27/9/09

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0


Ούτε και σήμερα θέλω να πω πολλά. Δυστυχώς έχει πάψει το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι να είναι το πιο σημαντικό στον ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε να ασχολούμαστε με τα αποδυτήρια, τα γραφεία της διοίκησης, τα ιατρεία. Κι αυτό είναι κατάντια. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξαναβρεί η ομάδα την σταθερότητά της. Έγιναν πράγματι σημαντικά λάθη, αυτό είναι φανερό. Όμως τώρα δεν γίνεται να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξαναβρούμε την ενότητά μας, την καλή μας πίστη και, φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, την ευθυγράμμισή μας πίσω από τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή, είναι γνωστό ότι προσωπικά ουδέποτε υπήρξα θαυμαστής του Φερνάντο Σάντος. Από τη στιγμή όμως που ο Ζαγοράκης κατάφερε να τον επιβάλλει 100% με εκείνη τη μεγάλη μαγκιά το προηγούμενο καλοκαίρι, που τον κράτησε ουσιαστικά ενάντια στην λογική, όταν ακόμα κι οι πέτρες του λέγαν να τον διώξει, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την σταθερότητα που χαρακτηρίζει κάθε πετυχημένη ομάδα. Κατάφερε να είναι μια ομάδα στην οποία κανείς δεν διανοείται να ανοίξει συζήτηση περί αλλαγής προπονητή. Αυτή είναι μια κατάκτηση που θα πρέπει πάση θυσία να την κρατήσει. Ουαί κι αλίμονο αν καταλάβουν οι παίκτες, οι οπαδοί ή οι δημοσιογράφοι ότι μπορούν να ανεβοκατεβάζουν προπονητές στον ΠΑΟΚ. Θα είναι η αρχή του τέλους. Ουαί κι αλίμονο αν κάνει πίσω ο Θόδωρος Ζαγοράκης σε κάτι που με τόση μαγκιά επέβαλλε. Πάει η μαγκιά του Προέδρου. Πάει η αξιοπιστία του. Και δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο απ' αυτό. Γι' αυτό η δική μου πρόταση είναι να καλέσει αύριο ο Ζαγοράκης τον Σάντος και να υπογράψουν εκείνο το συμβόλαιο επέκτασης της συνεργασίας. Και να κάνουν μια δήλωση ότι συνεχίζουν ως αρραγές μέτωπο και αποφασισμένοι να πάνε κόντρα σε όλες τις κακοδαιμονίες που έχουν πλήξει την ομάδα μας φέτος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομάτι, ο ΠΑΟΚ είχε σήμερα να αντιμετωπίσει την παντελή έλλειψη φορ. Σαν αντίδοτο, ο Σάντος παρέταξε την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο, Γκαρσία-Φωτάκη-Σορλέν, Κονσεϊσάο-Λίνο στα άκρα, και φουνταριστό τον... Βιερίνια. Η άποψή μου γι' αυτές τις - δύσκολες πραγματικά - περιστάσεις είναι γνωστή από το ματς με Ολυμπιακό: Πρέπει να έχεις γρήγορους επιθετικούς, οι οποίοι να μην εξωθούνται στα άκρα, αλλά να προσπαθούν να συγκλίνουν προς την καρδιά της αντίπαλης άμυνας και εκεί να συνεργάζονται με ένα-δύο με κάποιο χαφ ή και μεταξύ τους. Αν είναι να έχεις το ένα εξτρέμ στο άκρο αριστερό και το άλλο εξτρέμ στο άκρο δεξιά, ζήτω που καήκαμε. Δεν θα βρεθούν ποτέ. Και θα βγάζουν κάτι σέντρες για τον φορ που δεν υπάρχει. Γι' αυτό εγώ περίμενα σήμερα επιθετικό δίδυμο Βιερίνια-Κουτσιανικούλη, χαμηλά την μπάλα, γρήγορα ένα-δυο, κι ό,τι γίνει. Ο Σάντος έβγαλε έναν άλλο άσο απ' το μανίκι, δηλ. τον Λίνο αριστερό μεσοεπιθετικό. Και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε πολύ καλά, βρωντοφωνάζοντας ότι αυτή είναι η κανονική του θέση. Και όσο Λίνο-Βιερίνια έπαιξαν κοντά ο ένας στον άλλο και συνεργάστηκαν, ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο επιθετικά είχαμε να παρουσιάσουμε σήμερα. Δεν κατάλαβα καθόλου μα καθόλου γιατί έπρεπε να βγει ο Λίνο στο 60΄, τη στιγμή μάλιστα που και ο Σαβίνι ήταν σήμερα κακός (γιατί άραγε;;). Ας έβγαινε ο Κονσεϊσάο, που κουράζεται μετά το 60', ιδιαίτερα σ' έναν τόσο κακό αγωνιστικό χώρο, που ο γερο-Σέρζιο δεν άφησε λακούβα που να μην πέσει μέσα. Γενικά η ομάδα έδειξε ότι δεν είχε τις λύσεις να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, στο δε δεύτερο ημίχρονο είχαμε και πρόβλημα φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να δεχτούμε σημαντική πίεση από τον αντίπαλο, ο οποίος είχε Φαβάλι-Μπρίτο σε εξαιρετική μέρα, με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα Αραμπατζής και Σαβίνι ουκ ολίγες φορές. Και καλά, τον Αραμπατζή τον είχαμε ξεγραμμένο. Ο Σαβίνι, όμως; Γιατί τόσο κακή απόδοση σήμερα; Στο κέντρο της άμυνας Μαλεζάς-Τσιρίλο έχουν αρχίσει να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έχοντας συμπληρώσει 180΄ χωρίς να δεχτούν γκολ, αλλά για να βγάλουν μια πάσα της προκοπής ούτε λόγος. Να φύγει η μπάλα κι όπου πάει. Ποδόσφαιρο... αλάνας. Ο δε Φωτάκης πολύ τρέξιμο, αλλά μέχρι εκεί. Ώρες-ώρες μου δίνει την εντύπωση ότι τρέχει σαν πανικόβλητος, χωρίς να σκέφτεται ούτε πού βρίσκεται, ούτε πού θέλει να πάει. Απλά τρέχει. Σήμερα ούτε ένα σουτ δεν μπόρεσε να κάνει. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση. Λοιπόν, η κριτική είναι εύκολη τέτοιες στιγμές, η ουσία είναι ότι πήραμε ένα πονταλάκι, και πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς της Τούμπας με τον Ηρακλή. Το Πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο, και υπενθυμίζω ότι θα έχουμε και φέτος πλέι-οφ. Αντί να μπούμε ως δεύτεροι και να τα σκατώσουμε στα πλέι-οφ όπως πέρσι, ας μπούμε ως πέμπτοι, αλλά με δυνάμεις και προετοιμασμένοι για μια καλή πορεία στα πλέι-οφ. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Σκληρή δουλειά, καθαρό μυαλό, ηρεμία και εμπιστοσύνη. Αυτά είναι όσα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι θα τα βρει.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος:
Μιχαηλίδης, Σκόνδρας, Κουτσόπουλος, Νάστος, Μπλένχιο, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Τάτος (75’ Σφακιανάκης), Μπρίτο (63’ Κάμπας), Φαβάλι, Αναστασάκος (89’ Καλαντζής).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Σαβίνι (81’ Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Σορλέν (61’ Ιβιτς), Κονσεϊσάο, Λίνο (61’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια.

Κίτρινες κάρτες:
24’ Νεμπεγλέρας, 27’ Σκόνδρας, 83’ Αναστασάκος - 23’ Μαλεζάς, 48’ Αραμπατζής΄, 86’ Κοντρέρας

Διαιτητής:
Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Πάλι "άκυρο", αλλά κανονικό γκολ ρε Τάκολα. Τι θα γίνει με την γκαντεμιά μας? Η μισή ομάδα χτυπημένη, η άλλη μισή τιμωρημένη και μας ακυρώνουν και τα γκολ το ένα πίσω απ' τ' άλλο. Τα δύο θετικά κατά τη γνώμη μου είναι ότι ο Λίνο απέδειξε ότι είναι καλός μεσοεπιθετικός (όπως λέει όλος ο κόσμος, μέχρι και ο Σάκης ο μεντεσές το λέει). Το δεύτερο είναι ότι είδα τον Κοντρέρας να παίζει και υποθέτω ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναδούμε το δίδυμο Κοντρέρα-Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας.
Θα ήθελα να δω τον Βερόν σήμερα...

DonMits είπε...

Εγώ πάντως επιστράτευσα τα κολλύρια πάλι χτες.

Είπαμε ότι δεν είχαμε φορ, αλλά ρε γμτ, ΠΑΟΚ είσαι, δείξε πάθος και αγωνιστικότητα. Από αυτά τα στοιχεία δεν είδαμε τίποτα χτες.

Πάντως πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξυπνήσει η ομάδα. Το ρόστερ μας μπορεί να μην είναι το τέλειο, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το περσινό και με αυτό το ρόστερ δεν νοείται να μην μπορείς να κάνεις φάση στον ... Ατρόμητο.

Το ματς με τη γριά είναι δύσκολο. Η γριά φέτος έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν μας ρίξει κανά φαπίδι την Δευτέρα...

takola είπε...

Παναγιώτη,

Τον Βερόν δύσκολα θα τον δεις. Εκτός κι αν συνεχιστεί η κατάρα των τραυματισμών.

Όσο για το αμυντικό δίδυμο, κοίτα μη σου βγει Κοντρέρας-Τσιρίλο...

DonMits,

έχουμε καλύτερο ρόστερ, αλλά πρέπει και να μην είναι τραυματισμένο...

Ψυχραιμία παιδιά, στο τέλος - στα πλέιοφ - ξυρίζουν το γαμπρό...

DonMits είπε...

Η τιμωρία του Παπάζογλου είναι μια αγωνιστική - όχι δυο. Τουλάχιστον τη Δευτέρα θα αγωνιστούμε με πιο ορθολογικό σχήμα.

takola είπε...

DonMits,

ναι, σωστά, μια αγωνιστική είναι η τιμωρία Παπαζόγλου. Σόρι για το λάθος, φταίω εγώ που δίνω βάση στους μακάκες των FM...