7/8/09

ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 0-1


Ντροπή!

Ήττα ντροπής από τους ψαράδες του Όσλο υπέστη ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς μέσα στην Τούμπα και στο παιχνίδι που γιόρτασε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ευτυχώς η πρόκριση επιτεύχθηκε, το μούδιασμα και το πάγωμα όμως μένει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, κράτησε ψηλά το ρυθμό στο πρώτο μισάωρο, πραγματοποίησε πλήθος επιθέσεων, και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν κατάφερε να σκοράρει. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, η Βαλερένγκα ισορρόπησε, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικά ωσεί παρών, με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, οπότε έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Η νίκη της Βαλερένγκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε μεγάλο βαθμό τυχερή, η πρόκριση πήγε στον ΠΑΟΚ, το πλήγμα στο γόητρο είναι όμως σημαντικό. Κάποιες σκόρπιες δικές μου παρατηρήσεις:

- Αν αποκτήθηκε ο Φιλομένο για εξτρέμ, ενώ για αναπληρωματικός του Μουσλίμοβιτς να παίζει ο Αναστασάκος και ο Παπάζογλου, ε, τότε λυπάμαι αλλά έχουμε πρόβλημα. Πού πας ρε φουκαρά ΠΑΟΚ εν έτει 2010 με κορυφή τον Αναστασάκο; Είπαμε, βολική λύση για πέρυσι, φέτος όμως υποτίθεται θα κάναμε ένα βήμα μπροστά. Και, εν πάση περιπτώσει, έχεις μέσα τον Αναστασάκο των 100 χιλιάδων και τον Φιλόμενο των 450 τον αφήνεις στον πάγκο;

- Καλός χρυσός ο Φωτάκης, οργώνει το γήπεδο, πολύ δουλειά, αλλά αν στήνεται ο ΠΑΟΚ πάνω στον Φωτάκη, και πάλι έχουμε πρόβλημα. Σόρι, αλλά ομάδα με πρώτο βιολί τον Φωτάκη (γιατί τέτοια ομάδα ήμασταν στο καλό μας πρώτο ημίωρο), το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παλέψει για την τέταρτη θέση με τον Άρη και τη Λάρισα.

- Και στα δυο παιχνίδια με Βαλερένγκα υπήρξε πρόβλημα στα στημένα. Δυο γκολ δεχτήκαμε. Συν ένα δοκάρι τρανταχτό που μας κάνανε στο 35΄. Θεωρώ ότι η απουσία του Κοντρέρας είναι φανερή και ότι όταν επανέλθει στην κανονική του κατάσταση θα πάρει τη θέση του Μπιζέρα.

- Όχι πως είναι δικαιολογία, αλλά ελληνική ομάδα με σταθερή και αξιόπιστη απόδοση στις 6 Αυγούστου ΔΕΝ υπάρχει. Προχωράμε με ψηλά το κεφάλι και αισιοδοξία.

- Ποιες ήταν είπαμε οι αποδόσεις στο στοίχημα για τον συγκεκριμένο αγώνα; Οέο;

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (76΄ Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (72΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64΄ Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.

Βαλερένγκα:
Πέρκινς, Χάγκεν (89΄ Σινγκ), Άντρεσεν, Μπέρε, Σέτερνες, Λι (79΄ Φελάχ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νούρι.

ΣΚΟΡΕΡ: 59’ Μπέρε

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες:
Φωτάκης, Παπάζογλου - Χάγκεν

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Γειά σου Τάκολα.
Συμφωνώ 100% για τον Φιλομένο. Eίναι πολύ καλός επιθετικός και δεν του δίνεις τη δυνατότητα να το δείξει. Μου φαίνεται περίεργο που τον χρησιμοποιεί σαν εξτρέμ. Για τον Φωτάκη δεν έχω γνώμη ακόμα. Ποιόν άλλον να βάλει? Έχει και τον Βερόν και τον Σορλέν θα μου πεις αλλά ο Φωτάκης είναι πιό γρήγορος και φαίνεται εξ ίσου καλός.

Panagiotis είπε...

Πάνω σ' αυτό που είπα για τον Φωτάκη, δηλαδή "ποιόν άλλον να βάλει", ξέχασα ότι υπάρχει και ο Βιτόλο. Το θέμα είναι ότι αν δεις τα χάφ που έχουμε, δεν είναι άσχημοι, απεναντίας, είναι αρκετά καλοί. Σκέψου, φτάσαμε σε σημείο να λέμε ότι ο Βερόν είναι για πάγκο.

takola είπε...

Παναγιώτη,
για τον Φωτάκη η ένστασή μου είναι ότι χρησιμοποιείται σε έναν πάρα πολύ νευραλγικό ρόλο, και δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ εν έτει 2010 μπορεί να δέχεται τον Φωτάκη σαν ηγέτη. Δεν μπορεί από τις 8 τελικές προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου ο Φωτάκης να έχει πραγματοποιήσει τις 6. Δεν γίνεται.