5/3/09

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0


Άλλη μια αποτυχημένη κάθοδος στην Αθήνα


Το σερί των άσφαιρων επισκέψεων στο λεκανοπέδιο συνεχίστηκε. Μετά το 2-0 για το πρωτάθλημα, χάσαμε από τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ και για το Κύπελλο, ενώ υπενθυμίζω ότι με 1-0 έχουμε χάσει από την ΑΕΚ και με 3-0 από τον Παναθηναϊκό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, λοιπόν, παύει να είναι σύμπτωση. Και το μόνο που κάνει η συζήτηση για τη διαιτησία (ποια συζήτηση, δηλαδή, για κραυγές πρόκειται) είναι να συσκοτίζει την πραγματικότητα. Η οποία είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει ούτε βαθμό εκτός έδρας από τους «μεγάλους» του Κέντρου, ούτε καν να σκοράρει. Κι απόψε αυτό που χρειαζόμασταν δεν ήταν παρά ένα γκολ. Είχα γράψει από την αρχή ότι χωρίς να σκοράρουμε η υπόθεση πρόκριση θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Και ότι θα έπρεπε να μπούμε στο γήπεδο για να ελέγξουμε το ρυθμό, να πάρουμε την πρωτοβουλία του παιχνιδιού και να κυνηγήσουμε το γκολ. Δεν το πράξαμε και αποκλειστήκαμε. Απλά πράγματα.


Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη γνωστή πολιτική του “appeasement”, όπως την έχω ονομάσει, δηλαδή με την τακτική του καθησυχασμού του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό, σε καμία περίπτωση όμως δεν καταφέραμε να έχουμε αρκετή κατοχή της μπάλας για να το πετύχουμε. Το πρέσινγκ δεν έγινε όσο ψηλά έπρεπε, ενώ οι γραμμές μας δεν κρατήθηκαν σε αρκετά κοντινές αποστάσεις. Κατορθώσαμε πάντως να «πείσουμε» κατά κάποιο τρόπο τον αντίπαλο να είναι ήπιος, χαλαρός, να μην φορτσάρει. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι ως ένα βαθμό κατορθώσαμε να εξουδετερώσουμε τα ατού του. Το γεγονός όμως παραμένει ότι ο Ολυμπιακός είχε υπερβολικά πολύ κατοχή της μπάλας (γύρω στο 60% στο 1ο ημίχρονο), με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιθέσεων, αρκετές από τις οποίες έφεραν την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή μας. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 οι φορές που η μπάλα πέρασε μέσα στην περιοχή μας, και όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι με την ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών που διαθέτει ο Ολυμπιακός και με ένα παροδικό ανέβασμα του ρυθμού του το γκολ θα ήταν θέμα χρόνου. Το καλύτερο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν να δημιουργήσει δυο πολύ αξιόλογες ευκαιρίες, και οι δυο με τελικό αποδέκτη τον Ίβιτς. Ιδιαίτερα η πρώτη στο 10΄ ήταν σπουδαία, και αν είχε αξιοποιηθεί, το παιχνίδι θα είχε πάρει τελείως διαφορετική τροπή.


Ήταν αναμενόμενο ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα δεχόμασταν μεγαλύτερη πίεση, φάνηκε όμως ότι ήμασταν ανέτοιμοι να τη δεχτούμε. Η είσοδος του Ντάρμπισιρ αντί του Πατσατζόγλου ανέτρεψε τις αριθμητικές ισορροπίες και απελευθέρωσε τον Γκαλέτι, ο οποίος σύντομα βρέθηκε να πραγματοποιεί αμαρκάριστος μακρινή σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ντιόγο, ο οποίος νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο Κοντρέρας και έγραψε το 1-0. Γενικά η επιλογή μας να αντιμετωπίσουμε μαν-του-μαν τον Ντιόγο αποδείχθηκε άκρως ατυχής, αφού ο Ντιόγο παρέσυρε ουκ ολίγες φορές τον Κοντρέρας σε διάφορα σημεία του γηπέδου, τον δυσκόλεψε πάρα πολλές φορές στο ένας εναντίον ενός, και τελικά κατάφερε να κερδίσει την αποβολή του. Όσες ελπίδες μας απέμεναν να διεκδικήσουμε την πρόκριση εξανεμίστηκαν λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Ίβιτς, τελείως ανώριμα, έκανε βίαιο μαρκάρισμα στον Ντάρμπισιρ ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, προκειμένου να του… επιβάλει την εφαρμογή του φερ-πλέι. Καταφέραμε, για την τιμή των όπλων να πάμε το παιχνίδι στην παράταση, είχαμε μια ευκαιρία με τον Μπακαγιόκο να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, αλλά από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου να δεχτούμε το γκολ, αν και δεν κατάλαβα γιατί ο Μαλεζάς δεν πήδηξε καθόλου στο γκολ που μας έβαλε τελικά ο Ντάρμπισιρ - κάτι που είχε κάνει και πέρσι στο Καραϊσκάκη, οπότε είχαμε δεχτεί γκολ από κεφαλιά του Κοβάσεβιτς.


