29/1/09

Άρης - ΠΑΟΚ 0-0 (8-9)



Πρόκριση με το μέγιστο κόπο


Όταν η κληρωτίδα έβγαζε ΠΑΟΚ-Άρης στο Κύπελλο σε μονό παιχνίδι στην Τούμπα, λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα χρειαζόταν 210 λεπτά και 20 πέναλτι για να κριθεί μια πρόκριση που για όλους εμάς φάνταζε δεδομένο ότι θα καθάριζε στην Τούμπα. Αποκλείσαμε τον Ρούλη, αλλά του δώσαμε την ευκαιρία να μας βγάλει την ψυχή. Κούραση, φθορά κι εξάντληση είναι η κληρονομιά μιας πρόκρισης που ήρθε μετά από 210 λεπτά παιχνιδιού που κατέδειξαν σε μεγάλο βαθμό τα όρια της ομάδας μας. Το μόνο θετικό που μένει, εκτός βέβαια από την πρόκριση, είναι αυτό το κουβάρι που έγιναν οι παίκτες με το τέλος των πέναλτι. Όλοι ενωμένοι, μια γροθιά, και μέσα στους στόχους.
Από κει και πέρα, σίγουρα ο Ρούλης μέσα στο Χαριλάου δεν είναι εύκολο αντίπαλος, αλλά να είναι τόσο πίσω ο ΠΑΟΚ επί 120 λεπτά και να μας παίζει ουσιαστικά στο μισό γήπεδο ο Άρης, ε, αυτό δύσκολα αντέχεται, και δεν μπορώ να το αποδεχτώ σαν στρατηγική. Τα πέναλτι, κακά τα ψέματα, είναι μια ρουλέτα, και δεν μπορεί να θεωρείται στρατηγική μιας σοβαρής ομάδας να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι. Ο Άρης πραγματοποίησε πολύ περισσότερες επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ, έβαλε την μπάλα στην περιοχή μας πάρα πολλές φορές, και θα μπορούσε αν γινόταν κάποιο λάθος ή κόντρα ή ακόμα και διαιτητικό σφύριγμα, να δεχτεί ένα γκολ. Από την άλλη μεριά, είναι γεγονός ότι τις δύο κλασικότερες ευκαιρίες για γκολ τις είχε ο ΠΑΟΚ, και τις δυο με τον Σορλέν. Μια στο 23΄, όταν ο Μουσλίμοβιτς πραγματοποίησε "μπούκα", έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, στο πίσω δοκάρι ο Λίνο γύρισε την μπάλα στο κέντρο της εστίας, και ο Γάλλος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά λίγο άουτ, και μία στο 89΄, όταν ο Λίνο μετά από εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τον Σορλέν μόνο από δεξιά, αλλά το σουτ του τελευταίου βγήκε και πάλι λίγο άουτ.
Κάποια άλλα στοιχεία που πρόσεξα:
1. Ο Άρης χρησιμοποίησε αποκλειστικά μια και μόνη μέθοδο επίθεσης, την κλασική από τα άκρα με τις παράλληλες σέντρες. Βρέθηκαν όμως και τα δύο μας σέντερ μπακ και ο Χαλκιάς σε πάρα πολύ καλή μέρα, ήταν σχεδόν αλάθητοι, και καθάρισαν όλες τις σέντρες, ενώ μερικές απλά ο Ρούλης τις έκαψε μόνος του, ειδικά ο Κάλβο. Αν οι αρειανοί συνέκλιναν προς τον άξονα, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράματα, γιατί τα ακραία μπακ μας δε νομίζω να μπορούσαν να ακολουθήσουν, ούτε τα αμυντικά μας χαφ. Μαλεζάς-Μάρκος Αντόνιο ήταν πάντως καταπληκτικοί. Μπράβο στα παληκάρια!
2. Δεν ξέρω αν το γνώριζε ο Σάντος ότι ο Μπιζέρα μπορεί να παίξει δεξί μπακ, αλλά κατ' αρχήν μου φάνηκε χαζό να μην έχει στον πάγκο ούτε τον Αραμπατζή, που μπορεί να παίξει από δεξιά και μπακ και χαφ, ούτε τον Ηλιάδη, που πραγματοποίησε πέρσι μερικές καλές εμφανίσεις σαν δεξί μπακ. Και να που τραυματίστηκε ο Σνάουτσνερ και δεν είχαμε εναλλακτική! Τελικά όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ο Μπιζέρα πραγματοποίησε μακράν την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Αυτό το παιδί τό 'χει η μοίρα του να καλείται να καλύψει τρύπες σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές του. Και σίγουρα σαν δεξί μπακ τα πήγε πολύ καλύτερα απ' ό,τι σαν αμυντικό χαφ. Δέχτηκε βέβαια και από Σορλέν, αλλά κυρίως και από Βερόν, πολλές και καλές βοήθειες.
3. Έχει καθιερωθεί πλέον στο 70 με 80% των διεκδικήσεων με Μουσλίμοβιτς, να του σφυρίζουν επιθετικό φάουλ. Τον έχουν κάνει τούρμπο έτοιμο να εκραγεί. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κάνει μια επένδυση και να έχουμε φέρει έναν φορ διεθνούς κλάσης στην Ελλάδα και να του συμπεριφέρεται έτσι η διαιτησία. Είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
4. Η ομάδα μας το ξέρουμε ότι είναι αργή. Είναι μια αδυναμία της. Σήμερα όμως μετατρέψαμε την αδυναμία μας σε επίσημη στρατηγική. Προσπαθούσαμε να επιβραδύνουμε το παιχνίδι όσο δεν πάει άλλο. Μου θυμίσαμε ρουμανική ομάδα των '80s. Να αποκοιμίσουμε τον αντίπαλο. Σαν την πολιτική του appeasement (καθησυχασμού της Γερμανίας) το 1939. Δεν ξέρω αν πρέπει να το αποκαλέσω καλό αυτό. Πονέσαν τα ματάκια μας, πάντως. Κι είχαμε τόσους αργούς, μας προέκυψε κι ο Σορλέν άλλος ένας. Κρίμα. Κι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να δώσει βοήθειες σ' αυτόν τον έρμο τον Μουσλίμοβιτς, ο Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, να είναι στην κερκίδα, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε αν θα επιστρέψει ποτέ. Σε τόσο μεγάλο παράπτωμα υπέπεσε; Αναρωτιέμαι...
5. Δεν έχω καταφέρει να καταλάβω τη φιλοσοφία με την οποία κινιόταν ο Λίνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να τον καταλαβαίνει ο Σάντος!
6. Αποβολή κατά τη διαδικασία των πέναλτι; Τι άλλο θα κάνεις βρε Σωτηράκη για να μας δείξεις τη μαγκιά σου. Λάθος τρόπους βρίσκεις όμως. Μέσα στον αγώνα τον θέλουμε τον τσαμπουκά, τα πόδια στη φωτιά, όχι αυτά τα θεατρινίστικα.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ!

Συνθέσεις:

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βιτόλο, Χαβίτο (70' Κάμπορα), Νάτσο Γκαρσία, Λαμπριάκος (60' Κάλβο), Κόκε, Ρεγκέιρο (106' Μπατιόν)

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (35' Μπιζέρα), Δάρλας, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία (107' Μπαλάφας), Βερόν, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Ιβιτς (82' Αθανασιάδης), Σορλέν

Κίτρινες κάρτες: 29’ Λαμπριάκος, 50’ Ρεγκέιρο, 53’ Νάτσο Γκαρσία - 27’ Δάρλας, 43’ Ίβιτς, 80’ Σορλέν, 103’ Μπιζέρα, 109’ Μπαλάφας

Κόκκινες κάρτες: Μπαλάφας 120΄

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

5 σχόλια:

NOVITO είπε...

άντε και αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί τους...

Stepas είπε...

Συμφωνούμε. Ο Σορλέν πάντως είναι καλός, έμπειρος και σοβαρός. Θα βοηθήσει. Πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν τον πήραμε ούτε για να κάνει κούρσες από τα πλάγια, ούτε για να βγαίνει αυτός τετ-α-τετ στις πιο σπουδαίες μας ευκαιρίες για γκολ. Τον πήραμε για να βοηθήσει στον άξονα σαν κόφτης και οργανωτής. Έτσι νομίζω δηλαδή. Το ότι έχει παίξει ήδη 2,5 ματς σαν πλάγιος χαφ οφείλεται κυρίως στις απουσίες που έχουμε στις θέσεις αυτές.

Για τον Μπαλάφα τι να πω. Νομίζω ότι την ώρα που εκτελούσε το πέναλτυ είχε τόση πίεση να αποδείξει κάτι που του βγήκε με το να βγάλει τη φανέλα και να πουλήσει μαγκιά στα αρειανά. Ήθελε να δείξει ότι πονάει την ομάδα γιατί έχει ακούσει πολλά και αν έχανε το πεναλτυ θα άκουγε ακόμη περισσότερα... Ανθρώπινη αντίδραση από μια άποψη.

Πολύ αργή η ομάδα, το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Δύο γρήγορους έχουμε, τον Βιεϊρίνια και τον Μπακαγιόκο. Λείπουν και οι 2 τώρα και αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Έχουμε ακόμη 3 ντέρμπι με Ολυμπιακό και ένα με βάζελο. Άμα πάμε σε αυτά τα ματς με στόχο πάλι το 0-0 πρώτα και μετά ό,τι κάτσει την πατήσαμε...

takola είπε...

Στέπα,

Σίγουρα, θα βοηθήσει ο Σορλέν, αλλά έχοντας ένα κάποιο πρόβλημα ταχύτητας στην ομάδα, θα περίμενα από τους αρμόδιους να επιδιώξουν μεταγραφή πιο γρήγορου παίκτη.

Ο Μπαλάφας αν όντως την πονάει την ομάδα, να βάζει τα πόδια στη φωτιά. Αυτό είναι απόδειξη, καμία άλλη.

Στόχος πρώτα το μηδέν στην άμυνα είναι το μόνιμο σύνθημα του φετινού ΠΑΟΚ. Δεν βλέπω να το αλλάζουμε. Έχει γίνει εθισμός πλέον. Έχουμε γίνει η πιο "ψυχοβγαλτική" ομάδα του πρωταθλήματος. Τύφλα νά 'χει η Ξάνθη. Ας μη λένε πάντως ότι ο ΠΑΟΚ είναι χάλια. Μπορεί να μην προσφέρει καθόλου θέαμα, πράγματι, αλλά έχει ποιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Παλικαρίσια πρόκριση της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας στη σκουληκοφωλιά.Ρούληδες τέλος για φέτος μη μας πρήζετε πάρτε τ αρχίδια του καράμπελα και μόκο!!!!
Για άλλη μια φορά ψυχωμένοι με τσαμπουκά και τρέλα. Συγχαρητήρια στους παίκτες και ιδίως στον τεράστιο Πάμπλο και στο αλάνι τον Μπιζέρα (τον χτύπησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του σκουληκιού στη λήξη του ενενηνταλέπτου)μας που συγκρατήθηκαν και δεν απάντησαν στις προκλήσεις των ρούληδων.
Για άλλη μια φορά τις σημαντικότερες ευκαιρίες τις έχασε ο ΠΑΟΚ και ο Σορλεν ιδίως η κεφαλιά σε κενή εστία δεν χάνεται.
Αμυντικά πολύ καλοί αλλά επιθετικά όχι.Εκεί θέλουμε βελτίωση και ενίσχυση με παίκτες καλούς και γρήγορους.
Κοιτάμε μπροστά στη δύσκολη συνέχεια.....
Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας σε κύπελλο και πρωτάθλημα
Υγ 1 Τάκολα ο λίνο για μένα χτες ήταν ένας από τους κορυφαίους....Μην ξεχνάς ότι στις 2 εκπληκτικές ευκαιρίες που χάσαμε ήταν από δικές του πάσες.Τέτοιν δημιουργικό χαφ που να βγάζει κάθετες μπάλες και να είναι καλός στο ένα με ένα δεν έχουμε.....Θα βοηθήσει!!!!

ΤΟ ΠΑΟΚΤΣΑΚΙ

takola είπε...

Παοκτσάκι,

συμφωνώ ότι ο Λίνο θα βοηθήσει, και βεβαίως το πρόσεξα ότι είχε συμμετοχή και στις δυο ευκαιρίες, και ιδιαίτερα στη δεύτερη είχε υπέροχη ατομική ενέργεια. Απλά δεν κατάλαβα πώς κινιόταν, δηλαδή τι εντολές είχε πάρει. Π.χ. συχνά συνέκλινε προς το κέντρο, αντί να μένει στη γραμμή, κάτι που εμένα μου φάνηκε λάθος. Φυσικά λάθος μπορεί να είμαι εγώ. Απλά δεν κατάλαβα. Ίσως φταίει και η τηλεόραση, από την οποία δεν μπορώ να βλέπω όλο το γήπεδο. Απλά σε μεγάλα διαστήματα έψαχνα να τον βρω μέσα στο γήπεδο και δεν τον έβρισκα. Σπάνια ήταν κοντά στον Δάρλα, σπάνια κινήθηκε σαν εξτρέμ, πού στην ευχή ήταν; Τον Ολιβάρες μου θύμισε, αν τον θυμάσαι...