31/10/09

Σχετικά με το νέο αθλητικό κέντρο και την ονομασία του

Αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας ότι το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια ξεκίνησε τη λειτουργία του, με τα τμήματα υποδομής της ομάδας να προπονούνται ήδη εκεί. Και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της νέας διοικητικής προσπάθειας του ΠΑΟΚ, με μπροστάρη το Θοδωρή Ζαγοράκη. Ευελπιστούμε να συνεχιστούν τα έργα με απρόσκοπτο ρυθμό, και να παραδοθεί σύντομα το αθλητικό κέντρο σε πλήρη λειτουργία. Θα είναι ενα μεγάλο κατόρθωμα, που αρκεί κι από μόνο του για να γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ τη διοίκηση Ζαγοράκη και τη συνέχισή της, τη διοίκηση Βρύζα. Με την ευκαιρία της πρότασης Σαράφη να ονομαστεί το αθλητικό κέντρο "Θόδωρος Ζαγοράκης", κι επειδή θα ακουστούν πολλά, θέλω ευθύς εξ αρχής να τονίσω ότι:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δίνονται ονόματα ζώντων ανθρώπων σε δρόμους, μνημεία, ή άλλα τινά ανθρώπινα κατασκευάσματα. Αυτή είναι μια τιμή που επιφυλάσσεται αποκλειστικά σε πρόσωπα που έχουν αποδημήσει, κι αυτό γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει τι επιφυλάσσει η ζωή, η οποία είναι ένα φαινόμενο δυναμικό, και "στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό". ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επίσης η ανέγερση αγαλμάτων, ανδριάντων και μνημείων προς τιμή ζωντανών (βλέπε προτομή Κούδα - μέγα σφάλμα). Αυτού του είδους οι τιμές πρέπουν μόνο για πεθαμένους.

Διαθέτει η ιστορία του ΠΑΟΚ πρόσωπα άξια τιμής, προσωπικά είχα προτείνει τον Γιώργο Παντελάκη. Δεν είναι πάντως διόλου απαραίτητο να παίρνει κάθε τι το όνομα ενός ανθρώπου. Αυτό είναι μια μόδα λίγο ανιμιστική. Τα ονοματεπώνυμα ταιριάζουν στους ανθρώπους, όχι στα στάδια. Μπορεί να λέγεται απλώς "Κέντρο ΠΑΟΚ", ή να παίρνει το όνομα ενός χορηγού που θα στάζει τα πιο πολλά και θα επωφελείται έτσι η ομάδα και οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: