28/6/08

Βρέθηκε χώρος για το αθλητικό μας κέντρο


Ένα μεγάλο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου πολλών ετών έγινε σήμερα. Βρέθηκε χώρος για τη δημιουργία του αθλητικού μας κέντρου. Πρόκειται για μια έκταση 77 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας, 20 χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος αυτός θα παραχωρηθεί στον ΠΑΟΚ από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου με σύμβαση 25 χρόνων με προοπτική επέκτασης γι΄ άλλα 25 στη συνέχεια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Θοδωρής Ζαγοράκης δήλωσε τα εξής:


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προαναγγείλουμε την δημιουργία του αθλητικού κέντρου της ομάδας που θα στεγάζεται εδώ για 50 χρόνια. Ήταν ο πρώτος στόχος και ένα όνειρο δικό μου. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου με την παρουσία του δημάρχου που εκδήλωσε την αγάπη του για το θέμα αυτό και μας κάλυψε.

Είναι μια ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ κι εφόσον πέσουν οι υπογραφές θα δρομολογηθούν σύντομα οι εργασίες που μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου που να αρμόζει σε ένα σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ.

Θα περιλαμβάνει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο από την πρώτη ομάδα ως και τα τμήματα τζούνιορ. Δεν είμαι σε θέση να σας πω κάτι περισσότερο τώρα, αλλά η δουλειά αρχίζει και θα κάνουμε ό,τι το δυνατόν για κάτι το καλό. Σιγά-σιγά γίνονται κάποια πράγματα προς τα πάνω. Όσο θα είμαι εγώ θα κοιτάμε προς τα πάνω. θα προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους που να βοηθήσουν. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την στήριξη όλων».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιδήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Στέφανος Τσώλης:

«Μας έγινε η πρόταση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και ήμασταν θετικοί. Χαρήκαμε πάρα πολύ, θέλαμε τη δημιουργία αυτού του κέντρου και κοντά στον ΠΑΟΚ θα έχει θετικές επιπτώσεις και η περιοχή. Θεωρώ πως αυτό θα συμβεί και θα φέρω ένα παράδειγμα.

Την Παιανία δεν θα την ήξεραν τόσο αν δεν πήγαινε εκεί ο Παναθηναϊκός. Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε τη διαδικασία και τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις. Παραχώρηση μπορεί να είναι και εσαεί για τον ΠΑΟΚ που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή μας. Θα μπορούσαμε να πάμε και σε δωρεάν παραχώρηση. Ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τους νόμους».

Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να βρεθούν τα χρήματα για να αρχίσει το χτίσιμο. Σίγουρα όμως, αυτό που έγινε ήταν το πιο σημαντικό βήμα. Και μιλάμε για κάτι που είναι πιο σημαντικό κι από δέκα μεταγραφές. Γιατί χωρίς αθλητικό κέντρο δεν θα μπορέσεις ποτέ να γίνεις πραγματικά μεγάλη ομάδα, όποιον παίκτη και να φέρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: