24/1/10

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Εντυπώσεις 1ου ημιχρόνου

Βρισκόμαστε στο ημίχρονο του αγώνα του Σταδίου Καραϊσκάκη, και το σκορ είναι 0-1 με εξαιρετικά εκτελεσμένη αντεπίθεση Βιερίνια-Ίβιτς-Εντίνιο στο 20΄και σκόρερ τον τελευταίο. Ο Ολυμπιακός είναι σκιά του εαυτού του, οι παίκτες του δεν έχουν πειθαρχία, δεν έχουν επιστροφές, δεν έχουν καθαρό μυαλό, ενώ οι περισσότεροι μοιάζουν να είναι ντεφορμέ. Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά, οι παίκτες του μοιάζουν σε εξαιρετική κατάσταση, όμως πρέπει να πω ότι η ψυχολογία είναι για άλλη μια φορά αυτή της μικρής ομάδας που αντιμετωπίζει έναν ανώτερο αντίπαλο. Δυστυχώς. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη επιθετικότητα! Αν πάντως συνεχιστεί το ίδιο βιολί στο β΄ ημίχρονο και δεν ανέβει ο Ολυμπιακός, τότε ο Σάντος θα πανηγυρίσει επιτέλους την πρώτη του νίκη έναντι του συγκεκριμένου αντιπάλου, δεν γίνεται αλλιώς.
Πρέπει να προσέξουμε τα γεμίσματα και τις σέντρες, γενικά το ψηλό παιχνίδι. Ο Κοντρέρας έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα και δεν μοιάζει σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον Μαλεζά, που τα πάει μια χαρά. Ο Ντιόγο είναι σκιά του εαυτού του και ξέρει μόνο να πέφτει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι ατομική ενέργεια μπορεί να κάνει. Ο Βιτόλο πρέπει επίσης να προσέξει πάρα πολύ λόγω κάρτας. Ο διαιτητής είναι αλλοπρόσαλλος και αψυχολόγητος, δεν έχει έρμα. Θα κινδυνεύσουμε είτε από τον Ολυμπιακό είτε από τη διαιτησία, αν δεν παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αυτός ο Σορλέν δεν λέω, καλό εργαλείο στο 4-4-2, αλλά έλεος μ' αυτό τον συντηρητισμό! Αν υπάρχει ένα σύμβολο αμυντικογενούς ποδοσφαίρου αυτό δεν είναι ο Σάντος, αλλά ο Σορλέν. Προσέξτε τον. Αν δεν είναι 90-95% βέβαιος δεν εκδηλώνει επίθεση. Γυρίζει την μπάλα πίσω. Η ζωντανή καθυστέρηση. Ο Εντίνιο, όπως είπε κι ο Κωστίκος, προσέδωσε ταχύτητα και ευελιξία στην επίθεσή μας. Αυτές οι αλλαγές θέσης με τον Βιερίνια μπερδεύουν την αντίπαλη άμυνα και είναι όλα τα λεφτά. Μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τον Μουσλίμοβιτς, δεν το συζητάω.
Κι ο Σνάουτσνερ φέτος βελτιωμένος, ξεμυτίζει κι από την άμυνά του λίγο-λίγο. Νιώθουν όλοι μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω Βιτόλο. Ελπίζω ο Ισπανός να μπορέσει να το βγάλει το παιχνίδι, γιατί τον Δαλούκα δεν τον εμπιστεύομαι μία. Πολύ καλός και ο Λίνο, αλλά με μερικά πανικόβλητα διωξίματα, που θα έπρεπε να λείπουν.
Κλειδί στο β΄ ημίχρονο είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία, την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωσή μας, να μην μας αποδιοργανώσει η διαιτησία ή η κερκίδα, να αντέξουμε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και κυρίως όχι μόνο να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά και να εκδηλώσουμε υψηλό αριθμό επιθέσεων. Όχι μόνο γύρισμα την μπάλα για να περνά η ώρα. Αυτό το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό.
Με τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: