19/4/08

Ραντεβού με τον Ρούλη


Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχασε με 89-62 από το Ρέθυμνο στην Κρήτη, στο κρισιμότατο προτελευταίο ματς της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος μπάσκετ. Κι όχι μόνο έχασε, αλλά δεν κατάφερε ούτε να κρατήσει τη διαφορά των 15 πόντων με τους οποίους είχε νικήσει στο Παλατάκι.

Και τώρα τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει στην Α1;
Είναι πολύ απλό: Να κερδίσει τον αδιάφορο Άρη τη Μεγάλη Τετάρτη στο Παλατάκι!

Τώρα ο ΠΑΟΚ ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με τον Κολοσσό και το Ρέθυμνο. Ένας από τους τρεις υποβιβάζεται. Το πρόγραμμα των τριών ομάδων για την τελευταία αγωνιστική έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ-Άρης
Κολοσσός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο

Όλα τα δυνατά σενάρια είναι τα εξής:
->Νίκη και των τριών. Η τριπλή ισοβαθμία συνεχίζεται. Υποβιβάζεται το Ρέθυμνο.
->Ήττα και των τριών. Υποβιβάζεται το Ρέθυμνο.
-> Νίκη των δύο από τους τρεις: Υποβιβάζεται ο μοναδικός χαμένος.
-> Νίκη Κολοσσού και ήττα ΠΑΟΚ και Ρέθυμνου: Υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ (!!!)
-> Νίκη ΠΑΟΚ και ήττα Κολοσσού και Ρέθυμνου: Υποβιβάζεται το Ρέθυμνο.
-> Νίκη Ρεθύμνου και ήττα Κολοσσού και ΠΑΟΚ: Υποβιβάζεται ο Κολοσσός.
Άρα, αν κερδίσουμε σωζόμαστε σίγουρα.
Αν χάσουμε, και πάλι μπορεί να σωθούμε, αλλά θα πρέπει να χάσει οπωσδήποτε και ο Κολοσσός, πράγμα πολύ αμφίβολο, αν και η ΑΕΚ δεν είναι αδιάφορη, καθώς με νίκη εξασφαλίζει 100% την είσοδό της στην οκτάδα και τα πλέι οφ. Αν χάσει θα εξαρτάται από αποτελέσματα άλλων.

Τα προγνωστικά μου;
Θα είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη βραδιά. Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των παικτών του Άρη με τίποτα.
Θα τον γλεντήσουμε τον Ρούλη! Αμπάριζα θα τον πάρουμε!
Ραντεβού στο Παλατάκι!

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

5 σχόλια:

NdN είπε...

Τώρα τι να σου πω;; :)

Καλά κάνει και είσαι αισιόδοξος και πρέπει να είμαστε. Στο ξαναείπα, αν πέσει ο ΠΑΟΚ η ντροπή για το σωματείο δεν ξεπλένεται ούτε με την κατάκτηση του CH.L.

Ο Αρης έχει πολύ, πολύ, πάρα πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς. Το άγχος θα κατακλείσει τους έτσι κι αλλίώς πολύ μέτριους παίχτες μας. Ελπίζω ο κόσμος να δώσει την ώθηση που χρειάζεται...

Περιμένω και το ρεπορτάζ σου από τον χτεσινό αγώνα.

takola είπε...

ndn,
Ο κόσμος θα κάνει το χρέος του. Πίστεψέ με, το Παλατάκι είναι μια έδρα μέσα στην οποία κανείς αντίπαλος δεν μπορεί εύκολα να τολμήσει να δυσαρεστήσει τους οκτώ χιλιάδες αφιονισμένους που θα κραυγάζουν με βίαιες διαθέσεις σε ανατριχιαστικά κοντινή απόσταση από το τερέν...

NdN είπε...

θα αρχίσω από τα βασικά. Αν ο κόσμος κέρδιζε τα παιχνίδια τότε κάθε χρόνο η Napoli και ο ΠΑΟΚ θα συναντιόντουσαν στον τελικό του Ch.L. Εχω πάω σε πάνω από 40 ευρωπαικά γήπεδα και μπορεί να είμαι προκατηλειμένος ΜΠΑΟΚτσης, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε θαυμαστό λαό. Ωστόσο τα παιχνίδια τα κερδίζει η ομάδα. Ο λαός απλώς βοηθάει.

Εγώ που έζησα από κοντά την πρόκριση στο Final Four της Αθήνας το 1993 απέναντι στην Pau-Ortez του Muresan, και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από το κύπελλο KORAC το 1994 και κατά συνέπεια έχασα το μισό αγώνα στον τελικό με τη Stefanel Trieste, δεν μπορώ να πιστέψω πως η ομάδα έφτασε ως εδώ. Για μένα το σωματειο στο μπάσκετ είναι πιο σημαντικό γιατί τις πραγματικές διακρίσεις τις ζήσαμε εκεί. Κύπελλο ευρώπης στο ποδόσφαιρο δεν θα σηκώσουμε ποτέ.

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, αν και έχω ήδη πάρει άδεια από τη δουλειά για να δω το παιχνίδι, αλλά ξέρω ότι αν νικήσουμε θα πρόκειται για θαύμα. Ο σιχαμερός συμπολίτης έχει πολύ καλύτερη ομάδα.

Θα τα ξαναπούμε αύριο αν κερδίσουμε. Αν όχι τα λέμε...γενικώς. Κάποια στιγμή στα μέσα Μαιού θα γράψω για πρώτη φορά για τον ΠΑΟΚ στο blog μου. Πρέπει να βρω χρόνο όμως.

takola είπε...

Τα ξέρω τα βασικά. Και ειδικά στο μπάσκετ, αν δεν μπορεί ο δικός σου να βάλει την μπάλα στο καλαθάκι, τι να σου κάνει ο λαός. ΟΜΩΣ:
Μιλάμε για καυτό τοπικό ντέρμπι, όπου πάντα γίνεται μάχη, ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία των δύο ομάδων, μιλάμε για καυτή ατμόσφαιρα 8 χιλιάδων Παοκτσήδων, μιλάμε για έναν αδιάφορο Άρη και έναν ΠΑΟΚ που καίγεται, και να ενημερώσω ότι ήδη το αυτοκίνητο του Μάσεϊ δέχτηκε επίθεση με πέτρες. Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι κάποιοι παίκτες του Άρη ίσως επηρεαστούν λίγο από την όλη ατμόσφαιρα..

takola είπε...

@ ndn
α, και κάτι ακόμα. Αν εννοείς ότι με Σάντος δεν θα σηκώσουμε ποτέ Ευρωπαϊκό Κύπελλο, θα συμφωνήσω απόλυτα. Γενικά όμως, δεν την κατάλαβα αυτή την απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια. Εγώ πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια, αν γίνουν σωστές κινήσεις και δεν μουλαρώνει ο θόδωρος σε εμφανώς λανθασμένες επιλογές, μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους.