9/1/10

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-2


Αυτός είναι ο σοβαρός ΠΑΟΚ.
Που δεν χάνει από χειρότερούς του αντιπάλους κι από μικρές ομάδες.
Και αυτό είναι έργο Σάντος.
Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην προϊστορία. Είναι η δεύτερη σερί νίκη μέσα στη Λιβαδειά, από κει που είχαμε μόνο μια νίκη στα προηγούμενα δέκα χρόνια. Ποιος; Ο ΠΑΟΚ! Πήγαινε κι έχανε στη Λιβαδειά! Όμως αυτές οι εποχές ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Και μη νομίσετε πως ο ΠΑΟΚ έχει τώρα καμιά υπερομάδα. Θεωρώ ότι σε σχέση με την εποχή Μπατατούδη το υλικό είναι κατώτερο. Αυτό που υπάρχει όμως είναι σοβαρότητα, διοικητική ηρεμία, επαγγελματισμός, σύστημα και πρόγραμμα.

Φέτος ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει ένα κάρο προβλήματα. Τραυματισμοί ένα σωρό. Κοντρέρας-Σνάουτσνερ λείψαν για μήνες, με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί το μεγάλο μας όπλο, η άμυνα. Επιθετικά βρεθήκαμε γυμνοί, με Μουσλίμοβιτς-Φιλομένο μονίμως τραυματίες. Αποκλειστήκαμε από την Χέρενφεν, υπήρξε εκνευρισμός, αναταραχή, έριδες στα αποδυτήρια, παραίτηση Ζαγοράκη σε μια δύσκολη συγκυρία. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αναστήθηκε επί Προεδρίας Ζήση Βρύζα. Υπενθυμίζω ότι στο ματς με Ηρακλή ο Σάντος έφτασε να παίζει ουσιαστικά το κεφάλι του. Κι όμως. Αυτή η ομάδα άντεξε. Αντεπεξήλθε. Έφτασε αυτή τη στιγμή να είναι μόνη τρίτη και με διαφορά, κι αν δεν είχε χάσει από τον Ολυμπιακό θα ήταν δεύτερη. Κι έτσι όπως είναι όμως, από τις επόμενες δυο αγωνιστικές θα φανεί αν θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια. Κι αυτό είναι έργο Σάντος.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα διανύει περίοδο πολύ καλής φόρμας. Εδώ και ένα μήνα έχει ρολάρει. Και με ποιούς; Με τον Παπάζογλου βασικό σέντερ φορ, τον Αραμπατζή δεξί μπακ, που ήταν υπ' ατμόν, τον Ίβιτς πρώτο σκόρερ και σε δαιμονιώδη φόρμα, από κει που ήταν ο αδύνατος κρίκος της μεσαίας γραμμής μας λόγω βραδύτητας, τον νεαρό και άπειρο Κουτσιανικούλη βασικό. Συγνώμη, αλλά θεωρώ ότι πρωταγωνιστής αυτής της πορείας είναι ο Σάντος.

Σήμερα η ομάδα δεν άφησε περιθώρια στον Λεβαδειακό. Μπήκε αποφασισμένη, με έμφαση στην κάθετη ανάπτυξη, με κάθετες μπαλιές Γκαρσία-Ίβιτς από τον άξονα, και Αραμπατζή-Λίνο από τα άκρα. Πρέσινγκ ψηλά, όχι μόνο από Βιτόλο-Γκαρσία, αλλά και από Σαβίνι και τα δυο πλάγια μπακ. Βοήθησαν και τα εξτρέμ. Δυστυχώς βρέθηκε σε κάκιστη μέρα ο Παπάζογλου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βιερίνια έχασε τεράστιες ευκαιρίες να σιγουρέψει το ματς, και έδειξε ότι αγωνίζεται αφηρημένος και χωρίς συγκέντρωση. Κακώς! Θέλω να τονίσω ότι η απουσία του Σορλέν έχει κάνει πολύ πιο γρήγορη την ανάπτυξη της ομάδας, ενώ ο Κουτσιανικούλης ανεβαίνει σιγά-σιγά. Από την άλλη, η απουσία Κοντρέρας στοιχίζει στην ανάπτυξη, γιατί ο Σαβίνι βγάζει κάτι μπαλιές απελπισίας. Πέφτει και η απόδοση του Μαλεζά χωρίς τον Κοντρέρας δίπλα του, θα πρέπει όμως να μάθει ο Στελάρας ότι στο γήπεδο δεν μπαίνουμε με τον κηδεμόνα μας. Να γίνει άντρας κάποια στιγμή. Η αποβολή Αραμπατζή ανέδειξε τις χρόνιες αμυντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο παίκτης. Ο Σνάουτσνερ μου φάνηκε σε καλή κατάσταση, από τη στιγμή που μπήκε μέσα, ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε ούτε μια φορά να δημιουργήσει ρήγμα από την πλευρά του, και θεωρώ ότι θα πάρει θέση βασικού. Έτσι θα μπορέσει κι ο Βιερίνια να πάρει πιο πολλές πρωτοβουλίες από το δεξί άκρο. Αποδίδει και η δουλειά που γίνεται στα στημένα με Λίνο. Μπράβο! Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του ήταν λίγος. Φανταστείτε ότι στη φάση του πρώτου γκολ ο Ίβιτς νίκησε στην ταχύτητα όλη την άμυνά του. Αυτό φυσικά στα ντέρμπι δεν θα μπορεί να γίνεται. Ούτε θα μπορεί ο Παβλάρας να προλαβαίνει τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς με την ίδια ευκολία. Γι' αυτό όταν χάσουμε πάλι σε κανένα ντέρμπι, μην αρχίσετε να βρίζετε τον Σάντος. Με το υλικό που έχει είναι στο μάξιμουμ.
Η ομάδα θέλει σοβαρή ενίσχυση για να μπορέσει του χρόνου να χτυπήσει πρωτάθλημα. Θέλει π.χ. έναν επιθετικό. Θα μπορούσε να είναι ο Σαλπιγγίδης αυτός; Να σας πω. Του έχει κάνει πρόταση ένα μύριο και κάτι ετησίως ο Παναθηναϊκός κι αυτός το αρνείται. Αν έρχεται σε μας με 800 χιλιάρικα, σαν καλό Παοκτσάκι που λέει ότι είναι, τότε μάλιστα, τον θέλω. Και θα είναι για το καλό του ΠΑΟΚ. Αλλά με ένα μύριο ή παραπάνω έχει κι αλλού πορτοκαλιές, και μάλιστα πιο αποδοτικές στο γκολ και λιγότερο διχαστικές. Απλά μαθηματικά. Είναι πάντως δικαίωμα των Παοκτσήδων να εκφράζουν άποψη. Δε συμφωνώ με την άποψη ότι οφείλουν να το βουλώσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι τρόπος ζωής, είναι ιδεολογία, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής νοήματος. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον Σαλπιγγίδη, αλλά σέβομαι όσους έχουν. Αυτά για να μην αναρωτιέστε για την άποψή μου...

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος (70' Μπράνκο), Ζησόπουλος, Μαρτορέλ (46' Σερτζίνιο), Κόλτζος, Μπεγκόνια, Γκονζάλες, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Σιστόν, Αλεξίου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Παπάζογλου (62' Σνάουτσνερ), Λίνο, Κουτσιανικούλης (66' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (90'+2 Μουν), Ίβιτς, Σαβίνι.

ΣΚΟΡΕΡ: 11' Ίβιτς, 82' Λίνο.

Κίτρινες κάρτες: 36' Μαρτορέλ, 55' Μουλόπουλος - 28' Αραμπατζής, 52' Ίβιτς.

Κόκκινες κάρτες: 59' Αραμπατζής (δεύτερη κίτρινη).

Διαιτητής: Παππάς (Αθήνας).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμα μια φορά περιεκτικός, αναλυτικός, μεστός, ρεαλιστής, με πολύ αγάπη και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ μας.
Τέτοια ταύτιση απόψεων;
..τι να πω..κάθε φορά εκπλίσσομαι ευχάριστα.
Υποκλίνομαι!
Καλή χρονιά!

"ΠΑΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!"

takola είπε...

Ευχαριστώ αδελφέ!

Βάλε κι ένα όνομα για να μιλάμε.

ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος το δικό σου και το δικό μου, ναι. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει τέλος. Ακόμα κι αν αφανιστεί η Γη, κάποιοι θα διαφύγουν το διάστημα κι θα φτιάξουν ένα σύλλογο φίλων ΠΑΟΚ στον Κρόνο!