25/5/09

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 4-1


Απαξιώ να σχολιάσω φιλικό παιχνίδι. Κανονικά θα έπρεπε να κληθούν οι παίκτες και των δύο ομάδων, μαζί με τον διαιτητή, για γελοιοποίηση του αθλήματος. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίχτηκε εκφράζει το γενικότερο επίπεδο της κοινωνίας μας: Κοινωνία Καραγκιόζηδων. Μια γενική κοροϊδία.
Όσο για τη διαιτησία, πρέπει να σας ομολογήσω ότι έχω γίνει ράκος ψυχολογικά με αυτή την αντιμετώπιση. Αδυνατώ να αποδεχτώ δυο αποβολές κι ένα πέναλτι, όλα σε πρώτα ημίχρονα ντέρμπι, έτσι μαζεμένα. Συμπεριφορά που δεν αρμόζει ούτε σε ένα Θρασύβουλο. Εκεί μας έχουν γραμμένους!
Πρέπει όμως να πω και για τους παικταράδες μας κάτι: Στο ματς δεν ήταν μόνο αυτοί αδιάφοροι. Ήταν κι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ναι, ακόμα κι αν έχανε ο Παναθηναϊκός δεν τον πείραζε διόλου. Με βάση το αποτέλεσμα του αγώνα Λάρισας-ΑΕΚ, τα ίδια αποτελέσματα θα επιζητούσε έτσι κι αλλιώς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: Νίκη ή ισοπαλία. Άρα, δεν είναι δικαιολογία η αδιαφορία. Αδιάφοροι εμείς, αδιάφοροι κι αυτοί. Πώς στην ευχή φτάσαμε να κάνουμε την πιο βαριά φετινή μας ήττα σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Μήπως κάποιοι από τους αναπληρωματικούς μας παίκτες θέλουν να μας πείσουν ότι δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ; Αναρωτιέμαι...

ΥΓ. Προς αποφυγή παρεξήγησης διευκρινίζω ότι η φωτό είναι παρμένη από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ... Άντε, καλό μας καλοκαίρι!

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (62’ Μάτος), Σιμάο, Καραγκούνης (62’ Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ, Ρουκάβινα (77' Πετρόπουλος), Σαλπιγγίδης.

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αραμπατζής, Λίνο, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βερόν (79' Βαγγελής), Λάκης (56' Αναστασάκος), Βιεϊρίνια (43’ Κωνσταντινίδης), Μπακαγιόκο.

ΣΚΟΡΕΡΣ:
36’ πεν. Καραγκούνης, 40’ Γκάμπριελ, 59' Σαλπιγγίδης, 90' Πετρόπουλος - 63' Αναστασάκος

Κίτρινες κάρτες: 35’ Αραμπατζής

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

4 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Το πέναλτυ δεν το κατάλαβα ακριβώς, σαν να μου φάνηκε επαφή σώμα με σώμα, αρκετά εκτός φάσεως. Ξέχασα, "υπάρχει επαφή άρα είναι ____ (συμπληρώστε το κενό). Μπαλαρίνες είναι ρε κύριε καθηγητή της διαιτησίας? Α, ναι και στο τρίτο γκολ ήταν οφ σάϊντ ο Σαλπιγγίδης, με τον βοηθό σε καλή θέση, αλλά δεν το είδε...

lioliopoulos είπε...

Oyden sxolion...

takola είπε...

Τι ψάχνεις να βρεις, Παναγιώτη, ήμασταν κι εμείς πολύ αδιάφοροι...

Panagiotis είπε...

Δεν ψάχνω τίποτα ρε Τάκολα, είμασταν αδιάφοροι σίγουρα, αλλά εμείς που κάτσαμε να δούμε ένα παιχνίδι δεν είμαστε και κορόϊδα. Τον Σαλπιγγίδη όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ είχα βαρεθεί να τον βλέπω όφ σάϊντ συνέχεια τον άνθρωπο, καλυπτόμενος ή όχι... Το σκορ έπρεπε να ήταν 2 - 1 και όχι ο "θρίαμβος" που γράφαν οι εφημερίδες. Άσε που όταν σε παίζουν έτσι οι διαιτητές αρχίζεις και γίνεσαι αδιάφορος. Αν ήταν 1-1 στο γκολ του Αναστασάκου, τα πράγματα ίσως ερχόντουσαν διαφορετικά.