήσης Βρύζας; Ακόμα ψάχνω να το βρω. Κοινοτοπίες. Τα γνωστά: "Κάναμε ένα προγραμματισμό με ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλαμε." "Ακόμα δεν καταφέραμε τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και σίγουρα υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία σε όλη την πορεία. Η ομάδα δείχνει ότι μπορούμε να την εμπιστευόμαστε." "Προσπαθούμε μέσα από την οργάνωση και τη δομή που έχουμε δημιουργήσει, με εξειδικευμένες υπηρεσίες, επαγγελματισμό και σοβαρότητα, να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το όραμα που όλοι θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα." Αυτονόητα πράγματα. Πράγματα που δεν χρειάζεται καν να τα αναφέρεις. Κι από κάτω να έχεις τους γνωστούς χαχόλους, τους δημοσιογραφίσκους της πόλης μας, οι οποίοι να αναλίσκονται σε ερωτήσεις του στιλ "πώς νιώσατε όταν είδατε τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να αποδίδει τόσο καλά;" Εμένα οι απορίες μου είναι άλλες: Ποιος προγραμματισμός υπάρχει για το Δεκέμβριο; Πώς θα καλυφθεί οικονομικά η μεγάλη αύξηση του μπάτζετ που έγινε το καλοκαίρι; Ποια η στάση της διοίκησης απέναντι στην τακτική Σάντος να χρησιμοποιεί αποκλειστικά 12-13 παίκτες και να ξεμπροστιάζει τους υπόλοιπους; Πώς ακριβώς σχεδιάζεται το μέλλον του ΠΑΟΚ όχι γενικώς κι αορίστως, αλλά σε τρία χρόνια από τώρα; Πώς ακριβώς σχεδιάζει να κινηθεί η ΠΑΕ στην αναζήτηση νέων μεταγραφικών στόχων, δεδομένου ότι μέχρι τώρα βασίστηκε στις προσωπικές γνωριμίες του Ζήση Βρύζα από την ποδοσφαιρική του καριέρα, τώρα όμως που η καριέρα αυτή έλαβε τέλος, εκλείπουν πλέον και οι προσωπικές γνωριμίες;
Το μόνο ψιλολαυράκι που βγήκε από τη συνέντευξη ήταν ότι δεν υπάρχει πλάνο για μεταγραφές το Δεκέμβριο, κι ότι η ομάδα έχει σχεδιαστεί ώστε να βγάλει όλη τη χρονιά. Μακάρι όμως αυτό το μοναδικό αυτό ουσιαστικό στοιχείο της συνέντευξης να ήταν ένα ψέμα που είπε ο Ζήσης για να θολώσει τα νερά. Γιατί όπως έχει καταλάβει και ο Σάντος, ο ΠΑΟΚ με δυο καλές μεταγραφικές κινήσεις το Δεκέμβριο πάει για Τσάμπιονς Λιγκ. Είδατε το νέο στραπάτσο του Παναθηναϊκού. Βασικά και οι τρεις της Αθήνας χύνουν μαύρο δάκρυ για τις προπονητικές τους επιλογές. Άνω κάτω είναι. Ενώ εμείς μια χαρά οργανωμένοι και συνειδητοποιημένοι είμαστε με τον Δον Φερνάντο. Προπονηταράς ο Σάντος! Αυτή είναι η αλήθεια, όπως ακριβώς προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα. Βαλβέρδε-Τεν Κάτε-Δώνης-Ερνάντεθ για τα μπάζα. Έτσι, για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε...

29/10/08

ΒΡΕ, ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ...

Σας φαίνεται για "γατόνι"; Κι όμως, είναι!!

Ήθελε, δεν ήθελε, τα κατάφερε πάλι ο Φερνάντο Σάντος. Βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής μετά την επιλογή του να κατεβάσει τη δεύτερη ομάδα στο ματς με τον Μακεδονικό και τις επακόλουθες δηλώσεις του ότι "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να δώσουμε περισσότερα" και με το σιβυλλικό του σχόλιο ότι "Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".

Κατ' αρχήν η επιλογή του να ξεκινήσει ένα μονό ματς Κυπέλλου με δέκα αναπληρωματικούς και μόνο βασικό τον Σνάουτσνερ, κι αυτόν από την ανάποδη πλευρά που αγωνίζεται συνήθως, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Για έναν προπονητή που εμφανίζεται να φοβάται να κάνει αλλαγές στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός μετά το 60΄ και ενώ το σκορ είναι 3-0 φαντάζει ολίγον κουλή. Πού το βρήκε έτσι ξαφνικά το θάρρος και την τόλμη; Υπενθυμίζω δε ότι ο θεσμός του Κυπέλλου ανήκει στους άμεσους στόχους μας, ενώ ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν έχουμε αποκλειστεί από ομάδες τύπου Θρασύβουλου, Αγροτικού Αστέρα, Μηχανιώνας κλπ. Άρα το ματς ήταν φωτιά. Τι ήθελε να πετύχει ο κύριος Σάντος; Μήπως τον αποκλεισμό μας; Όχι, αυτό δεν το νομίζω. Σίγουρα όμως ούτε και να δώσει ευκαιρίες στους αναπληρωματικούς. Μάλλον το αντίθετο. Γιατί αν θες να βοηθήσεις τους αναπληρωματικούς, τους περνάς σταδιακά μέσα. Π.χ. βάζεις τον Αθανασιάδη, αλλά κρατάς και τον Μουσλίμοβιτς δίπλα του. Βάζεις τον Ηλιάδη, αλλά κρατάς και τον Βερόν να τον βοηθάει. Βάζεις τον Γλύκο, αλλά έχεις και τον Κοντρέρας βράχο μπροστά του. Εκτός κι αν δεν θέλεις να τους αναδείξεις, αλλά να τους χαντακώσεις. Να αποδείξεις ότι δεν κάνουν (και πράγματι, όλως τυχαίως, άρχισαν τώρα όλοι οι κυκλοθυμικοί Παοκτζήδες που φωνάζαν "βάλε μέσα στον Αθανασιάδη" να λένε τώρα "δεν κάνουν αυτοί για τον ΠΑΟΚ"). Και στο τέλος, έτσι για να δέσει το γλυκό, κάνεις κι αυτές τις δηλώσεις όπου, αντί να καλύψεις τους παίκτες σου και να τους βρεις καμία δικαιολογία, πετάς αυτό το σιβυλλικό "όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν" και τους αφήνεις όλους να ψάχνονται.

Βρε, μήπως ζούμε το ίδιο έργο με τις αλήστου μνήμης περσινές σαρδέλες; Τότε ο ΠΑΟΚ είχε "σαρδέλες", τώρα έχει αναπληρωματικούς που "μπορεί και να μην κάνουν". Τότε ο Σάντος, με την έλλειψη εμποστοσύνης και τον αρνητισμό που επέδειξε, κατήντησε τον ΠΑΟΚ ενδέκατο, αποτέλεσμα όμως ήταν το καλοκαίρι να ξεκουνηθεί η διοίκηση, να αλλάξει άρδην το ρόστερ, και να μας κάνει μεταγραφάρες που ούτε καν τις ονειρευόμασταν. Τώρα ο Σάντος ξανασπέρνει τη διχόνοια στην ομάδα. Αυτή τη φορά δεν του κάνουν οι αναπληρωματικοί. Υπενθυμίζω ότι μερικούς απ' αυτούς ήθελε να τους "φάει" από το καλοκαίρι, αλλά δεν πρόλαβε. Τώρα βλέπει τον Δεκέμβριο να πλησιάζει και σου λέει "ας αρχίσω τα όργανα", για να ξεκουνηθεί και λίγο ο Βρύζας, που πολύ στην Ελλάδα κάθεται τελευταία. Τι άλλο βλέπει ο Φερνάντο; Ότι με δυο-τρεις καλές μεταγραφές το Δεκέμβριο και λίγη τύχη μπορεί να χτυπήσει Τσάμπιονς Λιγκ! Ναι, αυτό ονειρεύεται ο παμπόνηρος Πορτογάλος, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να "κουρδίζει" τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ και κούτσα-κούτσα να παίρνει και τον κόσμο με το μέρος του. Ποιος Αθανασιάδης και ποιος Ηλιάδης, σου λέει. Σαρδέλες!

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο "μουλωχτός" Πορτογάλος έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στον ΠΑΟΚ και να γίνει πουλέν στις καρδιές μας, κι ας είναι σκουντούφλης και γκρίζος. Εμένα άλλο μ' ενοχλεί. Ότι επικαλείται την Αλήθεια και ηθικές αξίες και κολοκύθια τούμπανα. Έχει έντεχνα καλλιεργήσει το προφίλ του καλόυ ανθρώπου, που λέει πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια όμως είναι άλλη: Αυτός είναι ικανός να καταστρέψει και το παιδί του στο βωμό του αποτελέσματος. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει, τίποτ' άλλο. Εγώ, επειδή δεν αντέχω την υποκρισία, την απάτη και το ψέμα, ένα έχω να πω: Αφού το θες έτσι κύριε Σάντος, τότε θα κριθείς με το ίδιο νόμισμα: Φέρε μας το αποτέλεσμα και όλα μέλι-γάλα. Βγάλε μας Τσάμπιονς Λιγκ και θα σ' έχουμε Θεό. Αν όμως αποτύχεις μην αρχίσεις τα κούφια λόγια περί "καλοσύνης" και "Αλήθειας". Θα είσαι απλά ένας αποτυχημένος και τίποτα παραπάνω, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

28/10/08

Μακεδονικός - ΠΑΟΚ 1-2


Συνθέσεις:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Καλαϊτζίδης):
Κουτσούκοφ, Μπουλγκαράς, Καλογιαννίδης, Κατσαρός (79' Μπαξεβάνος), Κλοκίδης (18' Ταρασιάσης), Παντελιάδης, Σαμαράς, Δημητριάδης, Σαμπιασβίλι (55' Καρακαλίδης), Κουλακιώτης, Σαρηγιαννίδης.

ΠΑΟΚ (Σάντος):
Γλύκος, Αραμπατζής, Μπιζέρα (73' Κοντρέρας), Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Ηλιάδης, Μπαλάφας, Γεωργίου (55' Κωνσταντινίδης), Λάκης, Μπακαγιόκο, Αθανασιάδης (77' Μουσλίμοβιτς).

ΓΚΟΛ:
2΄, 45΄ Μπακαγιόκο - 6΄ Κλοκίδης

Διαιτητής:
Καστανίδης (Θεσσαλονίκης)

Κίτρινες:
Αθανασιάδης, Μπαλάφας - Παντελιάδης, Δημητριάδης

Αδέλφια, μόλις γύρισα από την εκδρομούλα που σας έλεγα, οπότε ομολογώ ότι δεν το είδα το ματσάκι (βασικά βρίσκω λίγο παράξενη την ιδέα να παίζεται μπάλα πάνω στις εθνικές επετείους, αλλά τέλος πάντων).
Έτσι, για να φρεσκάρουμε λίγο και τις ηλεκτρονικές μας πηγές πληροφόρησης, σας προτείνω να ενημερωθείτε για τον συγκεκριμένο αγώνα από τα παρακάτω links:
Εφημερίδα Goalday
Εφημερίδα Εξέδρα των Σπορ
Contra.gr
Sport24.gr
Paokmania.gr

Κάποιες παρατηρήσεις που μπορεί να κάνει κανείς και χωρίς να έχει δει το παιχνίδι είναι:

1. Ο Μπακαγιόκο χτύπησε ξανά, και μάλιστα δυο φορές. Πολύ ευχάριστο αυτό, διαψεύδει εμένα που δεν είδα τη μεταγραφή του με καλό μάτι, και δίνει ζωογόνες λύσεις στην ομάδα.

2. Ο Σάντος αιφνιδίασε παρατάσσοντας τους αναπληρωματικούς. Κούφο και επικύνδινο, κατά την άποψή μου. Απ' ο,τι κατάλαβα μάλιστα, φοβήθηκε κι ο ίδιος, γι΄ αυτό έβαλε Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς στο τελευταίο τέταρτο. Κατί το οποίο βέβαια αποτελεί προσβολή για τον Μπιζέρα. Εσείς τι λέτε;

3. Στις δηλώσεις του ο Σάντος, ερωτηθείς για το αν δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε, απάντησε συβιλλικά λέγοντας ότι:
"Όσοι παίκτες είναι στον ΠΑΟΚ ή αξίζουν να είναι ή δεν αξίζουν".
Οπότε αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι υποδαυλίζει το κλίμα για να αναγκάσει τη διοίκηση να κάνει μεταγραφές το Δεκέμβριο. Τώρα, ποιους ακριβώς εννοεί ότι δεν αξίζουν να είναι στον ΠΑΟΚ δεν το ξεκαθάρισε, με αποτέλεσμα να ανησυχούν ΟΛΟΙ όσοι αγωνίστηκαν με Μακεδονικό (τουλάχιστον αυτοί που δεν είναι βασικοί στους αγώνες Πρωταθλήματος). Πιστεύω θα εννοεί Ηλιάδη-Λάκη, ίσως και Μπιζέρα-Αθανασιάδη. Θέλω τη γνώμη σας για όλ' αυτά.
Επίσης αν είδε κανείς το παιχνίδι να μας πει τη γνώμη του γενικώς.

26/10/08

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1


Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος):
Χαλκιάς, Κωνσταντινίδης (65' Μπαλάφας), Δάρλας, Κονσεϊσάο (86' Λάκης), Μπακαγιόκο (86' Ηλιάδης), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Σνάουτσνερ
Λεβαδειακός (Βούκοτιτς):
Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Μασάδο, Γκεοργίεφ, Ζησόπουλος, Ανδράλας (80' Κατσικογιάννης), Καψής, Μπούσι (46' Μοντόγια), Μπασαλά (61' Βασιλείου), Ντιμπαλά, Κόλτζος

Γκολ:
13΄, 52΄ Μουσλίμοβιτς, 19΄ Μπακαγιόκο - 90΄+ Μοντόγια

Κίτρινες κάρτες:
Δάρλας, Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Καψής (Λεβαδειακός)
Διαιτητής:
Ε.Κατσιδώνης (Δωδ/νήσου)

Αδέλφια, φεύγω για τριήμερο, ξέκλεψα και τη Δευτέρα, οπότε γράφω λίγο βιαστικά. Το ματσάκι με Λεβαδειακό εξελίχθηκε πολύ ιδανικά για μας, βάλαμε δυο "εύκολα" γκολ στην αρχή, οπότε το πράγμα καθάρισε, κι όταν πλέον έγινε νωρίς-νωρίς στο β΄ ημίχρονο το 3-0 η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία. Μπορούν να γίνουν φυσικά διάφορα σχόλια, δεν έχω χρόνο τώρα, πιθανόν να επανέλθω, το ερώτημα όμως στο οποίο θα ήθελα να τοποθετηθείτε είναι γιατί στην ευχή ο Σάντος δεν έκανε αλλαγές μετά το 60΄. Δεν ήταν ευκαιρία να δει παίκτες οι οποίο δεν έχουν παίξει καθόλου ή σχεδόν καθόλου ως τώρα, όπως τον Αθανασιάδη, τον Αραμπατζή, τον Ηλιάδη (τον έβαλε μόνο για 5΄, κι αυτά σε λάθος θέση), αλλά και τον Γεωργίου, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής, και πολύ θα ήθελα να μάθω το λόγο, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε μεγάλη έλλειψη αριστεροπόδαρων. Τον δε Μπαλάφα, εντάξει, τον είδαμε, ας έβαζε και λίγο τον Ηλιάδη, έστω και μόνο για να δείξει ότι τον υπολογίζει κι αυτόν, τι θα πάθαινε δηλαδή; Θα γινόταν το 3-3; Προσωπικά ένιωσα μεγάλο εκνευρισμό με αυτές τις αποφάσεις του προπονητή μας, θεωρώ ότι είναι προσβλητικό και για τους αναπληρωματικούς - τους οποίους αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Μακάρι να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω, αν όμως κώλωσε να κάνει αλλαγές και πειράματα με αντίπαλο το Λεβαδειακό στην Τούμπα και το σκορ 3-0 και μισή ώρα να υπολείπεται, ε, τότε πρέπει να είναι μεγάλη κωλώστρα, πραγματικά.

ΥΓ. Τη νίκη μας αυτή νομίζω αξίζει να την αφιερώσουμε όλοι στους τρελούς και παλαβούς νεόνυμφους Παοκτζήδες, οι οποίοι ήρθαν από την εκκλησία κατευθείαν στο γήπεδο για να δουν το παιχνίδι. Να ζήσετε και να ευτυχήσετε, παιδιά, και καλούς απογόνους!

19/10/08

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0


Κακόγουστο αστείο

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να ασχοληθούμε με την αμιγώς ποδοσφαιρική πλευρά του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Οι ποδοσφαιριστές, ήδη πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν προαποφασίσει ποιο αποτέλεσμα θα τους ικανοποιούσε. Και αυτό δεν ήταν η νίκη (όπως όφειλε). Επίσης γνώριζαν ότι, όλως τυχαίως, και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές το ίδιο αποτέλεσμα θα επεδίωκαν. Τι σύμπτωση! Όσο για τους προπονητές, γι' αυτούς ισχύει το παλιό ρητό "συνένοχος ή βλαξ". Διαλέγουν και παίρνουν. Καλά, για το διαιτητή, δεν το συζητάω. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο κάθε έλληνα διαιτητή που σέβεται τον εαυτό του. Κι έτσι, έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς (τα κορόιδα) χειρότερα...

ΥΓ. Τουλάχιστον έμαθε και κάτι ο Σάντος απ' αυτό το παιχνίδι: Ότι ο Μπιζέρα δεν μπορεί να παίξει αμυντικό χαφ. Είναι ένα κέρδος κι αυτό...


Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Μαλεζάς, Μάρκος Αντόνιο, Γκαρσία (46’ Μπιζέρα), Βερόν (72’ Μπαλάφας), Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδης (60’ Μπακαγιόκο), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (72’ Τζιόλης), Σιμάο, Γκάμπριελ, Ιβανσιτς (80’ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (65’ Ρουκάβινα), Μάντζιος.

Κίτρινες: 5’ Βερόν, 55’ Μπιζέρα, 90’ Μπαλάφας ? 40’ Μάτος, 52’ Ιβανσιτς, 88’ Νίλσον, 90’ Σιμάο

Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)

4/10/08

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 0-0


Ψυχοβγάλσιμο


Μετά από ένα παιχνίδι σώμα με σώμα, αμφίρροπο, στενόχωρο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη στον αγωνιστικό χώρο, Εργοτέλης και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν αναπόφευκτα ισόπαλες χωρίς τέρματα.


Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπος με μια ομάδα όχι μόνο καλολαδωμένη, οργανωμένη και ρονταρισμένη, όχι μόνο καλοστημένη και διαβασμένη, αλλά και με χαλύβδινη θέληση για τη νίκη. Δεν ξέρω αν ο Εργοτέλης θεωρείται υποψήφιος για υποβιβασμό, αυτό που μπορώ όμως να διαβεβαιώσω είναι ότι με τέτοια απόδοση θα βρίσκεται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, και όχι στο δεύτερο.


Από την άλλη μεριά, εμείς δείξαμε για άλλη μια φορά ότι μας διακατέχει φέτος μεγάλη σοβαρότητα, ότι είμαστε μια ομάδα οργανωμένη, η οποία πάρα πολύ δύσκολα δέχεται γκολ, και πράγματι, ούτε σήμερα δέχτηκε, αλλά και δύσκολα βάζει. Κάποιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά μεταξύ του 0-0 και του… μισού-μηδέν με το οποίο θέλουμε συνήθως να κερδίζουμε, και σήμερα αυτές οι λεπτομέρειες δεν μας ευνόησαν. Εννοώ ότι μας δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες, όχι μόνο αυτές που καταγράφονται επισήμως ως ευκαιρίες, όπως αυτή του Κωνσταντινίδη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και κάποιες άλλες πιο «αόρατες», κάποιες ασίστ στον Μουσλίμοβιτς, οι οποίες δεν του «στρώθηκαν» καλά, ήταν λίγο άτυχος σήμερα ο Μούσλι, αν όμως του ερχόταν η μπάλα όπως ήθελε, το γκολ θα ήταν σχεδόν σίγουρο.


Πολύ σημαντική παράμετρος είναι βεβαίως και οι τραυματισμοί, ιδιαίτερα του Βιερίνια, αλλά και του Κονσεϊσάο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν έπαιζε ο Βιερίνια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, δεν θα έχανε την ευκαιρία εκείνη που έπνιξε ο Σβούρας, και γενικά θα ήταν πολύ πιο απειλητικός. Από την άλλη πτέρυγα, ο Λάκης δεν μπόρεσε να συνεργαστεί ικανοποιητικά με τον Μουσλίμοβιτς, δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο αναγκάστηκε να σουτάρει υπό δύσκολες συνθήκες, αντί να δώσει έγκαιρα ασίστ στον Μούσλι, φάσεις στις οποίες επίσης θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Στενοχωρήθηκα κάπως που άκουσα τον Σάντος να λέει στη συνέντευξη τύπου ότι επειδή έλειπαν οι δύο βασικοί μας ακραίοι δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι αυτοματισμοί. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, μόνο με έντεκα παίκτες δούλεψε ο Σάντος; Λάκης και Μουσλίμοβιτς ήταν παρόντες σε όλη την προετοιμασία, δεν μπορέσαν να δουλέψουν μαζί; Σαν να βλεπόταν πρώτη φορά στη ζωή τους μοιάζαν. Μετά το 60΄ είδαμε και το πρώτο «ανακάτεμα» της τράπουλας από την αρχή της σεζόν από τον Σάντος, καθώς τον Λάκη αντικατέστησε ο Μπακαγιόκο. Καλός ήταν ο Ιμπραΐμα, εκτός από δύναμη διαπιστώνω ότι διαθέτει και ταχύτητα, δεν μπορεί όμως να μας βγάζει σέντρες ο Μπακαγιόκο, γι’ αυτό και πιστεύω ότι έπρεπε να παίξει πιο κοντά στον Μουσλίμοβιτς, για να τον χαλαρώσει κάπως από την πίεση, και να μπορέσουν να κάνουν και κανέναν ταχύ συνδυασμό. Για να συνέβαινε όμως αυτό έπρεπε να γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2, κι απ’ ό,τι αποδείχτηκε, ούτε γι’ αυτό ήταν έτοιμος ο Σάντος. Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να στήσεις μια ομάδα, δεν ξέρω πώς γίνεται μια καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, θα περίμενα από τον Σάντος να έχει δουλέψει κι άλλα συστήματα εκτός από το 4-2-3-1 που παίζει με τους συγκεκριμένους έντεκα παίκτες. Μπορούσε να τραβήξει δεξί χαφ τον Βερόν και να βάλει τον Μπακαγιόκο δίπλα στον Μουσλίμοβιτς. Θεωρώ ότι θα απέδιδε καλύτερα. Επίσης την αλλαγή Ίβιτς-Αθανασιάδη έπρεπε να την κάνει νωρίτερα, (δεν κατάλαβα τι νόημα είχε στο 90΄, καθυστέρηση έκανε;) γιατί βλέπω ότι ο Ίβιτς ζορίζεται. Επίσης είναι γεγονός ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα φυσικής κατάστασης, το οποίο το δικαιολογώ για τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά για τον Βερόν και τον Ίβιτς ειλικρινά δεν το κατανοώ. Γιατί μένουν από δυνάμεις; Τους πήραν τα χρόνια, ή μήπως δεν δουλεύουν αρκετά; Μάλλον το δεύτερο θα συμβαίνει. Ας προσέξουν λοιπόν, ας βελτιωθούν – για τον Γκαρσία το θεωρώ αυτονόητο κι αναμενόμενο – για να μπορούμε να διεκδικούμε τη νίκη και στα 90 λεπτά, και να μην παρουσιάζουμε μια κοιλιά στο τέλος και κινδυνεύουμε και να δεχτούμε γκολ.


Κατά τ’ άλλα, το αποτέλεσμα δεν είναι κακό, διατηρούμαστε αήττητοι, με άμυνα γρανίτη, και προχωρούμε. Είναι μόνο κρίμα για τη μνήμη των παιδιών, που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, το θέλαμε και γι’ αυτό τον επιπρόσθετο λόγο ,όπως δήλωσε πολύ σωστά και ο Σάντος. Έχουμε τώρα δυο βδομάδες να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε και να πάρουμε το ντέρμπι με τον βάζελο, για να βουλώσουμε και στόματα.


ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!


Συνθέσεις:
Εργοτέλης:
Δασκαλάκης, Πλάσενγκερ, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Φερνάντες, Κορδουνούρης, Τζούνιορ (76’ Φραγκουλάκης), Γραμμόζης, Ρομάνο (83’ Ροτζέριο Μάρτινς), Κουτσιανικούλης (76’ Βακουφτσής), Ογκουνσότο.
ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βερόν, Λάκης (62’ Μπακαγιόκο), Ίβιτς (89’ Αθανασιάδης), Κωνσταντινίδης (70’ Γεωργίου), Μουσλίμοβιτς.

Διαιτητής:
Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Κίτρινες:
38’ Φερνάντες, 55’ Ογκουνσότο, 75’ Ρομάνο, 80’ Χίμπλινγκερ - 28’ Ιβιτς, 55’ Δάρλας, 82’ Σνάουτσερ

4/10/1999 - 4/10/2008

Στη μνήμη των νεκρών αδελφών

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων
Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων
Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων
Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων
Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων
Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων

Μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ Κορδελιού.

Ελάχιστο χρέος μας το διπλό στον Εργοτέλη σήμερα!

ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ

2/10/08

ΝΤΡΟΠΗ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ "ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ"

Αντιγράφω από δελτίο τύπου της 30ης Σεπτεμβρίου 2008:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΟΦΗ, BARCAUAN COSMIN κατόπιν αυτεπάγγελτης παρακολούθησης του video του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διότι στο 39΄ λεπτό του αγώνα συμπεριφέρθηκε αντιαθλητικά και βάναυσα κατά του αντιπάλου ποδοσφαιριστή F. BELLUSCHI . Το περιστατικό αυτό διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. "

Όχι δεν λείπει τίποτα. Αυτό είναι όλο. Για τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Άρης VITOLO ουδεμία αναφορά. Μόνο όποιος χτυπάει παίκτη του Ολυμπιακού καλείται σε απολογία! Για τους υπεύθυνους της "διοργανώτριας αρχής" (μη χέσω) της Superleague ο ποδοσφαιριστής BELLUSCHI (ξέρουν μέχρι και την ακριβή γραφή του ονόματος) έχει μεγαλύτερη αξία από τον ποδοσφαιριστή VIERINHA. Ο οποίος Μπελούτσι, παρεμπιπτόντως, δεν έπαθε τίποτα από το μαρκάρισμα, απ' ό,τι έμαθα! Ενώ ο Βιερίνια μένει τουλάχιστον δυόμισι μήνες εκτός! Λοιπόν, μ' αυτούς τους καραγκιόζηδες που έχουμε να κάνουμε, ένα έχω να πω:

Μάκη Γκαγκάτση,
πάρε το video και χώσ' τους το αυτεπάγγελτα στον κ@#ο!


ΥΓ. Πού είναι ο ΠΣΑΠ; Οέο;