18/3/09

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΖΑΓΟΡ: ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ


Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη. Ο Θόδωρος μίλησε για περίπου μία ώρα σε ένα χαλαρό κλίμα για διάφορα ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Έμφαση έδωσε στα γεγονότα που συνέβησαν στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τα οποία και ξεκίνησε. Συγκεκριμένα είπε:

"Δουλεύουμε εδώ και δύο χρόνια στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και θα ήταν καλό να μιλάμε μόνο για ευχάριστα πράγματα. Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα, που δεν μπορώ να αποφύγω. Αφορά την άθλια φιλοξενία στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ένα γεγονός, που με πείραξε και με ενόχλησε, ήταν η στάση της Αστυνομίας απέναντι σε εμάς στο παιχνίδι της Τούμπας. Θέλω να πω σε αυτούς, που νομίζουν ότι φιλοξενούν κάποιους ανθρώπους, ότι δεν θα κάνουμε πίσω. «Ανοχή τέλος». Βγάλαμε μια ανακοίνωση που το έλεγε. Έπεσε λίγο "τυράκι", μπορώ να πω, και ξαφνικά αρχίσαν οι προκλήσεις, λες κι έρχεται ο Πρόεδρος της Αμερικής, να ζητούν προστασία, μια στάση της Αστυνομίας που έχει να κάνει με πολίτες β΄ κατηγορίας. Το λέω γιατί το ένιωσα, ήμουν κι εγώ έξω, δέχτηκα δακρυγόνα και πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους. Καταδικάζω τα επεισόδια, αλλά δεν μπορεί να έχουμε 15 χιλιάδες κόσμο μέσα στο γήπεδο και να κλαίνε όλοι, παιδάκια, γυναίκες. Αισθάνθηκα ότι αθέτησαν το λόγο τους, εφόσον εμείς συμφωνήσαμε να φυλάσσουμε το γήπεδο, όχι αυτοί. Είπαμε, δεν θέλουμε ΜΑΤ ούτε στην Θ4 ούτε πουθενά.
Η Αστυνομία πρέπει να ευχαριστεί όλον τον ΠΑΟΚ, γιατί δεν πιστεύω να επιθυμούσαν διαπληκτισμό με όλον τον κόσμο. Τόση υπερπροστασία στον Ολυμπιακό; Μετά από ένα παιχνίδι που δεν είπαμε τίποτα εμείς; Και κερατάς και δαρμένος, δηλαδή. Βγάλαμε μια ανακοίνωση που έπρεπε να βγει, ότι «μην πέφτουμε στην παγίδα». Κερδίσαμε από κείνο το παιχνίδι. Γιατί τελείωσε και δεν έγινε τίποτα. Μπορούσε να έχουμε χειρότερα.
Θέλουμε την ασφάλεια. Το λέμε και το ξαναλέμε. Δεν θέλουμε όμως να χρησιμοποιήσουμε μέσα όπως τα ΜΑΤ. Το μόνο εύκολο είναι αυτό. Είμαστε σε ένα γήπεδο που είναι δύσκολο. Προσπαθούμε να μπαλώνουμε. Τουρνικέ και ό,τι άλλο μπορούμε."

Για τα φαινόμενα χουλιγκανισμού που παρατηρήθηκαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ανέφερε:

"Αυτοί οι φίλαθλοι οι δικοί μας, οι οποίοι είναι μειοψηφία, ελάχιστοι, πρέπει να το σταματήσουν αυτό το έργο που προσπαθούν να κάνουν. Κι εγώ δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται, ή τι μαλακία μπορεί να κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του για να πάει να διαλύσει μια προσπάθεια. Θα ζητήσω από τον Ποικιλίδη να βρεθούμε με τα παιδιά της επιτροπής ή με όλους τους συνδέσμους, γιατί το κακό έχει παραγίνει. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο, έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας, πρέπει να τελειώσει αυτό με τα 50-100 άτομα που έρχονται για να τα σπάσουν, εκτός κι αν θέλουν να διοικήσουν αυτοί. Έλεος πια! Αυτό πρέπει να τελειώσει. Αυτοί έχουν πρόβλημα στο κεφάλι 100%. Αφήνουμε τα αγωνιστικά, τα ωραία πράματα που έχουμε να ασχοληθούμε, για να ασχολούμαστε μ’ αυτά.
Αυτό το πρόβλημα ήταν το πιο δύσκολο απ' αυτά που αναλάβαμε από την αρχή για να λυθεί. Γι’ αυτό συστάθηκε ειδική επιτροπή. Επιμένω ότι μπορεί να λυθεί μόνο αν το θέλουν αυτοί (που τα σπάνε). Υπάρχουν λύσεις. Να ξαναβάλουμε κάγκελα, να γυρίσουν τα ΜΑΤ, να βάλουμε δίχτυα. Δεν τα θέλουμε αυτά. Θέλουμε οι λίγοι να γίνουν μηδέν. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το παν. Όταν φύγουμε από τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει τουλάχιστον αυτό."

Σχετικά με τη διαιτησία ήταν ιδιαίτερα ήπιος και ανέφερε:

"Δεν έγινε τίποτα υπόγειο με την αλλαγή Ψυχομάνη-Γιαννόπουλου. Ο Ηλίας Βιολίδης ανέφερε ένα γεγονός που και μένα με βρίσκει κάθετα αρνητικό, ότι δηλαδή δεν μπορεί από το τηλέφωνο να παίρνεται μια τέτοια απόφαση. Αν είναι δυνατόν! Εμείς δεν πήραμε θέση. Τι να πούμε; Βλέπετε ότι δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Δεν βγάζουμε ανακοινώσεις. Ό,τι είναι να πούμε πάμε και το λέμε εκεί που πρέπει. Δεν ζητάμε εύνοια, ούτε κλαίμε και διαμαρτυρόμαστε δημόσια. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι. Και πιστεύω, ειλικρινά σας μιλάω, ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Για την αλλαγή Ψυχομάνη, δεν βλέπω τι σημασία έχει που έγινε ενόψει πλέι-οφ. Τι θα κάνουν δηλαδή; Μπάλα παίζουμε, κι όλη η Ελλάδα βλέπει.
Λένε κάποιοι ότι ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ απ’ τη διαιτησία; Τι να πούμε; Να φτιάξουμε DVD; Μεγαλώνει ο ΠΑΟΚ. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε ομάδα. Και ομάδα δεν σημαίνει μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι κι απ’ έξω."

Σχετικά με τις σχέσεις με τη Σούπερ Λίγκα ήταν και πάλι συγκαταβατικός, παραδέχτηκε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Πρόεδρό της Κώστα Πηλαδάκη:

"Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στάση του ΠΑΟΚ έναντι της Σούπερ Λιγκ. Απλά υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί με τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. Μια διαφορά φιλοσοφίας. Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Αυτός επιμένει να βγάλουμε ανακοινώσεις. Δεν θέλουμε. Τι, να βγάζουμε ανακοινώσεις; Ωραία. Βγάζει μια ο Κυριάκος και κλαίνε όλοι. Ωραία! Δηλαδή πρέπει να το μαθαίνουν όλοι τι κινήσεις γίνονται; Δεν μ’ αρέσουν οι ανακοινώσεις. Αυτός στο Λάρισα-ΠΑΟΚ τα είδε όλα καλά. Αν τα δει στο βίντεο μπορεί να αλλάξει γνώμη. Εμείς δεν αλλάζουμε φιλοσοφία. Αυτός θέλει να βγάλουμε ανακοίνωση για την πέτρα στο πούλμαν. Τα καταδικάζουμε. Δεν είναι μαγκιά αυτά. Μπήκε ο άλλος να κυνηγήσει το Νικοπολίδη. Μαγκιά είναι αυτό; Φταίει ο Νικοπολίδης μετά. Το θέμα είναι να καταλάβουν αυτοί ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Να το λύσουμε με έργα, όχι με λόγια και ανακοινώσεις. Έχουμε πρόβλημα με τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. Και δεν έχει να κάνει σε προσωπικό επίπεδο. Εκεί μια χαρά είμαστε.
Στους δικαστές πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Προκαλούμε και γίνονται αυτά. Προκαλέσαμε και δεχτήκαμε 115 χιλιάδες πρόστιμο. Τι να κάνουμε; Να πούμε ότι έβγαλε λάθος απόφαση ο δικαστής; Κι εγώ έχω πάρει τηλέφωνα στη Σούπερ Λιγκ και είπα «γιατί να βλέπουν τον ΠΑΟΚ με άλλο μάτι». Το θέμα όμως είναι ότι προκαλούμε κι εμείς."

Σχετικά με το Προπονητικό Κέντρο που κατασκευάζεται, ο Θόδωρος έδειξε για άλλη μια φορά ότι τον απασχολεί πολύ και ανέφερε:

"Οι κκ. Μιχαηλίδης και Φαρλαλής έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και ασχολούνται καθημερινά μ’ αυτό. Κάνουν 20 ραντεβού τη μέρα. Έχουμε προϋπολογίσει κάποια λεφτά, αισιοδοξούμε ότι η ομάδα θα ξεκινήσει εκεί. Δεν είναι όμως απόλυτα στο χέρι μας. Μακάρι. Στο αθλητικό κέντρο είναι κάποια 35-40 στρέμματα τα οποία θα προστεθούν και αυτά. Γίνονται και κάποιες ενέργειες από πλευράς μας για να περάσει στον Ερασιτέχνη το Αθλητικό Κέντρο και να γίνονται όλες οι διαδικασίες από κει."

Σχετικά με το νέο γήπεδο:

"Η διοίκηση της ΠΑΕ δεν είναι καθόλου αρμόδια για το γήπεδο. Αυτό το γήπεδο μας δημιουργεί πρακτικό πρόβλημα. Πρέπει να το ξεκινήσει ο Ερασιτέχνης, και πιστεύω να γίνει άμεσα. Είναι θέμα γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη. Ας προχωρήσουμε μαζί, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης. έχουν γίνει κουβέντες. Έχουμε Αθλητικό Κέντρο, μεταγραφές, τόσα θέματα… Γιαπωνέζικα μου φαινόταν εμένα όλ' αυτά. Πριν ενάμισι χρόνο μπάλα παίζαμε. Θα πάθουμε ζημιά στο τέλος!"

Για το θέμα της παραίτησης του Μάκη Γκαγκάτση ανέφερε:

"Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να φύγει ο Μάκης ο Γκαγκάτσης από την ΠΑΕ. Γιατί το παιδί δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όταν όμως κάποιος ψυχολογικά πιέζεται και δεν περνάει καλά, άσχετα αν αγαπάει τον ΠΑΟΚ, γιατί εγώ τον ξέρω από 8 χρονώ και είναι πολύ Παοκτσής, αλλά από τη στιγμή που δεν αισθάνεται καλά, δεν μπορεί και να προσφέρει. Έκανα κουβέντες μαζί του, το παιδί όμως οδηγήθηκε τελικά σ’ αυτή την απόφαση. Δεν ξέρετε ότι απ’ το αεροδρόμιο ήρθε και πήγαν να τον ορμήξουν; Ποιον; Τον Μάκη που δουλεύει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ."

Για την αγωνιστική πορεία της ομάδας:

"Μια χαρά είμαστε. Κανένας προβληματισμός. Δεν μπορεί σε ενάμιση χρόνο να απαιτεί η ομάδα να πάρει τα πάντα. Είμαστε μέσα στους στόχους. Η ομάδα είναι δέκα μηνών. Ξέρετε τι είναι σε δέκα μήνες να έρθουν 10-15 καινούρια άτομα; Ξέρετε τι σημαίνει χημεία σε μια ομάδα; Θέλει πολύ καιρό για να γίνει. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε 4-5 γκολ σε κάθε παιχνίδι. Ποιος δεν θέλει; Πρέπει όμως να αναλογιστούμε που ήμασταν, πού είμαστε και πού βαδίζουμε.
Έχουμε προπονητή, τεχνικό διευθυντή, είμαι κι εγώ κοντά στην ομάδα. Ναι, στα ντέρμπι πήραμε 3 βαθμούς από τους 18, μας στενοχωρεί αυτό, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Τι να φταίει; Καινούρια ομάδα είμαστε. Είναι δύσκολο.
Ο προπονητής δεν είπε κάτι κακό. Είπε ότι μαθηματικά εξασφαλίσαμε τα πλέι-οφ. Είναι το πρώτο βήμα. Μπορεί να πάμε Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί Ουέφα, μπορεί πουθενά. Θα δούμε. Για να είναι ισχυρή μια ομάδα πρέπει να το δείχνει στο γήπεδο. Κι έχει 25 παίκτες, όχι μόνο 11. Θέλουμε η ομάδα να αποκτήσει μέταλλο. Όλη η Ελλάδα ασχολείται με το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΠΑΟΚ. Και ξαφνικά ασχολούμαστε με μαλακίες. Αστυνομία, προπηλακισμοί, δακρυγόνα. Του χρόνου θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Και φέτος το κάνουμε. Απλά ξέρουμε τις δυνατότητες βάσει μπάτζετ. Αν μας δοθεί η ευκαιρία… Εσείς λέτε οι παίκτες δεν θέλουν Τσάμπιονς Λιγκ; Από τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να το διεκδικήσουμε θα το διεκδικήσουμε. Δε μ’ ενδιαφέρει τι έγινε στα προηγούμενα ντέρμπι.
Η ομάδα έχει δείξει καλά στοιχεία και οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Με κάποιες προσθήκες που μακάρι να πετύχουν όπως πετύχαν μέχρι τώρα. Και τι σημαίνει επιτυχία; Νίκες. Τι να τις κάνω τις καλές εμφανίσεις αν δεν κερδίζουμε;"

Για το θέμα των καρτών που δέχεται η ομάδα:

"Με στενοχωρεί αφάνταστα. Κάναμε μια κουβέντα με προπονητή και Βρύζα το Δεκέμβριο. Θα ξανακάνουμε άλλη μια τώρα, σύντομα. Γιατί οι άμεσα υπεύθυνοι είναι αυτοί, που βρίσκονται καθημερινά με τους παίκτες. Δεν μας αρέσει αυτό. Γιατί κάνει κακό στην ομάδα. Δεν μπορεί να έχεις 7 κόκκινες και οι 5 να είναι από εκτός φάσης. Δεν επιτρέπεται."

Σχετικά με πωλήσεις παικτών:

"Αν δεν έχουμε πρόβλημα αγωνιστικό και μπορεί να αναπληρωθεί ο παίκτης, γιατί να μην πουλήσουμε; Θα κοιτάξουμε την ομάδα και μετά όλα τ’ άλλα. Αν οι κκ. Βρύζας και Σάντος μου διασφαλίσουν ότι αυτοί που θα φέρουν θα είναι καλύτεροι, γιατί όχι;"

Σχετικά με τους δανεικούς:

"Για τους δανεικούς έχουμε ακόμη δυο μήνες. Έχουμε κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά θα υλοποιηθούν μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος."

Για την προώθηση νεαρών παικτών:

"Κάποιοι παίκτες από το εφηβικό θα προωθηθούν. Και κάθε χρόνος που θα περνάει θα ρίχνουμε περισσότερη βάση στα τμήματα υποδομής. Έτσι ώστε οι παίκτες που θα προωθούνται στην α΄ ομάδα θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Το θέλουμε και εγώ και ο Ζήσης και ο προπονητής. Αλλά όχι να τους βάζουμε από υποχρέωση, αλλά επειδή αξίζουν."

Για την πώληση των διαρκείας εν όψει των πλέι οφ:

"Η λογική είναι μία. Μέχρι κι ανακόλουθους μας έχουν πει. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Τα πλέι οφ το είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Ίσως το μόνο λάθος ήταν ότι δεν το διευκρινίσαμε εκείνη την ώρα. Ρώτησα τον Κυριάκο και του λέω «δεν το είπαμε»; Και μου λέει «μα εσύ δεν ήθελες, για να μη φανεί ότι θα βγούμε απαραιτήτως στα πλέι οφ». Στη Θ4 θα είναι 30 ευρώ για 3 παιχνίδια. Για κάθε παιχνίδι θα είναι 15 ευρώ.
Για τα Διαρκείας συζητάμε για του χρόνου να οριστούν οι τιμές και να είναι όλα πιο ξεκάθαρα, γιατί όντως βλέπω ότι τα πλέι-οφ είναι κάτι ξεχωριστό. Είχαμε αναφέρει εξ αρχής ότι τα Διαρκείας ισχύουν για «Κύπελλο, Πρωτάθλημα και φιλικά».
Μανδρίνος: Τα διαρκείας θα διατεθούν μετά την κλήρωση των πλέι-οφ. Προτεραιότητα στους κατόχους για μια βδομάδα."

Για τα οικονομικά της ομάδας:

"Για φέτος δεν έχουμε αρνητικό ισολογισμό. Ούτε τον επόμενο χρόνο θα έχουμε. Οριακά, αλλά δεν θα έχουμε. Οπότε πληρούμε τις προδιαγραφές για έξοδο στην Ευρώπη. Ο φάκελός μας στην Ουέφα μαθαίνουμε ότι είναι καλός. Αν υπάρχει δυνατότητα για οικονομική υπέρβαση, θα γίνει. Αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε ανοίξει κι άλλα μέτωπα. Έχουμε αθλητικό κέντρο. Πρωταθλητισμός δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε και Πρωτάθλημα. Το θέλουμε, αλλά γίνεται;"

Για τα χρέη προς το Δημόσιο:

"Κάνουμε επαφές συνέχεια. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω πάνω σ’ αυτό. Περιμένουμε. Υπομονή, δόξα τω Θεώ, έχουμε. Όταν έχουμε και κάτι στα χέρια μας για να απαντήσουμε, θα απαντήσουμε."

Για την επόμενη ΑΜΚ:

"Στην προηγούμενη ΑΜΚ κάναμε λάθη, επικοινωνιακά και άλλα. Η ουσία είναι να κρατήσουμε τα θετικά και να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ό,τι έχει να κάνει με διάθεση μετοχών. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε για να διευκολύνουμε τον κόσμο."

Για την περίπτωση ενασχόλησης μελών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το τμήμα μπάσκετ:

"Να ασχοληθούμε με το μπάσκετ δεν υπάρχει περίπτωση. Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δε χωράνε. Όπως μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε. Αλλά να φύγουν κάποια στελέχη από δω και να παν εκεί, όχι, δεν γίνεται.
Μιλάω συχνά με τον προπονητή (Καλαφατάκη), είναι όλοι σε απόγνωση, πρέπει κάτι να γίνει άμεσα, ανησυχούμε όλοι, ΠΑΟΚ είμαστε, αλλά ποια να είναι η δική μου θέση; Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Πάλι στον κόσμο στρεφόμαστε."


Δεν υπάρχουν σχόλια: