25/1/09

Δηλώσεις Μεγαλέξανδρου για το χάλι του ποδοσφαίρου μας



Στο Sport24.gr βρήκα μια ωραία συνέντευξη του Μεγαλέξανδρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, του ήρωα του ΠΑΟΚ και σπουδαίου θετικού προτύπου για όλους μας, του Γιώργου Κούδα. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλη τη συνέντευξη, θα ήθελα μόνο να αναδημοσιεύσω ένα μικρό απόσπασμα, σχετικό με τα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ:

"Άλλες εποχές, που το έβλεπες και την ώρα του αγώνα, με αυτόν τον σεβασμό που ανέφερα και προηγουμένως.
Προς θεού, τα μαρκαρίσματα ήταν δυνατά και ο κάθε παίκτης προσπαθούσε για τη νίκη της ομάδας του, αλλά έλειπε το αντιαθλητικό παιχνίδι και κυρίως τα "καραγκιοζιλίκια" που βλέπουμε πολλές φορές σήμερα από τους παίκτες.

Θυμάμαι τις μάχες με τον Αγγελο Σπυρίδων, έπεφτα κάτω, αλλά δεν έκανα όλο τούμπες και θεατρινισμούς. Το ίδιο και όλοι οι παίκτες. Σεβόμασταν τον αντίπαλο, τον θεατή, το παιχνίδι.

Το ίδιο και στην εξέδρα. Ένταση υπήρχε πάντα, αλλά έβλεπες κατάμεστο το γήπεδο, είτε στην Τούμπα, είτε στο Χαριλάου και δεν υπήρχε το σημερινό φαινόμενο με τα συχνά επεισόδια"
.

Αυτά να τ' ακούν οι σημερινοί ποδοσφαιριστές, να τ' ακούμε κι εμείς που ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, και κυρίως, να τ' ακούει ο ανεκδιήγητος κύριος Βαρούχας, οι αντιλήψεις του οποίου περί διαιτησίας ("υπάααααρχει επαφή, άρα είναι φάουλ-πέναλτι-αποβολή", λες και εν είναι αντρίκιο άθλημα το ποδόσφαιρο και δεν περιλαμβάνει σωματική επαφή) μας έχουν οδηγήσει σ' αυτό το χάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: