19/6/08

Τα νεότερα για τους δανεικούς από την Πόρτο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόνο ένας παίκτης θα έρθει τελικά δανεικός από την Πόρτο. Πρόκειται για τον 22χρονο διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας μεσοεπιθετικό Βιερίνια, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν δανεικός στη Λεϊσόες. Το θέμα είναι ότι η Πόρτο δεν θέλει να τον δώσει στον ΠΑΟΚ με οψιόν αγοράς, αλλά να διατηρήσει οπωσδήποτε αυτή τα δικαιώματα του παίκτη. Αυτό όμως είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή δεν το ήθελε ο Ζήσης Βρύζας, καθώς ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να διασφαλιστεί, γιατί δίνοντας την ευκαιρία στον Βιερίνια να παίξει χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς, ουσιαστικά συμβάλλει στην εξέλιξή του έχοντας πολύ μικρό όφελος. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα επαφή με τους ανθρώπους της Πόρτο για να διευθετηθεί ο τρόπος δανεισμού του παίκτη.

Δεν είναι πάντως απίθανο να χαλάσει τελικά και αυτή η μεταγραφή, γιατί να έρθει ο παίκτης για ένα χρόνο δανεικός, έχοντας το μυαλό του στην Πόρτο και μετά να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται πάντως για μεγάλο ταλέντο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και η Πόρτο δεν τον αφήνει με τίποτα.

Να προσθέσω παρεμπιπτόντως στο σημείο αυτό, ότι και με τον Βερόν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, γιατί όπως είναι γνωστό τα δικαιώματά του ανήκουν εξ ημισείας στη Σιένα και τη Ρετζίνα, και η αγορά του δεν είναι ό,τι ευκολότερο για τον ΠΑΟΚ. Θετικό είναι πάντως το γεγονός ότι ο παίκτης δηλώνει πως θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, αν και προσωπικά δεν το αποκλείω να μπλοφάρει.

Υπενθυμίζω ότι από τους λεγόμενους «δανεικούς» χάσαμε ήδη τον Γκάβρανσιτς, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε. Το συμπέρασμα είναι ότι ομάδες με δανεικούς ΔΕΝ χτίζονται, κάτι που το είπε άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ανέφερε ότι θέλει «έναν, το πολύ δύο δανεικούς στον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: