10/10/09

Λίγος αποδείχτηκες, Θόδωρε...

Για όσους ο ΠΑΟΚ δεν είναι παρά ένα παιχνιδάκι για να περνάνε την ώρα τους, η παραίτηση Ζαγόρ δεν ήταν τίποτα το παράξενο. Βαρέθηκε ο άνθρωπος να παίζει, βαρέθηκε το παιχνιδάκι της Προεδρικής καρέκλας και παραιτήθηκε. Τι πιο φυσικό...

Για όσους ο ΠΑΟΚ δεν είναι παρά μια πολύ καλή ευκαιρία για να βγάζουν όλα τους τα απωθημένα, για να βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους, τον βόρβορο που κρύβουν μέσα τους, την μαλακία που είναι αναγκασμένοι να κρύβουν επιμελώς από τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής τους, η παραίτηση Ζαγόρ είναι ό,τι καλύτερο. Από δω και πέρα θα έχουν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες να ξεβράζουν τα σκατά τους στο αποχωρητήριο το οποίο θεωρούν ότι είναι το γήπεδο, το ποδόσφαιρο...

Για μένα η παραίτηση Ζαγόρ είναι το σύνθημα προς κάθε λογικό άνθρωπο που λέει:

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ.

Γιατί αυτό που ισχύει για το Θόδωρο, ισχύει ουσιαστικά για όλους μας.

Τον σόκαραν και τον αηδίασαν τα εγκληματικά επεισόδια της Σουρωτής...
Γιατί, εμάς δεν μας αηδίασαν; Κι αν αυτός θεωρεί ότι πρέπει κατόπιν αυτών να φύγει, το ίδιο δεν θά 'πρεπε να ισχύει και για το Βρύζα; Δηλαδή ο Ζήσης είναι λιγότερο ευαίσθητος σε θέματα βίας από τον Μεγάλο Ζαγόρ; Ή μήπως εγώ είμαι; Κι εγώ, ο Τάκολα, είμαι εξίσου αηδιασμένος. Τι να κάνω; Να σταματήσω ν' ασχολούμαι; Μάλλον αυτό...

Είχε προσωπικά οικονομικά προβλήματα...
Απολύτως κατανοητό κι ανθρώπινο. Δεν του είχαμε ζητήσει όμως να βάλει χρήματα. Δεν έχει χρόνο; Ας ζητήσει μια προσωρινή άδεια. Ας προετοιμάσει μια μεταβατική κατάσταση. Ας είναι ειλικρινής. Τι θα πει "όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω"; Ποιες συνθήκες δεν στο επιτρέπουν; Κι αφού δεν στο επιτρέπουν οι συνθήκες να μιλήσεις, τότε πώς παραιτήσε; Περίμενε να στο επιτρέψουν οι συνθήκες και μετά παραιτήσου. Έτσι ενεργεί όποιος σέβεται το πόστο του κι αντιλαμβάνεται τις ευθύνες που αναλαμβάνει. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ.

ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΑΝ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δυστυχώς αποδείχτηκε λίγος.

Μερικοί ίσως με κατηγορήσουν ότι μ' αυτά που γράφω δεν δείχνω τον απαραίτητο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο του Ζήση Βρύζα.
Πρώτα-πρώτα, αυτός που δεν έδειξε σεβασμό είναι ο Θόδωρος. Το σωστό θα ήταν να του έχει μιλήσει εκ των προτέρων, να τον προετοιμάσει, να κάνει μια σωστή παράδοση-παραλαβή. Και επαναλαμβάνω: Αν τυχόν (λέω, ΑΝ) επικαλεστεί και λόγους ποδοσφαιρικούς εκτός από προσωπικούς (τη βία στα γήπεδα, τα χρέη, τη διχόνοια των οπαδών), αυτοί οι λόγοι θα ισχύουν ΚΑΙ για το Ζήση. Εκτός αν θεωρεί τον Ζήση κανένα παιδί κατώτερου Θεού, που μπορεί να ανακατεύεται με σκατά με τα οποία ένας Μεγάλος Ζαγόρ δεν καταδέχεται να ανακατευτεί.
Σε ό,τι με αφορά: Στηρίζω απολύτως τον Ζήση Βρύζα. Στην πραγματικότητα θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ένας καλύτερος Πρόεδρος από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Ο Ζαγοράκης όμως ήταν ο μόνος ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ του ΠΑΟΚ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ. Το μεγάλο ζήτημα είναι η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ανθρώπους σαν κι εμένα, τον DonMits, τον Curiousss και τον Τριαντάφυλλο εύκολα τους συσπειρώνεις. Αυτόν τον τεράστιο λαό όμως, που λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, μόνο ένας Ζαγοράκης μπορούσε. Προτίμησε όμως να κοιτάξει τον εαυτούλη του...

Προσωπικά νιώθω προδομένος. Αφιέρωσα πολλές ώρες σ' αυτό το μπλογκ αγωνιζόμενος από αυτή τη θέση για το καλό του ΠΑΟΚ, που ταυτίζεται με το καλό του λαού του ΠΑΟΚ, που ταυτίζεται με το ανθρώπινο καλό. Στο πρόσωπο του Θόδωρου Ζαγοράκη είδα τον ηγέτη που θα έδινε την απαραίτητη υπεραξία στα οράματά μου και θα βοηθούσε αποφασιστικά στην πραγμάτωσή τους. Γι΄ αυτό και τον στήριξα τυφλά, παρ' όλες τις διαφωνίες μου μαζί του (βασικό παράδειγμα: Δεν προώθησε την Ιδέα της Λαϊκής Βάσης). Η αποχώρησή του με έκανε να νιώσω... μαλάκας. Όχι, όλο αυτό δεν είναι παρά ένα παιχνίδι. Ο καθένας παίζει όσο θέλει κι όσο μπορεί με βασικό άξονα την ικανοποίηση των προσωπικών του επιθυμιών και συμφερόντων και μετά φεύγει. Δεν αξίζει να το πάρεις σοβαρά. Αυτό είναι πιστεύω το μήνυμα και η ουσία της παραίτησης του Προέδρου. Είναι σαν να λέει: "Παιδιά, μην το παίρνετε όλο αυτό στα σοβαρά. Δεν αξίζει. Το γήπεδο δεν είναι παρά ο χώρος για να αφοδεύουν τα διάφορα κοινωνικά απόβλητα".

Καληνύχτα...

20 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Ρε Τάκολα, μην βγάζουμε συμπεράσματα, δεν ξέρουμε τί έγινε και τί παίχτηκε. Και ούτε και θέλω να μάθω τί έγινε και ούτε πιστεύω ότι έχει υποχρέωση ο Ζαγοράκης να μας πει τί έγινε. Προσωπική απόφαση ήταν, γιατί να μας δώσει λογαριασμό και να μας αναλύσει τις λεπτομέρειες? Για να πάρει την συγκατάθεσή μας και την συγχώρια μας? Και στο φινάλε, μέχρι και απατεώνα το είπαμε με τα πανώ που σηκώσαμε.

Είμαι πικραμένος αφάνταστα που παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης, αλλά δεν μπορώ να διαγράψω τα όσα έκανε για μας, τους αχάριστους στο κάτω κάτω.

NdN είπε...

Χτες μιλούσα με έναν φίλο και του είπα αυτό ακριβώς που γράφεις..."Ο Ζαγοράκης είπε πολύ απλά μην ασχολήστε με τον ΠΑΟΚ, φάγανε εμενα θα φάνε και εσάς".

Προχωράμε με τον Ζήση που δεν είναι καθόλου λίγος. Μάλλον "πολύς" μας πέφτει μιας και αν αυτός ήταν στη θέση του Αντωνίου ο ΠΑΟ θα έπαιρνε το ευρωπαικό. Πάμε μαζί για τον ΠΑΟΚ, εκεί μέχρι τέλους.

Πάντως δεν σου κρύβω ότι είμαι πολύ απαισιόδοξος και ξέρεις από τα πολιτικά μου ποστς ότι εγώ είμαι πάντοτε αισιοδοξος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι λέτε;;;;καταλαβαίνετε τι γράφετε;;;;τι πήδηξε από το καράβι, προδοσία, λίγος κτλ. λέτε;;;;;;!!!!!Έλεος είστε αχάρηστοι ντροπή!!!!!Άλλωστε αυτός έπεισε τον Βρύζα και την διοίκηση να συνεχίσει για το καλό του ΠΑΟΚ.ΑΡΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΔΙΑΔΟΧΗ και μάλιστα ομαλη!!!!ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε ούτε μια μέρα χωρίς διοίκηση!!!!!
Και μην νομίζετε ότι έφυγε από τα επεισίδια της σουρωτής ή γιατί φοβήθηκε τα χέη, άλλωστε διοίκηση πρωτοδικίου είναι δεν έχει ευθύνες για τα χρέη των προηγουμένων αν φοβόταν δεν θα έμπαινε καν πριν 2,5 που τα χρέη ήταν καμιά 15 εκατ περισσότερα!!!!!
Ο άνθρωπος έχει σοβαρά προσσωπικά προβλήματα που δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί 100% με τον ΠΑΟΚ!!!Δηλαδή τι θέλετε να βγει και να σας πει ότι έχασα χρήματα να ξευτιληστεί δημόσια;;;;Τι να σας πει ότι μετά από αυτό μπορεί να έχει και οικογενειακά προβλήματα;;;;πολύ μυάλο θέλει να το σκεφτεί κανείς;;;Ανθρωπος είναι όχι ρομπότ ούτε αναίσθητος!!!!έλεος μερικές καταστάσεις δεν λέγονται δημόσια!!!Αυτό που έκανε είναι άξιος συγχαρητήριων γιατί οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα έλεγε δεν γαμιέται όσα και αν έχασα θα κάνω μια μεταγραφή μια αρπαχτή (πχ σικαμπαλα 3 εκατομ χρεώθηκε ενώ στοίχησε 300 χιλ) και θα τα πάρω πίσω μέσω του ΠΑΟΚ!!!!!Ότι έκαναν οι προηγούενοι που φαίνεται ότι αυτοί και μόνο σας αξίζουν!!!!Αυτός προτίμησε να αποχωρήσει τόσο τίμιος και αδαμάντινος χαρακτήρας είναι!!!!!
Και ένα μεγάλο αυχαρηστώ στον Ζαγοράκη για όσα πρόσφερε δεν βλάπτει!!!!Αλλά κανένας δεν είναι ποιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα!!!!Φτάνει να αδικήτε και να σταυρώνετε ανθρώπους είναι ότι χειρότερο!!!!!!

Ζαγοράκη σε ευχαρηστώ πολύ για όλα όσα έκανες και πρόσφερες στον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, να σε χει ο θεός γερός να μπορέσεις να λύσεις τα προβληματά σου και η θέση σου στον ΠΑΟΚ να σε περιμένει πάντα και όποτε την θελήσεις!!!!!


ΥΓ Ποιος άλλος πρόεδρος έφυγε μόνος του χωρίς κυνήγι από το λαό;;;;Ποιος άλλος πρόεδρος δεν γατζώθηκε στον ΠΑΟΚ για να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ(θυμηθήτε μπατμαν γουμενα βεζυρτζη πανελούδη);;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ άντε καληνύχτα και άτομα σαν τον Ζαγοράκη είναι πολύ ψηλά για οπαδούς και μυλά σαν και τα δικά σας!!!!

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΟΚτσης εισαι εσυ ρε ξεφτιλα? αντε τραβα στη γειτονια σου λακαμα

ξαμ

Ανώνυμος είπε...

an aytos einai ligos esi ti eisai re poy vgaineis k ton krineis anwnima..

an eisai antras pes to onoma soy k mhn grafeis mesa apo tin tripa soy..lige..axariste

Unknown είπε...

Takola,
θεωρώ ειλικρινά πως με αυτή σου τη μεστή δημοσίευση τα είπες όλα για την απηχηση της παραίτησης Ζαγοράκη στο «σκεπτόμενο» μέρος του κόσμου μας. Στη βάση αυτή επέτρεψε μου να δικαιολογήσω από μερος μου τον προδοτικό χαρακτήρα της πράξης του Ζαγοράκη.

Κατ’αρχάς ο Θοδωρής με την ανάληψη της προεδρίας πριν από 2,5 χρόνια, διαμόρφωσε ένα διοικητικό σχήμα το οποίο απολάμβανε της εμπιστοσύνης του κόσμου εξαιτίας κυριώς της ειδικής σχέσης του ίδιου με τη βάση του ΠΑΟΚ. Με το δεδομένο ότι η λειτουργία της διοίκησης ήταν σχεδόν αποκλειστικά διαχειριστική και όχι χρηματοδοτική,
η λειτουργία του προέδρου του ΠΑΟΚ έμοιαζε με αυτή του αργηγού ενός πολιτικού κόμματος. Από τη μία η διοίκηση υπόσχονταν χρηστή και έντιμη διαχείριση των οικονομικών, προσπάθεια ρύθμισης των χρεών, χτίσιμο ομάδας-πρωταγωνιστή, ενώ ο λαός του ΠΑΟΚ την οικονομική «ψήφο» αυτής της προσπάθειας. Όσο στερεοτυπό και αν ακούγεται, ο Ζαγόρ είχε ένα συμβόλαιο με το λαο του ΠΑΟΚ- ήταν εγγυητής της ενότητας και της συσπείρωσης του κόσμου. ..

Θα ήταν πολύ απλουστευτικό να πούμε ότι απλά πρόδωσε το δίκο του σύνθημα «ΠΑΟΚ πάνω από όλα».Αντίθετα, έχει ενδιαφέρον να δούμε την πολιτεία του στην προεδρία του ΠΑΟΚ, ώστε να φανεί αν πραγματικά πήδηξε από το πλοίο.

Unknown είπε...

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομματι νομίζω πως, ως πρόεδρος του συμβουλίου που ενέκρινε τον τριετή σχεδιασμό με το Σάντος, και βάση του συμβολαιου με το λαό έπρεπε να μέινει έως το καλοκαίρι για να κάνει τον απολογισμό. Έαν οι προσωπικοί λόγοι ήταν τόσο χαινοντες ας παραιτούνταν(ή ας απείχε για ένα διάστημα όπως είπες) το καλοκαίρι όταν και έσκασε η υπόθεση. Το χρονικό σημείο της παραίτησής του δημιούργει σκέψεις πως κάτι άλλο έτρεχε στο μυαλό του.

Εϊναι βέβαια γεγονός πως ο παρορμητικός του χαρακτήρας τον οδηγούσε σε ξεσπάσματα ασύμβατα με το ρόλο ενός λαϊκου ηγέτου(η παρορμητική παραίτηση με ΠΑΟ, η αντίδρασή του στο πανο στη Ολλανδία). Αυτά όμως συνοδεύτηκαν με μία μεσσιανική προβολή του ρόλου του Θόδωρου από πλευράς επικοινωνιακού επιτελείου της ΠΑΕ. Η διοικηση Ζαγοράκη απευθύνονταν στα πιο μαζικά στρώματα της ΠΑΟΚτσήδικης μερίδας. Στη βάση της συσπείρωσης που πράγματι μόνο ο Θοδωρής εγγυούνταν , σχεδόν σύσσωμος ο λαος του ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε(αν και προθύμως-απρόθυμα, χαμηλώνοντας τα επίπεδα της κριτικής) επιλογές που παραβίαζαν τις αρχές τις ομάδας σε αγωνιστικό(Σάντος, ομάδα που δεν παίζει για τη νίκη στα ντέρμπι της Τούμπας) και ηθικό επίπεδο(πρόσληψη Γκαγκάτση-υπόνοια διαιτητικής εύνοιας, πρόσληψη του βασικού υπεύθυνου των σφαγών με ολυμπιακόστη Τούμπα) όσο και επικοινωνιακές πρακτικές που κορόιδευαν το μέσο νου(τα πτυχία και η παραίτηση του υιου γκαγκάτση, η στήριξηκατσαρή και ή πολεμική με τον μέχρι πρότινος στενο συνεργάτη Παπαδόπουλο). Βottomline, η εμπιστοσύνη του λαού, ανά περιπτώσεις διαχειρίστηκε σα λευκή επιταγή από το Ζαγοράκη και την ομάδα του, πράγμα που κατά την εκτίμηση μου προκαλούσε σιωπηλή αμηχανία στον κόσμο.

Unknown είπε...

Η έως τώρα πολιτική του στον τομέα της βίας νομίζω τον αφήνει έκθετο για τις διαρροές που τις τελευταίες μέρες θεωρούν τα επεισόδια ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Για περίπου ανάλογα επεισόδια στο ΑΠΘ 3 βδομάδες πριν δεν άνοιξε ρουθούνι. Για μένα, ο Ζαγοράκης , έχοντας μάθει από το πάθημα του Ντέμη, δε προσπάθησε να τεθεί ενάντια στη αθλητική βία αφού έκανε την εκτίμηση ότι θα είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσει να διαχωρίσει τον οπαδό(και βασικό του χρηματοδότη) από τον hooligan. Η ΠΑΕ δεν έλαβε ουσιασικά μέτρα κατά του φαινομένου(βγάζοντας αστείες πολλές φορές ανακοινώσης κατά οποιουσήποτε άλλου εκτός των υπευθύνων) και όλη της η προσπάθεια ήταν να περιορίσει όποια φαινόμενα μπορούσαν να βλάψουν τα ευπαθή οικονομικά της ομάδας(τουρνικέ, περιφρουρησεις, εκδρομές κα).

Το εκ των ων ουκ ανευ διακύβευμα της ρύθμισης των χρεων, μετά τις αρνήσεις της ΝΔ για ευνοϊκη ρύθμιση, τον τελευταίο χρόνο πήρε σχεδόν αποκλειστικά το δρόμο της συννενόησης με την διαγραφόμενη κυβέρνηση, και ειδικότερα με τον Βενιζέλο.Από τις εκλογές προέκυψε ισχυρή κυβέρνηση με τον εσωκομματικό αντίπαλο βενιζελο να μην μπορεί να διαπραγματευτεί παραγωγικά υπουργεία για αυτόν και τους προσκείμενους σε αυτόν. Έτσι κατέρρευσε κατά τα φαινόμενα και το plan B(for Benny) για την ρύθμιση των χρεών. Το timing της παραίτησης για εμένα συνδέεται αποκλειστικά με την ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο έσβησε και τις τελευταίες ελπίδες του Θόδωρου.

Unknown είπε...

Και εδώ για εμένα επεισέρχεται το στοιχείο της μεθόδευσης. Αν ισχύει αυτό που είδα να επισημαίνει ο Καρπετόπουλος, ότι δηλαδή για την ρύθμιση θα πρέπει να περάσουμε σε μόνιμη διοικηση και όχι πρωτοδικείου, μπαίνω στην πολλή σκέψη πως ο ζαγοράκης και το σχήμα των μετόχων που τον ακολουθεί, σε καμία περίπτωση σκοπεύουν να αναλάβουν την ευθύνη της ΠΑΕ κανονικά χωρίς ρυθμισμένα χρέη(γιατί αυτό ευνότα φέρει τη νομική τους εμπλοκή, όπως και αυτή των περιουσιακών τους στοιχείων αν κάτι στραβώσει). Εφόσον λοιπόν αυτό δεν φαίνεται στον ορίζοντα η παραίτηση Ζαγοράκη αυτόματα δημιουργεί συνθήκες στο κοντινό μέλλον να επαναδιαπραγματευτεί η θέση των μετόχων...

Με λίγα λόγια ο Ζαγοράκης, έχοντας όντως προσωπικά ζόρια, αλλα κυρώς βλέποντας πως τα λεφτά του λαού δεν φτάνουν για πρωταθλητισμό, η Ευρώπη δεν είναι εύκολο πράγμα, η ρύθμιση πολύ μακρίνο, ο Γκαγκάτσης πράγμα εχθρικό για τα νέα διαιτητικά κόζια, και ο λαός με στερεμένά αποθέματα «λευκής» εμπιστοσύνης , προτίμησε να εγκαταλείψει πλοίο και πληρωμα σε μία συγκυρία οπου γύρω του μπορούν να σχηματιστούν πολλές δικαιολογίες.
Προσωπικά δε μου κάνουν...

Δε θέλω να μιλήσω ακόμα για το Βρύζα. Η αισθητική του και το ύφος του είναι πιο κοντά και σε εμένα αλλά ίσως πιο μακριά από άλλους... Ωστόσο, για μένα είναι ένα στοίχημα που βγήκε στην πορεία, πράγμα που σημαίνει πως η διοίκηση μπαίνει σε άλλη εποχή αφού το αρχικό σχήμα είναι ασυνεχές. Το επίπεδο της συννενόησης που θα μπορέσει να έχει με το ΔΣ της ΠΑΕ σε βασικές πολιτικές, χωρίς τις πλάτες του Θόδωρου είναι κάτι βασικό για την επιτυχία του.
Ευχαριστώ για τον χώρο

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

αδερφέ μου πάνω κάτω τα ίδια πιστευέω αλλά καλά έκανες που περίμενες να ηρεμήσεις και έγραψες πιο ήρεμος από μένα που τα έγραψα πιο χοντρά.
Το θέμα είναι πως κουράστηκα να απολογούμε πως εγω φταίω για όλα για ότι κακό γίνεται στον ΠΑΟΚ και θα θυμήσω κάτι που πολύ σωστά είπε ή θύρα4 στην ανακοίνωσή της,"Απο εκεί και πέρα ο Θόδωρος Ζαγοράκης οφείλει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινώσει δημόσια και υπεύθυνα σε όλους ποιοι ήταν οι λόγοι που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί για να ολοκληρώσει τη σχέση εμπιστοσύνης που ανέκαθεν είχε με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και να μη γίνει η αιτία διχόνιας του κόσμου του ΠΑΟΚ εξαιτίας της παρερμήνευσης της απόφασής του. "

συμπέρασμα για όλα φταίει ο κόσμος....
θα μας φάει η ανασφάλειά μας.

takola είπε...

Ρε συ Παναγιώτη,

δεν είναι προσωπικό του θέμα η Προεδρία του ΠΑΟΚ. Αφορά ένα εκατομμύριο κόσμο. Συνεπάγεται ευθύνες. Δεν σηκώνεσαι έτσι απλά, παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις. Στον δημόσιο βίο είσαι υπόλογος έναντι του κόσμου για ό,τι κάνεις. Όσο για το πανό, δεν το σηκώσαΜΕ, το σήκωσΑΝ κάποια συγκεκριμένα άτομα, και υπεύθυνα είναι αυτά, όχι όλοι εμείς. Πάντα θα βρίσκονται κάποιοι μαλάκες, αν είναι να τους δίνουμε βάση, θα πρέπει να παραιτιόμαστε κάθε μέρα τρεις φορές. Αλλά να σου πω και κάτι; Ας έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο Θόδωρος ήθελε όλους να τους έχει σούζα. Η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ τίμια.

takola είπε...

NdN,
παρόλη την απαισιοδοξία σου καταφέρνεις να είσαι αισιόδοξος. Δεν σου κρύβω ότι εγώ είμαι έτοιμος να σκίσω το Διαρκείας μου.
Όσο για το "φάγανε εμένα", μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα. Μήπως απλά είδε ότι δεν μπορούσε να πάει καλύτερα, η τράπουλα είναι σημαδεμένη, οπότε σου λέει δε φεύγω τώρα που βρήκα και κάποιες αφορμούλες;

takola είπε...

Παοκτσάκι,

Πού το ξέρεις ότι αυτός έπεισε τον Βρύζα; Δεν προκύπτει από τα γεγονότα που έγιναν δημοσίως γνωστά κάτι τέτοιο.
Επίσης, αφού τα σοβαρά προσωπικά του προβλήματα δεν μπορεί να τα πει δημόσια, εσύ πού τα ξέρεις; Είσαι προσωπικός του φίλος; Μήπως όλο αυτό είναι απλά μια φήμη που διαχύθηκε στην πόλη;
Περί μεταγραφής-αρπαχτής, την ηθική του Ζαγοράκη δεν την αμφισβήτισα ποτέ. Είπα απλά ότι είναι ανεύθυνο και ασεβές αυτό που έκανε. Και φιλοτομαρικό. Αν θες να του πω μπράβο που δεν μας έκλεψε, τότε ναι, να του το πω: "Ευχαριστούμε Θόδωρε που δεν έκλεψες τον ΠΑΟΚ. Και για όλα όσα πρόσφερες στον ΠΑΟΚ".

Τέλος, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω, αδελφέ Παοκτσάκι, όταν εκφράζεις τις απόψεις σου να προσέχεις να μην είσαι επιθετικός και να μην προσβάλλεις τους συνομιλητές σου. Αν εκφράζεσαι έτσι και κατά πρόσωπο, είναι πιθανό να μείνεις χωρίς φίλους και συμπάθειες. Στο κάτω-κάτω όλοι ΠΑΟΚ είμαστε.

takola είπε...

ξαμ και 2 ανώνυμοι,

ευχαριστώ για τα σχόλια.

takola είπε...

paokland,

δεν ηρέμησα καθόλου. Εν θερμώ τα έγραψα. Κι ακόμα δεν έχω ηρεμήσει. Δεν σου κρύβω ότι σκέφτομαι σοβαρά να πάψω να ασχολούμαι.

Χαίρομαι που ένιωσες να συμφωνείς με τις απόψεις μου, κι εγώ δεν σου κρύβω ότι νιώθω όμορφα όταν βλέπω ότι προσπαθείτε στο Black Blog να "ιδεολογικοποιήσετε" την πίστη μας στον ΠΑΟΚ.

Θέλω όμως να σου ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν αναφέρθηκα στον κόσμο, έγραψα για την απεμπόληση της ευθύνης έναντι του κόσμου από τον ΘΟΔΩΡΟ. Σε ό,τι αφορά τον κόσμο, θα πρέπει να σου πω ότι πιστεύω ότι δυστυχώς φταίει σε πολλά. Αυτό εννοούσα όταν έγραψα ότι "Το γήπεδο δεν είναι παρά ο χώρος για να αφοδεύουν τα διάφορα κοινωνικά απόβλητα." Και σου ξεκαθαρίζω ευθέως ότι δεν εννοώ τόσο τα επεισόδια "βίας" του τύπου πυρσοί-μπουκάλια-επεισόδια με την Αστυνομία-ξύλο μεταξύ οπαδών. Αυτά θα πρέπει να τα δεχτούμε μεχρί ενόις σημείου και να μην τα δαιμονοποιούμε. Εννοώ κυρίως τα σκατά που κουβαλούνε στο κεφάλι τους οι "σιωπηλοί πλειοψηφούντες", αλλά και τα εγκληματικά στοιχεία του τύπου "χτυπάω ανήλικα παιδιά στη Σουρωτή."

Νά'σαι καλά.

takola είπε...

Τριαντάφυλλε,

εγώ ευχαριστώ. Έκανα το σχόλιό σου κανονική καταχώριση, ώστε να διαβαστεί ευρύτερα, όπως του αξίζει. Αν τυχόν έχεις αντίρρηση πες μου να το βγάλω.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω με την κεντρικη ιδεα του αρθρου οπως και για επιμερους χαρακτηρισμους οπως ποντικι που πηδαει απο το πλοιο, φιλοτομαριστης και αλλα Δυστυχως ο Ζαγορ δεν ηταν ο Σουπερμαν που πιστευες/πιστευατε. Δυστυχως ηταν ενας ανθρωπος τρωτος, με αδυναμιες, σαν ολους μας. Με αποθεματα δυναμεων που καποτε εξεντληθηκαν. Αν εσυ πιστευεις οτι ειχε υποχρεωση να βρει κι αλλες παω πασσο.
Θλιβομαι απο τους χαρακτηρισμους που του αποδιδεις και συ και ο Τριανταφυλλος και πολλοι αλλοι.
Μεγα Ζαγορ (χωρις ειρωνεια απο μενα) ησουν ο καλυτερος Προδρος που ειχαμε ποτε. ΣΕ Εjavascript:void(0)ΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ.
HOMO PAOKUS

takola είπε...

Homo PAOKus,

σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή.
Η κεντρική ιδέα η δική μου είναι ότι η Προεδρία Ζαγοράκη βασιζόταν σε ένα συμβόλαιο με το Λαό του ΠΑΟΚ. Και ότι ο Ζαγοράκης έσπασε μονομερώς το συμβόλαιο. Και μάλιστα χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Το γεγονός αυτό είναι φυσικό να προκαλεί θλίψη, αισθήματα προδοσίας και ματαίωσης σε όσους αγαπούν τον ΠΑΟΚ. Εσένα αντιθέτως, σου προκαλούν θλίψη οι χαρακτηρισμοί που του απέδωσα. Χτένισα όλα μου τα κείμενα. Όλοι κι όλοι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα, και μάλιστα κάτω από συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ήταν "αποδείχτηκε λίγος". Έγραψα επίσης "εγκατέλειψε το πλοίο" και "πήδηξε από το καράβι ΣΑΝ τρομαγμένο ποντίκι". Αυτά ήταν όλα. Η δε βασική μου ιδέα ήταν ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης είναι ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, ο λαός τον είχε εμπιστευτεί τυφλά, και το μέλλον της ομάδας προμηνύεται δύσκολο χωρίς αυτόν. Και επιμένω ότι έχω δίκιο και ότι είμαι απολύτως σταθερός και δίκαιος στις απόψεις μου. Συμφωνώ κι εγώ ότι ο Ζαγοράκης ήταν ίσως ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ. Βάζω το "ίσως" λόγω Παντελάκη. Να τον ευχαριστήσω όμως γιατί; Επειδή δεν μας έκλεψε; Τι είναι ο ΠΑΟΚ; Μαγαζάκι; Ή μήπως είναι λίγο να είσαι Πρόεδρος του ΠΑΟΚ; Μην τρελαθούμε κιόλα! Δεν είπαμε ότι Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ; Το είπαμε. Να μην υποτιμούμε τον ΠΑΟΚ. Έναν Πρωθυπουργό θα τον ευχαριστήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν έκλεψε; Ακόμα κι αν έχει κάνει πολύ καλό έργο, θα πεις "έκανε τη δουλειά του". Λοιπόν, κι ο θόδωρος έκανε σωστά τη δουλειά του. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός Πρόεδρος. Αλλά άφησε τη δουλειά στη μέση. Λιγοψύχησε. Πώς να το κάνουμε; Κι έχουν περάσει 20 μέρες κι ακόμα δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες να μας πει τους λόγους. Τέλος πάντων...

Για τον Ζήση, εξυπακούεται ότι τον στηρίζω και τον πιστεύω και του εύχομαι καλή επιτυχία. Αλλά το γεγονός είναι ότι ΔΕΝ είναι ο φυσικός ηγέτης του ΠΑΟΚ. Μακάρι να καταφέρει τον τιτάνιο άθλο και να γίνει ένας Ηγέτης του ΠΑΟΚ. Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω. Δυστυχώς.

HOMO PAOKUS είπε...

3 χρονια μετα, βλεποντας τα παραπανω ποστ, βλεπω ποσο λαθος εκανα και ποσο εξω επεσα....