Για μένα είναι σαφές ότι οι αποβολές ήταν δίκαιες, για αυτή τη σαχλαμάρα που λέγεται φερ-πλέι έχω γράψει επανειλημμένα (ακόμα κι αν ήταν φάουλ στον Αραμπατζή - που δε νομίζω να ήταν – η επιλογή του να μείνει κάτω και να παριστάνει τελείως αναίτια τον τραυματία ήταν αδικαιολόγητη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ανάλογη… κοτσάνα είχε κάνει και ο Τζόρτζεβιτς, χωρίς οι παίκτες του ΠΑΟΚ να τηρήσουν το λεγόμενο φερ-πλέι), ενώ ο Ίβιτς όφειλε εν πάση περιπτώσει να γνωρίζει ότι ένας άγγλος ποδοσφαιριστής, και δη νεοφερμένος στην Ελλάδα, σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να το εφάρμοζε. Όσο για το φράγμα του Κοντρέρας, δεν είναι βέβαια βίαιο μαρκάρισμα, είναι όμως σαφές φάουλ εκ προθέσεως, ο Κοντρέρας αφήνει την μπάλα και πάει στον Ντιόγο, και μόλις πριν από λίγα λεπτά είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και ο Πάντος. Η πιο δύσκολη φάση για τη διαιτησία έγινε στο δεύτερο λεπτό της παράτασης, όταν ο Μπακαγιόκο έφυγε μόνος του προς το τέρμα του Νικοπολίδη, τον πρόλαβε όμως και τον ανέκοψε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Εκ πρώτης όψεως φάνηκε ότι υπήρχε περίπτωση ανατροπής με το χέρι, ή έστω φράγματος, στην αργή κίνηση φαίνεται ότι μάλλον ο Παπαδόπουλος προλαβαίνει τον Μπακαγιόκο, ο οποίος είχε ανοίξει την μπάλα και προτίμησε να πέσει κάτω βλέποντας ότι ο Παπαδόπουλος τον πρόλαβε. Σίγουρα έχουμε δει παρόμοιες φάσεις να σφυρίζονται φάουλ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και ιδιαίτερα υπέρ του Ολυμπιακού, και θα ήταν και κόκκινη κάρτα αν δινόταν φάουλ, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Κουκουλάκη που δεν το έδωσε. Γενικά η διαιτησία του μου φάνηκε πολύ καλή, με μεγαλύτερο λάθος της μια φάση περίπου στο 113΄, όταν ο Ντάρμπισιρ κρατούσε τον Σορλέν από το χέρι, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και ο Σορλέν να του κάνει μια χειρονομία στο πρόσωπο καθώς έφευγε. Ο διαιτητής διέκοψε καθυστερημένα το παιχνίδι με υπόδειξη του επόπτη, όχι για να υποδείξει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Ντάρμπισιρ, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, θεωρώντας φάουλ και κίτρινη κάρτα τη χειρονομία του Σορλέν. Από κει και πέρα, η διαιτησία θα βελτιωθεί στην Ελλάδα όταν αρχίσουν να τη βοηθούν και λίγο οι παίκτες, και όχι να βουτάν κάθε τρεις και λίγο για να πάρουν υπαρκτά ή ανύπαρκτα φάουλ από σπρωξίματα ή επαφές, κι όταν πάψουν οι φίλαθλοι να ασχολούνται μαζί της και να προσπαθούν να την επηρεάσουν. Απόψε στο Καραϊσκάκη οι οπαδοί του γάβρου ήταν τόσο πιεστικοί κάθε φορά που έπεφτε ένας δικός τους κάτω, ξεσήκωναν τόσο συχνά το γήπεδο με κραυγές διαμαρτυρίας, ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να μην παρασυρθεί κάποια στιγμή και ο διαιτητής. Γι' αυτό λέμε από παλιά ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει ΚΑΙ τη διαιτησία. Απόψε συνέβη όμως το αντίθετο, δηλαδή βρήκαμε άλλοθι τη διαιτησία για μια ακόμη μέτρια εμφάνιση στην Αθήνα. Η συζήτηση αυτή αποπροσανατολίζει, αλλά και δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει ενός δύσκολου ντέρμπι την Κυριακή.


Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ αν θέλει να μην του δίνονται φάουλ και αποβολές, είναι να παίξει πιο ενεργητικό και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Όποιος αμύνεται συνέχεια, κάποια στιγμή θα το κάνει το λάθος, ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν κρατά την ψυχραιμία του, όπως π.χ. ο Ίβιτς, αλλά και ο Κοντρέρας, που υποπτεύομαι ότι δεν χώνεψε ποτέ την κεφαλιά που έχασε από τον Ντιόγο στη φάση του γκολ και βάλθηκε να τον κυνηγά σε όλο το γήπεδο για να τον σβήσει. Πριν την αποβολή του μάλιστα προθερμαίνονταν ήδη ο Μπιζέρα, και υποπτεύομαι ότι ο Σάντος σκεφτόταν να τον αντικαταστήσει, για να μη φάει κι άλλη κίτρινη, αλλά τελικά δεν τον πρόλαβε. Να σημειώσω ότι σκιά του εαυτού τους ήταν ο Μουσλίμοβιτς (μάλλον η χειρότερή του εμφάνισή με τη φανελλα του ΠΑΟΚ), αλλά και ο Κονσεϊσάο, μέτριοι οι Μαλεζάς-Σορλέν, ενώ μου άρεσε ο Ίβιτς, με εξαίρεση τη φάση της αποβολής του, ο Αραμπατζής, με εξαίρεση τη φάση της αποβολής του Κοντρέρας, οπότε υπερφαλλαγίστηκε, αλλά και ο Μπιζέρα, που εκτιμώ πως θα αντικατασρήσει επάξια τον Κοντρέρας την Κυριακή.


Συνθέσεις:


Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο (98΄ Όσκαρ), Πατσατζόγλου (46΄ Ντάρμπισαϊρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (87΄ Μήτρογλου), Μπελούτσι, Ντιόγο

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ (70΄ Μπακαγιόκο), Βερόν (77΄ Μπιζέρα), Ίβιτς, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Λίνο, Μουσλίμοβιτς (83΄ Κωνσταντινίδης)


Σκόρερ: 46΄ Ντιόγο, 109΄ Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες κάρτες: 69΄ Ντουντού, 71΄ Πάντος, 90΄+ Μήτρογλου - 43΄ Μουσλίμοβιτς, 59΄ Κοντρέρας, 74΄ Βερόν, 76΄ Ίβιτς, 112΄ Σορλέν

Κόκκινες κάρτες: 74΄ Κοντρέρας (2η κίτρινη), 80΄ Ίβιτς (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε TAKOLA
το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη (εκτος και αν βλέπαμε διαφορετικό αγώνα χθες...)ή παίζει και να θέλεις να δημιουργήσεις φασαρία στο μπλόγκ σου. Περίμενα μια θετική αναφορά στην ανάλυση σου γι αυτά τα παιδιά που με έκαναν εμένα σήμερα να είμαι περήφανος που είμαι ΠΑΟΚτσής. Εσύ προτίμησες να μου αραδιάσεις ποσοστα κατοχής και άλλες μπαρούφες (σόρρυ)παραγνωρίζοντας ότι ο γηπεδούχος νταμπλουχος δισεκατομμυριούχος έκανε το πρώτο του σούτ στην εστία μου στο 30' και δαπάνησε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρις να με απειλήσει.Επειδή θέλοντας να φανείς αντικειμενικός πέφτεις στην παγίδα του άσπρο-μαυρο μια ερωτηση μονο για τη διαιτησία (που σού άρεσε)...άλλαξε τις φανέλλες και φαντασου τα ιδια σφυριγματα στις αντιθετες ομάδες..Ολυμπιακος με 9 παίκτες κλπ κλπ. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Άκυρη ανάλυση takola! Τελείως άκυρη όμως...! Δε μας έχεις συνηθίσει σε τέτοια!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ηρθε η ώρα να διαφωνίσουμε φίλε Μιρκο.
Η διαιτησια μας κατεσφαξε. Συμφωνω οτι ποολλες φορες βρισκουμε άλλοθι στη διαιτησια αλλά χτες μας διέλυσε. Ο Παοκ επαιξε σχετικά καλά και μπορουσε να περάσει αν δεν δυνόταν οι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΕΣ αποβολές.
Στην παράταση ο αβρρααμ σμπρώχνει καθαρά τον Μπακαγιόκο αλλά βεβαια και αυτος οπως συνηθιζεται πέφτει θεμαματικά,σε κάθε περιπτωση ειναι φαουλ. Και αν εμπαινε θα γινοταν ρεζίλι σε ολη την ευρωπη η βρωμοομάδα, να φάει γκολ απο εννιά.
Τωρα οι βαθμολογίες που συμηθίζω για την ιστορια.
Χαλκιάς 7
Απαμπατζης 5
Σναουτσνετ 5
Μαλεζας 4
Κοντρερας 5
Βερον 6
Σορλεν 5
Σερτζιο 7
Λινο 6
Ιβιτσ 6
Μουσλι 5

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό για την άποψη σου μάλλον Πλάκα μας κάνεις.......Όσο για το αγωνιστικό που δεν αξίζει να ασχοληθείς μετά τα όργια που έγιναν......Τι να σου πω Πάλι η ομάδα και οι παίκτες σου φταίνε;;;;Τι άλλο θέλεις να κάνουν;;;Στο Α ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε 2 μεγάλες ευκαιρίες με Ίβιτς.Στο β φάγαμε γρήγορο γκολ και μετά ο Κουκουλάκης όλος τυχαίος μας τελείωσε.....Δηλαδή ο σκατόγαυρος πόσες ευκαιρίες έκανε;;;;Ούτε με 9 παίκτες μπορούσε να μας βάλει γκολ....Οι ξεφτίλες.....Άσε που και το 2 γκολ είναι και χέρι και οφ σαιντ αλλά κανείς δεν το είπε.....!!!!!!!
Ακόμα και αν ακόμη ήμουν χάλια που δεν ήμουν, ή λιμό ο χειρότερος η κάτω τραχανοπλαγιά έχω δικαίωμα να προκριθώ!!!!!Αλλά στην Κολοχώρα που λέγεται γαμώ Ελλάδα δεν σε αφήνουν....Να την χαίρονται....Μάλλον το Βούλγαρος για μένα είναι τίτλος τιμής!!!!!!Και οι 2 κάρτες του Κοντρέρας είναι ανύπαρκτες και η 1 του Ίβιτς φάντασμα και επινόηση του κορακιού......Οι άλλοι έπρεπε να παίζουν ούτε με 5 παίκτες....να σου θυμίσω την δολοφονική σκαριά του Παπαδόπουλου στου Μούσλι που τον πάτησε ενώ ήταν στο έδαφος!!!Και ούτε κάρτα πήρε και επίσης το φάουλ στον Μπακαγιόκο που είναι τετ α τετ που ούτε σφυρίχτηκε γιατί έπρεπε να τον βγάλει κόκκινη τον κολόγαυρο και ας ήσουν με 9 παίκτες.....Τόσο χάλια και μικρή ομάδα είσαι.....Μπούλο παίχτες και σάντος πρέπει να κερδίσεις και τα κοράκια και να είσαι καλύτερος από την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ ...

Όσο για τους τραμπουκισμούς το ξύλο και την τρομοκρατία σε προσκεκλημένους παράγοντες παίκτες και διοίκηση του ΠΑΟΚ ελπίζω ανάλογη υποδοχή να επιφυλάξει και η παε σε αυτούς.Πιστεύω ότι και εδώ έχουμε φουσκωτούς και μάγκες.....Τα αποδυτήρια και επίσημα πρέπει να είναι κόλαση αλλά μέσα στο γήπεδο να μην πέσει ούτε σπόρι....Να το κάνουμε επιστημονικά όπως αυτοί οι απόγονοι της τρούμπας!!!!Όλα έξω.....
Θόδωρε τέλος το καλό παιδί και οι χαμηλοί τόνοι.....Απάντα τους με το ίδιο νόμισμα.....ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!!!

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Αν και δε συμφωνώ σε όλα σαν γενική ιδέα ο Τάκολα έχει δίκιο. Φιλαράκια ο σκοπός ποιός είναι; Να κάνουμε ομάδα που να γαμάει και να δέρνει, ή να κλαίμε και να λέμε για τη διαιτησία; Πάντα έτσι δεν ήταν; Πάντα δε μας γαμούσαν με κάρτες, φάουλ, πέναλτυ; Πάντα δε μας έσφαζαν ειδικά στην Αθήνα; Εμείς τι κάνουμε;

Όσο για την άποψη που λέει το ΠΑΟΚτσάκι με βρίσκει αντίθετο. Τι θες ρε φιλαράκι δηλαδή, εκδίκηση και να παίξεις πλει οφ χωρίς οπαδούς; Ο στόχος μας για φέτος είναι να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση μέχρι το τέλος. Μετά με το Θόδωρο μπροστά και εμάς δίπλα, η ομάδα με λίγη τύχη μπορεί να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονσλιγκ και να πάρει ένα σωρό λεφτά. Αυτό τον ενδεχόμενο δηλαδή μπροστά στην εκδίκηση μας αφήνει αδιάφορους;

Και μη ξεχνάμε οτι τα γαυράκια θα'ρθουν και του χρόνου στην Τούμπα...

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ ανώνυμε δεν έχουμε τύχη στα πλει οφ θα βγούμε 3-4 η πίτα έχει ήδη μοιραστεί!!!Άλλωστε είναι πρόσφατες οι αλλαγές στην κεδ και επο....Επίσης είναι δεδομένο ότι θα έχουμε συνέχεια σφαγές (στα ματς με γρια και νιόνιο δεν τους κάθισε....) από τα κοράκια για να μην έχουμε μεγάλη διαφορά από τον 4 ή 5.....Και θέλουν το σκουλήκι 5 για μας κόψει βαθμούς και να περάσει ο βάζελος από αυτούς αέρα......Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρω πολύ καλά....Οπότε μην έχεις απατηλά όνειρα....εδώ το κυπελλάκι δεν σε άφησαν να διεκδικήσεις θα σε αφήσουν να πάρεις τα φράγκα του τσαμπιονς λιγκ;;;;;
ΕΚΔΙΚΗΣΗ τέλος το σκήψιμο του κεφαλιού!!!!



Συγχαρητήρια στη θύρα 4 http://www.paokgate4.gr/homepage.asp?mode=1

Η ομάδα σε γενικές γραμμές έκανε ότι μπορούσε, με εξαίρεση τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όπου είχαμε ένα πολύ κακό διάστημα και όλα δείχνανε ότι θα πάρουμε μία άνετη πρόκριση αφού παίζαμε με έναν αντίπαλο εμφανώς κατώτερο. Όταν όμως το πουτανόσπερμα, ο γα. . ..ένος Κουκουλάκης, άφησε τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες (καβατζώνοντας στην ουσία τον αντίπαλο για την παράταση) τότε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παράταση και έτσι χάσαμε τον πιο πολύτιμο φετινό μας στόχο, δηλαδή την κατάκτηση του κυπέλλου και την μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών όλων των εποχών.

Εμείς απο την μεριά μας δίνουμε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για τον χαρακτήρα που έδειξε, απαιτούμε τη νίκη στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος για να μείνουμε μόνοι μας στη δεύτερη θέση και βέβαια υποσχόμαστε μοναδικές στιγμές φιλοξενίας σε όλη την αποστολή του δαφνοστεφανομένου (παίκτες, προπονητές, συνοδούς, γκόμενες παικτών, τον αρχιμπάτσο που παριστάνει τον υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού, τον πορνόγερο που ηγείται της αποστολής κτλ.). Επιπλέον περιμένουμε με ανυπομονησία τον τυχερό που θα έρθει να κάνει κόρνερ μπροστά στην 4 και υποσχόμαστε μία κατακόκκινη Κυριακή.

ΥΓ: Ο πρωθυπουργός της χώρας Σ. Κόκκαλης έστειλε επιστολές στους υφιστάμενους τσάτσους υπουργούς του και ζητάει αυξημένη προστασία απο την αστυνομία για το ματς της Τούμπας. Καλά κάνεις Σωκράτη, αλλά να ξέρεις ότι η ισχύς σου περιορίζεται στον ελλαδικό χώρο. Στη Βουλγαρία δεν περνάει η μπογιά σου

ΥΓ2: Όλα τα λεφτά στο χτεσινό ματς είναι ο επόπτης που λέει μέσω της ενδοσυνεννόησης στον διαιτητή, ότι ο Σορλέν έριξε μπουνιά στον Aγγλο φοιτητή του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Αδέλφια,

η πρώτη αποβολή έγινε στο 74΄. Μέχρι τότε δε νομίζω να είχε κανείς σας παράπονο από τη διαιτησία. Για πείτε μου, λοιπόν, πόσο ήταν το σκορ στο δεδομένο χρονικό σημείο, και ποια ομάδα έμοιαζε να έχει το πάνω χέρι;

Συμφωνώ ότι η διαιτησία στην Ελλάδα δεν είναι 50-50, αλλά δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που χρησιμοποιείται σαν άλλοθι και σαν δικαιολογία από μας, και θα έλεγα πως η χθεσινή ήταν μια απ' αυτές.

Οραματίζομαι έναν ΠΑΟΚ που θα μπορέσει να αρθεί υπεράνω της νοσηρής κατάστασης της διαιτητολογίας και θα πάψει να είναι εγκλωβισμένος στη ρητορική του μονίμως αδικημένου. Και θα το μπορέσει τόσο χάρη στην αμιγή ποδοσφαιρική του αξία, όσο και χάρη στο σύστημα αξιών που θα καλλιεργήσει στον κόσμο του. Δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση.

Και θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τη διαιτησία και τον τρόπο που πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, διαβεβαιώνω όμως παράλληλα ότι δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με τη διαιτησία σε αγώνες του ΠΑΟΚ. Ήταν λάθος μου που έγραψα όσα έγραψα, εφόσον δεν υπάρχει ακόμα ο απαραίτητος βαθμός ωριμότητας.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ρε Μιρκο τι ειναι αυτα που λες;;; Έπαθες κανένα εγκεφαλικό;;;
Πες μου ρε μια ευκαιρια που έχασε ο ανώτερος οπως λες Ολυυμπιακός ,μία έστω Εγω θα σου πω τρεις δικές οτν ήμασταν 11 με 11.
Και ειναι αποβολή αυτο του Κοντρέρας; Έλεος ρε φίλε. Είπαμε να μην κλαίμε για τη διαιτησία αλλά οχι και να αδιαφορούμε.

takola είπε...

Νίκο,

καλά είμαι, δεν έπαθα εγκεφαλικό. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν στο κυρίως κείμενό μου. Επειδή ξέρω πόσο πολιτικοποιημένος είσαι, θα σε καλούσα να εντάξεις όλη την κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου, διαιτητική και άλλη, μέσα στην ευρύτερη κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Περιμένω εν ευθέτω χρόνω τις αναλύσεις σου περί 4-4-2 και λοιπών συστημάτων.

desa είπε...

μεγάλε τάκολα ήρθε η ώρα να συμφωνήσω μαζί σου στο 150 % συμμερίζωντας απόλυτα τη νοοτροπία σου.

σε σχέση με πέρσι μεγαλώσαμε αρκετά αλλά δε γίναμε άντρες.

τρέμω τους μαλάκες που θα πετάξουν ένα κάρο αντικείμενα σε αυτόν που θα πάει για το κόρνερ στην 4.

Stepas είπε...

Επιτέλους μια ψύχραιμη και αντικειμενική άποψη!

Ανώνυμος είπε...

Καλά μπορείτε να ονειρεύεστε μια ομάδα υπεράνω όλων διαιτητών, τραμπούκων, μπράβων, φουσκωτών, θεών και δαιμόνων.....Και ρωτώ έναν από εσάς αν έχει πάει μια εκδρομή στην αθήνα;;;;....Αν έχει νοιώσει την αυθαιρεσία αυτού του κρατιδίου, των παραγόντων, μπάτσων, οπαδών και κτλ.....Αν εσείς κατηγορείτε αυτούς που θα κάνουν ότι θα κάνουν τότε την επόμενη φορά να πάτε εσείς καραισκάκη να δούμε πως θα αντιδράσετε αφού υποστήτε την ελληνοαλβανική τους φιλοξενία....Διδάξετε στους αλβανούς απόγονους του στόλου για ηθικές αξίες και παπαριές.....
Και μετά μπορείτε να έχετε άποψη και να κριτικάρετε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.....!!!!!Και δεύτερον τους παίκτες που δεν νίκησαν διαιτητή και μπράβους.....ρε τα παλτά!!!!!
Όσο για τα συστήματα το 4-4-2 to 4-3-3 και το 4-2-3-1 είναι για το play stasion και το football manager και την προπονητολογία είναι να χαμε να λέγαμε.....Το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο!!!!Την κυριακή ο σάντος να παίξει 4-4-0 να δούμε χωρίς το κοράκι θα βάλουν γκολ οι ελληνοαλβανοί των αθηνών;;;;Και αν τα παλτά μας τους βάλουν γκολ....

NdN είπε...

Φίλε Τάκολα δεν έχεις δίκιο στην ανάλυση. Οχι δεν το λέω εγώ, αλλά ο Αγγλος συγκάτοικος. Μαζί είδαμε το ματς και σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι "γεννημένος ΠΑΟΚτσής". Μετά από κάποιο σημείο το παιδί έβαλε τα γέλια, ναι αρχικά με μένα που είχα γίνει κατακόκκινος και είχα χρησιμοποιήσει όσες βρισιές ξέρω σε αγγλικά ελληνικά ιταλικά κτλ. Αλλά σε δεύτερη μοιρα με τον διαιτητή που σφύριζε ...όταν τους κοιτούσαμε.

Τα παιδιά παίξανε με ψυχή. Δεν γίναμε Manchester αλλά ακόμα και η Manchester με τον Κουκουλάκη θα έχανε. Απλά αυτή θα έπαιζε με 6 παιχτες γιατί ακόμα και με 9 θα κέρδιζε.

Η διαιτησία ήταν χαρακτηριστικά υπέρ του γάβρου και με χειρουργικό τρόπο έσπασε τα νεύρα των παιχτών του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα την Κυριακή δεν πρέπει να χαραμίσουμε με επεισόδια ότι χτίσαμε τόσους μήνες. Αυτό περιμένουν για να μας τελειώσουν. Πιστεύω ότι ο Ζαγοράκης θα κάνει αυτό που πρέπει και θα επικρατήσει ένα κόσμιο επιπεδο στις κερκίδες...οσο για τονδιαιτητή που θα έρθει θέλω την ίδια ακριβώς διαιτησία για τον γηπεδούχο όπως χτες.

Καλό βράδυ φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι φιλοι,
ανακαλυψα τυχαια αυτο το blog πριν 4 μερες και δεν πιστευα στα ματια μου, ειχα σχεδον χασει την ελπιδα του να υπαρχει καλο επιπεδο σε ποδοσφαιροφιλα κειμενα, ποσω μαλλον για τον ΠΑΟΚ μας, και εννοω το προφανες: καφρους μας ξερουν και γι'αυτο φοβουνται και, μαλιστα κυριοι, ως καφροι περιφερουμε το σαρκιο μας καιρο τωρα. Αυτο αλλαζει επιτελους, και ελπιζω την κυριακη να μην παει στραφη μια ολοκληρη χρονια καλης προσπαθειας.
Η εκδικηση δεν με αφορα.

Προσωπικα,
ειμαι ΠΑΟΚτζης της Αθηνας, [ειμαι ΠΑΟΚ για διαφορους λογους αλλα αν βοηθαει σας λεω οτι η γιαγια μου απ'τη μερια της μανας μου υπηρξε προσφυγας απ'την Πρου(σ)σα], πολλα χρονια τρωω σκατουλες γεμιστες εδωπερα, ειτε αυτο λεγεται βια απ'το πουθενα στα επισημα στη Νεα Σμυρνη, ειτε εχθρικη αντιμετωπιση απ'το παρδαλο πρεζακι (και τελικα μη εγγραφη μου) στον συνδεσμο φιλαθλων αθηνας, τοτε στην οδο σολωμου.
Και παιζω και μπαλα.

Επι της ουσιας,
Ηρθε η ωρα να αποφασισουμε ποιοι ειμαστε και πως θελουμε να τα κανουμε.

Θελουμε να ειμαστε περηφανη ομαδα που παιζει οτι περισσοτερο μπορει και παντα προσπαθει, κι οσο καλυτερο υλικο εχει (σε ολα τα επιπεδα) τοση καταξιωση- και αρα και τιτλοι-, ερχονται?

Θελουμε να ειμαστε ολυμπιακος στα ματια των μικροτερων, [βλεπε πεναλτυ κονσεισαο με πανιωνιο κ.α]?

Θελουμε εξυγιανση και ισοτιμια στο Ελληνικο ποδοσφαιρο? Μάιστα

Υπομονη ρε, φαγαμε τον γαιδαρο, στην ουρα θα κωλωσουμε?
ΠΑΟΚ εισαι

Επι της ΠΑΟΚτζηδικης ουσιας,

Αν μπορουσαμε να συντονισουμε αυτο το υλικο που ηδη εχουμε να ειναι ολοι κ εσαει στο maximum τους, θα ειμασταν ηδη οι harlem του ποδοσφαιρου. Εεεεε...

Ο Μουσλι στην αρχη της αγωνιστικης δεν επεφτε με τιποτα, μετα τι εγινε?
Τον μαθαμε τον λαθος τροπο του ανθρωπου? Κριμα ειναι, ειναι στα καλυτερα του (28 ετων)


Θες τιτλο τωρα ΠΑΟΚτζη? Παρε μια τριτη θεση στα play ουφ, παιξε στο ουεφα, παενε καλα, κανε προπονητικο, ξεχρεωσε μονος σου μαζι μας, τιμησε τον Παντελακη, συγχωρα τον κουδα, παψε να βριζεις τα χιλιοκαταραμενα κ να στοιχειωνεις την αναγεννηση και βλεπουμε...
Τωρα, αν ο κοράκης δεν σταματησε τον μπακα στον δρομο του προς την αποθεωση, δεν ξερω...

ΠΑΟΚ αδελφοί, κι οποιος μπορει

ΥΓ Παρακ(ρ)αντιπροπερυσι στο γαμωκρυο στην Καλλιθεα,
μπηκα στο γηπεδο απ’τους πολυ τελευταιους κ αυτο συνεβη (άλλη ιστορια το πως εφτασε ως εκει αυτο), γιατι κρατουσα στο χερι το κρανος της μηχανης.

Λοιπον, αφου ο μπατθος στην εισοδο μου εκανε σωματικο ελεγχο και μου πηρε τον αναπτηρα και με αφησε του ειπα: ρε συ, μηπως να μην μπω με το κρανος, οχι τιποτα αλλο, μη μου το παρουνε και ανοιξει κανα κεφαλι. Σαστισε, τον φωναξε μαλλον κι ο απω(ν) πανω του, ισως ακριβως για αυτο, και μπηκα... ΛΑΘΟΣ ,
αλλα πριν το λαθος, ειχα διαφυλαξει τα παντα ολα

φιλαρακια της τουμπας, μην αφησετε κανεναν να ριξει σκατα πανω τους, γιατι αυτο περιμενουν για να απλωσουν κι αλλο το φασισαταριο τους,

εδω ρε, ΠΑΟΚ
εδω ρε, ΠΑΟΚ
εδω ρε, ΠΑΟΚ
εδω ρε, ΠΑΟΚ
clap clap clap clap

Ανώνυμος είπε...

Aισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια ωραία ΠΑΟΚτσήδικη παρέα με νεους μάλιστα καλεσμένους και επειδη βλέπω ανησυχία και ωραιες αποψεις θέλω να τοποθετηθώ. Έχω την τύχη να έχω ζήσει τη δημιουργία του μεγάλου ΠΑΟΚ λεπτό προς λεπτό απο την κλοπη του Κούδα μεχρι την καθιέρωση και την αποθέωση. Απο εκεινα τα χρόνια τα παλιά οι σφαγές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ηταν σε ημερησια διαταξη, για κάθε 5 τιτλους που δικαιούμασταν ειναι ζήτημα αν παίρναμε τον έναν. Τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας τις είχαμε σημειώσει όταν δεν είμασταν το φαβορί, όποτε κατεβήκαμε σαν φαβορί ή ειχε καποια σοβαρα προβλήματα ο Ολυμπιακός μάς περίμενε σφαγή (το ίδιο ακριβως που έγινε και τωρα, το περίμενα και μάλιστα το είχα πεί και σε κάποιους απο εσας)Θα σάς φανεί περίεργο- ίσως και λόγω ηλικιας- αυτο που θα σας πώ αλλα συμφωνώ με το ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ. Ο μόνος τρόπος να σε σέβεται η μαφία είναι να σε φοβαται και βέβαια ο θείος έχει επενδυσει στον όχλο αλλα αυτος δεν ειναι ο δικος του όχλος και γι αυτο ζηταει απο χθες προστασία. Έδώ όμως ειναι που θέλει προσοχή. Οτιδήποτε γίνει πρέπει ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, μεσα στη Τουμπα δεν επιτρεπεται ουτε σπόρι να πέσει.Ας γίνουμε και εμεις οι γνωστοι άγνωστοι, οι μπαχαλάκηδες εναντια στο Κοκκαλησταν και να δούμε ποιοι έχουν πιο βαρια αρχίδια. Ο λαός του Ολυμπιακου δε μασαει κουτοχορτο, χθες ουτε στο κρισιμοτερο παιχνιδι δε γέμισε το Καραισκακη και η Ευρωπη αποτελει τη μονιμη πληγη τους...Και καλα θα μου πειτε τι προτεινεις, ανταρτικο? Οχι απαραιτητα, η ομαδα βρισκεται στο σωστο δρομο πρεπει να αρχισουν να λειτουργουν οι υποδομές αλλα θα χρειαστουμε χρονο, δυστυχως εμεις εχουμε νεροπιστολα και εκεινοι τα κλεμμενα δις, ποτέ δε θα μπορεσουμε να κανουμε τις μεταγραφες τους αλλα ομάδα μπορουμε να κανουμε καλυτερη -όπως φανηκε απο τη πρωτη χρονια- αλλα μη τρεφετε αυταπάτες, θα μας σφαζουνε όσο τους επιτρεπουμε εμεις,(θυμαστε πως φερθηκε ο Μελισσανιδης στο διαιτητή που αδίκησε την ΑΕΚ)Σκεφτείτε λοιπον έξυπνους τρόπους που να μάς κάνουν πιο...υπολογίσιμους, αρκετα με τις σφαγές στο δικο μας σβερκο εδω και μισο αιωνα, ας ξαναμπουνε μπαρες στα Τεμπη να δούμε ποιος θα πονέσει περισσοτερο...

Ανώνυμος είπε...

μαλιστα, και
ακομα καλυτερα

takola είπε...

Ndn,

είναι πάγιο ψυχολογικό χαρακτηριστικό η ταύτιση μεταξύ φίλων και συγκατοίκων, πολλώ δε μάλλον αν μιλάμε για Άγγλους. Αν ήμουν στη θέση σου δεν θα έπαιρνα τοις μετρητοίς την άποψη του συγκατοίκου σου.
Έτσι κι αλλιώς οι φάσεις είναι οριακές, ιδιαίτερα του Μπακαγιόκο. Και τα παράπονα δεν βασίζονται στο ματς καθαυτό, αλλά σε μια χρόνια παθογένεια (βλ. curiousss), η οποία μας έχει πείσει ακράδαντα ότι αν στη θέση του Μπακαγιόκο ήταν ο Ντιόγο, ή αν στη θέση του Κοντρέρας ήταν ο Ζεβλάκοφ, το σφύριγμα θα ήταν διαφορετικό. Δεν ισχυρίζομαι ότι μια τέτοια πίστη δεν έχει βάση αληθείας, απλά εντοπίζω τον υποθετικό της χαρακτήρα και την ιδιότητά της να μας κρατά προσκολλημένους στο παρελθόν.

curiousss,

έχω γράψει και κατά το παρελθόν ότι χωρίς ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ΠΑΟΚ, ούτε χωρίς ελληνική κοινωνία, βεβαίως. Η κοινωνία μας διέρχεται μια βαθύτατη κρίση προσανατολισμού και αξιών. Η κρίση αυτή μπορεί χονδρικά να σχετιστεί με τον ΠΑΟΚ με δύο τρόπους: α) ανακλαστικά, δηλαδή να καθρεφτιστεί, να εκφραστεί και στον ΠΑΟΚ, όπως π.χ. με επεισόδια, διαμαρτυρίες, κλπ. και β) υπερβατικά, να γίνει δηλαδή ο ΠΑΟΚ και ο φυσικός του ηγέτης όχημα υπέρβασης της κρίσης, κιβωτός αξιών. Αγωνίζομαι για την β) εκδοχή.

Ευχαριστώ όσους με στηρίζουν, Ανώνυμε από Αθήνα βρες ένα όνομα και γράφε τακτικά, μ' ενδιαφέρουν οι απόψεις σου και τα βιώματά σου εκεί στη Χαμουτζία.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Μιρκο συμφωνώ σε όλα πλην του Μπακαγιοκο. Παίζω με 9 και αν θεσουμε ότι οι αποβολές είναι με το γράμμα του νομου, τότε δίνεις κόκκινη στον Παπ στην μόνη φάση που έχω, στην μόνη ευκαιρία που έχω όταν παίζω με 9 ή σφυρίζεις και το φάουλ του Ντερμπισαιρ στον Αραμπατζη ή δίνεις κίτρινη στον Ντιογο που ζηταει συνεχεια να δειχνει ο διαιτητης καρτες - παλι με το γράμμα του νομου- ή δίνεις κίτρινη σε Γκαλετι για τακλιν απο πισω με τα δυο ποδια.
Στη φάση του Μπακαγιοκο όμως δεν την δίνεις την κόκκινη όπως δεν απέβαλες τον Αντζα με τον Άρη και όπως δεν θα την δώσεις ποτέ σε παίκτη που φοράει την ερυθρολευκη. Εκεί στο 95 εγώ εξοργίστηκα. Δεν ξέρω αν ηταν η σταγονα αλλά με πείραξε ρε φιλαράκι, όπως ο Παπαπέτρου πριν 11 χρόνια, τόσο πολυ... Δεν την δίνεις την κόκκινη και το φάουλ σε καλό σημείο και μου στερείς, σε εμένα που παίζω με 9, παίζω με μειονεκτημα και ας είναι απο λάθος μου, μου στερείς την μόνη μου ευκαιρία... Αυτο με λύγισε.. Ας το έδινε και ας το έχανα και τοτέ δεν θα είχα καμιά δικαιολογία.. Καμία!


Για το παιχνίδι, για μένα ο Μούσλι σε δύο φάσεις δεν μπορεσε να βγάλει τον λίνο και τον κονσεισάο (προχθες ο κορυφαίος) τετ α τετ και ο Ιβιτς που στην φάση του κόρνερ, κλώτσησαν την ευκαιρια μας στο α ημίχρονο. Αλλά ο Μπακαγιοκο μπορούσε να γίνει ηρωας αλλά ο κουκουλάκης το αρνηθηκε.

Panagiotis είπε...

Τάκολα, μέχρι το 75' ο Κουκουλάκης ήταν καλός. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος μας έσφαξε από 'κεί και μετά. Και για να σε σφάξει ο διαιτητής δεν χρειάζεται να δώσει πέναλτυ υπέρ του γαύρου, μπορεί να το κάνει με όφ σάϊντ, με φάουλ, με κάρτες καλή ώρα, κτλ. Δεν θέλει πολύ για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Και ερχόμαστε τώρα να παίξουμε τον γαύρο στην Τούμπα, με απουσίες. Δεν πρέπει να τους ρίξουμε ξύλο. Το ότι μπορούμε να τους πλακώσουμε και το ότι δέρνουμε καλύτερα είναι γεγονός. Δεν είμαστε αλήτες όμως, άσχετα αν έχουμε την στάμπα, απλά βράζει το αίμα μας δύο βαθμούς παραπάνω από τους άλλους. Η καλύτερη εκδίκηση που μπορούμε να πάρουμε είναι να τους κόψουμε τους 3 βαθμούς που θέλουν. Και πιστεύω ότι μπορούμε. Απ' ότι είδα, ο γαύρος είναι σκορποχώρι, εννοώντας ότι δεν δικαιολογείται μία ομάδα με τόσο χρήμα να παίζει γιούργια. Εμείς αν και με 9 τους παίξαμε σαν σύνολο και τους κάναμε ρεζίλι. Είμαι της γνώμης ότι αν είχαμε τον Βιερίνια στο ένα άκρο και τον Λάκη στο άλλο (τον καλό Λάκη όμως) ο γαύρος θα είχε φάει γκολ γρήγορα. Τέλος πάντων αυτά είναι θεωρίες.

ΠΑΟΚτσάκι, το Βούλγαρος είναι τίτλος τιμής.

takola είπε...

Στάθη,

μη νομίζεις ότι εγώ δεν οργίστηκα. Αλλά η οργή είναι κακός σύμβουλος. Και θα συμφωνήσω και για τον Ντιόγο. Όποιος υποδεικνύει κίτρινη στο διαιτητή πρέπει να κιτρινίζεται ο ίδιος, έτσι δεν έχουμε πει;

Παναγιώτη,

αφού η διαιτησία μέχρι το 75΄ ήταν καλή, γιατί δεν βάζαμε ένα γκολ μέχρι τότε, και θα το είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι. Αντίθετα, χάναμε ήδη με 1-0. Τέλος πάντων, η νίκη μεθαύριο θα είναι η καλύτερη απάντηση.