23/6/08

Τα κονομήσαμε απ' τον Οικοδόμο


Έκανε κι ένα καλό στον ΠΑΟΚ ο Οικοδόμος. Έφερε λεφτά στα ταμεία. Γιατί άλλη προσφορά στην ομάδα μας δεν είχε αυτό το παιδί. Ο οποίος το είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι Παοκτσής και το είχε καταστήσει κάτι περισσότερο από σαφές ότι θέλει πάση θυσία να φύγει. Στο καλό να πάει, λοιπόν! Η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη έξυπνα τον ανταγωνισμό των δύο "αιωνίων" της Αθήνας, τον μοσχοπούλησε στον Παναθηναϊκό. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της πώλησης δεν έχουν γίνει γνωστές. Όλες οι εφημερίδες πάντως μιλάνε για ένα ποσό γύρω στα 4 εκ. ευρώ. Εισπράττουμε 2 ή 2,2 εκ. ζεστά ντούκου και στο χέρι, και παίρνουμε και μια χορηγία εταιρείας συμφερόντων Βγενόπουλου - μάλλον της Vivartia - για 800 ή 900 χιλιάρικα το χρόνο για δύο χρόνια. Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι είδους χορηγία θα είναι, άκουσα ότι αφορά το πίσω μέρος της φανέλας, οπότε μας μένει ελεύθερο το μπροστινό για να τ' αρπάξουμε απ' αλλού.

Πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφική κίνηση, θεωρώ ότι η διοίκηση το χειρίστηκε διακριτικά και έξυπνα και πέτυχε το καλύτερο δυνατόν. Ο παίκτης ήταν καμένο χαρτί στον ΠΑΟΚ. Η τιμή του, όσο τουλάχιστον παρέμενε στον ΠΑΟΚ, δεν επρόκειτο να ανέβει με τίποτα. Θεωρώ ότι πετύχαμε το limit up. Άλλο αν πάρει αξία στον Παναθηναϊκό ο παίκτης. Στον ΠΑΟΚ πάντως δεν θα έπαιρνε. Κι απαλλαχτήκαμε κι από έναν άνθρωπο που μόνο κακή επιρροή αποτελούσε στην ομάδα και τίποτε άλλο. Να δώσω εύφημο μνεία στο σημείο αυτό τόσο στον Γιώργο Κωστίκο, που απ' ό,τι ξέρω έφερε τον παίκτη στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Νίκο Βεζυρτζή, που φρονίμως ποιών έδωσε "χάρη" στον παίκτη και τον άφησε να επιστρέψει στην ομάδα, ώστε να μπορούμε τώρα να τ' αρπάζουμε.

Περιττό να τονίσω ότι θεωρώ παντελώς άστοχες τις όποιες αντιδράσεις στη συγκεκριμένη πώληση. Στου Φερνάντες ας αντιδρούσαν, αλλά σ' αυτή;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: