31/8/07

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Η αναβολή του πρωταθλήματος σίγουρα ευνόησε την ομάδα μας, η οποία είχε το χρόνο να ενσωματώσει καλύτερα τις καινούριες μεταγραφές της και να αποθεραπεύσει τους τραυματίες της. Η αποστολή για το σαββατιάτικο παιχνίδι είναι η εξής:

Βαγγελής, Βρύζας, Γεωργιάδης, Ηλιάδης, Kυριακίδης, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Μελίσσης, Μουμίν, Μπαλάφας, Ορφανός, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος, Φερνάντεζ, Γκονζάλεζ, Ίλιεφ, Κνολ και Σάλμον.

Σε σχέση με την προηγούμενη φορά, συμμετέχουν Κνόλ και Σαλμόν, ενώ απουσιάζουν οι Ουντέζε και Αθανασιάδης, όπως και ο Τοχούρογλου, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί ως 19ος, για την περίπτωση που δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί ο Φερνάντεζ.

Η ενδεκάδα, αν ακολουθηθεί μια διάταξη 4-2-3-1, θα διαμορφωθεί ως εξής:

Τερματοφύλακας ο Φερνάντεζ.
Δεξί μπακ ο Μελίσσης.
Αριστερά υπάρχουν τρεις παίκτες οι οποίοι μπορούν να παίξουν είτε πίσω (μπακ-χαφ), είτε μπροστά (χαφ-εξτρέμ). Σίγουρα ο ένας θα είναι ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ενώ ο άλλος θα είναι είτε ο Γκονζάλεζ (το πιθανότερο), είτε ο Χαραλάμπους.
Στο κέντρο της άμυνας ο ένας θα είναι ο Μπαλάφας, ενώ η έτερη θέση θα παιχτεί (κατά σειρά πιθανότητας) μεταξύ Κνολ, Μαλεζά, και Χαραλάμπους.
Αμυντικά χαφ θα είναι μάλλον οι Ηλιάδης-Μουμίν, με πιθανότητες και για τον Ορφανό.
Κεντρικός χαφ θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Ίλιεφ, με τον Βαγγελή στον πάγκο.
Δεξιός μεσοεπιθετικός θα είναι ο Γεωργιάδης, ενώ για αριστερά τα είπαμε.
Φουνταριστός κυνηγός θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, με τους Βρύζα-Σάλμον στον πάγκο.

Πολύ πιθανό είναι να ξεκινήσει αριστερός μεσοεπιθετικός ο Βρύζας, αφήνοντας τον Γκονζάλεζ στον πάγκο, σε μια διάταξη που από 4-2-3-1 θα μεταμορφώνεται κατά περίπτωση σε 4-4-2, με τους Βρύζα-Χριστοδουλόπουλο να εναλλάσσονται πιο ελεύθερα στους κενούς χώρους.

Το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου θα κριθεί στο πρώτο ημίωρο, και ειδικότερα στη στάση που θα κρατήσουμε απέναντι στο πρέσινγκ και τη σκληρότητα του παιχνιδιού της Ξάνθης. Αν δεν αιφνιδιαστούμε, δεν φοβηθούμε και δεν περιοριστούμε σε παθητικό ρόλο, τότε η Ξάνθη σιγά-σιγά θα μπει στη θέση της, θα μαζέψει τα κουβαδάκια της και θα πάει να παίξει σ’ άλλη παραλία. Θα πρέπει επίσης να προσεχτεί η αριστερή αμυντική μας πτέρυγα με κατάλληλες αλληλοκαλύψεις, καθώς επίσης και να γίνουν εγκαίρως (γύρω στο 60΄) μια-δυο αλλαγές φρεσκαρίσματος, και συγκεκριμένα των Γεωργιάδη-Βρύζα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος ο Παράσχος να παίξει με τρία σέντερ-μπακ. Αν στραφεί το παιχνίδι υπερβολικά στη δύναμη και θελήσει να βάλει τον Μαλεζά, θα πρέπει να προωθήσει τον Μπαλάφα στο κέντρο, αν και θα διατρέξουμε το ρίσκο του αποπροσανατολισμού και της ασυνεννοησίας μεταξύ Κνολ-Μαλεζά. Αυτά.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ!

