9/10/09

Παραιτήθηκε ο Ζαγοράκης

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 το μεσημέρι, αναρτήθηκε η παρακάτω δήλωση του Θόδωρου Ζαγοράκη στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύντομα και συγκεκριμένα όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια - ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθεια μας για εξυγίανση και αναγέννηση - τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του προέδρου.

Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή.

Με τιμή

Θεόδωρος Ζαγοράκης"


Είμαι σοκαρισμένος από αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη.
Δεν το περίμενα με τίποτα. Αν και ομολογώ ότι είχα καταλάβει ότι ο Θόδωρος είχε "στραβώσει", κάπου είχε απογοητευτεί, κάπου ξενερώσει, κάπου βαρεθεί, με τίποτα δεν πίστευα ότι θα εγκατέλειπε έτσι το καράβι.

Θεωρώ απαράδεκτο ότι δεν μας λέει ευθύς εξαρχής την αιτία.

"
Όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν"...
Ακούγεται σαν κάτι πάρα πολύ σοβαρό.
Και, το καλό που του θέλω, ελπίζω να είναι.
Γιατί αλλιώς θα πρόκειται για εμπαιγμό του λαού του ΠΑΟΚ.

"τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις
"
Τι στο καλό, την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος είδε;;;

Και το δυσάρεστο είναι ότι το διατυπώνει με τέτοιο τρόπο που δεν επιδέχεται ανάκληση.
Ακούγεται τελείως οριστικό...
Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα!

Εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικαταστάτης, και ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Είναι για μένα ένα μεγάλο σοκ, και ίσως αναγκαστώ να αναθεωρήσω και εγώ τη σχέση μου με τον ΠΑΟΚ και με αυτό το μπλογκ.
Ο ΠΑΟΚ υπήρξε για μένα κάτι πάρα πολύ σοβαρό, και δεν μπορώ να το βλέπω να ξεφτιλίζεται...

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Takola,
το άκουγα εδώ και εβδομάδες στην πόλη και το σημερινό μάλλον το επιβεβαίωσε.
Αν ισχύουν αυτά που ακούγονται ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε, πράγματι λόγω προσωπικών προβλημάτων, που σχετίζονται με την πρόσφατη πτώχευση της Ασπίδος Πρόνοιας, όπου (κατά πως λέγεται) είχε επενδύσει σημαντικό μέρος της περιουσίας του.
Ας αφήσουμε τον (πρωην πλεον) πρόεδρο να διαχειριστεί την προσωπική του υπόθεση και ας μην τον φορτώσουμε με τις τερατολογίες που θα αναπτυχθούν γύρω από την υπόθεση.
Η ζωή για τον ΠΑΟΚ, προσωρινά ελπίζω, θα συνεχιστεί χωρίς αυτόν και νομίζω πως πρέπει να χτίσουμε πάνω στη λογική συνοχής και ενότητας που προσπάθησε να εμπεδώσει ο Θοδωρης τρία χρόνια τώρα.
Η ιδέα του να αναλάβει ο Βρύζας μου φαίνεται ως η πλεόν ενδεδειγμένη λύση υπό τις παρούσες συνθήκες και αν τελικά προχωρήσει, θα πρέπει αυτονόητα να του παρέχουμε εξίσου την εμπιστοσύνη μας.

DonMits είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!

Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς το Θόδωρο, το λέει κι ο ίδιος στη δήλωση παραίτησης.

Κράτησε την ψυχραιμία σου και παρακολούθησε με νηφαλιότητα τις εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Άς περιμένουμε λίγο μηπως και μάθουμε περισσότερα.
Σαφώς και είναι μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη για όλους μας.Όμως ο αγώνας συνεχίζεται και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι εμείς δεν είμασταν Ζαγοράκης αλλά ΠΑΟΚ.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Θόδωρο και μια Τούμπα καυτή για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στην ομάδα, τον Ζήση και τον προπονητή μας. Ο ΠΑΟΚ πάνω απο όλους και όλα.

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
τον φάγαμε τον άνθρωπο με τη γρίνια μας, με τη βλακεία μας και την αχαριστία μας.
Είμαστε όμως τυχεροί που υπάρχει και ο Βρύζας και πρέπει να τον στηρίξουμε και αυτόν και την ομάδα, ακόμα περισσότερο τώρα, για να καταλάβουν ότι είμαστε μαζί τους. Να μην ξαναγίνουμε έρμαιο του κάθε μπαγλαμά. Γιατί σίγουρα κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους αυτή τη στιγμή και γλείφουν τα μουστάκια τους. Υπάρχει ή όχι αντικαταστάτης, αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ, δεν είναι ανάγκη να δίνουμε λαβή και πάτημα στους προαναφερόμενους τύπους που γλείφονται.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ρε Τακολά τι πάει να πει δεν υπάρχει αντικαταστάτης ρε συ? Τοπ τιμόνι το πήρε αμέσως ο Ζήσης και εμείς οφείλουμε να τον στηρίξουμε!
Προφανώς δεν μπορούσε άλλο ο Τεο. Προσφερε πολλά αλλά δεν θα τα βάψουμε και μαύρα!
Μόνο Ασπρόμαυρα!
Είπαμε ο ΠΑΟΚ πανω απο όλους!
Τα καλύτερα ερχονται!

takola είπε...

Παιδιά,

δε συμφωνώ με τη στάση σας.

Αυτό που έκανε ο Ζαγοράκης είναι ανεύθυνο και υποτιμητικό για τον λαό του ΠΑΟΚ και την Ιδέα του ΠΑΟΚ.

Φανταστείτε αύριο να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, και μάλιστα χωρίς να αναφέρει τους λόγους. Είναι εμπαιγμός.

Κάθε θέση συνεπάγεται κάποιες ευθύνες.

Τριαντάφυλλε,

σεβαστό το προσωπικό του πρόβλημα (ΑΝ είναι αλήθεια), αλλά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ; Αλλά και κάτι ακόμα: Αν έχασχε την περιουσία του δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος; Γιατί όχι; Σάμπως του ζητήσαμε να βάλει λεφτά; Δεν έχει χρόνο; Έχει έγνοιες; Πολύ ωραία, άνθρωποι είμαστε. Ας το πει, ας ζητήσει για ένα διάστημα να μην ασχολείται, και ας ζητήσει μια προσωρινή αντικατάσταση από τον Αντιπρόεδρο και τον Ζήση.

Στάθη,

φυσικά και στηρίζω Ζήση.
Εκτιμώ όμως ότι ΜΟΝΟ ο Θόδωρος Ζαγοράκης ήταν ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ του πολυβασανισμένου ΠΑΟΚ.
Δεν σου λέω ότι δεν μ' αρέσει ο Ζήσης. Κάθε άλλο, σαν ιδιοσυγκρασία είναι πολύ πιο κοντά στο στιλ μου από τον Θόδωρο. Αλλά εκτιμώ ότι ΔΕΝ θα μπορέσει...

Αυτό που έκανε ήταν άνανδρο.