23/3/09

Να ονομαστεί «Γεώργιος Παντελάκης» το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ



Έληξε εδώ και λίγες μέρες η ψηφοφορία-δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το μπλογκ ΠΑΟΚ Σ’ ΑΓΑΠΩ με ερώτημα «Συμφωνείτε να ονομαστεί το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ “Γεώργιος Παντελάκης”;».
Ψήφισαν συνολικά 167 Παοκτσήδες.
Απ’ αυτούς οι 140, δηλαδή ποσοστό 83% απάντησε καταφατικά, ότι δηλαδή συμφωνεί με την πρόταση αυτή.
27 Παοκτσήδες, δηλαδή ποσοστό 17% απάντησαν αρνητικά.
Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατό από τον ίδιο υπολογιστή ή με το ίδιο username να ψηφίσει κανείς δυο φορές. Έχουμε λοιπόν ένα ενδεικτικό, αλλά αρκετά χαρακτηριστικό δείγμα. Οι Παοκτσήδες συμφωνούν με την πρόταση!
Ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλουμε να κρατήσουμε και στο μέλλον, να τα καλλιεργήσουμε στις νέες γενιές: Ηθικές αξίες, ντομπροσύνη, Παοκτσηδηλίκι. Ο Γιώργος Παντελάκης είναι ένας παράγοντας-θρύλος για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από παράγοντες μαφιόζους, διεφθαρμένους, ανθρώπους της νύχτας. Λαμόγια, ανθρώπους της παράγκας και του παρασκηνίου, κοινούς κλέφτες. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η προσωπικότητα του Γιώργου Παντελάκη λάμπει σαν το διαμάντι μέσα στο βούρκο. Υπήρξε ένας άνθρωπος τίμιος, που μόνο έδωσε και δεν πήρε ούτε δραχμή από το Σύλλογο. Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο. Τον σεβόταν όλοι. Πρόσφερε ανιδιοτελώς και εφ’ όρου ζωής, ήταν αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ, ούτε οικογένεια δεν δημιούργησε. Αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να τον θυμόμαστε και να τον έχουμε σαν πρότυπο.
Κάποιοι λένε: «Γιατί να δώσει το όνομά του σε κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν προσέφερε τίποτα;» Απαντώ: «Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ένας. Δεν προσέφερε στο προπονητικό κέντρο, προσέφερε όμως σε πολλά άλλα. Δυο πρωταθλήματα έχει πάρει ο ΠΑΟΚ, και τα δυο τα πήρε με ομάδες που είχε στήσει και δημιουργήσει ο Γιώργος Παντελάκης, ο πιο πανούργος στις μεταγραφές παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτόν τον άνθρωπο αξίζει να τον θυμόμαστε».
Το μπλογκ θα αποστείλει μήνυμα στην ΠΑΕ με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και την πρόταση για την ονομασία του νέου προπονητικού κέντρου. Για να μην ξεχνάμε την ιστορία μας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ να τιμήσουμε τον πρόεδρο (αν και δεν τον έχω ζήσει είμαι μικρός) όπως και κάθε άλλον άνθρωπο που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ χωρίς κανένα προσωπικό όφελος.
Όπως πρέπει να τιμήσουμε και τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή Κατσούρη Παναγιώτη όπου έφυγε στην άσφαλτο φορώντας την φανέλα με τον δικέφαλο!!!!
Ωστόσο όσων αφορά το αθλητικό κέντρο νομίζω ότι είναι στον σχεδιασμό της παε να το ονομάσει ή να προσπαθήσει να το κάνει με το όνομα κάποιου χορηγού όπου θα δώσει κάποιο μεγάλο ποσό ή πχ κάποιας κατασκευαστικής εταιρείας η οποία θα αναλάβει να κάνει μεγάλο μέρος του έργου.Αυτό γίνεται και στα γήπεδα του εξωτερικού πχ Allianz arena ή emirates stadium ;h Mercedes αarena κτλ.
Σε διαφορετική περίπτωση ας ονομαστεί προς τιμήν του μεγάλου προέδρου που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή!!!!

Το ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Κοίτα, τον Κατσούρη θεωρώ ότι τον τιμήσαμε ήδη επαρκώς. Ήταν ένα καλό παιδί και ποδοσφαιριστής, στο στιλ του Αραμπατζή (αλλά αριστεροπόδαρος) και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό επιστρέφοντας από κάτι γήπεδα 5x5. Αν φορούσε μπλούζα του ΠΑΟΚ τη στιγμή εκείνη δεν το γνωρίζω. Πάντως σαν προσωπικότητα δεν είχε καμιά ιδιαιτερότητα ή μεγαλείο, ήταν απλά ένας νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κι ένα καλό παιδί. Σίγουρα πρέπει να τον τιμούμε και να τον θυμόμαστε, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι το πρότυπό μας. Δεν είχε κάτι το τόσο ξεχωριστό. Αν πεθάνει ας πούμε ο Κούδας (χτύπα ξύλο), τότε ναι, θα βγω και θα πω πάλι ότι πρέπει να ονομάσουμε κάτι στο όνομά του, να γίνουν τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης κλπ. Αυτά είναι τα πραγματικά σύμβολα, και πρέπει να τα ξεχωρίζουμε και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί τότε χάνουν την αξία τους.