1/2/07

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Όπως προανέφερα, δίκαια ήρθε ο αποκλεισμός. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε τον αγώνα σε όλη του τη διάρκεια. Από την αρχή μπήκε ξέροντας τι ζητάει και ήταν θέμα χρόνου να το πάρει. Πήραμε κατά τύχη παράταση ζωής και μπορέσαμε να κρατήσουμε το 2-1, παρά μόνο 5’.
Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχουν αυτοματισμοί, δεν παίζουμε με σύστημα και πειθαρχία, ενώ και στον τομέα της φυσικής κατάστασης φαίνεται να υπολειπόμαστε. Στον ψυχολογικό τομέα, πάντως, η έλευση Παράσχου δυστυχώς δεν βοήθησε. Οι δηλώσεις του λειτούργησαν αποθαρρυντικά. «Καλή», λέει, «και η πέμπτη θέση». Ντροπή. Έριξε πολύ τον πήχη. Όταν ο ΠΑΣ Γιάννενα αποκλείει τον Ολυμπιακό, γιατί δηλαδή να μην μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, δεν κατάλαβα…

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Φερνάντεζ: Σύμφωνοι, έχει φοβερά προσόντα, σύμφωνοι είναι μεγάλο ταλέντο, θα πρέπει όμως να παραμένει αυτοσυγκεντρωμένος και πειθαρχημένος και στα 90 λεπτά. Αυτό είναι το βασικό χάρισμα που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας. Όχι να κάνει εξόδους σαν αυτή στο κόρνερ του β’ ημιχρόνου που έχασε την μπάλα και ήρθε από πίσω του ο Μόρις κι έπιασε κεφαλιά και κοντέψαμε να δεχτούμε γκολ. Και στο πρώτο γκολ έκανε ένα άστοχο βηματάκι δεξιά την κρίσιμη στιγμή και παροπλίστηκε. Είχε πάντως δύο άκρως σωτήριες επεμβάσεις, μια στην κεφαλιά του Μάντζιου και μία στο τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο.
Αραμπατζής: Προσπαθεί, αλλά πρέπει κι αυτός να βοηθηθεί από τον πάγκο για να μάθει να κινείται σωστά. Στη φάση του τρίτου γκολ θεωρώ ότι μπορούσε να επέμβει λίγο πιο αποτελεσματικά επί του Μάντζιου. Επίσης, οι περισσότερες εκτελέσεις του στα στημένα ήταν κακές, σκέτες χαμένες μπαλιές.
Κωνσταντινίδης: Φιλότιμος. Ό,τι μπορεί κάνει. Δε νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε τίποτα παραπάνω απ’ αυτόν, δεδομένης της ηλικίας του. Και τόσο που παίζει ευχαριστημένοι πρέπει νά ’μαστε. Άσε που δεν είναι μπακ το παιδί.
Μπαρκαουάν: Έχω την αίσθηση ότι το πήρε λίγο πάνω του και την είδε «βράχος της άμυνας του ΠΑΟΚ». Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως, και τώρα που έχει χαλαρώσει και βαρύνει, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πρέπει να δουλέψει πιο πολύ στις προπονήσεις.
Μέγκαχεντ: Για μένα είναι καμένο χαρτί. Δεδομένου ότι το ρόστερ της ομάδας αυτό τον καιρό είναι ελλιπές, ήταν σωστή η απόφαση Παράσχου να μην τον αφήσει να πάει στη Σαουδική Αραβία. Όχι όμως και να τον βάζει βασικό. Είναι πολύ βαρύς και απείθαρχος. Η πρώτη επιλογή για αναπληρωματικό σέντερ μπακ σαφώς θα ήταν ο Μαλεζάς.
Μελίσης: Προσπαθεί. Θέλει δουλειά ακόμη, και να μαζέψει εμπειρίες.
Ηλιάδης: Εντυπωσιακό μηχανάκι, απίστευτο τρέξιμο πάνω-κάτω, αλλά στην τεχνική κατάρτιση και το δημιουργικό παιχνίδι υστερεί απελπιστικά. Μιλάμε για ανύπαρκτο κοντρόλ και καταστροφική πάσα. Θέλει δουλειά.
Ζαγοράκης: Ό,τι μπορεί κάνει. Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα να σταματούσε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν είναι και τόσο καλό να έχουμε έναν προπονητή στον πάγκο και έναν στον αγωνιστικό χώρο…
Χαραλάμπους: Απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Γενικά, παρότι είναι παίκτης με πολλά προσόντα, κινείται και συμπεριφέρεται πολύ απείθαρχα, και δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα κάποιος προπονητής να τον συμμαζέψει. Στο β’ ημίχρονο ήταν αρνητικός.
Μουμίν: Πολύ φοβισμένα παίζει. Θέλει δουλειά. Ανασταλτικά κάνει δουλειά, πάντως.
Μίετσελ: Ήταν πολύ μόνος. Γενικά παίζει ένα σύγχρονο, γρήγορο ποδόσφαιρο, που χρειάζεται ανάλογους συμπαραστάτες για να αποδώσει τα μέγιστα. Και αυτοί δυστυχώς δεν υπάρχουν.
Γεωργιάδης: Προσπάθησε. Είναι φιλότιμος, αλλά σε μια οργανωμένη ομάδα χρειάζεται και σύστημα…
Τόργκελε: Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, δυστυχώς απόψε δεν του βγήκε τίποτε.
Μπαλάφας: Θετική παρουσία. Πρέπει όμως να μάθει να ολοκληρώνει τις προσπάθειές του. Κάποιος πρέπει να του πει ότι στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια, αλλά και το αποτέλεσμά της. Αν γίνει πιο αποτελεσματικός θα πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: