27/5/09

Ο Κουτσιανικούλης στον ΠΑΟΚ


Μεταγραφάρα!

Ο πιο περιζήτητος νεαρός έλληνας επιθετικός της χρονιάς, ο ήδη διεθνής με την Εθνική Ανδρών του Ότο Ρεχάγκελ Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι από σήμερα παίκτης του ΠΑΟΚ.
Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, για το ύψος του οποίου οι πληροφορίες μου μιλούν για συνολικές αποδοχές ενός εκατομμυρίου ευρώ (δηλαδή κατά μέσο όρο 250 εκατομμύρια το χρόνο, ποσό όμως που θα διατεθεί κλιμακωτά). Το οικονομικό τίμημα που θα δοθεί στον Εργοτέλη δεν ανακοινώθηκε, ακούγεται όμως ότι κυμαίνεται γύρω στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν γνωρίζω αν θα γίνουν ευκολίες πληρωμής από τον Εργοτέλη. Στα ανταλλάγματα περιλαμβάνονται επίσης και δυο παίκτες, απ ' ό,τι ξέρω δανεικοί. Ο ένας κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης. Φημολογείται ότι ο Εργοτέλης ζητά ως δεύτερο τον Μπιζέρα, αλλά δεν είναι γνωστή η αντίδραση ούτε της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ούτε του ιδίου του παίκτη. Ακούστηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα δώσει μια λίστα με παίκτες στον Εργοτέλη για να διαλέξει, κι αν δε θέλει κανένα, τότε ο ΠΑΟΚ θα υποχρεωθεί να πληρώσει παίκτες της επιλογής του Εργοτέλη. Ακούστηκε ήδη το όνομα του Νάστου, ο οποίος όμως είναι αρκετά ακριβός, και ο ΠΑΟΚ έχει βάλει πλαφόν γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ για τους παίκτες αυτούς. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η μεταγραφή θα φτάσει στους χαλεπούς καιρούς λιτότητας που διανύουμε το 1,4 εκ. ευρώ, συν τα χρήματα που θα πάρει ο παίκτης. Πρόκειται όμως σίγουρα για μεγάλη μεταγραφή.

Απ' ό,τι δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη κ. Τζώρτζογλου, η ομάδα είχε προτάσεις από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από το Αμβούργο, την Αϊντχόβεν και την Έβερτον, αρκετά μεγαλύτερου οικονομικού ύψους, σημαντικό ρόλο έπαιξε όμως η κουμπαριά του κ. Γκαγκάτση με τον κ. Τζώρτζογλου, αλλά και η επιρροή του Νίκου Καραγεωργίου στον ίδιο τον παίκτη. Το ενδιαφέρον από τους μεγάλους των Αθηνών παρέμεινε εντελώς φιλολογικό. Έτσι ο παίκτης κατέληξε τελικά στον ΠΑΟΚ, μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία, που ξαναβάζει τον ΠΑΟΚ στο χάρτη των πραγματικά μεγάλων, όπου και δικαιωματικά ανήκει, αλλά και ένα μεγάλο ρίσκο, όπως και να το κάνουμε. Ας ελπίσουμε να μη μας τον τραυματίσει κι αυτόν κανένας Βιτόλο!

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι 20 χρονών, Λαρισαίος στην καταγωγή, και αγωνίζεται ως εξτρέμ. Αν δεν κάνω λάθος είναι δεξιοπόδαρος. Διακρίνεται για την ταχύτητά του, την ντρίμπλα του, το φαντεζί του παιχνίδι. Είναι επίσης πολύ εργατικός, πειθαρχημένος, συγκροτημένος σαν προσωπικότητα, απ' ό,τι λένε όλες οι πληροφορίες. Πρόσφατα χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ανδρών. Ανυπομονούμε να τον δούμε να αγωνίζεται με τα ασπρόμαυρα!

3 σχόλια:

NdN είπε...

Γεια σου Τάκολα,

Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη μεταγραφή και τα αξίζει τα χρήματα που θα πάρει. Είναι επίσης και μία μεταγραφή ψυχολογικού χαρακτήρα. Οτι μπορούμε και εμείς να πάρουμε όποιον Ελληνα θελήσουμε.

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο!

takola είπε...

Ναι, NdN, έτσι ακριβώς. Επίσης, μια "παρενέργεια" της μεταγραφής που παρέλειψα να αναφέρω, είναι ότι προλείανε με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος για την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση, η οποία ήδη ανακοινώθηκε. Ο "κουμπάρος" αποθεώθηκε κατά την παρουσίαση Κουτσιανικούλη, και δικαιολογημένα, αν πιστέψουμε τον Τζώρτζογλου, εμένα όμως τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα.

takola είπε...

...και μια δεύτερη παρενέργεια της μεταγραφής Κουτσιανικούλη, είναι ότι προκάλεσε μια επιβλαβή παραφιλολογία σχετικά με τα έμψυχα ανταλλάγματα που θα πάνε στον Εργοτέλη. Προσωπικά, δεν θα ένιωθα και πολύ όμορφα να έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, να είμαι βασικός, να έχω έρθει μετά βαΐων και κλάδων στην ομάδα, και να ακούω φήμες ότι η ομάδα μου θέλει να με στείλει στον Εργοτελάκο...