15/1/09

ΠΑΟΚ – Άρης 0-0


Τζάμπα κόπος


Μετά από ένα παιχνίδι που καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Άρη με 0-0, σκορ που αντικατοπτρίζει και την ουσία του αγώνα: Ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, πάρα πολλές λασπομαχίες, πολύ δύναμη, λιγοστοί ποιοτικοί συνδυασμοί.


Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί βέβαια να είναι ευχαριστημένος μετά από αυτό το ματς, καθώς φορτώνεται ακόμα ένα επιπρόσθετο παιχνίδι, και μάλιστα σε μια από τις πιο καυτές και δύσκολες έδρες, όπου θα πρέπει πλέον να διεκδικήσει την πρόκριση σε μονό παιχνίδι. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος αποδείχθηκε πάντως ότι έπαιξε σημαντικά επιβαρυντικό ρόλο στις προσπάθειες των γηπεδούχων, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ήθελε να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει φάσεις, αλλά ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε επίσης ότι είναι η πιο ντελικάτη και τεχνική ομάδα, με παίκτες στο κέντρο του γηπέδου όπως ο Βερόν και ο Ίβιτς, οι οποίοι δυσκολεύονται πάρα πολύ σε τόσο βαρύ γήπεδο.


Το ματς ανακεφαλαιώνει πάντως ορισμένα βαθύτερα προβλήματα του ΠΑΟΚ, τα οποία έχουν διαφανεί πλέον: Υπάρχει πρόβλημα από τα άκρα, απ’ όπου πρέπει να γίνεται κανονικά η ανάπτυξη. Ο Βιερίνια τραυματίας. Ο Λάκης επίσης. Ο Κονσεϊσάο παίζει με μισό πόδι. Ο Κωνσταντινίδης ανύπαρκτος. Μπακαγιόκο-Αθανασιάδης που αγωνίστηκαν σήμερα στα άκρα έδειξαν ότι δεν μπορούν, δεν είναι αυτή η φυσική τους θέση. Ευτυχώς η ομάδα ενισχύθηκε με Λίνο και Σορλέν. Ας ελπίσουμε οι δυο αυτοί παίκτες να αποδειχθούν ικανοί να βοηθήσουν την ανάπτυξη από τα άκρα. Ας ελπίσουμε επίσης Βιερίνια, αλλά και Κονσεϊσάο να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους. Σήμερα τραυματίστηκε και ο Σνάουτσνερ. Δεν γίνεται από κάθε παιχνίδι να φεύγουμε και με ένα τραυματία. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό.


Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει γίνει πλέον πολύ προβλέψιμος. Οι αντίπαλοι έχουν όλοι μάθει το παιχνίδι του και προετοιμάζονται αναλόγως. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο αντίπαλος κατάφερε με σχετική ευκολία να κάνει το κατάλληλο πρέσινγκ στο χώρο του κέντρου και να εμποδίσει σημαντικά την ανάπτυξή μας, αλλά και την τροφοδοσία του μοναδικού προωθημένου μας, ο οποίος νιώθει πλέον εντονότατη μοναξιά. Ο μοναδικός παίκτης που έχει αποδειχθεί ικανός να του παράσχει στήριγμα είναι ο Μπακαγιόκο, αλλά δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται από τον προπονητή του σε έναν τέτοιο ρόλο.


Σήμερα ο ΠΑΟΚ κατέβηκε, για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, με ένα κλασσικό 4-4-2. Οι τέσσερις κλασσικοί στην άμυνα, Ίβιτς-Γκαρσία στο κέντρο, Βερόν δεξί χαφ και Κονσεϊσάο αριστερό. Μπακαγιόκο κοντά στον Μουσλίμοβιτς μπροστά. Το πρόβλημα ήταν ότι Κονσεϊσάο-Βερόν δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το σύστημα. Ο μεν Κονσεϊσάο ήταν αδύνατο να πάρει την μπάλα, και όταν την έπαιρνε δεν βρισκόταν στην κατάλληλη θέση για να πραγματοποιήσει μια από τις πλαγιοκοπήσεις τις οποίες έχει καθιερώσει πλέον. Ο δε Βερόν αδυνατούσε να παίξει στη γραμμή, γιατί δεν διαθέτει καθόλου ξεπέταγμα, καμία επιτάχυνση, είναι κι ο Σνάουτσνερ ανύπαρκτος επιθετικά, οπότε έπρεπε να ανεβαίνει ένας από τους δυο επιθετικούς για να πάρει την μπάλα, κι έτσι μεγάλωναν οι μεταξύ τους αποστάσεις. Πράγματι, Μπακαγιόκο-Μουσλίμοβιτς δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε έναν συνδυασμό. Επιπρόσθετα, ο Βερόν είχε τεράστιο πρόβλημα και στα αμυντικά του καθήκοντα, αδυνατούσε να βοηθήσει τον Σνάουτσνερ, και νομίζω ότι αυτός υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας για να αποφασίσει ο Σάντος να το γυρίσει στο γνωστό 4-2-3-1, με Βερόν-Γκαρσία αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τον Ίβιτς, με τον Κονσεϊσάο αριστερά και τον Μπακαγιόκο δεξιά. Ο Ιμπραΐμα δεν μπορούσε βέβαια να αντεπεξέλθει σ’ αυτό το ρόλο, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 69΄ από τον Κωνσταντινίδη, παίκτη όμως που είναι πλέον βέβαιο ότι αδυνατεί να προσφέρει οτιδήποτε στο δημιουργικό τομέα. Έτσι όμως χάθηκε ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να προσφέρει στήριγμα στο Μουσλίμοβιτς, καθώς και ένας παίκτης απαραίτητος σε παιχνίδια που πάνε στη δύναμη και πιθανόν και στα στημένα, ή τις ψηλές σέντρες. Ο Σάντος δείχνει ότι προτιμά να προσαρμόζει τους παίκτες στο σύστημά του, όσο κι αν αυτοί δυσκολεύονται, παρά το σύστημά του στους παίκτες που διαθέτει. Αυτό φάνηκε και στο 78΄, όταν πέρασε στη θέση του Κονσεϊσάο τον Αθανασιάδη, χωρίς όμως να του δώσει κάποιες διαφορετικές εντολές. Ο νεαρός αναγκάστηκε έτσι να κινηθεί πολύ πλάγια, μένοντας τελείως έξω απ’ τα νερά του. Μόνο στο 87΄ παρατήρησα ότι σε μια διακοπή του παιχνιδιού ο Σάντος έδωσε εντολή στον Μαλεζά να πει στον Αθανασιάδη να παίζει πιο κοντά στον Μούσλι. Ήταν όμως πλέον αργά.


Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Για να μπορέσει η ομάδα να διατηρήσει μια καλή θέση ενόψει των πλέι-οφ, αλλά και να διεκδικήσει το Κύπελλο, θα πρέπει να μην έχει άλλους τραυματισμούς, αλλά και να ενσωματώσει επιτυχώς τους Λίνο-Σορλέν. Θα πρέπει επίσης να αποφύγει φθορές από τους οπαδούς της, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια για τιμωρίες έδρας. Υπήρξε αρκετή ένταση στις κερκίδες σήμερα, αντικείμενα πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ελλείψει αντιπάλων κάποιοι εκεί στη Θύρα 4 πιάστηκαν στα χέρια μεταξύ τους. Θα πρέπει όμως αυτά να σταματήσουν αμέσως.


Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Σνάουτσνερ (39' Αραμπατζής), Βερόν, Γκαρσία, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Κονσεϊσάο (78' Αθανασιάδης), Μπακαγιόκο (69' Κωνσταντινίδης).

Άρης:
Σηφάκης, Λέμπο, Γιάχιτς, Νέτο, Καράμπελας, Βιτόλο, Γκαρσία (87' Λαμπριάκος), Χαβίτο, Ρεγκέιρο (90' Ρομπέρζ), Σιστόν (87' Μπατιόν), Κόκε.

Κίτρινες κάρτες:
10` Μπακαγιόκο, 12` Σνάουτσνερ - 10` Λέμπο, 12` Βιτόλο, 44` Γιάχιτς, 66` Σιστόν, 85` Νέτο

Διαιτητής:
Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

5 σχόλια:

sotbas είπε...

Πως το περνατε ολοι ετσι απλα; Δεν ηταν απλα κατι αντικειμενα στο χωρο.
Για μενα ηταν ο λογος για τον οποιο χασαμε. Αν δε γινονταν αυτες οι μαλακιες, θα ειχαμε ενα γκολ μεχρι το 10'.
Εσεις δεν το βλεπετε οτι μεχρι τοτε τους ειχαμε χωσει μεσα;
Εγιναν ενα σωρο λαθη και απο τους παικτες και απο τον προπονητη αλλα η φορα κοπηκε απο τις φασαριες. Ολα τα αλλα ακολουθησαν.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν χτες δεν χάσαμε ούτε αποκλειστήκαμε υπάρχει 1 ακόμη παιχνίδι.Δυστυχώς όμως δώσαμε παράταση ζωής στον ρούλη αλλά και εισπράξεις.....Απλά χάσαμε μια ευκαιρία να τους τελειώσουμε ελπίζω να μην τους αναστήσουμε....Μέχρι και ο καιρός τους βοήθησε....έκανε το γήπεδο βούρκο.
Είναι φανερό ότι η ομάδα περνάει περίοδο κάμψης πολλοί βασικοί και σημαντικοί παίκτες μας είναι ντεφορμέ...πχ Βερόν ίβιτς Κοντρέρας Κωνσταντινίδης καθώς έχουμε και πολλούς τραυματισμούς πχ βιερίνια (η μεγαλύτερη απώλεια....α ρε βρωμοσκούληκο βίτολο) Λάκης Κονσεισάο.Γι' αυτό άλλωστε πήραμε Σορλέν και Λίνο να δώσουν ανάσες στο κέντρο σε βερόν , ίβιτς και αριστερά στην επίθεση.
Και μην τρώτε περί υπεροχής του σκουληκιού στο χτεσινό παιχνίδι.Ούτε σουτ έκαναν 1 φορά έπιασε τη μπάλα ο Χαλκιάς.Αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος είμαστε εμείς!!!2 ευκαιρίες με Μούσλι και 2 κεφαλιές με Αντώνιο.
Ελπίζω να συνέλθουμε γρήγορα γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και είναι άδικο να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε μέχρι τώρα.
Όσο για τα επεισόδια υπήρχαν προκλήσεις από διοίκηση πάγκο και παίκτες σκουληκιού...το κλίμα ήταν τεταμένο και είχαν προηγηθεί φοβερά επεισόδια σε βάρος των παικτών βόλεϋ του παοκ από τα σκουλήκια....πέσαμε στην παγίδα τους....Δεν το κάναμε έξυπνα...Αλλά ο πάγκος τους πήρε την απάντηση που έπρεπε και ήταν πολύ δυναμική και έξυπνη...Συγχαρητήρια στα τσακαλάκια μας (φυσικά δεν εννοώ για τα μπουκάλια της 4 και την διακοπή).

Υγ1 Δόξα και τιμή στον Πάμπλο Γκαρσία χτες ήταν ο κορυφαίος τείχος δεν τον περνάς με τίποτε ψυχάρα.....Παιχτάρα μεγάλη....

Υγ 2 Σάντος πρέπει να παίρνει βοήθειες ο Μούσλι με παίκτες που να πατάν περιοχή...

Υγ 3 Περιμένω την πρόκριση και την νίκη στο πρωτάθλημα στο κ.τριαρίδης
Και αν δούμε ότι δεν μας βγαίνει το παιχνίδι θα το κάνουμε πουτάνα.....Ελπίζω να πάνε δασκαλεμένοι οι παίκτες μας....

ΥΓ 4 Ντου στη Μαρφίν για μετοχές


Το παοκτσάκι

takola είπε...

sotbas,

πράγματι, τα επεισόδια μας έκοψαν τη φόρα, το είπε και ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου. Νομίζω όμως ότι θα έπρεπε να ξαναβρούμε το ρυθμό μας, 80΄ λεπτά είχαμε στο κάτω-κάτω.

Το πρόβλημα με τα επεισόδια δεν είναι τόσο αυτό, όσο ότι κινδυνεύει η έδρα μας με αποκλεισμό, και η ομάδα μας με απαξίωση. Προς το παρόν πάντως νομίζω ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε το πρόβλημα. Ελπίζω με τη βοήθεια και της διοίκησης να μην επαναληφθεί.

sotbas είπε...

Τι να μην επαναληφθει; Πρωτη φορα ηταν;
Το σκουληκι εφαρμοσε ακριβως την ιδια τακτικη με τον αγωνα πρωταθληματος (τοτε με τον Κοκε) σιγα σιγα προς τη γωνια, προκλητικη σταση, και αναμονη να μαζευτουν τα αντικειμενα να τα δειξουμε στο διαιτητη. Το κανουν γιατι ξερουν οτι θα πιασει τοπο και θα βγουν κερδισμενοι.
Αμα δεν τα κατακρινουμε ολοι, δε θα γινει τπτ. Τουλαχιστον περσι τους κραζανε. Προχθες δεν εγινε ουτε μανουρα απο τους υπολοιπους.
Αυτες οι μαλακιες μας κοβουν το ρυθμο, βαζουν σε κινδυνο την εδρα μας, υποβιβαζουν το ονομα της ομαδας(θα ερθουν παικταραδες κλασης αν ξερουν τι γινεται στην Τουμπα;), και εν τελει βαζουν σε κινδυνο και ανθρωπινες ζωες. (γιατι περα απο την πλακα, νομιζω οτι φονιας κανενας μας δεν ειναι)

takola είπε...

Σίγουρα, το καταδικάζουμε όλοι και το κατακρίνουμε. Να μην ξαναγίνει!
Κι όσοι κάθονται εκεί κοντά σ' αυτούς που παρεκτρέπονται, θα πρέπει να παρεμβαίνουν και να τους επιπλήττουν.