6/6/08

Πήραμε Αναστασάκο


Τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος της β΄ Εθνικής απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ηλία Αναστασάκο, επιθετικό του Θρασύβουλου, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος σε 25 αγώνες και σημείωσε 18 γκολ.

Ο Αναστασάκος κατάγεται από την Πελοπόννησο, είναι 30 ετών, έχει ύψος 1,86 μ. και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ερασιτέχνης από την ΑΕΚ. Την περίοδο 1995-96 υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε όμως μόνο μία φορά με τη φανέλα της. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στον Απόλλωνα Αθηνών και την Καλαμάτα. Αργότερα αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο πανηγύρισε τρεις ανόδους σε ισάριθμες σεζόν. Μεταγράφηκε στο Θρασύβουλο τον Ιανουάριο του 2007, και πρόλαβε στο περσινό πρωτάθλημα να αγωνιστεί 15 φορές και να σημειώσει 10 γκολ. Επομένως, σε 40 παιχνίδια με τη φανέλα του Θρασύβουλου έχει σκοράρει 28 φορές, κι όλα αυτά μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Ο Αναστασάκος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 80 χιλιάδες ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 90 χιλιάδες το δεύτερο. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για μια φτηνή μεταγραφή, ενός παίκτη που προορίζεται κατ’ αρχήν για αναπληρωματικός, κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει. Δεν πρέπει πάντως να μας παρασύρει το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε μικρότερη κατηγορία, γιατί όπως πολύ σωστά τόνισε και ο Ζήσης Βρύζας κατά την παρουσίαση του παίκτη, το ποδόσφαιρο είναι περίεργο και πολλές φορές η καριέρα ενός παίκτη παίρνει παράξενη τροπή και δεν τον πάει εκεί που θα ήθελε. Άλλωστε το πρωτάθλημα της β' Εθνικής είναι δύσκολο, σκληροτράχηλο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Σε κάθε περίπτωση, τον παίρνουμε «ζεστό» τον παίκτη, σε περίοδο που έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα, και αυτό είναι το στοιχείο στο οποίο ποντάρουμε. Καλωσορίζουμε τον Αναστασάκο στον ΠΑΟΚ, και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

3 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Τάκολα,
χρειαζόμαστε καλούς αναπληρωματικούς. Όχι να τραυματίζεται κάποιος, ή να μην είναι σε καλή φόρμα και να μην έχουμε έναν εξίσου καλό παίχτη να βάλουμε. Πάντως αν όπως δείχνουν τα πράγματα έχει καλή επαφή με δίχτυα και συνεχίσει έτσι, τότε τον βλέπω να παίζει πρώτη ομάδα. Άλλα ποτέ δεν ξέρεις, εμείς βλέπεις έχουμε τον παράγοντα Σάντος...

takola είπε...

Έτσι ακριβώς είναι, Παναγιώτη.
Όσο για τον Σάντος, ξέχνα το όλο θέμα. Φέτος θα έχει τους παίκτες της επιλογής του, θα κάνει την προετοιμασία, και θα είναι ένας άλλος Σάντος, σίδερα θα τρώει, στο λέω.
ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

Panagiotis είπε...

Σύμφωνοι. Και θα τον μετονομάσουμε Κουταλιανό :ο)