6/2/07

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη της προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κύριος ομιλητής ήταν ο Νίκος Βεζυρτζής. Κάποιες παρεμβάσεις έκανε και ο Λάκης Οικονομίδης, ενώ μίλησαν ακόμη ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Αποστολίδης, αλλά και ο Γιώργος Κούδας. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι οι εξής:

Η διοίκηση βγαίνει σημαντικά κερδισμένη από τη συνέντευξη αυτή. Εμφανίστηκε πειστικά να εκπροσωπεί το καλύτερο και υγιέστερο κομμάτι του ΠΑΟΚ. Τεράστια σημασία για μένα έχει η παρουσία του Μεγαλέξανδρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος με την παρουσία του, αλλά και τα λόγια του, πήρε ουσιαστικά υπό την σκέπη του τη διοίκηση αυτή. Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Κούδας έχει κάνει ουκ ολίγες λάθος επιλογές στη ζωή του, όμως το κύρος και η λάμψη του είναι τέτοια, που πρέπει πλέον να έχουμε απτές αποδείξεις πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αρνητική κρίση εναντίον της παρούσας διοίκησης.

Ο Νίκος Βεζυρτζής, συνεπικουρούμενος και από τους υπόλοιπους ομιλητές, έδωσε επιπλέον αρκετά πειστικές απαντήσεις σε δύσκολα θέματα που απασχόλησαν τον κόσμο της ομάδας, και εμένα προσωπικά, τον τελευταίο καιρό.

Ιδιαίτερα επεξηγηματικός υπήρξε στο θέμα της αποδέσμευσης των Τσίγκα-Χαραλαμπίδη, όπου κατέστησε σαφές ότι ουσιαστικά επρόκειτο για παίκτες του Παναθηναϊκού, που έπαιζαν στον ΠΑΟΚ με υποσχετική. Αναφέρθηκε επίσης στον όρο εκείνο της μεταγραφής του Σαλπιγγίδη, που προβλέπει ποσοστό για τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός ολοκληρώσει την πώληση του Γκέκα, και είπε ότι ο ΠΑΟΚ αναμένει κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την πώληση αυτή.

Επεξήγησε διεξοδικά το σκεπτικό πίσω από τις μεταγραφές των Πία-Ίντιο, στηριζόμενος μάλιστα και από τον Κούλη Αποστολίδη. Είπε ότι έχει ληφθεί απόφαση από τη διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία (Παράσχο) να μείνουν οι παίκτες μέχρι το καλοκαίρι και να τους δοθούν ευκαιρίες για να δείξουν τι αξίζουν.

Περιέγραψε λεπτομερώς το ιστορικό της μεταγραφής Μέγκαχεντ και πώς ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος αρχικά επιθυμούσε σφόδρα την παραμονή του παίκτη, σύντομα απηύδησε μαζί του και έδωσε την έγκρισή του για τη μεταγραφή.

Για το Χριστοδουλόπουλο είπε ότι ο παίκτης επιστρέφει με το ίδιο συμβόλαιο που είχε. Θα του δοθούν ευκαιρίες, και αν αποδώσει, θα επανεξεταστεί το συμβόλαιό του το καλοκαίρι.

Ανακοίνωσε ότι ο Σικαμπάλα πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, γιατί έχει υπογράψει στη Ζάμαλεκ. Ο ΠΑΟΚ αναμένει όμως ένα σημαντικό ποσό, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα του επιδικαστεί από την Ουέφα, κατά πάσα πιθανότητα εντός του Φεβρουαρίου.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη καυστικότητα στα επεισόδια που δημιούργησαν ορισμένοι ανεγκέφαλοι στο ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό και τα χαρακτήρισε στημένα από ανθρώπους που θέλουν το κακό του σωματείου. Υποσχέθηκε δράση, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους, για να μην ξανασυμβούν. Ανακοίνωσε, για παράδειγμα, ότι θα τοποθετηθούν κάμερες στο γήπεδο της Τούμπας.

Διαβεβαίωσε, σε πλήρη σύμπνοια με τον Λάκη Οικονομίδη, ότι οι μετοχές Γούμενου έχουν μεταβιβαστεί πλήρως και οριστικά.

Αναφέρθηκε στην «κόντρα» με τον Ερασιτέχνη, κρατώντας μάλλον υψηλούς τους τόνους, λέγοντας ότι μπορεί ο Γούμενος να πλήρωνε τον Ερασιτέχνη προκειμένου να εξαγοράζει τη σιωπηρή του συναίνεση, η παρούσα διοίκηση όμως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα και, εφόσον «το ταμείον είναι μείον», δεν μπορεί να διακυβεύσει το μέλλον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληρώνοντας τον Ερασιτέχνη.

Έκανε διεξοδική ανάλυση των οικονομικών της ΠΑΕ, αναφέροντας ότι τα έσοδα ανέρχονται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ, τα δε έξοδα στα 2,3 εκ., τα δε επιπλέον 300 χιλιάρικα ανέφερε ότι δόθηκαν δανεικά από μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ.

Αναφέρθηκε επίσης και στο μέλλον του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι η διοίκηση, παρότι προσωρινή, οφείλει να προχωρήσει σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Είναι όμως ανοιχτή σε οποιονδήποτε πιθανό επενδυτή και αγοραστή που έχει το ανάλογο κύρος και το μέγεθος που επιβάλλει το κύρος και μέγεθος του ΠΑΟΚ.

Κατόπιν όλων αυτών, οι σκιές και οι αμφιβολίες σε σορεία επιλογών μπορεί να παραμένουν, είναι όμως πλέον δύσκολο να αμφισβητηθούν οι καλές προθέσεις της διοίκησης, και θα πρέπει να επιδείξουμε καλή διάθεση και να διαθέτουμε απτές αποδείξεις πριν ξαναπροβούμε σε επικρίσεις στο μέλλον.

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Ο ΠΑΟΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: