21/4/08

Λάρισα - ΠΑΟΚ 4-3


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2007-08
30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


Συνθέσεις:

Λάρισα: Κηπουρός, Γκίκας (46' Μπακαγιόκο), Κώτσιος, Φέρστερ, Βεργώνης (33' Κυριακίδης), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον (88' Καλαντζής), Πάρα, Μετίν, Ζουράφσκι
ΠΑΟΚ:
Φερνάντες, Σνάουτσνερ, Μελίσσης, Μαλεζάς, Γεωργίου (74' Βαγγελής), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Λάκης, Βερόν (76' Ορφανός), Αθανασιάδης, Ίλιεφ (57' Μπαϊάνο)

Κίτρινες κάρτες:
Κλέιτον - Γεωργίου, Λάκης, Φερναντές, Βερόν, Ηλιάδης, Μελίσσης

Σκόρερ:
Αθανασίαδης 9΄ 0-1, Μπαλάφας 30΄ 0-2, Αθανασιάδης 42΄ 0-3, Κώτσιος 45΄ 1-3, Μετίν 61΄ 2-3, Ζουράφσκι (πεν.) 65΄ 3-3, Ζουράφσκι (πεν.) 72΄ 4-3.

Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ

Κακή χρονιά μόνο κακό τέλος μπορεί να έχει. Όχι απλά κακό, κάκιστο. Δεν αφήσαμε αρνητικό ρεκόρ που να μην καταρρίψουμε φέτος. Τερματίζουμε στην κατώτατη δυνατή θέση, με τις λιγότερες δυνατές εκτός έδρας νίκες. Το μόνο που μας είχε απομείνει ήταν να καταφέρουμε να χάσουμε ενώ κερδίζαμε 3-0. Ε, το καταφέραμε κι αυτό. Χάσαμε με 4-3, ενώ κερδίζαμε 0-3. Τι μένει απ’ αυτό το παιχνίδι; Πολλοί έμειναν στον Κλάους Αθανασιάδη. Εντάξει, έβαλε δυο όμορφα γκολ. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον του. Το σίγουρο όμως είναι ότι εξέθεσε τον Κύριο Σάντος. Εγώ θα δώσω έμφαση στην αλλαγή που πραγματοποίησε ο προπονηταράς μας στο 57΄, και ενώ το σκορ ήταν 1-3. Έβγαλε τον Ίλιεφ (επιθετικό, που δεν έπαιζε μάλιστα μόνος του μπροστά, όπως συνηθίζει ο Σάντος να τον βάζει, αλλά είχε ιδανικό παρτενέρ τον Αθανασιάδη), για να περάσει στη θέση του τον Μπαϊάνο, ένα χαφ, με την σκέψη προφανώς να αυξήσει την πίεση στο μαρκάρισμα. Κλασσική αλλαγή «φοβιτσιάρη» προπονητή, που ακόμα και στο πιο αδιάφορο παιχνίδι αδυνατεί να υπερβεί τον εαυτό του, και κοουτσάρει για να πάρει «πέντε και στο χέρι», αντί «δέκα και καρτέρι». Φυσικά, όπως είναι και ο αμείλικτος νόμος του ποδοσφαίρου, όποιος πάει για τα λίγα τα χάνει όλα, καθότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Θέλει θάρρος και τόλμη η επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, δεν έδειξε θάρρος, και υποτάχτηκε φυσιολογικά. Αξίζει να μείνουμε και στις δηλώσεις του Κυρίου Σάντος μετά το παιχνίδι, όπου τόνισε ότι «η Λάρισα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, και ήταν δύσκολο για μας να αντιδράσουμε». Τύφλα νά ’χει ο Παράσχος, δηλαδή. Εκτός όμως από ηττοπαθής, είναι και υποκριτής ο Κύριος Σάντος, όπως το έχω ξαναεπισημάνει. Ισχυρίστηκε ότι "αν συνεχίσει έτσι ο Κλάους Αθανασιάδης θα κάνει λαμπρή καριέρα" και ότι "τον έχει στη λίστα για τη νέα σεζόν", ενώ είναι παγκοίνως γνωστό ότι το Δεκέμβριο διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι ο μικρός πρέπει να φύγει, και πείστηκε με τα χίλια ζόρια από τη διοίκηση να τον κρατήσει, κάτι που πιθανότατα ισχύει και για τώρα. Ήταν δε ο πρώτος αγώνας που έπαιξε βασικός. Το ψέμα πάει σύννεφο για τον Κύριο που έκανε σημαία του την "αλήθεια" (όταν τον βολεύει και όταν βγάζει τον ίδιο από τη δύσκολη θέση και ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους).

Κι έτσι έλαβε ταιριαστό τέλος μια χρονιά που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται, με έναν προπονητή που κανείς (πλην των πλέον βιτσιόζων) δεν αντέχει να βλέπει. Εφόσον ο Θόδωρος ανέβαλε την προγραμματισμένη απολογιστική συνέντευξη τύπου για τις 2 Μαΐου, θεωρώ ότι έχουμε προθεσμία μέχρι τότε να εκθέσουμε με την απαραίτητη πειθώ όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα για να αποτελέσει αυτός ο Κύριος παρελθόν από τον ΠΑΟΚ.

Το μέλλον μας μπορεί να είναι λαμπρό, αρκεί να το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι.

3 σχόλια:

NdN είπε...

Εγώ προφανώς ανήκω στους βιτσιόζους. :)

Η κριτική μου για το ματς στη Λάρισα είναι λίγο απλούστερη. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα σε όλο τον αγώνα. Κέρδιζε 1-3 στο ημίχρονο όπου και έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα. Τα 2 πέναλτυ ήταν για γελια. Ειδικα το ένα ήταν χειρότερο από της προπερασμένης αγωνιστικής στη Λειβαδιά. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε 0-6 θα έδιναν 7 πέναλτυ.

Από εκεί και πέρα δεν θα κουραστώ να λέω ότι ο Σάντος δεν πρέπει να φύγει για έναν και μόνο λόγο. Οπου και να πήγε έπαιξε Ch.L. Νομίζω πως από όλους όσους είναι στην ομάδα έχει τις περισσότερες συμμεροχές στην διοργάνωση. Για να τον αλλάξουμε πρέπει να πάρουμε κάποιον με περισσότερες. Ο μόνος διαθέσιμος που σκέφτομαι είναι ο Jose Mourinho.

takola είπε...

Βασικά, κριτική σε αυστηρά αγωνιστικό επίπεδο την τελευταία αγωνιστική ΔΕΝ μπορεί να γίνει. Όλα τα ματς βρωμούσαν απ' την κορυφή ως τα νύχια. Τι ψάχνεις να βρεις; Αν σε καθησυχάζει η ιδέα ότι παίξαμε καλά και χάσαμε εξαιτίας της διαιτησίας, μπορείς να συνεχίσεις να το πιστεύεις, αλλά πρόκειται μάλλον για μαγική εικόνα. Έτσι κι αλλιώς η εμφάνιση αυτή δεν ήταν καρπός κάποιας συντονισμένης προσπάθειας. Ο δε Αθανασιάδης, αν άκουγε τον Σάντος, θα είχε φύγει δανεικός τον Δεκέμβριο. Ο γενικός τόνος αυτής της χρονιάς είναι ότι μετά την ήττα από την Ξάνθη στην Τούμπα και τις σαρδελοδηλώσεις Σάντος η ομάδα έπαψε να προσπαθεί. Αν το πρωτάθλημα είχε ακόμα 2 αγωνιστικές, θα πέφταμε β' Εθνική.

Όσο για το κριτήριο που θέτεις ότι καταλληλότερος για προπονητής στον ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε Ch.L. είναι παντελώς αυθαίρετο, και ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Δηλαδή ελπίζεις ότι με Σάντος θα παίξεις Ch.L.; Ας γελάσω! Κι εγώ αν ήμουν προπονητής στην Πόρτο και την Μπενφίκα θα είχα συμμετοχές στο Ch.L. Φοβάμαι πως δεν παρακολούθησες από κοντά τη χρονιά και δεν αντιλήφθηκες τι εγκλήματα διέπραξε ο Σάντος. Άσε που το δήλωσε από μόνος του στη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής ότι στόχος του τριετούς πλάνου είναι να φτάσουμε στο τέλος του να διεκδικούμε μια από τις 4 (ναι, τέσσερις!!!) πρώτες θέσεις. Εγώ δεν έχω αντίρρηση να δεχτώ ότι είναι μεγάλος προπονητής, αλλά κι εσύ πρέπει να δεχτείς ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους...

Panagiotis είπε...

Ego paidia an kai den eida to paixnidi, apo afta pou akouo, pali ekane malakies o Santos. Kala, ti marka vlakas einai? Elpizo na eimaste la8os kai na ton exoume pari strava....