30/8/07

50 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΛΤΟ;

Μόλις το διάβασα στο in.gr, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά είναι πραγματικά τραγικό: Προκειμένου να απαλλαγούμε από το πανάκριβο συμβόλαιο (300 χιλιάδες ευρώ για δύο χρόνια) του παγκοσμίως άγνωστου αστέρα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Άλαν, αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε σαν αποζημίωση 50 χιλιάδες ευρώ! Σύμφωνα με το Sport 24 το ποσό κυμαίνεται στα 30 χιλιάδες ευρώ. Δεν μας έφτασαν τα γαμησιάτικα του Πια και του Ίντιο, δηλαδή, τώρα την πατήσαμε και με τον Άλαν. Α, ρε Βεζυρτζή...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΣΙΚΑΜΠΑΛΑ;


Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Σικαμπάλα έχει μεταβάλει πλέον τη στάση του, και επιθυμεί να επιστρέψει και να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ.


Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Αιγύπτιος, επηρεασμένος από την κακοδιοίκηση Γούμενου και την κλήτευσή του στο στρατό της χώρας του, έφυγε απροειδοποίητα κι αδικαιολόγητα στην Αίγυπτο πριν από 17 μήνες, ενώ λίγο αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο στην παλιά του ομάδα Ζάμαλεκ, παρότι είχε ήδη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Η ΦΙΦΑ, σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή, έδωσε προσωρινή άδεια στον παίκτη να αγωνίζεται στη Ζάμαλεκ, ο ΠΑΟΚ όμως δικαιούται αποζημίωσης από την αιγυπτιακή ομάδα, αποζημίωση την οποία διεκδικεί ήδη δικαστικά.

Εντωμεταξύ, οι εξαιρετικές εμφανίσεις του «Σίκα», τόσο με τη Ζάμαλεκ, όσο και με την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου, της οποίας αποτελεί βασικό μέλος, έχουν ανεβάσει την αξία του ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να μην είναι απίθανη η επιδίκαση στον ΠΑΟΚ αποζημίωσης που θα φτάνει και πιθανόν θα ξεπερνάει τα 3, ίσως και τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο ποσό φυσικά η Ζάμαλεκ δεν διαθέτει. Καθώς λοιπόν το διοικητικό τοπίο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άλλαξε, ο Σικαμπάλα γνωρίζοντας τι εστί Θόδωρος Ζαγοράκης και αντιλαμβανόμενος ότι στη Ζάμαλεκ θα χαντακωθεί η καριέρα του, αφού είναι ουσιαστικά όμηρος του ΠΑΟΚ, σκέφτεται σοβαρά να ξαναγυρίσει στον ΠΑΟΚ και να εμπιστευθεί την καριέρα του προσωπικά στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Θόδωρου, καθώς ο παίκτης έχει σίγουρα ταλέντο, και στην χειρότερη περίπτωση, αν δεν αγωνιστεί λόγω ιδιόρρυθμου χαρακτήρα, μπορεί πάντως να αποφέρει κάποια εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της ομάδας.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, ξεκινά τελικά αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με τους αναβληθέντες από την προηγούμενη εβδομάδα αγώνες της πρώτης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Ξάνθη στις 21:15 του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου.

Ευελπιστούμε ότι η αναβολή έκανε καλό στην ομάδα, της έδωσε χρόνο να οργανωθεί και να προετοιμαστεί καλύτερα και να αποθεραπεύσει κάποιους από τους τραυματίες της.

Η αποστολή για την Ξάνθη δεν ανακοινώθηκε ακόμη, αλλά ο τραυματίας Αραμπατζής και ο τιμωρημένος Σνάουτσνερ είναι οι μόνοι σίγουροι απόντες, ο Άλαν αποτελεί βέβαια παρελθόν, ενώ και το δελτίο του Μπαϊάνο δεν θα προλάβει κατά πάσα πιθανότητα να εκδοθεί μέχρι το Σάββατο. Ο Γλύκος δεν είναι ακόμα έτοιμος, έχει όμως καταστεί σαφές ότι για φέτος προορίζεται για τέταρτος τερματοφύλακας της ομάδας. Είναι πολύ πιθανό ο Φερνάντεζ να βρίσκεται τελικά κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Ουντέζε είναι αμφίβολος για τη βασική ενδεκάδα λόγω ενός προβλήματος με χόνδρους στο αριστερό γόνατο, ενώ είναι πολύ πιθανό στην αποστολή να συμπεριληφθούν αυτή τη φορά οι Κνολ και Σάλμον, για να καθίσουν μάλλον στον πάγκο. Ο Λάκης θα μείνει κατά πάσα πιθανότητα στη Θεσσαλονίκη.

Η CITIBANK στη φανέλα του ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι σύναψε συμφωνία με τη Citibank, ώστε η γνωστή τράπεζα να είναι κατά τη νέα χρονιά «Κύριος Χορηγός στο πίσω μέρος της Φανέλας».

Πρόκειται για μια ευχάριστη είδηση, εφόσον μια ισχυρή πολυεθνική εντάσσεται στους χορηγούς της ομάδας. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, θα αναμέναμε όμως από την ΠΑΕ να τις δημοσιοποιήσει κάποια στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να εισρεύσουν στα ταμεία της ΠΑΕ αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με το μπροστινό τμήμα της φανέλας, αν ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει τις επαφές, καθώς υπήρχαν φήμες ότι αναμένονταν παχυλή χορηγία από κάποια κρατική εταιρεία, ή αν θα μείνει κενό, πιθανόν στα πλαίσια της παρούσας συμφωνίας με τη Citibank.

ΤΕΛΟΣ Ο ΑΛΑΝ!

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης Ζαγοράκη είχαμε σήμερα. Κατάφερε να πείσει τον βραζιλιάνο αμυντικό Άλαν να λύσει έναντι μιας μικρής αποζημίωσης το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και να μας αδειάσει τη γωνιά. Η διοίκηση πέτυχε το στόχο της αυτό πιέζοντας και το μάνατζερ του παίκτη, ο οποίος είναι μάνατζερ και του Μπαϊάνο, λέγοντάς του ότι αν δε δεχθεί να λύσει το συμβόλαιο του Άλαν, ο ΠΑΟΚ θα αρνηθεί να εκδώσει δελτία όχι μόνο στον Άλαν, αλλά και στον Μπαϊάνο, και θα χάσουν και οι δύο ολόκληρη τη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλαν, επιλογή της διοίκησης Βεζυρτζή, είχε υπογράψει συμβόλαιο 130 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, τη στιγμή που ο Κοσμίν Μπαρκαουάν, βασικό κι αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας πέρσι και παίκτης του ΟΦΗ πλέον, εισέπραττε ετησίως 120 χιλιάδες ευρώ. Τα συμπεράσματα δικά σας…

25/8/07

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Με απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 1ης Εθνικής Super League, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής, λόγω της εθνικής τραγωδίας των πυρκαγιών που κατακαίουν ανεξέλεγκτες τη χώρα, και ιδιαίτερα τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Τα παιχνίδια ίσως διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετατοπίζοντας τη 2η αγωνιστική στο Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου, οπότε είχαν προγραμματιστεί κάποιοι αγώνες Κυπέλλου. Άλλη πιθανότητα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής και… βλέπουμε.

Αν και είναι λογικό να προκαλεί απογοήτευση σ’ όλος τους ποδοσφαιρόφιλους, νομίζω ότι η αναβολή τον ΠΑΟΚ τον συμφέρει. Όπως έγραφα και σε προηγούμενη καταχώρηση, έχουμε αρκετές απουσίες και δεν είμαστε ακόμα πλήρως έτοιμοι. Μετά την αναβολή, μπορούμε να αναμένουμε ότι Σάλμον, Κνολ, Λάκης, Φερνάντεζ, Γλύκος και Μπαϊάνο θα μπορέσουν να δώσουν το παρόν στην Ξάνθη.

Επίσης, αν τελικά το πρωτάθλημα ξεκινήσει με τη 2η αγωνιστική, θα είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ να αρχίσει τη φετινή σεζόν με ένα παιχνίδι στην καυτή κι ολόγιομη Τούμπα, παρά στην ακριτική κι αφιλόξενη Ξάνθη, όπου κατά παράδοση η τοπική ομάδα μάς περιποιεί "special treatment" γεμάτη φανατισμό και βιαιότητα.

24/8/07

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Ανακοινώθηκε η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ξάνθη για το σαββατιάτικο παιχνίδι της πρεμιέρας με την τοπική ομάδα. Αποτελείται από τους:

Αθανασιάδη, Βαγγελή, Βρύζα, Γεωργιάδη, Ηλιάδη, Kυριακίδη, Κωνσταντινίδη, Μαλεζά, Μελίσση, Μουμίν, Μπαλάφα, Ορφανό, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλο, Φερνάντεζ, Γκονζάλεζ, Ίλιεφ και Ουντέζε.

Όπως βλέπουμε απουσιάζουν οι:

Αραμπατζής (τραυματίας για τους επόμενους έξι μήνες τουλάχιστον), Σνάουτσνερ (εκτίει περσινή ποινή μίας αγωνιστικής), Κνολ (ανέτοιμος), Σάλμον, Λάκης, Γλύκος (αναρρώνουν από τραυματισμούς), Άλαν και Μπαϊάνο (υπάρχει πρόβλημα με τα συμβόλαιά τους).

Τονίζεται ότι και η συμμετοχή του Φερνάντεζ είναι πολύ αμφίβολη, λόγω ενός πρηξίματος στο πέλμα.

Άρα, λοιπόν, η ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι διαμορφώνεται κατά πάσα πιθανότητα ως εξής:

Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης ή ο Φερνάντεζ.
Δεξί μπακ ο Μελίσσης.
Αριστερό μπακ ο Κωνσταντινίδης ή ο Γκονζάλεζ.
Σέντερ μπακ ο Μπαλάφας με τον Ουντέζε ή τον Μαλεζά.
Αμυντικά χαφ ο Ηλιάδης και ο Μουμίν ή ο Ορφανός.
Οργανωτής ο Ίλιεφ ή ο Βαγγελής.
Μεσοεπιθετικοί οι Γεωργιάδης (δεξιά) και Χριστοδουλόπουλος.
Σέντερ φορ ο Βρύζας.

Υπάρχει πιθανότητα να προτιμηθεί ο Χριστοδουλόπουλος σαν φουνταριστός, να μείνει ο Βρύζας στον πάγκο, και να παίξει αριστερός χαφ ένας από τους Κωνσταντινίδη-Γκονζάλεζ.

Μια άλλη περίπτωση, που δεν θέλω ούτε να τη σκέφτομαι, είναι να παίξουμε με ένα αμυντικό χαφ (μάλλον τον Ηλιάδη), με βοήθειες από τον Μπαλάφα, και τρία σέντερ μπακ (Μπαλάφα, Ουντέζε, Μαλεζά), προκειμένου να παίξει μαν του μαν ο Μαλεζάς τον Λαμπριάκο.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με τσαμπουκά από το πρώτο λεπτό, να πατήσουμε γερά μέσα στο γήπεδο, και να μην επιτρέψουμε στην Ξάνθη να σκεφτεί ότι είναι το φαβορί κι ότι έχει τα περιθώρια να ξανοιχτεί και να μας πιέσει. Αν μπούμε μέσα με τον τρόπο που μπαίναμε σε ορισμένα παιχνίδια εκτός έδρας κατά το παρελθόν, δηλαδή σαν κοτούλες, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Αν μπούμε σαν ΠΑΟΚ, τότε είμαστε το φαβορί. Δεν θέλω ν’ ακούω χαζά ότι έχουμε ελλείψεις στο ρόστερ και τραυματισμούς κι άλλα τέτοια αδελφίστικα. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ, κι όταν παίζεις με το Δικέφαλο Αετό στο στήθος, τότε οι άλλοι πρέπει να σε φοβούνται.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!
ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΕ


Με προσωπική του ανακοίνωση ο Πρόεδρος της ΠΑΕ και φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης καλεί τον λαό του ΠΑΟΚ να μην ακολουθήσει την ομάδα στην Ξάνθη, λόγω διαφωνίας με την ΠΑΕ Ξάνθη για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα. Η ανακοίνωση του Θόδωρου έχει ως εξής:

"Δυστυχώς δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων με την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη σχετικά με την είσοδο των φιλάθλων μας στο γήπεδο για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, καλώ προσωπικά τους φιλάθλους μας, οι οποίοι αποτελούν τη δύναμή μας, να μην ακολουθήσουν την ομάδα στην Ξάνθη. Δεν θέλω να τους δω να ταλαιπωρούνται, ούτε να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, εξαιτίας ακριβώς αυτής της μεγάλης τους αγάπης για την ομάδα μας"

Για άλλη μια φορά ο Θόδωρος δείχνει ανωτερότητα και ευγένεια χαρακτήρος, όμως η ουσία είναι ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος χωρίς τους οπαδούς της, τη «δύναμή της», όπως τους αποκαλεί ο ίδιος ο Θόδωρος. Κι αυτό επειδή έτσι γουστάρει ο αξιότιμος κύριος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθης. Προσωπικά ανυπομονώ να ’ρθεί η ώρα που ο Θόδωρος θα νιώσει αρκετά δυνατός και θ’ αρχίσει επιτέλους να τρίζει τα δόντια σ’ όλα τα λαμόγια και τους διεφθαρμένους που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα ’ρθεί η ώρα κι η στιγμή που τυπάκια σαν τον κύριο Πανόπουλο δεν θα μπορούν να επιβάλουν τα βίτσια τους πάνω στον ΠΑΟΚ. Και, by the way, ποιος είναι επόπτης στο ματς της Ξάνθης; Μήπως κάποιος Γενναίος Κολοκοτρώνης; Οέο;

ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!
…ΛΑΜΟΓΙΑ!

23/8/07

ΜΙΑΡΟΙ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ


Βρήκαν πάλι την ευκαιρία τα φερέφωνα των Αθηνών να βγουν και να ασχημονήσουν εις βάρος του ΠΑΟΚ, με αφορμή την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας, αλλά και τη συμπεριφορά μερίδας των φιλάθλων που παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα Ελλάδας-Ισπανίας.

Λοιδορίες εις βάρος του ΠΑΟΚ για το «χωράφι» της Τούμπας, ειρωνείες για τους οπαδούς του που αποδοκίμασαν τον Σαλπιγγίδη, παράπονα για «ψυχρή στάση» του κόσμου έναντι της Εθνικής Ομάδας.

Και απαντούμε:

1. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορούσε να γίνει παρά στο γήπεδο της Τούμπας. Γιατί έτσι ήθελε ο Αρχηγός. Άρα λοιπόν, για να μην εκτεθεί η ΕΠΟ και η Ελλάδα ως χώρα, όφειλε η ΕΠΟ, δηλαδή το κράτος, να ενισχύσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ για να φτιάξει το γήπεδο. Όχι μόνο τον χλοοτάπητα, αλλά και τις κερκίδες και τα αποδυτήρια. Ήταν υποτίθεται και ολυμπιακό προπονητήριο η Τούμπα, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

2. Αν ζητούν «θερμή στάση» έναντι της Εθνικής, ας κοιτάξουν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών να δείξουν λίγο σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ και την υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ελλάδα εκτός λεκανοπεδίου. Να φτιάξουν σωστή διαιτησία, να δημιουργήσουν συνθήκες ισονομίας, να διορθώσουν το χάλι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Όχι να πληρώνει ο ΠΑΟΚ δόση 117 χιλιάδες ευρώ το μήνα και οι άλλοι να τη βγάζουν τζάμπα, να παίζει η ΕΡΑ 24 ώρες Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό-ΑΕΚ κι άντε πάλι απ' την αρχή, και να "καθαρίζει" ο Κασναφέρης και ο Γενναίος Κολοκοτρώνης (όνομα κι αυτό!), ο οποίος by the way θα είναι επόπτης και το Σάββατο στην Ξάνθη. Με τέτοια χάλια ας μη ζητάνε στήριξη.

3. Όσο για τα συνθήματα εις βάρος του Σαλπιγγίδη, το blog τα καταδικάζει μετά βδελυγμίας, αλλά κι ο Δημητράκης ας πρόσεχε, γιατί…

Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ
Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ


Την αποθέωση μέσα σε μια κατάμεστη Τούμπα γνώρισε ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος Θόδωρος Ζαγοράκης, κατά την τελευταία του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής, στο φιλικό παιχνίδι Ελλάδας-Ισπανίας που έγινε χθες και έληξε 2-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Είναι πολύ σημαντικό ότι εν μέσω καύσωνα και θέρους και για ένα τυπικό φιλικό παιχνίδι προς τιμήν ενός βετεράνου ποδοσφαιριστή, η Τούμπα γέμισε με 25 χιλιάδες φιλάθλους που αποθέωσαν τον Αρχηγό. Πρόκειται για καινοφανές φαινόμενο, και πρέπει να συσχετιστεί με τη σημερινή παρουσία του Θόδωρου στην Προεδρία του ΠΑΟΚ, παρά το ότι του είχαν προταθεί και άλλες θέσεις, όπως φερ’ ειπείν η θέση του γενικού μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδος.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι το χθεσινό ματς έγινε στο γήπεδο της Τούμπας, παρά το ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης προτίμησε να δώσει το τελευταίο παιχνίδι της ζωής του σαν ποδοσφαιριστής μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, και όχι το Καυτατζόγλειο, που είναι εθνικό στάδιο.

Προκύπτει λοιπόν ότι ο Ζαγοράκης ανήκει πρώτα και κύρια στον ΠΑΟΚ, αλλά και το αντίστροφο, ότι δηλαδή ΠΑΟΚ και Ζαγοράκης ταυτίζονται. Η Εθνική Ελλάδος θα συνεχίσει πλέον το δρόμο της χωρίς αυτόν, ο ΠΑΟΚ όμως θα τον έχει Πρόεδρο. Άρα:

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ = ΠΑΟΚ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΓΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς δεν υπήρξε απαρτία των δύο τρίτων (67%) των μετόχων, η οποία απαιτείται για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία έχει αποφασίσει να προβεί η διοίκηση Ζαγοράκη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν παραβρέθηκαν παρά μόνο το 10,56% των μετόχων της ΠΑΕ, δηλαδή ο Ερασιτέχνης (ΑΣ) ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέχει μονίμως βάσει νόμου σταθερά το 10% των μετοχών της ΠΑΕ, και κάτι μικρομέτοχοι που κατέχουν συνολικά το… ιλιγγιώδες ποσοστό του… 0,56%. Απουσίασαν δηλαδή όχι μόνο ο Αξιότιμος Κύριος Μουλωχτός Μεγαλομέτοχος Παγώνης, ο οποίος παρακρατά ανενόχλητος το 38% των μετοχών και κανένας δεν του λέει κουβέντα, αλλά και όλοι όσοι είχαν μοιραστεί το άλλο 38% της διοίκησης Γούμενου, το οποίο ανήκε προσωπικά στον Γιάννη Γούμενο. Με λίγα λόγια, τόσο ο Κύριος Μουλωχτός, όσο και τα μέλη του προηγούμενου διοικητικού σχήματος Βεζυρτζή, σνομπάρουν το Θόδωρο Ζαγοράκη και δεν έρχονται απίκο όταν τους καλεί! Άκουσον άκουσον! Αυτό που θα επακολουθήσει τώρα βάσει νόμου είναι να ξανασυγκληθεί ΓΣ σε είκοσι μέρες, οπότε και θα απαιτείται παρουσία του 50% των μετόχων, κι αν πάλι δεν εμφανιστούν αυτοί, ξανασυγκαλείται ΓΣ, οπότε απαιτείται παρουσία του 33% των μετόχων. Όλ’ αυτά βέβαια θα καθυστερήσουν, και λόγω εκλογών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση Ζαγοράκη καθίσταται όμηρος είτε του Κυρίου Μουλωχτού που μας το παίζει και μεγαλομέτοχος, είτε των κυρίων τέως σωτήρων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αν δεν παραδώσουν τις μετοχές στον Ζαγοράκη θα μπορούν σε σύμπραξη με τον Παγώνη να παραλύουν τη διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκείνη η φιλόδοξη προσπάθεια της διοίκησης Βεζυρτζή-Οικονομίδη η οποία πήγε άπατη μαζεύοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, κηρύχτηκε έτσι κι αλλιώς άκυρη για τυπικούς λόγους (κι εκεί κάτι λάθος έκαναν Βεζυρτζής-Οικονομίδης), και τώρα πρέπει να προκηρυχθεί νέα. Πώς όμως, αν οι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν έρχονται στη ΓΣ;

ΠΑΓΩΝΗ ΒΓΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΡΥΨΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ! ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΟΥ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ!

ΛΟΙΠΟΙ «ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΖΑΓΟΡ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!

Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ
Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ

21/8/07

Ο ΜΟΥΛΩΧΤΟΣ "ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ"

Και ενώ η διοίκηση Ζαγοράκη έχει προκηρύξει για δικούς της λόγους Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου, κανείς δεν ξέρει αν αυτή θα πραγματοποιηθεί, διότι αυτό εξαρτάται από τις διαθέσεις και τα καπρίτσια του «μεγαλομετόχου» της ΠΑΕ κυρίου Βασιλείου Παγώνη. Ο εν λόγω κύριος κατέχει το 38% των μετοχών της ΠΑΕ, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του ενός τρίτου, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η παρουσία του για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε Γενικής Συνέλευσης και τη λήψη οποιασδήποτε σημαντικής απόφασης. Και ενώ η Διοίκηση Ζαγοράκη αυξάνει τις πιέσεις της προς τους Παοκτσήδες που πήραν για το καλό του ΠΑΟΚ τις μετοχές Γούμενου, καλώντας τους να τις μεταβιβάσουν στην τωρινή διοίκηση, περιέργως δεν φαίνεται να κάνει το ίδιο και προς την πλευρά Παγώνη, ο οποίος μάλιστα δεν κατέχει κάποιο μικρό ποσοστό της τάξης του 3,6% όπως ο Βεζυρτζής και οι συν αυτώ, αλλά ολόκληρο 38%. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο αυτοί που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν σωτήρες, και εν πάση περιπτώσει είναι γνωστοί Παοκτσήδες εδώ και δεκαετίες, να δαιμονοποιούνται και να πιέζονται μέχρι σημείου εκβιασμού να παραδώσουν τις μετοχές τις οποίες πήραν ως εγγυητές για το καλό του ΠΑΟΚ, ενώ αυτός ο μουλωχτός που αποτέλεσε το σκιώδες, αλλά άκρως απαραίτητο δεκανίκι του Γούμενου, αυτός που δεν ξέρει καν τι χρώμα έχει η φανέλα της ομάδας μας, αυτός που όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε παγερά απόμακρος και αδιάφορος για τα προβλήματα της ομάδας μας, να ελέγχει αυτή τη στιγμή τις τύχες της, χωρίς κανείς να τον πιέζει να παραδώσει τις μετοχές που κατέχει. Τι θα γίνει Θόδωρε; Δεν θα ξεμπροστιάσεις κάποια στιγμή αυτόν τον μουλωχτό πού ’χει λουφάξει;

117 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Μετά την «ευνοϊκή» ρύθμιση Ορφανού για τα χρέη όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά όλων των ΠΑΕ προς το Δημόσιο, προκύπτει ότι ο ΠΑΟΚ χρωστά πλέον στο ελληνικό κράτος 14 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο υποχρεούται, βάσει της ανωτέρω ρύθμισης, να αποπληρώσει μέσα σε δέκα χρόνια με άτοκες μηνιαίες δόσεις. Προκύπτει έτσι δόση 117 χιλιάδων ευρώ την οποία πρέπει να πληρώνει ο ΠΑΟΚ κάθε μήνα για τα επόμενα δέκα χρόνια! Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι με την υποτιθέμενα «ευνοϊκή» ρύθμιση Ορφανού, για την οποία υποτίθεται ότι πρέπει νά ’μαστε κι ευχαριστημένοι και να ευγνωμονούμε τον κύριο Ορφανό, πέφτει στις πλάτες της ομάδας μας το επαχθές βάρος των 117 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως επί δέκα συναπτά έτη, καθιστώντας έτσι σχεδόν αδύνατο να ορθοποδήσει ο ΠΑΟΚ και να σηκώσει κεφάλι για το χρονικό αυτό διάστημα. Υπάρχουν δε και τα χρέη προς τους ιδιώτες, τα οποία μάλιστα επείγουν ακόμα περισσότερο, καθότι οι πιστωτές της ΠΑΕ έχουν τη νομική δυνατότητα να τη στριμώξουν άσχημα (υπενθυμίζουμε ενδεικτικά την περίπτωση Φρίνγκερ) προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους. Κατόπιν αυτών αποδεικνύεται περίτρανα η ορθότητα της άποψης αυτού του blog περί αδήριτης ανάγκης δυναμικών κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ και εθνικών εκλογών, ώστε να πιεστούν οι πολιτικοί και να σβήσουν ολοσχερώς το χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο. Ο ΠΑΟΚ είναι κατάφωρα αδικημένος, καθότι είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα που δεν του χαρίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια χρεών, παρά υποχρεώνεται να πληρώνει μια εξοντωτική μηνιαία δόση για τα επόμενα δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να παραμένει όμηρος των χρεών που δημιούργησαν ανίκανοι και εγκάθετοι παράγοντες του παρελθόντος, με την ανοχή, αν όχι συνενοχή του ίδιου του κράτους, και να είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να ορθοποδήσει. Και η ειρωνεία είναι ότι πρέπει να πούμε κι ευχαριστώ! Προσωπικά είμαι στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσω ότι όσο καλός παράγοντας κι αν είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης, και η μεγαλύτερη «γάτα» της παραγοντικής να αποδειχθεί, είναι μαθηματικά αδύνατο να πάει μπροστά ο ΠΑΟΚ με τέτοια μηνιαία δόση, συν τα χρέη προς ιδιώτες. Θα έπρεπε λοιπόν, αντί να χαζοχαιρόμαστε στα φιλικά και να ελπίζουμε ότι για άλλη μια φορά θα καταφέρουμε να βγούμε τέταρτοι, να εκμεταλλευτούμε τη χρυσή ευκαιρία των εθνικών εκλογών και να πιέσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις τους πολιτικούς για να βγει η ομάδα από την ιδιότυπη ομηρία στην οποία την έχουν παγιδεύσει.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ!

Μετά τον τραυματισμό του Σάλμον, που συνέβη αμέσως μετά την απόκτησή του, με αποτέλεσμα τη στιγμή αυτή ο παίκτης να βρίσκεται ουσιαστικά εκτός κλίματος ομάδας και να απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα για την ενσωμάτωσή του, και ο Νίκος Αραμπατζής βγαίνει εκτός, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα! Ο Αραμπατζής υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού κατά τη διάρκεια προπόνησης και θα απουσιάσει για τουλάχιστον έξι μήνες! Έτσι ο ΠΑΟΚ δείχνει να είναι από τις πιο άτυχες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, και μάλιστα πριν καν αυτό ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται ότι όλες ουσιαστικά οι καλοκαιρινές μεταγραφές ξένων παικτών έχουν πρόβλημα προσαρμογής στην ομάδα, είτε γιατί αποκτήθηκαν αργά (Κνολ), είτε γιατί ήρθαν στην Ελλάδα καθυστερημένοι και απροπόνητοι (Ίλιεφ, Ουντέζε), ενώ και ο Βασίλης Λάκης ταλαιπωρείται από πρόβλημα παλιού τραυματισμού.

7/8/07

ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αναμένεται να τελειώσει αύριο το θέμα της μεταγραφής του 28χρονου διεθνούς Σέρβου μεσοεπιθετικού Ίβιτσα Ίλιεφ. Ο παίκτης έκανε καριέρα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, στην οποία είχε 151 συμμετοχές και 41 τέρματα. Το 2004 μεταγράφηκε στην ιταλική Μεσίνα, στην οποία σε 37 συμμετοχές πέτυχε ένα τέρμα.. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Τζένοα, όπου σε 17 αγώνες πέτυχε 3 γκολ. Όταν γύρισε στην Μεσίνα, ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε, και έτσι ο ποδοσφαιριστής προπονούταν με την δεύτερη ομάδα.

Πρόκειται για μια μεταγραφή με απόλυτα σωστή φιλοσοφία, ένας παίκτης που το βιογραφικό του δείχνει ότι ξέρει καλή μπάλα, αλλά χωρίς καθόλου ακτινοβολία σταρ, και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Μακάρι να πιάσει στον ΠΑΟΚ, και να νοικοκυρέψει κάπως τη μεσαία γραμμή μας, η οποία μοιάζει να πάσχει από έλλειψη ενός κεντρικού ιθύνοντος νου.

Ελπίζω η υγεία του παίκτη να είναι καλή, γιατί η θλάση του Σάλμον (μοναδικού ουσιαστικά επιθετικού αιχμής που διαθέτει η ομάδα) σε συνδυασμό με τα χρονίζοντα προβλήματα του Λάκη, μας γεμίζει προβληματισμό. Η θλάση στην ουσία δεν είναι καν τραυματισμός, είναι παθογένεια, μόνιμο πρόβλημα, και δημιουργεί συνεχείς επαναλαμβανόμενες μικροενοχλήσεις, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή.

Έχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο της επίθεσης.. Ας μην ξεχνά ο Θόδωρος ότι η στήριξη του κόσμου βασίζεται εν πολλοίς στην ελπίδα μιας αγωνιστικής ανάκαμψης, κι ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί αδύνατος στον αγωνιστικό χώρο, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον σιγά-σιγά θα εκφυλλιστούν και μπορεί να μετατραπούν σε υποβόσκουσα λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία θα στραφεί κατά δικαίων και αδίκων. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς έχω ήδη γράψει ότι έπρεπε να διεκδικήσει ο Θόδωρος ένα πλήρες σβήσιμο χρεών από την κυβέρνηση (η οποία βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό πυρετό), ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για μεταγραφές. Και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γινόταν, θα έπρεπε να στρέψει ο Θόδωρος να βέλη του εναντίον της Πολιτείας, σε έναν νέο Ανένδοτο, που θα συσπείρωνε και θα ενέπνεε τον λαό του ΠΑΟΚ. Διότι τώρα, με την υπάρχουσα νηνεμία, αν η ομάδα δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει στο γήπεδο, θα υπάρξει πρόβλημα…