3/2/07

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

1. Εγκληματίας ο Μέγκαχεντ. Δεν είναι ενέργεια επαγγελματία ποδοσφαιριστή αυτή που είχε στη φάση του πέναλτι. Μόνο για τα 5x5 κάνει, όσο ταλέντο κι αν έχει. Αλλά δεν φταίει αυτός. Ο Παράσχος φταίει. Που δεν έβαλε μυαλό από το πάθημα της Τετάρτης και τον ξανάβαλε βασικό. Θεωρώ πως είτε έπρεπε να βάλει τον Μαλεζά, ή, αν ο Μαλεζάς είναι τραυματίας – που δεν νομίζω – να βάλει τον Γκονζάλες μπροστά αριστερά, πιο πίσω του τον Κωνσταντινίδη, και στη θέση του Μέγκαχεντ τον Μελίση. Πιστεύω ακράδαντα πως σε μια σοβαρή ομάδα δεν έχει θέση ο Μέγκαχεντ. Ούτε ο Χριστοδουλόπουλος. Ούτε ο Πία.

2. Κλειδί για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ο Ηλιάδης σε ρόλο κρυφού κυνηγού. Όση τεχνική κατάρτιση του λείπει, την αναπληρώνει με ανηλεές τρέξιμο.

3. Σημαντική η συνεισφορά του Μπαλάφα, τόσο ανασταλτικά – όπου πάντως θεωρώ πως πρέπει να μάθει να είναι πιο αποτελεσματικός, όσο και δημιουργικά, όπου έχει αρχίσει σιγά-σιγά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Η σέντρα του στη φάση του γκολ ήταν γλυκιά και «συστημένη».

4. Γενικά η μεσαία γραμμή λειτούργησε σωστά – και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν παρουσιάσει κάμψη, ιδιαίτερα όταν κουραστεί ο Ζαγοράκης.

5. Σημαντική η συνεισφορά Κωνσταντινίδη-Γεωργιάδη από τα άκρα. Άσκησαν σημαντική πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

6. Βελτιωμένος και ο Μπαρκαουάν, αν και είναι σαφές ότι η συνεργασία του με τον Μέγκαχεντ δεν είναι καλή, ενώ τον άφησαν εκτεθειμένο δυο-τρεις φορές και από δεξιά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τραβηχτεί δεξιά και να αφήσει ακάλυπτο το κέντρο της άμυνας.

7. Ο Μελίσης περνάει τις εξετάσεις και του αριστερού μπακ. Πόσες θέσεις ακόμα θα κληθεί να καλύψει με επιτυχία μέχρι το τέλος της σεζόν αυτό το πολυτάλαντο παιδί;

8. Αρνητική έκπληξη ο Μίετσελ. Ταλαιπώρησε πάρα πολύ την μπάλα καθυστερώντας την ανάπτυξή μας.

Ενόψει του 2ου ημιχρόνου θα μετρήσει πάρα πολύ η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και η φυσική κατάσταση. Ας ελπίσουμε πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Θα έχει μεγάλη σημασία για την ψυχολογία της ομάδας – ενόψει και των τοπικών ντέρμπι στις επόμενες αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: