5/1/09

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 2-0


Άνετη επικράτηση

Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας στον πρώτο αγώνα του 2009, και ξεκίνησε με το δεξί τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ήταν ένα παιχνίδι εύκολο, με τον ΟΦΗ να δείχνει ότι είναι μια ομάδα χωρίς οργάνωση και ψυχικό σθένος, και έγινε ευκολότερο από τη στιγμή που ο φιλοξενούμενος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει μια-δυο καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίωρο και αμέσως μετά δέχτηκε δύο απανωτά γκολ, στο 34΄ και στο 42΄. Ο ΠΑΟΚ καθάρισε έτσι το παιχνίδι, εξασφαλίζοντας ένα χαλαρό δεύτερο ημίχρονο, χωρίς δυνατά μαρκαρίσματα και με αρκετές ευκαιρίες για φαντεζί παιχνίδι.

Το ξεκίνημα ήταν αρκετά βραδυφλεγές για τον ΠΑΟΚ, που έδειχνε πάντως πως εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στη νίκη. Ο Λάκης στο 16΄ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τετ-α-τετ με τον Μάλαρτζ στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ η μεγάλη στιγμή για τον ΟΦΗ ήρθε στο 24΄, με τον Ταραλίδη να σουτάρει από πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή του Χαλκιά και τον διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να διώχνει την μπάλα.

Μετά το ημίωρο ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και "καθάρισε" το παιχνίδι, πρώτα στο 34΄, με εξαιρετικό συνδυασμό από αριστερά, που έβγαλε τον Μουσλίμοβιτς αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ, και τον Βόσνιο να κεραυνοβολεί τον Μάλαρτζ γράφοντας το 1-0. Στο 42΄ ο Μπακαγιόκο σουτάρει συρτά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει στον αμαρκάριστο Ίβιτς, κι αυτός με ευκολία γράφει το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε χαλαρά, με μόνο μελανό σημείο την αδυναμία των επιθετικών του ΠΑΟΚ να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Συγκεκριμένα, στο 52΄ εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ίβιτς βγάζει τετ-α-τετ τον Μουσλίμοβιτς από δεξιά, αλλά το συρτό πλασέ του τελευταίου αποκρούει ο Μάλαρτζ. Στο 69΄ νέο τετ-α-τετ Μουσλίμοβιτς-Μάλαρτζ, αυτή τη φορά μετωπικά, περίπου στο σημείο του πέναλτι, με ακριβώς την ίδια κατάληξη. Τέλος, στο 78΄ ο Μούσλι βγάζει εξαιρετική ασίστ στον Μπακαγιόκο, κι αυτός όμως πλασάρει συρτά πάνω στα πόδια του Μάλαρτζ. Κρίμα!

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή όχι μόνο του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έδειξε πανέτοιμος, αλλά και του Βιερίνια, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από τρεις μήνες και πέντε μέρες, αγωνιζόμενος για 15 λεπτά και δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κι ότι σίγουρα θα αποτελέσει την καλύτερη "μεταγραφή" του χειμώνα για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, με την ΑΕΚ στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή στις 20:15. Εκεί θα φανεί πραγματικά σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Πρόκειται για ένα ντέρμπι εκτός έδρας, και έχει μεγάλη σημασία να μπούμε στο γήπεδο χωρίς φόβο και χωρίς νοοτροπία καθησυχασμού του αντιπάλου για να τσιμπήσουμε το "βαθμουλάκο". Πρέπει να επιχειρήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να δείξουμε ευθύς εξ αρχής ότι είμαστε τα αφεντικά και θέλουμε τη νίκη. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ΑΕΚ, τη στιγμή αυτή, βρίσκεται οκτώ ολόκληρους βαθμούς κάτω απ' τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα πρέπει να φανεί και μέσα στο γήπεδο. Θα παρουσιαστούμε άλλωστε και χωρίς προβλήματα, με τους Κονσεϊσάο και Γκαρσία να επανέρχονται, και τους Βιερίνια και Σορλέν να είναι επίσης σε θέση να βοηθήσουν.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Κοντρέρας, Δάρλας, Βερόν, Ίβιτς (74' Μπαλάφας), Λάκης (76' Βιεϊρίνια), Κωνσταντινίδης, Μπακαγιόκο, Μουσλίμοβιτς (82' Αναστασάκος).
ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Μανούσος (82' Κοστόφκι), Μπαρκαουάν, Ισά, Κουνενάκης, Ταραλίδης, Σίμιτς (71' Δημούτσος), Πόποβιτς (71' Αρβανίτης), Σταυρακάκης, Σφακιανάκης, Ν'Ντόι.

Σκόρερ: Μουσλίμοβιτς 34΄, Ίβιτς 42΄

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Κίτρινες Κάρτες: Δάρλας, Κοντρέρας / Σφακιανάκης, Ισά

4 σχόλια:

DonMits είπε...

Άνετη, χαλαρή και δίκαιη θα χαρακτήριζα τη νικη μας.

Κάποιοι έσπευσαν πάντως να δημιουργήσουν κλίμα για το επόμενο παιχνίδι λέγοντας ότι ο ΠΑΟΚ ευνοείται φέτος απ' τη διαιτησία (!!!) πατώντας στη φάση του 1ου γκολ όπου ο Σβούρας είναι όντως οφσάιντ, κάτι που όμως φαίνεται σε πολύ αργή κίνηση και στο 50ο ριπλέι.

ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!!!!

Panagiotis είπε...

Ο ΠΑΟΚ πάντα ευνοείται. Ευνοείται τόσο πολύ και τόσες φορές που έχω ξεχάσει τις φάσεις, δεν είναι δυνατόν να τις θυμάμαι, είναι τόσες πολλές. Ή μήπως είναι μετρημένες στα δάχτυλα και αυτό από λάθος του διαιτητή? Η ΑΕΚ πήρε Χ μέσα στην Τούμπα, θυμάστε πως? Με τον "τσαμπουκά" τους, ή μάλλον με τα κλωτσίδια που έριχναν και δεν ακουγόταν κίχ απ' τον διαιτητή...

Stepas είπε...

Καλό ποδόσφαιρο, καλή εμφάνιση, σημαντικό αποτέλεσμα. Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να πάμε για το διπλό και όχι για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ φέτος. Ελπίζω ο Σάντος να μην κόψει τα φτερά της ομάδας κρατώντας την πίσω για να πάρει το 0-0.

Πάμε γερά!

takola είπε...

Παιδιά, μην ασχολείστε με τη διαιτησία. Θα την νικήσουμε και αυτή.
Στέπα, ο Σάντος θα κάνει αυτό που πρέπει. Πάμε για διπλό!