2/2/07

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ)

1. Δεν θα έφερνε επ’ ουδενί δυο τυχάρπαστους Βραζιλιάνους. Βεζυρτζή, κατάλαβέ το. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, να φέρνεις έναν Αμερικανό από το πουθενά και να παίρνει όλη την ομάδα ξαφνικά στους ώμους. Το ποδόσφαιρο θέλει σύστημα και πρόγραμμα με βάθος πενταετίας.

2. Δεν θα επέτρεπε στο Χριστοδουλόπουλο να επιστρέψει. Θα φρόντιζε αντίθετα να του κόψει την μπάλα. Όχι από εκδικητικότητα. Αλλά για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Έτσι κάνουν οι σοβαρές ομάδες. Δεν ανέχονται να νάζια και τα βίτσια του κάθε 18χρονου νιάνιαρου. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι υπεράνω ατόμων. Όποια κι αν είναι αυτά.

3. Θα άφηνε τον Μέγκαχεντ να πάει στην ευχή της Παναγίας (ή μάλλον του Αλάχ), εκεί στη Σαουδική Αραβία που τον είχανε ζητήσει (έτσι κι αλλιώς μόνο για εκεί κάνει) και θα εισέπραττε τα ωραία πετροδολάρια που τόσο έχουμε ανάγκη. Ο Μέγκαχεντ είναι διαλυτικό στοιχείο μέσα στην ομάδα. Πώς είπατε; Δεν συμφωνούσε ο Παράσχος; Μα, ο Παράσχος ήρθε χθες. Τι ξέρει από τα καμώματα του Μέγκαχεντ; Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει τεχνικός διευθυντής. Για να διασφαλίζεται η συνέχεια στην ομάδα. Είπαμε: πλάνο πενταετίας.

4. Θα έφερνε πίσω τον Κωστίκο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Είναι απαραίτητος.

5. Ο ερχομός του Παράσχου ήταν σωστή κίνηση. Θεωρώ ότι ο Βούκοτιτς ήταν εμφανώς λίγος για τον ΠΑΟΚ, και ενόψει των κρίσιμων αγώνων με τον Παναθηναϊκό χρειαζόταν ένας σοβαρός προπονητής. Φαίνεται, όμως, ότι η πρόσληψη έγινε κάπως εσπευσμένα, και δεν διευκρινίστηκαν εκ των προτέρων ορισμένα πραγματάκια. Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει (ορθά) ο Βεζυρτζής ότι στόχος μας είναι το Κύπελλο και η τέταρτη θέση και να έρχεται ο Παράσχος και να μας ρίχνει το ηθικό με δηλώσεις του στιλ «και η πέμπτη θέση καλή είναι», «στο κύπελλο θα προχωρήσουμε όσο μπορούμε», «χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη» και κάτι τέτοια. Αυτά μπορείς να τα σκέφτεσαι, αλλά δεν τα λες. Η αρχική επίδραση του Παράσχου στην ψυχολογία της ομάδας υπήρξε αρνητική, όπως φάνηκε στα παιχνίδια με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό στην Αθήνα, κι αυτό στάθηκε μοιραίο. Προσωπικά, στη θέση του Βεζυρτζή, θα έψαχνα από τώρα κρυφά για προπονητή σε Γερμανία-Ολλανδία, 40-45 χρονών, αυστηρό και φιλόδοξο, για να τον έχω στο stand by για το καλοκαίρι. Θέλω πολύ να πετύχει ο Παράσχος (για το καλό του ΠΑΟΚ). Το βλέπω όμως λίγο δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: