31/10/09

ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0

Πάρα πολύ δύσκολη η σημερινή νίκη, οριακή θα λέγαμε, αλλά έστω κι έτσι ήρθε τελικά, και ήρθε για δυο κυρίως λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν βασικά με την Ξάνθη:

Ο ένας είναι ότι δεν μπορεί να περιμένεις τίποτα θετικό σε μια έδρα όπως η Τούμπα, όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες. Η Ξάνθη ήταν αυτή που έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, και η μπάλα την τιμώρησε.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν μπορεί να κατεβαίνεις τόσο αμυντικά, να ταμπουρώνεσαι στην περιοχή σου, να αφήνεις τον αντίπαλο χωρίς καθόλου πίεση στο μισό γήπεδο, να του δίνεις έτσι τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολύ μεγάλου αριθμού επιθέσεων και να ελπίζεις ότι δεν θα δεχτείς κάποιο γκολ. Ε, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα γίνει η κουτσουκέλα, όπως και έγινε.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, τώρα, γιατί δυσκολεύτηκε τόσο πολύ;

Πρώτα-πρώτα, κατά την πάγια τακτική Σάντος, δεν πραγματοποίησε τόσο πολλές επιθέσεις όσες θα μπορούσε. Αυτός ο Σορλέν στο να γυρίζει την μπάλα προς τα πίσω είναι μανούλα. Έλεος! Πολύ δουλειά από τον Γάλλο, τεχνίτης, κοντρολαρισμένος παίκτης, αλλά κάποιος πρέπει να του πει να παίζει με το μυαλό του στην εκδήλωση επιθέσεων, όχι απλά στον έλεγχο της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε κάπως τη συμπεριφορά του, με ευεργετικά αποτελέσματα.

Άλλη παράμετρος που μας οδήγησε στο σπατάλημα της υπεροχής μας και στην δημιουργία ελάχιστων ευκαιριών ήταν η ατυχής επιλογή χρήσης του αμυντικογενέστατου Σνάουτσνερ, ο οποίος μάλιστα υπέπεσε και σε μερικά παιδαριώδη ατομικά λάθη, τη στιγμή που για ένα τέτοιο παιχνίδι διαθέτουμε έναν επιθετικογενέστατο μπακ, τον Αραμπατζή. Δεν μπορούσε η ομάδα να βγει από τα άκρα, και μειωνόταν οι απειλές προς την εστία του Σπούρνικ.

Τρίτος λόγος οι τραυματισμοί. Η κατάρα συνεχίζεται. Μεγίστης σημασίας η απουσία Βιερίνια στο β΄ ημίχρονο, ενώ αναγκαστήκαμε να σπαταλήσουμε μια αλλαγή και λόγω του τραυματισμού του Χαλκιά. Περιττό να τονίσουμε ότι Κονσεϊσάο και Φιλομένο θα μπορούσαν να αποβούν ιδιαιτέρως χρήσιμοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Τέταρτος λόγος, ότι σπαταλήσαμε τα στημένα. Ιδιαίτερα τα κόρνερ δεν αξιοποιήθηκαν όσο θά 'πρεπε.

Πέμπτος λόγος, ότι η ομάδα ήδη από τότε που ανέλαβε ο Σάντος εμφανίζεται νευρική μετά το 75΄ όταν δεν έχει επέλθει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δεν διατηρεί την ψυχραιμία της και πραγματοποιεί βεβιασμένες επιθέσεις και λάθος ενέργειες.

Τελευταίος λόγος: Ότι πολύ απλά, τόσα μπορούμε και τόσα κάνουμε! Δυστυχώς η ομάδα δεν διαθέτει τίποτα παικταράδες, έχει και πολλούς τραυματίες, με βάση λοιπόν το υλικό της, τόσο μπορεί και τόσο παίζει. Πώς να το κάνουμε;

Η ουσία είναι ότι μετά από ένα τόσο δύσκολο ξεκίνημα, με πλήθος τραυματισμών, ατυχιών και ενάντιων διαιτητικών αποφάσεων είμαστε κατά πάσα πιθανότητα μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία και δείχνουμε ότι έχουμε το μέταλλο και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μια καλύτερη χρονιά, με μεγαλύτερες ελπίδες για μια καλύτερη θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά και στο Κύπελλο.

Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς (68΄ Κρέσιτς λ.τρ.), Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Λίνο, Φωτάκης (75΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια (49΄ Κουτσιανικούλης λ.τρ.), Ιβιτς, Σνάουτσνερ.

Ξάνθη:
Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Πόι, Αλσαϊφί (66΄ Αμπένα, 89΄ Ζίεντσουκ), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης (84΄ Λιαπάκης), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Στρμπα.

ΣΚΟΡΕΡ:
90΄+ Ίβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
90΄+ Λίνο - 72΄ Παπαδημητρίου, 82΄ Σρτρμπα, 89΄ Τζάγκι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Δαλούκας (Θεσσαλίας)


5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ρε Τάκολα, μιά που ανέφερες τραυματισμούς, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι με το γήπεδο? Ο Βιερίνια πάτησε σε λακκούβα, αν είναι δυνατόν...

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα η ομάδα δεν έπαιξε καλά δεν ικανοποίησε τον κόσμο, σε γενικές γραμμές συμφωνώ αλλά θα διαφωνίσω σε μερικά σημεία ως συνήθως δηλαδή.

Πρώτον ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μία από γύρισμα του φωτάκη που προλαβαίνει ο αμυντικός και τη στέλνει κόρνερ προ του Βιερίνια και μία με Μαλεζά που σε κενή εστία πέρνει κεφάλια αλλά πάει άουτ μετά από κόρνερ. Είναι αλήθεια στο δεύτερο ότι η ξάνθη απείλησε 2 φόρες με 1 μεγάλη ευκαίρεια με ένα μαύρο παικτη της αλλά και ο ΠΑΟΚ έχασε κλασικότερες ευκαιρίες πχ με τον Παπάζογλου που πλασάρει από πλεονεκτηκή θέση άουτ (μεγαλη ευκαιρια πριν από αυτήν της ξάνθης) και ένα τετ α τετ ανεπανάλυπτο από τον Κούτσια μετά από πάσα του Μούσλι.Άρα λοιπόν η ξανθη δεν ήταν καλήτερη και ούτε έχασε τις μεγαλητερες ευκαιρίες αλλά θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσε να προηγηθεί γιατί έτσι είναι η μπάλα όποιος βάλει το γκολ, οι ισσοροπίες ήταν λεπτές.

Δεύτερον θα συμφωνίσω για τον Σορλέν είναι άλλος παίκτης σε σχέση με πέρσυ.Είναι πολύ κακός δείχνει έξω απ τα νερά του, σήμερα ούτε μια σωστή σέντρα έβγαλε και μάλιστα εξαιτίας μη καλής τελικής πάσας κατέστρεψε πολλές ευκαιρίες που αν εκανε απλά μια καλή μπαλιά ήταν μισό γκολ.Γενικά είναι χώμα το ίδιο θα πω και για Φωτάκη απογοήτευση.

Τρίτον δεν φταίει ο Σνάουτσερ τόσο αλλά όπως είπα η κακή τελική πάσα από παίκτες όπως Σορλέν και Λίνο (κυρίως στο α ημιχ στο β βελτιώθηκε ο βραζιλιάνος).Αν είχαν υποτυπώδης πάσα θα κερδίζαμε εύκολα από το πρώτο ημίχρονο.

Τέταρτο οι τραυματισμοί είναι ανεξήγετο φαινόμενο χρήζει μεταφυσικής ερμηνίας άλλοι 2 παίκτες έξω και 2 αναγκαστηκές αλλαγές Βιερίνια Χαλκιάς.Ας κάνουν κάνουν αγιασμό ευχέλεο κανένα ξεμάτιασμα τίποτε να λυθούν μάγια δεν ξέρω τι να πω.

Πέμπτο την ομάδα την πιστεύω δεν ισχύει τόσα μπορούμε τόσα κάνουμε και θα δικαιωθώ. Δεν μπορεί ο Σορλέν να ξέχασε την μπάλα φέτος ενώ πέρσυ πετούσε!!!Δεν γίνεται ο Φωτάκης να είναι χώμα ενώ πέρσυ ήταν σχετικά καλός στο τυρί δεν μπορεί να μην παίζουν συνέχεια οι Μουσλι(μόλις μπήκε φάνηκε διαφορά βήθησε πχ ασιστ στον κούτσια) Λούσιο, δεν μπορεί να τραυματίζονται πάικτες μας σε κάθε ματς δεν μπορεί να μην βελτιωθεί ο Κούτσια που με έχει απογοητεύσει ως τώρα θα στρώσει χειρότερα δεν υπάρχε.
Θέλω να σημιώσω ένα θετικό το ότι πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το 91 δεν το παράτησαν και τελικά το πήραν.Τέτοια παιχνίδια φτιάχνουν την ψυχολογία της ομάδας πιστεύουν στον εαυτό τους και θα πάρουν και άλλα ματς στα τελευταία με λιγο τύχη.Αυτό το έβλεπα πέρσι σιγά σιγά επανέρχεται και φέτος.Η πίστη η θετική σκέψη για τη νίκη είναι πολύ σημαντικό θέλω να το δω και στα εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι και το 93.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος θέλω να πω ότι όλα σχεδόν τα ματς κρίνονται στο γκολ οι διαφορές είναι μικρές άσχετα αν οι 2 ακατανόμαστοι έχουν ξεφύγει.Η ξάνθη έχασε δύσκολα από το βαζελο με 1-0 το ίδιο απο το ερπετο στο 90 και επαιζε και με 10 παίκτες ένα ολόκληρο ημίχρονο.Ο γαύρος κέρδισε δύσκολα 1-0 το νιόνιο άδικα 2-1 τον εργοτελη, 0-1 τον ατρομητα που θα μπορούσε να λήξει είτε 1-1 είτε και 1-0.Επίσης θα πω ότι ο γαύρος στο μεταξύ μας ματς δεν ήταν πολυ καλήτερος της ξάνθης ούτε η ξάνθη ήταν χειρότερη του γαύρου και όμως μας κέριδισε 2-1, εκεί πήγε δοκάρι κσι έξω σήμερα ο Ίβιτς το έβαλε.Άρα όλα τα ματς είναι δύσκολα και θέλουν προσοχή μεγάλη.Οπότε αυτό είναι γενικό φαινόμενο του πρωταθλήματος και όχι μονο του ΠΑΟΚ ή του Σάντος.Ακόμα και στο κύπελλο με ομάδες β και γ εθνικής πολλά παιχνίδια κρίθικαν στο γκολ.Γενικά 1-0 όλα καλά, 0-0 όλα χάλια λαικά δικαστήρια και γκρίνια.

Ένα μεγάλο ευχαρηστώ στον Ίβιτς που παρά τα όσα έχει ακούσει και ακούει στο γήπεδο και από μένα μας χάρισε 2 πολύτιμες νίκες και 6 βαθμούς.

Καλή επιτυχεία το Σάββατο στη θράκη.

ΥΓ 1 θα ήθελα να αναφερθώ και στον Σάντος που παρά το ότι δέχεται κράξιμο και σκληρή κριτική (και εγω του τα χώνω) δεν είναι αποκλειστηκός υπεύθυνος για τα άτυχα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας φταίει και η διοίκηση (δεν του πήαν 2 παίκτες κλειδιά που ζήτησε)άλλα και οι ποδοσφαιριστές μας.Θα το αναλύσω άλλη φορά.

ΥΓ 2 σχολίασε την δηλωσάρα Γκαρσία το παλικάρι εκτός από τεράστιος παίκτης δείχνει ότι δεν μασάει τα λόγια και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις.

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

DonMits είπε...

Γενικά συμφωνούμε, συμφωνώ και με το ΠΑΟΚτσακι σε αυτά που λέει. Η ομάδα πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της και για τη βαθμολογία.

Είδα μόλις σήμερα τις δηλώσεις του Γκαρσία κι έπαθα πλάκα. Μόλις τώρα στη ΝΟΒΑ ο Μπραουδάκης έβαλε το Ζίκο να τις σχολιάσει κι ο Ζίκος του λέει "Ναι, εντάξει, αναφέρεται στα γνωστά της διαιτησίας". Θυμίζω ότι ο Ζίκος είχε πει στο παρελθόν ότι οι διαιτητές παίζουν το γαύρο "σαν χεσμένοι", κάτι αντίστοιχο με αυτό που είπε ο Παύλος σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει κι εμείς να αποτινάξουμε την όποια ηττοπάθεια έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Το ματς με τη μισοδιαλυμμένη ΑΕΚ προσφέρεται! Ελπίζω κι ο καρπουζάς να το καταλάβει αυτό και να το περάσει στην ομάδα.

Τάκολα στο μπάσκετ πήγες;;;

takola είπε...

Παναγιώτη,
δεν ξέρω αν φταίει το γήπεδο. Μάλλον αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια των τραυματισμών.

Παοκτσάκι,
δεν είπα ότι φταίει ο Σνάουτσνερ, απλά αν έπαιζε ο Αραμπατζής θα είχαμε εκδηλώσει μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων.
Σίγουρα, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα στο μέλλον, αλλά γενικά "τόσα μπορούμε τόσα κάνουμε" με βάση και τα προβλήματά μας. Δεν τα πάμε κι άσχημα, βασικά.
Ο Φωτάκης δεν πιστεύω ότι μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα, μακάρι να με διαψεύσει το παιδί, από τσαγανό σίγουρα έχει μπόλικο.
Για τη δήλωση Γκαρσία δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς ότι δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και δε μασάει τα λόγια του. Το αντίθετο θα έλεγα. Δημοσιοσχεσίτικη δήλωση έκανε, για να χαϊδέψει τα δικά σου αυτιά. Εμένα θα με "χαϊδέψει" μόνο όταν παίξει καλύτερα. (Όχι πως τα πάει κι άσχημα, αλλά εννοώ ότι οι παίκτες "μιλάνε" μέσα στο γήπεδο).

DonMits,
στο μπάσκετ δεν πολυπηγαίνω. Πήγα μόνο στα παιχνίδια πέρσι για να σώσουμε την κατηγορία. Χάρηκα πολύ, εξυπακούεται. Μπράβο στα παληκάρια!