22/1/09

Πρόβλημα με Μπακαγιόκο


Η προβληματική χημεία στις σχέσεις του Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο με τον προπονητή του Φερνάντο Σάντος, η οποία υπέβοσκε εδώ και καιρό, οδήγησε τελικά σε ανοιχτό φραστικό επεισόδιο στην πρωινή προπόνηση της Τρίτης.
Συγκεκριμένα, ο Σάντος επέπληξε τον "Μπάκα" ότι δεν εκτελούσε με τον απαιτούμενο ζήλο τις ασκήσεις, και αυτός διαμαρτυρήθηκε λέγοντάς του ότι "Μόνο σε μένα μιλάς έτσι" και ότι "προσπαθώ όσο μπορώ, αλλά είμαι μια μέσα, μία έξω". Μάλιστα, το επεισόδιο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια του Ζήση Βρύζα, που παρακολουθούσε την προπόνηση. Ο παίκτης κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση, στην οποία ζήτησε τελικά συγνώμη. Προηγούμενα όμως, φρόντισε να ρίξει λάδι στη φωτιά, όταν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal ζήτησε να τον σέβονται όπως τους σέβεται, τονίζοντας ότι "αν δεν με θέλουν θα φύγω". Ο παίκτης τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή του, αναμένεται όμως μάλλον η επιβολή χρηματικού προστίμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος επιθετικός έχει μονοετές συμβόλαιο, και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί από τώρα τη συνέχεια της καριέρας του.
Ο Μπακαγιόκο έχει 16 συμμετοχές στους 18 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, μόνο στους 7 ήταν όμως βασικός, ενώ στους άλλους 9 μπήκε ως αλλαγή. Έχει αγωνιστεί επίσης ως βασικός και στους δυο αγώνες Κυπέλλου. Συνολικά, ο χρόνος συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα φτάνει τα 856 λεπτά, τοποθετώντας τον στη δέκατη θέση μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ από άποψη χρόνου συμμετοχής. Ολόκληρα ενενηντάλεπτα όμως έχει βγάλει μόνο δύο, με τον Μακεδονικό στο Κύπελλο, όππου και σημείωσε και 2 γκολ, και πρόσφατα με τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Ο Μπακαγιόκο είναι επίσης και δεύτερος σκόρερ της ομάδας, με 3 γκολ.
Ο Μπακαγιόκο φάνηκε στις 4 πρώτες αγωνιστικές να μην ανήκει στις επιλογές του Σάντος, σταδιακά όμως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου, και επί 5 συνεχόμενους αγώνες, από την 7η ως την 12η αγωνιστική, ήταν βασικός. Τότε όμως παρεκτράπηκε, όταν έγινε αλλαγή στο 73΄ του αγώνα με το Θρασύβουλο, και συμπεριφέρθηκε άσχημα στον προπονητή του βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάντος φάνηκε να του το κράτησε, καθώς στις 3 επόμενες αγωνιστικές ήταν αναπληρωματικός, σε περίοδο μάλιστα που η ομάδα είχε πολλές απουσίες. Επανήλθε ως βασικός τη 16η αγωνιστική, αλλά και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη, όπου και πάλι έκανε κόνξες όταν έγινε αλλαγή στο 69΄. Απ' ό,τι φαίνεται και πάλι του το κράτησε ο Σάντος, καθώς με τον Πανθρακικό προτίμησε να ξεκινήσει τον Αναστασάκο ως παρτενέρ του Μούσλι.
Σίγουρα η συμπεριφορά του Μπάκα δεν είναι σωστή, όμως θα πρέπει και ο Σάντος να μην είναι τόσο εγωιστής, γιατί ο Αφρικανός έχει αποδείξει ότι είναι πολύτιμη μονάδα. Για του χρόνου, πάντως, χλωμό τον κόβω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: