24/1/10

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1


Ασέλγεια επί πτώματος

Αυτό δεν είναι ομάδα, είναι εθνική επιλέκτων. Που μαζεύτηκε ένα Σαββατόβραδο, για να πάει να δώσει την Κυριακή αγώνα επίδειξης για φιλανθρώπικους σκοπούς. Δώστε και σώστε. Στον θρύλο του Πειραιά αναφέρομαι, που περιφέρει τα περασμένα μεγαλεία του σαν βρικόλακας που δεν λέει να μπει στον τάφο.
Κι αν έχω ένα παράπονο από τον ΠΑΟΚ, είναι ότι στο β΄ ημίχρονο δεν κατάλαβε ποιον είχε απέναντί του, για να βγει πιο ψηλά και να σημειώσει περισσότερα τέρματα. Τέλος πάντων, σιγά-σιγά, σταδιακά οικοδομείται η αυτοπεποίθηση και ο αέρας της νίκης. Και ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος δείχνει ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θεωρώ ότι φέτος τα πλέι-οφ θα είναι πολύ διαφορετικά.
Φέτος στα πλέι-οφ θα πέσουν κορμιά. Και καλά θα κάνει η διοίκηση να αφήσει για την ώρα τις ανανεώσεις συμβολαίων και να διατηρήσει όλη την προσοχή των παικτών στραμμένη στον αγωνιστικό τομέα. Ας βγούμε Τσου-Λου και όλα θα γίνουν...

ΥΓ. Στην προηγούμενη καταχώρηση μπορείτε να διαβάσετε πώς έβλεπα τα πράγματα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και κατά πόσο δικαιώθηκα.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακούλης: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Στολτίδης (70' Ντουντού), Τοροσίδης, Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Όσκαρ (46' Ντάτολο), Ντιόγο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (81' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια (88' Κουτσιανικούλης), Σνάουτσνερ, Εντίνιο (90'+2 Κριστιάνο)

ΣΚΟΡΕΡ
: 20' Εντίνιο

Κίτρινες κάρτες
: 18' Γκαλίτσιος, 74' Μαρέσκα, 90'+3 Ντιόγο - 12' Βιτόλο, 16' Κοντρέρας, 72' Χαλκιάς, 76' Γκαρσία.

Διαιτητής
: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

8 σχόλια:

paokhoolg είπε...

Εχει δρομο μεχρι τα πλευ-οφ...
Δεν χρειαζεται να τα σκεφτομαστε καν.
Μεχρι τοτε μπορεις να πετυχεις σημεια και τερατα!!

Panagiotis είπε...

Έπρεπε να ρίξουμε κι άλλα, ούτε συζήτηση. Είχαμε και τα δύο δοκάρια. Πάντως με κάνει εντύπωση το ότι ο διαιτητής έπαιξε κάτι σαν 50-50 και όχι 90-10 όπως το συνήθιζαν. Αν και ο Ντιόγκο έπρεπε ν' αρπάξει μία ακόμα κίτρινη σε κάτι μαρκαρίσματα από πίσω, που δεν έβρισκε μπάλα... Τί έγινε η παράγκα? Είπαν να το πάρει κανένας άλλος φέτος?

takola είπε...

paokhoolg,

πράγματι, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Αν την επόμενη αγωνιστική χάσει ο Βάζελος από την ΑΕΚ και κερδίσουμε τον Ατρόμητο (πολύ πιθανό σενάριο), θα μιλάμε γι' άλλα!!

Παναγιώτη,

η παράγκα κατά τα φαινόμενα ξεκουράζεται - σου υπενθυμίζω ότι είχαν και την ευκαιρία να τιμωρήσουν με 2 αγωνιστικές το Βιερίνια αλλά δεν το έκαναν - αλλά ο Παοκτσής δεν χαλαρώνει εύκολα. Κάτσε να πλησιάσουμε τον Βάζελο και θα δούμε την άλλη παράγκα, την πράσινη...

KANTHAR0S είπε...

Όπως το είπες φίλε...

Στα play off θα πέσουν κορμιά. Κυριολεκτικά.

takola είπε...

Σωστά, Κάνθαρε,
τώρα μόλις όμως θυμήθηκα μια δήλωση του Σάντος: "Εγώ πλέι-οφ ΔΕΝ ξαναπαίζω". Τι να εννοούσε άραγε ο ψαράς από το Εστορίλ;;

Ανώνυμος είπε...

ολα χρειάζονται αδερφέ και ανανεώσεις και τα πάντα. Σκέψου να το αφήσεις το θέμα και να χάσεις στο τέλος κάποιον που χρειάζεσαι?
Ο στόχος είναι ένας να πέσουν κορμιά ως το τέλος του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς.
Όσον αφορά το παιχνίδι με τους γαύρους, σήμερα πέμπτη που γράφω το σχόλιο και ακόμη δεν ξεκ@βλωσα. Πόσο μς έχουν λείψει αυτές οι νίκες?

NdN είπε...

Οι ανανεώσεις χρειάζονται για να μην ασχολείται ο παίχτης με κάτι άλλο. Αν για παράδειγμα ήσουν στη θέση του Ιβιτς δεν θα έψαχνες ομάδα; Θα είχες μυαλό για ΠΑΟΚ; Τι να το κάνεις το Ch.L αν εσύ δεν παίζεις;

Πρέπει να τακτοποιήσουμε όλες τις εκκρεμότηες. Η διοίκηση γι αυτό είναι, ώστε η ομάδα να ασχολείται μόνο με το να κερδίζει. Να πάρουμε και το ματσάκι του Σαββάτου και να ηρεμήσουμε!

takola είπε...

NdN,

Δεν ασχολείται ο παίκτης μ' αυτά, ασχολείται ο μάνατζέρ του. Γι' αυτό υπάρχει. Είναι κομμάτι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όλο αυτό το παζάρι, και των ελεύθερων συμβολαίων, από τα οποία οι παίκτες έχουν επωφεληθεί τα μάλα. Δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα να μη γίνεται η ανανέωση. Την ανανέωση βιάζεται μια ΠΑΕ να την κάνει σε περιπτώσεις παικτών που έχουν εγνωσμένα υψηλή αξία στην αγορά, ή πρόκειται να την αποκτήσουν. Π.χ. Βιερίνια, Κουτσιανικούλης. Εκεί "καίγεται" μια ΠΑΕ να ανανεώσει το συμβόλαιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να "δέσει" τον παίκτη για πολλά χρόνια με ρήτρες κλπ. Στην περίπτωση 33χρονων όπως ο Ίβιτς κι ο Γκαρσία, τους αφήνεις να προσπαθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν τα καλύτερά τους παιχνίδια στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Προσπαθούν να ανεβάσουν την αξία τους στο "παζάρι". Ο ΠΑΟΚ επωφελείται απ' αυτό. Αν υπογράψουν και δέσουν το γάιδαρό τους μέχρι τα γεράματα μπορεί να "κάτσουν".

paokland,

Πράγματι υπάρχει και το ρίσκο να χάσω στο τέλος κάποιον παίκτη, αλλά δεν θα πέσω του θανατά ούτε για τον Γκαρσία, που το καλοκαίρι σκεφτόμουν να τον πουλήσω και πρόταση της προκοπής δεν έβρισκα, ούτε πολύ περισσότερο για τον Ίβιτς, που μέχρι πριν από 2 μήνες τον θεωρούσα τον "αδύναμο κρίκο" της ομάδας, ούτε για τον Χαλκιά, που είναι 36 ετών. Εγώ λέω ότι από τον ΠΑΟΚ καλύτερα δεν θα βρουν πουθενά. Κοντολογίς έχουμε το πάνω χέρι, και δεν χρειάζεται να κάνουμε ανανεώσεις πάνω που ο Ίβιτς είναι στο peak και ζητάει το μάξιμουμ.
Από την άλλη, για να πω και τον αντίλογο, υπάρχει και ο κίνδυνος να πνίξει κανένα κουνέλι ο Χαλκιάς όσο δεν του κάνουμε τα χατίρια. Οπότε η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη. Αλλά Γκαρσία-Ίβιτς θα τους καλούσα και θα τους έλεγα "το καλοκαίρι θα συζητήσουμε". Ακούω ο Γκαρσία συμφώνησε με 380. Μοιάζει καλή τιμή, όντως. Αλλά για 2 χρόνια;; Δεν ξέρω.