7/1/10

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0


Καλό παιχνίδι και δίκαια νίκη.

Με έμφαση στο πρέσινγκ ψηλά και στην γρήγορη ανάπτυξη με κάθετες πάσες. Ιδιαίτερα Γκαρσία και Ίβιτς διέπρεψαν σ’ αυτό τον τομέα.
Εντυπωσιακός ο Αραμπατζής, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, σε σχεδόν ελεύθερο ρόλο, σε μαν-του-μαν μαρκάρισμα του Ριέρα και εφόδους μπροστά μετά από κάθε κλέψιμο.
Παρ’ όλο όμως το επιθετικογενές στήσιμο, η ομάδα για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.
Οπωσδήποτε ευθύνονται εν μέρει η αναποτελεσματικότητα του Κουτσιανικούλη (βασάνισμα της μπάλας χωρίς ουσία, αδέξιες ενέργειες σε κρίσιμες φάσεις), αλλά και η απειρία του Παπάζογλου, που δεν παίρνει τις πλέον επίκαιρες θέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σίγουρα πάντως και οι δύο παρουσιάζουν βελτίωση. Ιδιαίτερα ο Παπάζογλου έδειξε πολύ δυνατός στην υποδοχή της μπάλας με το κεφάλι, χαρίζοντάς μας αρκετές μπάλες.
Για πολλοστή φορά τα έξυπνα πλασαρίσματα του Ίβιτς στην αντίπαλη περιοχή μας χάρισαν ένα νικηφόρο γκολ.
Δεν ήταν κακός ο Βιερίνια, απλά δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί όσο άλλες φορές. Ο λόγος ήταν ότι υπήρχε ειδικό διπλό μαρκάρισμα πάνω του, αλλά και το ότι έπαιξε πιο κοντά στον Παπάζογλου, αφήνοντας όλη την πτέρυγα στον Αραμπατζή.
Στο δεύτερο ημίχρονο σα να μου φάνηκε ότι θα ήταν άκρως χρήσιμος ο Βερόν για να ηρεμήσει κάπως το κέντρο και να κρατήσει μπάλα. Αλήθεια, γιατί να έχεις αχρηστεύσει έναν παίκτη-περιουσιακό σου στοιχείο, ο οποίος πέρσι ήταν ο βασικότερος όλων;
Ελπιδοφόρα η πρώτη εμφάνιση του Κριστιάνο Μοράις, αν και θα ήθελα να τον δω στον άξονα, και όχι στο άκρο. Τώρα θα μου πείτε, με τον Ίβιτς σε τέτοια φόρμα, πιπέρι στο στόμα…

ΥΓ1. Ελπίζω να μη θέλετε να μάθετε τη γνώμη μου για την επιστροφή (;) Σαλπιγγίδη. Έχω και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ…

ΥΓ2. Δεν σας λέω τη γνώμη μου ούτε για την επιστροφή (;) Ζαγοράκη. Ξαναδιαβάστε τι έγραφα όταν έφευγε και θα την βρείτε μόνοι σας.

Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ
: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου (69' Φιλομένο), Κοντρέρας, Λίνο, Κουτσιανικούλης (71' Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (90' Φωτάκης).

Πανιώνιος
: Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (68' Κούκετς), Νικολάου (85' Σκούφαλης), Τζαβέλλας.

ΣΚΟΡΕΡ
: 31' Ίβιτς

Κίτρινες κάρτες
: 36' Κουτσιανικούλης, 75' Βιεϊρίνια, 90' Κοντρέρας - 11' Λάτκα, 30' Κουμορτζί, 65' Νικολάου, 73' Μπάλαμπαν

Διαιτητής
: Δαλούκας (Θεσσαλίας).

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Δεν καταλαβαίνω και εγώ ρε Τάκολα γιατί δεν χρησιμοποιεί τον Βερόν, ο οποίος μπορεί και κρατά την μπάλα και έχει και ωραία πάσα..

takola είπε...

Είναι blacklisted ο Βερόν. Ξένο σώμα. Σίγουρα όμως έγινε κακός χειρισμός από διοίκηση-προπονητή με αποτέλεσμα να έχει αχρηστευθεί ένα περιουσιακό μας στοιχείο με τριετές συμβόλαιο, παρακαλώ, και που πέρσι ήταν ο πιο βασικός μας παίκτης. Κρίμα...