18/2/07

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 1-0

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1ης ΕΘΝΙΚΗΣ 2006-07

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Μπαρκαουάν, Χαραλάμπους, Μελίσσης, Ηλιάδης (76' Μουμίν), Ζαγοράκης (40' λ.τ. Βαγγελής), Μπαλάφας, Γεωργιάδης (90' Μελιζάς), Τόργκελε, Μίετσελ.

Άρης: Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Κολτσίδας (52' Βαγκέλι), Τίνγκα (79' Χοσέ Λουίς), Κοϊρα (37' Γκαρσία), Νεμπεγλέρας, Παλαθουέλος, Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε.

Κάρτες:
Κίτρινες:
ΠΑΟΚ: Ηλιάδης (20΄), Μπαλάφας (35΄), Γεωργιάδης (45΄), Αραμπατζής (55΄), Τόργκελε (79΄)
Άρης: Κοϊρα (20΄), Κολτσίδας (45΄), Βαγκέλι (58΄), Κόκε (90΄+)
Κόκκινες: Χαραλάμπους (μετά τη λήξη του αγώνα)

Αυτές οι νίκες στα ντέρμπι προσφέρουν πραγματικά μεγάλη απόλαυση! Κάτι που φαίνεται πως το καταλαβαίνουν και οι παίκτες και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν μόνο μπορούσαμε να παίζουμε με το ίδιο πάθος και στα υπόλοιπα παιχνίδια…

Γενικά σήμερα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι ομάδα έδρας και ομάδα των ντέρμπι. Όταν παίζει με τη στήριξη των οπαδών του και πωρώνεται, τότε είναι ικανός να κατατροπώσει και τον ισχυρότερο αντίπαλο. Όταν όμως κατεβαίνει στο γήπεδο ξεψυχισμένος ή αδιάφορος, τότε κλάφτα Χαράλαμπε…

Ορισμένες βασικές παρατηρήσεις για τον αγώνα:

1. Ο Παράσχος κέρδισε τη μάχη των πάγκων και έδειξε ότι κάθε Κυριακή που θα περνά θα παρουσιάζει κι έναν ΠΑΟΚ ολοένα και πιο οργανωμένο. Παρότι ούτε απόψε δεν αποφεύχθηκαν κάποια τραγελαφικά συμπτώματα του φετινού ΠΑΟΚ (στημένες φάσεις εκτελεσμένες χωρίς καμιά προσυνεννόηση, ασυνεννοησία στις αλληλοκαλύψεις στην άμυνα κλπ.), γενικά η ομάδα έδειξε ότι δουλεύει κάποια συστήματα, και κάποιες συνολικές κινήσεις-αυτοματισμοί, ιδιαίτερα στο μεσαίο χώρο του γηπέδου, μου άρεσαν ιδιαίτερα. Πολύ σωστή ήταν και η εντολή Παράσχου για ασφυκτικό πρέσινγκ Χαραλάμπους στον Χαβίτο. Παρότι ο Κύπριος είναι σαφώς πιο αργός, με τις κατάλληλες βοήθειες το μαρκάρισμα «βγήκε», όπως άλλωστε και του Μπαρκαουάν πάνω στον Κόκε. Με αυτούς τους δυο εξουδετερωμένους, ο Άρης είναι σχεδόν ακίνδυνος επιθετικά, αν και ο Πάουλο Κόστα λίγο έλειψε να μας την κάνει τη ζημιά. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω την απόφαση Ερνάντες να παρατάξει την ομάδα με τρία σέντερ μπακ, απόφαση που δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει στην ίδια του την ομάδα.

2. Δικαιώνεται απόλυτα η διοίκηση για τη μεταγραφή του Γεωργιάδη. Ο Γ.Χ. αποτελεί ήδη πολύτιμη μονάδα για τον ΠΑΟΚ, και κανείς δεν θέλει ούτε καν να φανταστεί πώς θα ήταν ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν.

3. Υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας στα άκρα της άμυνας. Χαραλάμπους, αλλά και Αραμπατζής φοβάμαι πως είναι πολύ απλά αργοί – άσε που δεν είναι καν μπακ. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ενίσχυση το καλοκαίρι – ο Ίντιο δεν υπολογίζεται, φυσικά.

4. Εντυπωσίασε ο Τόργκελε με την απόδοσή του και έκλεισε στόματα. Υπενθυμίζω ότι και ο Μίετσελ όταν είχε έρθει στον ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε κανέναν, συχνά μάλιστα καθόταν στον πάγκο για να παίζει ο… Γιασεμάκης. Κάτι ανάλογο πάθαμε φέτος και με τον Ούγγρο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου, αν διευκρινιστεί το θέμα του συμβολαίου του, μπορεί να προσφέρει πολλά.

5. Με προβλημάτισε με την απόδοσή του ο Μπαλάφας. Φαίνεται πως είναι επηρεασμένος από την υπόθεση της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του, αλλά και από το κάζο της Καλαμαριάς. Η πολλή ευαισθησία πάντως δεν ταιριάζει σε ποδοσφαιριστή. Και θα πρέπει να τονίσω στο Σωτηράκη ότι δεν αρκεί μόνο να μαρκάρεις. Πρέπει και να καταφέρνεις κάτι με το μαρκάρισμά σου αυτό. Ο Μπαλάφας πρέπει να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναποτελεσματικών μαρκαρισμάτων στην α΄ Εθνική. Άσε που δεν «γράφει» ούτε τα μισά χιλιόμετρα του Ηλιάδη. Σωτήρη βάλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε σκληρά και παθιασμένα. Μόνο έτσι θα πετύχεις. Κι άλλοι έπαιξαν μικροί στον ΠΑΟΚ και μετά τους πήρε η κάτω βόλτα. Π.χ. Ζησόπουλος. Κοίτα μη γίνεις κι εσύ ένας απ’ αυτούς. Θα είναι πολύ κρίμα, γιατί έχεις πολύ ταλέντο.

Γενικά η νίκη μας αυτή αποκατέστησε τα πράγματα και έδειξε ότι λογικά ο ΠΑΟΚ θα καταλάβει δικαιωματικά την τέταρτη θέση. Είναι το αφεντικό της πόλης. Ελπίζω μετά την νίκη μας την επόμενη Κυριακή επί της Λάρισας να ξεκαθαρίσει κάπως καλύτερα το τοπίο, και να μπορέσουμε να παίξουμε με λιγότερο άγχος, για να μπορέσει κι ο Παράσχος να στήσει την ομάδα για του χρόνου, και να κάνει και το πλάνο για τις απαραίτητες μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: