14/4/08

Ανοιχτό γράμμα στο Θόδωρο Ζαγοράκη

Θόδωρε,

Είσαι ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ.

Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να ενώσει τα ραγισμένα κομμάτια αυτής της πολυβασανισμένης ομάδας και να την πάει ψηλά, εκεί που της αξίζει.

Μόνον εσύ το μπορείς, Θόδωρε. Και είμαστε μαζί σου. ΟΛΟΙ.

Όταν μπήκες μπροστά, όλοι θαυμάσαμε το κουράγιο σου και παραταχτήκαμε πίσω σου. ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Απλά πάρε τις αποφάσεις σου. Εμείς θα τις στηρίξουμε.


Όμως Θόδωρε, πριν αποφασίσεις, σκέψου:

Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Και μας ξεπερνάει όλους. Δεν μπορείς να γυρίσεις την λογική ανάποδα και να επιβάλλεις κάτι που είναι εξόφθαλμα λανθασμένο. Κανένας δεν το μπορεί. Υπάρχει λόγος να πάρουμε φόρα και να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο;

Αν ναι, αν όντως πρέπει να πάρουμε αυτή την επώδυνη απόφαση, αν πρέπει να σταυρωθούμε, τότε εντάξει, θα πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι. Όμως, Θόδωρε, αποκάλυψέ μας τουλάχιστον τους λόγους. Αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να υποφέρει κι άλλο, αν πρέπει πιθανόν να πέσει στη β΄ Εθνική, ή στη Δ΄, εντάξει, μαζί σου. Πες μας όμως το ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ. Ποιον Γολγοθά περνούμε.

Αν όμως Θόδωρε, πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετάξει ψηλά, αν το βλέπεις κι εσύ ότι με σένα στο τιμόνι ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να βρεθεί εκεί που του αξίζει, τότε πρέπει να βρεις το θάρρος να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Και θάρρος διαθέτεις. Το ξέρουμε καλά. Σε ξέρουμε καλά. Γι’ αυτό και σε πιστεύουμε. Γι’ αυτό σε αγαπάμε.

Θόδωρε, έφτασες να βλέπεις φαντάσματα και να πιστεύεις ότι κάποιοι είναι εναντίον σου, επειδή στράφηκαν κατά του Σάντος και άρχισαν τις διαμαρτυρίες. Δεν είναι όμως έτσι. Ηρέμησε. Απλά δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου σε μια πηγή που αναβλύζει νερό και να το σταματήσεις. Δεν γίνεται. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων τέτοια. Γι’ αυτό η ομάδα πρέπει πάντα να προσπαθεί για το καλύτερο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και το ξέρεις. Δεν μπορείς να λες «μοναδικός στόχος είναι η εξυγίανση». Αν ήταν έτσι, ας πέφταμε στη Δ΄ Εθνική και όλα τα χρέη ως δια μαγείας θα σβηνόταν. Θα χτίζαμε σιγά-σιγά μια νέα ομάδα και σε 4 χρόνια θα κάναμε και πάλι πρωταθλητισμό. Καλό δεν ακούγεται; Καλό. Και είσαι ο μόνος που θα μπορούσε να το επιβάλλει. Αρκεί να μας το πεις. Αν όμως θέλεις έναν ΠΑΟΚ παντοτινό πρωταγωνιστή, που δεν θα εγκαταλείπει ποτέ τα ρετιρέ, τότε πρέπει να φέρνεις και αποτελέσματα. Είναι ο αμείλικτος νόμος του ποδοσφαίρου. Σε ξεπερνάει και μας ξεπερνάει όλους. Τελεία και παύλα.


Θόδωρε,

Σε όλη σου την καριέρα ξεδίπλωσες όχι μόνο το μεγάλο ποδοσφαιρικό σου ταλέντο, αλλά και το μεγαλείο της παοκτσήδικης προσωπικότητάς σου. Έδειξες ότι είσαι μια μορφή ηγετική, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό του, δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο, έχει πυγμή, έχει το θάρρος της γνώμης του και την απαραίτητη επιβολή για να περάσει το δικό του.

Γιατί, λοιπόν, Θόδωρε, ταυτίζεις το όραμά σου για τον ΠΑΟΚ με αυτόν τον άνθρωπο; Γιατί εξαρτάσαι τόσο απόλυτα απ’ αυτόν; Γιατί προσκολλάσαι σε κάποιον, ο οποίος δεν είναι καν Παοκτσής; Ο Σάντος είναι ένας ακριβοπληρωμένος αλλοδαπός επαγγελματίας προπονητής. Εσύ είσαι ένας Παοκτσής, που έβαλες μπροστά τα στήθη σου κι ανέλαβες τις ηγετικές σου ευθύνες για το ονόρε, για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Αυτός κάποτε (έστω και μετά την τριετία) θα φύγει. Εσύ θα μείνεις.

Γιατί λοιπόν Θόδωρε ταυτίζεις τον εαυτό σου μ’ αυτόν τον λούζερ;

Πώς μπορείς να λες ότι «αν στηρίζετε εμένα πρέπει να στηρίζετε κι αυτόν»;

Χωρίς Σάντος δεν μπορεί να υπάρξει όραμα για τον ΠΑΟΚ; Ε, όχι, Θόδωρε, μην παραλογίζεσαι. Μη μας τρελαίνεις και μην τρελαίνεσαι.

Μην απειλείς με αποχώρηση. Καλύτερα κάνε αυτόν να αποχωρήσει. Απλό δεν είναι;

Θόδωρε, τι θέλεις να κάνω για να σε πείσω; Να έρθω στην Τούμπα και να αυτομαστιγωθώ; Να πέσω στα πόδια σου και να σε ικετεύω; Να κάνω απεργία πείνας; Θα το κάνω. Αρκεί να μου το ζητήσεις. Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω ολόκληρο το υγιές κομμάτι του ΠΑΟΚ, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του.

Θόδωρε σ’ αγαπάμε

Θόδωρε σε πιστεύουμε

Θόδωρε σε στηρίζουμε

Θόδωρε διώξε τον Σάντος

11 σχόλια:

NdN είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για τα περί ξεφτίλας. Για τον Σάντος δεν θα τα ξαναγράξω γιατί σου έχω εξηγήσει για ποιους λόγους τον στηρίζω. Ο Σάντος όταν ήρθε είπε ότι του χρόνου θα βγούμε ευρώπη. Από αυτό θα κριθεί και ο πρώτος που θα ζητήσει το κεφάλι του θα είμαι εγώ. Μέχρι τότε...ΣΤΗΡΙΞΗ. Και σε αυτόν και στον Θοδωρή. Με επεισόδια, βρισιές και απειλές δεν γίνεται ομάδα.

Για τις μεταγραφές και το ρόστερ. Ολοι βλέπουμε ότι ο Φερνάντεζ δεν παίζει καλα και ακούμε ότι θέλει να φύγει. Για τον Χριστοδουλόπουλο τα ξέραμε αυτά από πέρυσι. Τα χρήματα από αυτούς τους 2, συν η δεύτερη δόση της χορηγίας, τα χρήματα από 10,000 διαρκείας (ελπίζω) και το γεγονός ότι 1-3 παίχτες θα είναι δανεικοί σου δίνουν τουλάχιστον 8 μεταγραφές ουσίας. Διαφωνείς;

Κάποια στιγμή (που θα τακτοποιηθώ στο νέο σπίτι και θα βάλω ιντερεντ) θα γράψω ένα ποστ για τη χρονιά σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν έχω γράψει ποτέ ποστ για τον ΠΑΟΚ. Θα στο ξαναπώ. Δώσε μια ευκαιρια στο Ζαγορακή και στον Σαντος. Αν βγούμε ευρώπη του χρόνου, θα σε συναντήσω στον εκτός έδρας αγώνα και τι θα μου πεις; Οτι ήσουν απογοητευμένος και διακιλογείσαι; Εκανες υπομονή με Βουλινό, με Μπατατούδη, με Γούμενο και δεν θα κάνεις με Σάντος και Ζαγοράκη.; Βάλε την πίκρα σου στην άκρη και απάντησε μου.

Υ.Γ. Το έγραψα για να το ανεβάσω στο προηγούμενο ποστ, αλλά το έβαλα εδώ.

takola είπε...

ndn, φχαριστώ για το σχόλιο, είναι πολλά αυτά που θίγεις, θα τα πούμε αργότερα εκτενέστερα. Έχω πάντως έναν τρόπο σκέψης που δεν τον έχεις καταλάβει ακόμα, πρέπει να διαβάσεις πολλά post μου για να τον ψυλιαστείς, φυσικά δεν στο ζητώ. Απλά στο τονίζω ότι στηρίζω Θόδωρο μέχρι τέλους. Δεν έχω εγωισμούς εγώ, αν έχω κάνει λάθος θα το παραδεχτώ. Αλλά δεν ταυτίζω τον Ζαγοράκη με τον Σάντος. Όχι.

NOVITO είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ Ν ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ
ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ...ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΑΝΤΑ...
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΝΤΟΣ...

ΕΙΜΑΙ ΠΑΟΚ , ΠΟΥΛΑΩ ΤΡΕΛΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΗ ΣΑΡΔΕΛΑ

Panagiotis είπε...

Είπαμε, υπομονή. Παρ' όλα αυτά όμως βράζουμε κι όλας... Το θέμα με τον Σάντος είναι ότι βλέπουμε ότι κάνει σαχλαμάρες, που ούτε εγώ δεν θα έφτιαχνα...

sotbas είπε...

Τι σαχλαμαρες κανει ρε παιδια; Δεν λεω οτι δε θα μπορουσε ισως καποιος να καταφερει και λιγο καλυτερα αλλα ας σκεφτουμε τι διαχειριζεται ο ανθρωπος.

Τον κατηγορουμε οτι δεν μπορει να κανει να παιξουν τα "ταλεντα" μας που τα εχουμε βαπτισει ετσι επειδη δεν εχουμε αλλους. Αν ηταν ταλεντα θα ειχαν παει αλλου και θα ειχαμε βγαλει και κανα φραγκο. Ταχα θελει ο γαυρος τον Ηλιαδη και δεν τον δινουμε. Δεν ειναι ουτε για παγκιτες κανονικα. Ταχα θα χτισουμε τον ΠΑΟΚ πανω τους ενω δεν ξερουν ουτε τα στοιχειωδη που σε μαθαινουν στα τσικο.

Ειμαστε 9οι. Αν δεν ειχε κανει το λαθος ο Ζαγορακης και ειχαμε τωρα εναν Μιετσελ θα ημασταν 6οι. Αυτος φταιει που για επιθεση εχει ενα φιλοτιμο γομαρι που δεν ξερει μπαλα(τυπου Τοργκελε), εναν που εχει τεχνικη αλλα οχι σουτ ουτε συνεργασια και καποιους μεσους που τους βαπτισαμε επιθετικους;

Αυτος φταιει που εχει μονιμως τουλαχιστον 5 παικτες εξω τραυματιες;

Θελαμε να δουμε και νεους. Να οι νεοι. Ειδαμε Μαλεζα και Αθανασιαδη. Ταχα αν εβαζε τους μικρους θα του συγχωρουσαμε και τις ηττες. Το ξεχασαμε;

Εγω δε λεω οτι τον θελω. Μαλιστα αν ειναι να φυγει καλυτερα τωρα παρα του χρονου μες τη χρονια. Επισης νομιζω οτι αν ηταν να τον εχουμε επρεπε να ερθει κατευθειαν του χρονου. Μπορει και να εχουν σκατωσει πλεον ανεπανορθωτα τα πραμματα. Ωστοσο, μη λεμε οτι οτι ταχα μπορουμε να τον κρινουμε. Ολοι εχουμε αηδιασει αλλα ας μην αφηνουμε την απογοητευση να μας κυριευει.

Panagiotis είπε...

Ρε Sotbas,
όταν παίζει παίχτη σαν τον Ίλιεφ σε φορ, βάζει τον Ηλιάδη να παίξει άμυνα, όπως και διάφορα άλλα, τότε τι να υποθέσω; Το ρίσκο το γουστάρω πολύ, δείχνει μαγκιά, αλλά όταν βγάζει δεξί αμυντικό, βάζει αριστερό εξτρέμ και τρώμε γκόλ... αυτό δεν είναι ρίσκο, είναι κάτι άλλο. Όσο για τους παίχτες, έχουμε αρκετούς που είναι καλοί. π.χ. Χριστοδουλόπουλος, Αραμπατζής, Μελίσσης, Κνόλ, Λάκης, Βερόν (τον οποίον χάνουμε), Ηλιάδης και άλλοι αρκετοί. Ο Ίλιεφ άσχημος είναι; Ακόμα και ο Κονσεϊσάο που τον κράζουμε. Ο Βαγγελής; Ποιός ξέρει καλλίτερη μπάλα από τον Βαγγελή; Και πολλοί άλλοι. Εντάξει γίνανε λάθη τύπου Μίετσελ...
Τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν γιατί τους είπαν ότι είναι σαρδέλες...

sotbas είπε...

Σιγα. Ακουσαν μια μαλακια και ξεχασαν την μπαλα; Επαγγελματιες ειναι. Αφου δεν ειναι οτι απλως δεν παιζουν ψυχωμενα. Δεν ξερουν μπαλα. Ειναι μερικοι που αν ειχαν αλλους καλυτερους για συμπαικτες, κατι θα καναν, οπως Βαγγελης, κα. Αλλοι για δευτερα ισως να καναν. Τωρα, λες για τον Ιλιεφ. Δουλεψε δυο φορες εντυπωσιακα κανα δυο αμυντικους. Συμφωνοι. Εκανε τιποτα χρησιμο;

Κρινουμε με τα μετρα που μας εχουν συνηθισει τον τελευταιο καιρο.
Δεν λεω για τον παλιο καλο καιρο, εγω λεω πριν 3 χρονια. Μαυρα χαλια ειχαμε και τοτε. Θα ειχαν τοτε ελπιδα να ειναι βασικοι αυτοι οι παικτες;

Panagiotis είπε...

Το να σε κάνει ρεζίλι δημόσια ο προπονητής δεν είναι και μικρό θέμα. Επαγγελματίες, βέβαια, άνθρωποι όμως, μην ξεχνάς. Δες και από τον εαυτό σου, πως αντιδράς σε διάφορες φάσεις όταν δεν έχεις ψυχολογία. "Και γιατί να παίξω γι'αυτόν τον μα..άκα;" θα σκέφτονται.

Άσε που στηνόμαστε συνέχεια αμυντικά. Γιατί ρε γαμώ το; Είναι σαν να λέμε "βάλτε μας γκολ αν μπορείτε". Όσο και καλή να είναι η άμυνά σου αν σε σφυροκοπούν συνεχώς όλο και κάποιο γκολάκι θα φας. Άσε που μπορεί να φας και καμιά 4άρα.

Τέλος πάντων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας δούμε τι θα γίνει με την νέα σεζόν. Και ίσως να πάρει και 3 χρόνια για να στρώσουμε. Αλλαγές ριζικές πέρνουν καιρό.

takola είπε...

Αδέλφια, δεν κολλάω εγώ στο "τις πταίει". Εμένα με ενδιαφέρει η επόμενη μέρα. Λοιπόν, το γυαλί με Σάντος, καλώς ή κακώς, ράγισε. Και δεν ξανακολλάει. Κρίμα δεν είναι να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας για ένα γινάτι; Υπάρχουν προπονητές στον κόσμο. Κάποιον θα βρει ο θόδωρος, που να μας κάνει. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

palalos είπε...

αν ημουν 100% σιγουρος οτι φταιει ο σαντος και μονο αυτος για την φετινη ξεφτιλα θα ειχα βγει στους δρομους...

takola είπε...

Παλαλέ, έτσι ακριβώς είναι. Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος για το τις πταίει. Όπως και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το "τριετές πλάνο Σάντος" θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις μια αλλαγή είναι η καλύτερη λύση. Χάθηκαν σάμπως οι προπονητές;;