14/9/09

Αστέρας Τρ. - ΠΑΟΚ 1-1


Δεν μπορέσαμε δυστυχώς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σήμερα, αν και θα μπορούσαμε. Τα κρίσιμα στοιχεία από τα οποία κρίθηκε το παιχνίδι ήταν τα εξής:
Πρώτο και κύριο, το «φτηνό» γκολ που δεχτήκαμε, από γιόμα του αντίπαλου τερματοφύλακα και αβίαστο λάθος γύρισμα του Τσιρίλο στον Χαλκιά.
Δεύτερο, τα πολλά ατομικά λάθη, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο πέρασε έτσι αναξιοποίητο.
Τρίτο, το γεγονός ότι μετά το 75΄-80΄ μείναμε τελείως από δυνάμεις, σε αντίθεση με τον αντίπαλο.
Τέταρτο, η «κατάρα» των τραυματισμών, που συνεχίζεται. Σήμερα ήταν η σειρά του Βιτόλο να τραυματιστεί, νωρίς-νωρίς στο 6΄, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί σωστά το 4-4-2 που είχε σχεδιάσει ο Σάντος. Ο Γκαρσία, ο οποίος τον αντικατέστησε, δεν ήταν κακός, επιχείρησε μάλιστα να βάλει και μια τάξη στην οργάνωση της ομάδας στη μεσαία γραμμή, το παιχνίδι όμως σήμερα ήταν πολύ απαιτητικό σε τρεξίματα, ο αντίπαλος πρέσαρε πάρα πολύ στη μεσαία γράμμη, και ο Γκαρσία δεν έχει τα πνευμόνια που απαιτούνται, ούτε, πολύ περισσότερο, ο Ίβιτς.
Τέλος, συνεχίστηκε η αφλογιστία του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να ανησυχήσει την αντίπαλη άμυνα.
Αυτά σε γενικές γραμμές, κάπου νομίζω ότι είμαστε και άτυχοι φέτος, ελπίζω να γυρίσει η τύχη μας στο επόμενο παιχνίδι, που τυγχάνει να είναι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.
Κατά τ’ άλλα:
Δεν ήταν κακό το comeback του Αραμπατζή, ο οποίος έδειξε μια κάποια αστάθεια και αναξιοπιστία στα αμυντικά του καθήκοντα, έδειξε όμως ταυτοχρόνως ότι παραμένει ένας μοντέρνος μπακ, που θεωρεί φυσικό το να προωθείται συχνά-πυκνά και δεν παθαίνει «ίλιγγο» μόλις περνά τη μεσαία γραμμή.
Μέτριος ήταν αντιθέτως για άλλη μια φορά φέτος ο Λίνο.
Στη θέση του σέντερ μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Σαβίνι, αφήνοντας στον πάγκο τον Μαλεζά, και δεν τα πήγε διόλου άσχημα. Έδειξε ότι έχει ποδοσφαιρική νοημοσύνη, πολύ καλά κοψίματα, αλλά υστερεί σε μπόι και σε ταχύτητα.
Το «πάντρεμα» Βιερίνια-Μουσλίμοβιτς στο 4-4-2 ήταν για άλλη μια φορά προβληματικό, ούτε όμως και ο Φιλομένο κατάφερε να κάνει κάτι στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε.
Στα πολύ θετικά στοιχεία ήταν ότι η ομάδα έδειξε ότι ήθελε τη νίκη και δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία, ο δε Σάντος έκανε άκρως επιθετικογενής αλλαγές. Αυτή είναι η αλλαγή νοοτροπίας που όλοι θέλουμε: ο ΠΑΟΚ που ήταν ευχαριστημένος να τσιμπάει το χι σε κάτι τέτοια ματσάκια ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Συνθέσεις:

Αστέρας Τρ.:
Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσέλο, Μπαστία, Καρντόσο, Καρέρα, Εντερ (58΄ Ρίος Ιντερ), Βίλτσες (65’ Ζέαν Καρλος), Τσέζαρεκ (82’ Καούνος)

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Βιτόλο (8' Πάμπλο Γκαρσία), Κονσεϊσάο (68’ Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (75’ Φιλομένο), Σαβίνι

ΣΚΟΡΕΡ: 62’ Τσέζαρεκ-48’ Φωτάκης

Κίτρινες κάρτες: 66’ Καρντόσο-21’ Αραμπατζής, 76’ Φωτάκης

Διαιτητής:
Γ. Σταθόπουλος (Αχαΐας)

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Αρχίζω να πιστεύω σε γκαντεμιές, κτλ.

takola είπε...

Παναγιώτη, στο θέμα των τραυματισμών είμαστε όντως άτυχοι φέτος. Ευτυχώς όμως έχουμε πολύ μεγαλύτερο βάθος απ' ό,τι άλλες χρονιές. Κατά τ' άλλα, στην Τρίπολη δεν μας φταίει κανένας, παρά μόνο ο εαυτός μας...

Panagiotis είπε...

Ότι γκολ φάγαμε φέτος από δικιά μας στραβή το φάγαμε. Σίγουρα μόνο ο εαυτός μας μας φταίει