27/1/08

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-1


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ:
Φερνάντεζ, Ηλιάδης (59' Χαραλάμπους), Μελίσσης, Μαλεζάς (86' Γκονζάλες), Σνάουτσνερ, Λάκης, Κωνσταντινίδης (59' Ιλιεφ), Μπαϊάνο, Γεωργιάδης, Σάλμον, Χριστοδουλόπουλος.
Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Μάτος (69' Γκονζάλες), Σαλπιγγίδης (89' Ποστίγκα), Καραγκούνης (69' Σιμάο), Τζιόλης, Ν' Ντόι, Ίβανσιτς.

Κίτρινες κάρτες: Σνάουτσερ / Σαριέγκι

Γκολ: Σαλπιγγίδης 34΄


Ξενέρωμα

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το παιχνίδι; Δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΠΑΟΚ σερνόταν και έχασε δίκαια. Να ξεκαθαρίσω όμως ότι:

1. Δεν ήταν η αξία του αντιπάλου αυτή που ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να παίξει άσχημα. Ο Παναθηναϊκός είχε τα χάλια του, και ήταν μεγάλη ευκαιρία να τον κερδίσουμε. Δηλαδή, αν οι δικοί μας παίκτες είναι σαρδέλες, για τον Σαριέγκι τι να πούμε; Κι όμως, ο Πεσέιρο στηρίζει τους παίκτες του, κι αυτή η μετριότατη ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση, μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή. Είναι λοιπόν το δικό μας ντεφορμάρισμα και η κακή ψυχολογία που έφεραν την ήττα. Δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Έχασε ο ΠΑΟΚ.

2. Δεν φταίει η χαμηλή ποιότητα των παικτών μας γι’ αυτήν την ήττα. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε μ’ αυτό το ρόστερ να κερδίσει. Σαφέστατα. Όπως παίξαμε θαυμάσια μέσα στο Καραϊσκάκη, όπως παίξαμε κάποια καλά παιχνίδια στην Τούμπα, έτσι μπορούσαμε κι απόψε. Άλλωστε, ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε κέφι κι αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Αυτό έλειπε, όχι η αμιγής ποδοσφαιρική αξία.

3. Έχει στραβώσει το κλίμα στην ομάδα, με βασική αιτία την στάση του προπονητή, ο οποίος έχει απαξιώσει συλλήβδην τους παίκτες. Αυτό σε άλλους λειτούργησε σαν προσβολή, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει το κέφι και το μεράκι τους, σε άλλους έριξε την ψυχολογία με αποτέλεσμα να χάσουν την αυτοπεποίθησή τους και σε άλλους έδωσε το σύνθημα της αδιαφορίας, εφόσον βλέπουν ότι οι μέρες τους στην Τούμπα είναι μετρημένες.

Η απαξίωση αυτή πέρασε σαν μήνυμα και στους φιλάθλους, οι οποίοι στρέφονται πλέον κατά των παικτών, όπως συνέβη απόψε, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Έχουμε λοιπόν εσωτερική διάσπαση του μετώπου της ομάδας, με διοίκηση, προπονητή και κόσμο από τη μια πλευρά και τους παίκτες από την άλλη, να ξεμπροστιάζονται σαν ο «αδύναμος κρίκος». Απαράδεκτο, πραγματικά. Όσο γι’ αυτούς που επιμένουν ότι είμαστε πράγματι τόσο χάλια, ερωτώ: Αξίζει ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην 8η θέση, 2 βαθμούς πίσω από την Ξάνθη και τον Πανιώνιο; Ερωτώ επίσης: Κερδίζει στο ποδόσφαιρο πάντα ο καλύτερος, ή μήπως παίζει ρόλο και η ψυχολογία, η πίστη στη νίκη, η υποστήριξη από τους φιλάθλους, το πάθος, η τύχη, το στήσιμο της ομάδας; Γιατί αν κερδίζει πάντα ο καλύτερος κι εμείς δεν είμαστε καλοί, τότε να πάμε πολύ απλά στα σπίτια μας, να πάψουμε ν’ ασχολούμαστε, εφόσον το αποτέλεσμα είναι προαποφασισμένο. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Άρα, πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι, αγαπημένοι, παίκτες -προπονητές -διοίκηση -κόσμος, αισιόδοξοι, με πίστη ότι με αυτή την ομάδα που έχουμε τώρα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Γιατί σπουδαίο θα είναι να παίξει η ομάδα στα πλέι οφ και να μην πάει για πρόωρες θερινές διακοπές, την ίδια ώρα που σκουλήκια και άλλα σιχαμερά όντα θα παίζουνε ντερμπάρες.

9 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

50-50 η ευθυνη για παίκτες και προπονητή για μένα. Ντεφορμαριστηκε ο Σβούρας και ο ΓΧ και η ομάδα κατερευσε σαν πύργος με τραπουλόχαρτα. Ο Μπαιάνο δεν μπορεί να κρατησει το κεντρο. Θέλουμε επειγόντος χαφ και όχι μόνο.
Φταίει ο Σάντος αλλά φταίν και οι παίκτες!
Το πάθος του Κούβελα δεν το είδα στην χθεσινη Τούμπα απο κονένα!

oKyrios είπε...

Φίλε Τάκολα διαφωνώ ριζικά.
Ο ΠΑΟΚ έχει την χειρότερη ενδεκάδα εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια και το να ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες ότι φταίνε για αυτή την εικόνα οι άστοχες δηλώσεις Σάντος πού εγιναν πρό δεκαημέρου νομίζω ότι δεν πείθουμε κανένα.
Πιστεύεις ειλικρινά ότι ο φετεινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος απο τον Πανιώνιο και την Ξάνθη? Εγώ νομίζω ότι είναι μέσα στις 3 πιό αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος και εάν δεν έφερε αυτό το όνομα και αυτή την μοναδική στήριξη απο τούς φιλάθλους η ομάδα θα πάλευε για την παραμονή στην κατηγορία (κάτι πού δεν το αποκλείω να συμβεί βλέποντας πολύ πιό ψύχραιμα από εσένα την κατάσταση)Όταν πρό 3 εβδομάδων μιλούσατε για 15 στα 15 και 5 νίκες εκτός με τον Παναγιώτη σάς άφησα σχόλιο που σας ζητούσα να προσγειωθείτε. Τώρα συζητάς για πλαίη οφ λες και δεν είδες ότι χτές έπρεπε να φάμε τέσσερα ΜΕΣΑ στη Τούμπα από τον ΜΕΤΡΙΟ Παναθηναικό. Με την ομάδα αυτή πού έπαιξε 2 ή 3 καλούτσικα ημίχρονα σε όλο τον Α γύρο αντί να κυττάς τη βαθμολογία πρός τα πάνω, ρίξε μιά ματιά και από την ανάποδη, εκεί είσαι πολύ πιό κοντά από ότι φαντάζεσαι και μή μού προσάπτεις απαισιοδοξία δυστυχώς οι προβλέψεις μου επαληθεύονται κατά γράμμα. (3 σερί ήττες στη πόλη μου δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ, ελπίζω να σταματήσει εκεί η κατρακύλα)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

συμφωνώ με την απαισιοδοξία του κυρίου και προσθέτω ότι για την επικείμενη "μάχη της Κρήτης" υπάρχουν δύο αποτελέσματα 0-0 ή ήττα.....


Και βασικά από την εποχή του Αναστασιάδη έχουμε να δούμε μπάλα στην Τούμπα αν εξαιρέσεις κάτι εκλάμψεις με τον αιγύπτιο. Πιστεύω ότι την οικονομική και διοικητική κατρακύλα την ακολουθεί και η αγωνιστική άσχετα αν δεν την βλέπουμε....

Και πέρσι θα είχαμε προβλήματα αν δεν νικούσαμε με τον τσαμπουκά του κόσμου ΑΕΚ,ΠΑΟ και Αρη.
Χθες ο τσαμπουκάς του κόσμου δεν έφτανε. Και γιαυτό φταίει ο Σάντος - δεν μπορεί να εμπνεύσει του παίκτες αυτό είναι φανερό- αλλά φταίν και οι παίκτες που με ελάχιστες εξαιρέσεις - Χριστοδουλόπουλος και Σάλμον - δεν ίδρωσαν την φανελα....

Ανώνυμος είπε...

Paidia,
ipame, ipomoni fetos, sosta? As kanonisoume na min pesoume stin B fetos, en to metaksi na anasigroti8oume (as doume kai tous kainourgious paixtes) kai koitame mprosta. Ap'oti 8imame, o PAOK panta ekane koilia stin mesi tou prota8limatos....

Panagiotis

DonMits είπε...

τακολα διαφωνώ και εγώ κάθετα μαζί σου.

Η ομάδα είναι χαλια και σε αυτό ο Σάντος έχει το μικρότερο μερίδιο ευθυνης.

Όταν οι παίκτες δεν ιδρώνουν τη φανέλα (για μάτωμα δεν μιλάω καν) δεν έχεις καμια τυχη απέναντι σε ομάδες που είναι καλύτερες. Και ο βάζελος μπορεί να είναι τραγικος αλλά είναι καλύτερος μας.

Και επιτέλους, ναι, να μεινουμε ενωμένοι ΟΛΟΙ, αλλά μέρος σε αυτό είναι και το να σταματήσουμε να κράζουμε τον προπονητη συνεχεια.

Και καλό θα ηταν να κοιτάμε τα νώτα μας γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά...

Ανώνυμος είπε...

Takola,
telika molis evala na dw to paixnidi. Ena exw na pw. Gamw tin kwlofardia tous. Nai, eimastan xwrio, Kwloxwri (me K kefaleo) gia na eimai pio sigekrimenos, alla apo mia malakia mas valan goal. Kalista 8a mporouse na mpei to goal sti fasi me ton Georgiadi. O Sariegi, malakas ksemalakas, afto to foul ston Xristodoulopoulo pou ekane, esose tous vazeles apo sigouro goal. Telws panton, i mpala einai stroggyli. Oso gia ton kairo, mono ego kai a kairos eimaste PAOKtzides sto Chicago....
Exoume gamw ta provlimata sto kentro... Den ginete na gyrnane pisw o Xristodoulopoulos kai o Salmon gia na diekdikisoun mpala. Zitima na piran apo dio mpalies o ka8enas. O paixtis pou mou ekane entiposi, distixws, itan o Vyntra, o opios fanike na ekane siopira poly doulia gia tous vazeles.

Re palikaria, den nomizw oti exoume toso xalia omada logw twn paixtwn. Lipi o Zagorakis. Oi idioi paixtes paiksan me ton gaybro, pws ginete na eimaste i tou ipsous i tou va8ous? Afto pou eida apo to paixnidi me ton vazelo einai oti otan o Santos alakse to systima kai pige sto 4-4-2 o PAOK egine pio apotelsmatikos... Den kserw... ti na pw?.... eimai provlimatismenos agriws. 8elw na dw na dinoume pio polles pases se Xristodoulopoulo kai Salmon, pistevw oti afto 8a mas swsei. Tis ligostes fores pou tous ir8e i mpala fanikan epikindinoi. Fisika enoite oti gia na ginei afto 8eloume kentro...

Panagiotis

takola είπε...

Παιδιά, κάντε λίγο κράτει. Εγώ κατ' αρχήν δεν μίλησα για 15 στα 15. Ο Παναγιώτης το είπε αυτό. Εγώ είπα ότι πρέπει να έχουμε στόχο την 5η θέση, και ει δυνατόν, και το αήττητο στην Τούμπα. Και το ξαναλέω και τώρα. Μπορούμε να πάρουμε την 5η θέση και να μην κάνουμε άλλη ήττα στην Τούμπα. Όταν μιλάμε για μια ομάδα δεν εξαιρούμε τη δύναμη της φανέλας και του κόσμου. Σαφέστατα, αν αυτοί οι παίκτες φορούσαν τη φανέλα του Εργοτέλη, πιθανόν να αδυνατούσαν να ξελασπώσουν την ομάδα τους. Αλλά είναι στον ΠΑΟΚ. Μας έχει πιάσει κρίση ηττοπάθειας και επίκρισης στους παίκτες, κι εγώ δεν βλέπω άλλη αιτία γι΄ αυτό από τις δηλώσεις Σάντος. "Δεν ματώνουν οι παίκτες τη φανέλα"... ΜΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ. Αν την ιδρώσουν ΜΠΟΡΟΥΝ να πάρουν αποτελέσματα. Η συμπεριφορά του Μελίση στο γκολ του Σαλπιγγίδη τα λέει όλα για το σημερινό πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Το παλικάρι, πολύ απλά, δεν είχε καμιά όρεξη να τρέξει να καλύψει το λάθος του Ντάνι. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;

Ανώνυμος είπε...

re paidia, min varate gia to 15 sta 15. Egw panta eimai aisiodoksos se polla 8emata. Twra, polla einai afta pou 8eloume alla den ginonte. Oso gia ton vazelo, opws eipa, eimastan xwrio, alla mporousame.
Kai gia na allaksoume 8ema, to paixnidi me ton OFI to fovamai arketa, dioti o OFI kegete gia va8mous kai malon 8a ta dosoun ola. 8elw omws poly na dw ton Veron kai an 8a kanei diafora stin omada.

Panagiotis

Ψοφcat είπε...

Μη μεινουμε όμως πολύ ενωμένοι και αγαπημένοι μεταξύ μας γιατί θα μας παρεξηγήσουν