7/8/07

ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Αναμένεται να τελειώσει αύριο το θέμα της μεταγραφής του 28χρονου διεθνούς Σέρβου μεσοεπιθετικού Ίβιτσα Ίλιεφ. Ο παίκτης έκανε καριέρα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, στην οποία είχε 151 συμμετοχές και 41 τέρματα. Το 2004 μεταγράφηκε στην ιταλική Μεσίνα, στην οποία σε 37 συμμετοχές πέτυχε ένα τέρμα.. Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Τζένοα, όπου σε 17 αγώνες πέτυχε 3 γκολ. Όταν γύρισε στην Μεσίνα, ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε, και έτσι ο ποδοσφαιριστής προπονούταν με την δεύτερη ομάδα.

Πρόκειται για μια μεταγραφή με απόλυτα σωστή φιλοσοφία, ένας παίκτης που το βιογραφικό του δείχνει ότι ξέρει καλή μπάλα, αλλά χωρίς καθόλου ακτινοβολία σταρ, και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Μακάρι να πιάσει στον ΠΑΟΚ, και να νοικοκυρέψει κάπως τη μεσαία γραμμή μας, η οποία μοιάζει να πάσχει από έλλειψη ενός κεντρικού ιθύνοντος νου.

Ελπίζω η υγεία του παίκτη να είναι καλή, γιατί η θλάση του Σάλμον (μοναδικού ουσιαστικά επιθετικού αιχμής που διαθέτει η ομάδα) σε συνδυασμό με τα χρονίζοντα προβλήματα του Λάκη, μας γεμίζει προβληματισμό. Η θλάση στην ουσία δεν είναι καν τραυματισμός, είναι παθογένεια, μόνιμο πρόβλημα, και δημιουργεί συνεχείς επαναλαμβανόμενες μικροενοχλήσεις, που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ικανότητα ενός ποδοσφαιριστή.

Έχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο κέντρο της επίθεσης.. Ας μην ξεχνά ο Θόδωρος ότι η στήριξη του κόσμου βασίζεται εν πολλοίς στην ελπίδα μιας αγωνιστικής ανάκαμψης, κι ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί αδύνατος στον αγωνιστικό χώρο, ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον σιγά-σιγά θα εκφυλλιστούν και μπορεί να μετατραπούν σε υποβόσκουσα λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία θα στραφεί κατά δικαίων και αδίκων. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς έχω ήδη γράψει ότι έπρεπε να διεκδικήσει ο Θόδωρος ένα πλήρες σβήσιμο χρεών από την κυβέρνηση (η οποία βρίσκεται ήδη σε προεκλογικό πυρετό), ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για μεταγραφές. Και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γινόταν, θα έπρεπε να στρέψει ο Θόδωρος να βέλη του εναντίον της Πολιτείας, σε έναν νέο Ανένδοτο, που θα συσπείρωνε και θα ενέπνεε τον λαό του ΠΑΟΚ. Διότι τώρα, με την υπάρχουσα νηνεμία, αν η ομάδα δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει στο γήπεδο, θα υπάρξει πρόβλημα…

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εμενα εκεινο το "ο Χαραλαμπους στόπερ" με χαλάει..

οσο για τον κόσμο στηριξε τον Θοδωρο αλλα πιστευω μπορει να κανει και παραπανω..

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ο σέρβος ήξερε σιγουρα μπάλα, απλά τα δυο τελευταια χρονια ψιλοχαθηκε βεβαια...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

πρωτο δείγμα θετικό πάντως

takola είπε...

Σίγουρα, το "Χαραλάμπους στόπερ" είναι κάτι παρά φύση. Αν όμως πιάσει θα είναι μια μεγάλη δικαίωση για τον κυρ-Γιώργο, ο οποίος θα γίνει Κύριος Παράσχος...