Με 5 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Αρχηγός του ΠΑΟΚ και διεθνής επιθετικός – Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 - Γιώργος Χ. Γεωργιάδης για το χτύπημα στον Καράμπελα που συνέβη στο 3ο λεπτό του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη.
Όλος ο ΠΑΟΚ, διοίκηση, παίκτες και λαός στάθηκαμε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον Αρχηγό. Η διοίκηση έβγαλε ανακοίνωση που τον κάλυπτε και τον προστάτευε από τις ασυνήθιστα σφοδρές επιθέσεις που δέχτηκε όχι μόνο από αντίπαλους οπαδούς, αλλά και από δημοσιογράφους, μέχρι και από τον ΠΣΑΠ. Και οι παίκτες έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης, δήλωσαν ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουν πλέον στους διαγωνισμούς του ΠΣΑΠ για τον MVP της Αγωνιστικής, ενώ ο Παντελής Κωνσταντινίδης αποχώρησε από μέλος του ΠΣΑΠ. Τη μεγαλύτερη συμπαράσταση έδειξαν όμως οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στον Γ.Χ., τον προστάτεψαν από εχθρικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς (δεχόταν απειλές και ύβρεις) και τον υποστήριξαν όσο μπορούσαν.
Για μένα προσωπικά, αλληλεγγύη σημαίνει ότι η βίαια ενέργεια του Γ.Χ. δεν αλλάζει την άποψή μου γι’ αυτόν. Ο Γ.Χ. είναι ένας μεγάλος παίκτης, που έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ. Αναμένουμε την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους για να τον αποθεώσουμε. Από κει και πέρα, η άποψη ορισμένων ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να μένουν ατιμώρητες αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και της απανθρωπιάς. Μπορεί να μη ζούμε σ’ έναν αγγελικό κόσμο, μπορεί το ποδόσφαιρό μας να είναι γεμάτο παράλογες και άδικες αποφάσεις, αλίμονο όμως αν γίνονται ανεκτές ενέργειες τόσο επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου. Αναφέρθηκαν αρκετοί στην αγκωνιά του Κοβάσεβιτς, ή το σπρώξιμο του Γκούμα. Μα, αυτές μπορεί να είναι ενέργειες βρώμικες ή αντιαθλητικές, αλλά δεν είναι βίαιες και τόσο άμεσα επικίνδυνες. Ένα σπρώξιμο ούτε καν πονάει, ενώ μια αγκωνιά το πολύ-πολύ να προκαλέσει ζαλάδα, ή μια μικρή αιμορραγία. Η ενέργεια του Γεωργιάδη μπορούσε να κόψει την μπάλα σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Καλό είναι κάποια στιγμή να συνειδητοποιούμε τη διαφορά, γιατί αλλιώς θα φτάσουμε στο σημείο να βγαίνουν και πιστόλια στα γήπεδα. Από κει και πέρα, ο Γ.Χ. τιμωρήθηκε με τρεις Αγωνιστικές, οι οποίες διπλασιάζονται βάσει ΚΑΠ επειδή ήταν αρχηγός. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνει έφεση στην τελική ποινή των 5 Αγωνιστικών, θα πρέπει όμως να προσέξει μήπως πάει για μαλλί και βγει κουρεμένη. Η ποινή που προβλέπεται από τον ΚΑΠ για τέτοιες περιπτώσεις είναι 2 με 12 Αγωνιστικές. Αν η ποινή μείνει ως έχει, θα απομείνουν στον Γιώργο άλλες 5 Αγωνιστικές συν τα πλέι οφς για να ξαναμπεί στους αγωνιστικούς χώρους και να ξεδιπλώσει και πάλι τη μεγάλη ποδοσφαιρική του αξία. Προσωπικά περιμένω με ανυπομονησία τη στιγμή αυτή για να τον αποθεώσω.
7 σχόλια:
Τάκολα,
μ'αρέσει ο τρόπος σκέψεώς σου. Ο Γεώργιος ήταν για κόκκινη. Η πράξη ήταν βίαια και σωστά τημωρήθηκε. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε γνώμη για το άτομό του. Θα μας λείψει πάντως στο παιχνίδι εναντίον του Θρήνου.
Και για να βγω και λίγο εκτός θέματος (τι λίγο, 180 στροφή κάνω) ο Σάντος διάβασα, λέει ότι μπορούμε και καλλίτερα... Πως αλλάζει γνώμη κάποιος από ένα παιχνίδι... Είπαμε υπομονή, αλλά κανένας μας δεν την έχει αυτή την αρετή. Ούτε αυτός ο ίδιος δεν έκανε υπομονή. Περασμένα ξεχασμένα. Καλή επιτυχία με Καλαμαριά.
Παναγιώτης
Παναγιώτη, χαίρομαι που συμφωνούμε. Όσο για τον Σάντος, δεν άλλαξε γνώμη εξαιτίας ενός παιχνιδιού. Άλλαξε γνώμη εξαιτίας τεσσάρων μεταγραφών. Αποδείχτηκε ότι όλο το σόου περί σαρδελών και αστακών απέβλεπε στο να πιέσει τη διοίκηση να κάνει μεταγραφές. Στόχος επετεύχθη, κι όλα μέλι-γάλα.
Πιστευείς οτι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού;
Νομίζω οτι σας βαζουν να ασχολήστε με κατι τόσο βλακώδες και ανούσιο όπως είναι η μπάλα για να σας δίνουν την ψευδαίσθηση οτι ενεργά δράτε ως πολίτες στα προβλήματα της χώρας.
Η χούντα έκανε ποδοσφαιρικούς αγώνες για να μην εξεγύρωνται αλλου τα πλήθη.
ο Γ.Χ. εκφραζει τους απανταχου ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ...ανεξαρτητα αν επρεπε η οχι να τιμωρηθει, εδω εχουμε να κανουμε με 2 μετρα και 2 σταθμα...εξαντλουν την μαλακια τους στον ΠΑΟΚ και ολοι οι αλλοι μενουν ατιμωρητοι...
Παλαλέ, πράγματι, έχεις απόλυτο δίκιο. Δικαιοσύνη που δεν αποδίδεται σε όλους, αλλά επιλεκτικά, είναι μια μορφή αδικίας, και μάλιστα ανυπόφορης. Δεν θυμάμαι πάντως στο φετινό τουλάχιστον πρωτάθλημα άλλο τόσο επικίνδυνο μαρκάρισμα. Κάνω λάθος;
ψοφcat, το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος νοηματοδότησης της ζωής. Για όσους το ζούνε δεν είναι ούτε ανούσιο, ούτε βλακώδες. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι μπορεί και να παίξει το ρόλο του "όπιου του λαού", όπως π.χ. επί χούντας. Μπορεί όμως και να πάρει το χαρακτήρα αφύπνισης, ή εξέγερσης. Εξαρτάται ακριβώς από τις διαδικασίες νοηματοδότησης που κυριαρχούν. Δεν έχει τόση σημασία το τι ακριβώς κάνεις, όσο το τι νόημα δίνεις σ' αυτό που κάνεις.
ψοφcat,
χωρίς να θέλω να σε κράξω, μην λες χοντράδες. Αυτά γίνονται σε τριτοκοσμικά κράτη, όπως σε κάποιο από τα γειτονικά, για να μην λέμε ονόματα. Και σε καταστάσεις όπως τότε επί χούντας. Όμως να μην ξεχνάμε το "έξω η χούντα από την Τούμπα" και διάφορα άλλα, άρα το "όπιο του λαού ίσως δεν στέκει 100 τα 100 ούτε και επί χούντας. Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση. Πολλοί από 'μας τους συγχρονους Έλληνες, ας το πούμε έτσι, έχουμε τελειώσει σχολεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε κοινωνική μόρφωση. Άσε που από DNA και μόνο δεν μασάμε. Αυτά που λες δεν στέκουν.
Φιλικώς,
Παναγιώτης
Δημοσίευση σχολίου