3/2/07

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ


Δίκαιη η νίκη μας. Κλειδί η πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και η καλή επιθετική ανάπτυξη από τα άκρα. Δεν χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας αυτή τη φορά, παρά το ηλίθιο πέναλτι. Μας ευνόησε βέβαια κάπως η εξέλιξη του παιχνιδιού. Δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός έχασε κρίσιμες ευκαιρίες σε καίρια σημεία, κυρίως με το Μάντζιο. Και ότι στο β΄ ημίχρονο σκοράραμε την κατάλληλη στιγμή. Γιατί όσο περνάει η ώρα στο β΄ ημίχρονο τόσο πιο δύσκολα κρατάμε την απόδοσή μας σε υψηλά επίπεδα, πόσο μάλλον αν δεν προηγούμαστε. Το μεγαλύτερο κέρδος απ’ αυτόν τον αγώνα πιστεύω είναι στο ψυχολογικό επίπεδο. Είχε πέσει το ηθικό μας – αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου – και ήταν καιρός να ανέβουμε λίγο. Αν υποψιαστώ ότι είναι δυνατόν ο Αρούλης να μας διεκδικήσει την 4η θέση θα πεθάνω. Καλό θα ήταν πάντως αυτή την άνοδο να την παρουσιάζαμε ήδη από το ματς της προηγούμενης Τετάρτης – ακούς Παράσχο;


ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

Φερνάντεζ: Ο γνωστός Φερνάντεζ. Σπουδαίος τερματοφύλακας, που σε ορισμένες φάσεις λόγω ηλικίας κάνει αψυχολόγητες ενέργειες. Θεωρώ ότι το καλοκαίρι πρέπει να αγοράσουμε έναν ακόμη τερματοφύλακα ηλικίας γύρω στα 28-29, για να του ασκήσει λίγη πίεση, να έχει λίγο ανταγωνισμό, για να μη χαλαρώνει. Ο Τοχού έτσι κι αλλιώς είναι τελειωμένος.

Αραμπατζής: Μέτριος σήμερα. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είχε τις βοήθειες στην άμυνα από το Γεωργιάδη. Και ο Μάντζιος και, αργότερα, ο Ίβανσιτς τον ταλαιπώρησαν πολύ, πάντως.

Μελίσης: Το παιδί αυτό ήρθε πέρσι το Δεκέμβριο και στο περσινό πρωτάθλημα δεν είχε παίξει ούτε δέκα λεπτά. Φέτος έγινε κατευθείαν βασικός, χρησιμοποιήθηκε και σεντέρ μπακ και αμυντικό χαφ και δεξί μπακ και σήμερα του ανατέθηκε για πρώτη φορά το αριστερό άκρο της άμυνας! Και τα πήγε μια χαρά! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα νεαρό καινούριο ποδοσφαιριστή;

Μέγκαχεντ: Έχει σπουδαία προσόντα, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν (και δεν είναι λίγες) στο συμπέρασμα ότι έχει σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο. Δεν είναι δυνατό να γίνονται αποδεκτές τέτοιες ενέργειες στο επίπεδο της α΄ εθνικής. Ας πάει στην Αίγυπτο να παίξει. Ή στη Σαουδική Αραβία. Θεωρώ ότι από την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του ο Μαλεζάς.

Μπαρκαουάν: Έμπειρος, αποτελεσματικός, αλλά βαρύς. Και καλό είναι να μην επιτρέπουν τα αμυντικά χαφ και τα πλάγια μπακ της ομάδας στους αντίπαλους επιθετικούς να τον ταλαιπωρούν με τη μπάλα κάτω. Ώρες-ώρες αποκομίζω πάντως την εντύπωση ότι πολύ απλά είναι αγύμναστος.

Ζαγοράκης: Σε καλή μέρα. Σημαντική βοήθεια, όπως πάντα άλλωστε. Νομίζω μάλιστα ότι άντεχε 5-10 λεπτά παραπάνω. Στο κάτω-κάτω, γιατί να αντέχει ο Γεωργιάδης και όχι αυτός;

Μπαλάφας: Σε σημαντική άνοδο. Πολύ χρήσιμος τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Γενικά θεωρώ ότι επί Βούκοτιτς αδικήθηκε, και είναι ώρα να αποκατασταθεί η αδικία.

Ηλιάδης: Πάρα πολύ τρέξιμο. Αν μάθει και λίγη μπάλα…

Κωνσταντινίδης: Θετικός στο α΄ ημίχρονο, στο β΄ περιορίστηκε σε πιο αμυντικό ρόλο. Από την πλευρά του πάντως δεν αντιμετωπίσαμε τόσα προβλήματα σήμερα, παρότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε το Νίνη, που μας είχε ταλαιπωρήσει πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια.

Γεωργιάδης: Ο κορυφαίος του αγώνα. Τι ψυχή, τι μυαλό, τι πνευμόνι ήταν αυτό; Ούτε ο π ιο φανατικός του θαυμαστής δεν θα περίμενε τέτοια εμφάνιση. Άριστος εκτελεστής του πρώτου γκολ, σε μια φάση όχι τόσο εύκολη όσο φαίνεται - αρκετοί στη θέση του θα το έχαναν - άψογος δημιουργός του δεύτερου γκολ. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ήδη πάντως, δε φαντάζομαι να έχει μείνει έστω κι ένας που να διαμαρτύρεται για την επάνοδό του στην ομάδα. Του παιδιού του πάει η ασπρόμαυρη φανέλα - πώς να το κάνουμε;

Μίετσελ: Η αρνητική έκπληξη. Γιατί έπρεπε να ταλαιπωρεί τόσο την μπάλα δεν το κατάλαβα. Αυτός παλιά την έδινε πάντα με τη μία. Κακές «ελληνοπρεπείς» συνήθειες πάει να αποκτήσει. Αν πάντως έβαζε το τετ-α-τετ και έγραφε το 3-1, θα του τα συγχωρούσαμε όλα.

Μαλεζάς: Δε νομίζω πως είναι χειρότερος απ’ το Μέγκαχεντ. Πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες. Τι πάει να πει «είναι άπειρος»; Είναι ποτέ δυνατό να κάνει πιο πολλά λάθη από τον Μέγκαχεντ;

Μουμίν: Καθαρά ανασταλτικός ο ρόλος του. Πρέπει να ενσωματωθεί σιγά-σιγά, κατ’ αρχήν σαν αλλαγή, γιατί τον βλέπω λίγο ντροπαλό ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: