23/6/08

Μεταγραφή-ανέκδοτο


"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού (κάτοχο γαλλικού διαβατηρίου) Ibrahima Bakayoko για συνεργασία 1 έτους."

Με αυτή τη λιτή - σιβυλλική, κατά πώς το συνηθίζει - ανακοίνωση, η διοίκηση μας ξεφούρνισε το ανέκδοτο όλης της μεταγραφικής περιόδου: Το λιμό της Λάρισας, ο άνθρωπος που χρειάστηκε 23 ολόκληρα παιχνίδια για να σημειώσει 2 (ναι, δύο!) όλα κι όλα γκολ στο ψωροπρωτάθλημα Ελλάδας, θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Και βρήκε η ΠΑΕ να μας το ανακοινώσει αυτό την ίδια μέρα που γινόταν γνωστή και η πώληση Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, ρε Θόδωρε, παίρνεις δύο εκατομμύρια ευρώ ζεστά στο χέρι, και πας κι αγοράζεις Μπακαγιόκο; Πρώτα απ' όλα, σέντερ φορ ψηλό κλασικό και φτηνό πήρες ήδη, αν δεν το ξέχασες. Τον Αναστασάκο. Έχεις κι Αθανασιάδη που θέλεις (υποτίθεται) να του δώσεις κάποιες ευκαιρίες. Και υποτίθεται πως διαπραγματεύεσαι και με επιθετικό ολκής από το εξωτερικό. Γιατί, αν αξίζει να δαπανήσεις χοντρά λεφτά για μία θέση, αυτή είναι σίγουρα του φορ. Του γκολτζή. Γιατί φορ καλούτσικο και φτηνούτσικο είχες, με συμβόλαιο, κανονικά και με το νόμο. Τον Σάλμον. Σού 'βαλε όμως μόνο τέσσερα γκολ, σε μια πανάθλια και δύσκολη χρονιά, και σου φανήκαν λίγα. Και τον έδιωξες. Και πήρες τον Μπακαγιόκο που 'βαλε μόνο δύο;;; Και να πεις ότι είναι και κανένας εξελίξιμος; Ηλικία 31 και μισό ακριβώς έχει. Ό,τι ήταν να παίξει το έπαιξε ήδη. Με τη Μονπελιέ και τη Μαρσέιγ μέχρι το 2003. Από κει και πέρα η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα. Δείτε και μόνοι σας:

2003-04: Οσασούνα 23 συμμ. / 4 γκολ
2004-05: Ιστρ 15 συμμ. / 3 γκολ
2005-06: Λιβόρνο 21 συμμ. / 1 γκολ
2006-07 (Α): Λιβόρνο 16 συμμ. / 3 γκολ
2006-07 (Β): Μεσίνα 6 συμμ. / 0 γκολ
2007-08: Λάρισα 23 συμμ. / 2 γκολ

Δηλαδή σε πέντε χρονιές έχει βάλει 13 γκολ. Δυόμισι γκολ τη χρονιά! Και θα πάρει και 140 χιλιάδες ευρώ συν πριμ, απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες. Βρε βάλε νέα παιδιά κι άσε αυτούς τους ξοφλημένους! Κάποτε η διοίκηση - η επονείδιστη τότε διοίκηση - χάρη και σ' έναν πολύ έξυπνο Παοκτσή, που κακώς δεν τον αξιοποιούμε και τώρα, τον Γιώργο Κωστίκο, επένδυσε σε νέα παιδιά, Φερνάντες, Χριστοδουλόπουλο, Σικαμπάλα και λοιπούς και βρεθήκαμε τώρα ν' απολαμβάνουμε το ζεστό χρήμα απ' τις υπεραξίες τους. Και συ πας και παίρνεις τον ένα τριαντάρη πίσω απ' τον άλλο; Λογικέψου, Θόδωρε!

ΥΓ. Ελπίζω, Κύριε Σάντος, να μην είναι εισηγήσεις σας αυτές...

8 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ο Μπακαγιόκο δεν ήταν επιλογή Σάντος. Δες αυτό και ειδικά την τελευταία παράγραφο.
Καλή εβδομάδα

NdN είπε...

Αυτό που λέει ο Στάθης μπήκα αν γράψω, αλλά με πρόλαβε!

Πάντως έστω και σαν back-up μπορεί και να βοηθήσει. Οσο να 'ναι και εμπειρία έχει και "γεμίζει" περιοχή. Αν ελέγξουμε και τον χαρακτήρα του, μπορεί και να βοηθήσει.

Καλημέρα!

+poulia είπε...

Αδέρφια, μην περιμένετε μεταγραφάρες. Εξυγίανση κάνουμε. Μέχρι τέλος του μήνα εξασφαλίζονται:
10.000 διαρκείας=4εκατομμύρια, οικοδόμος=4εκατομμύρια, Φερνάντεζ=1εκατομμύριο, Σικαμπάλα=1εκατομμύριο, δεπα+supersport=ξερω γω...
Μαζεύεται χρήμα, που ελπίζω θα το διαχειριστούν σωστά!
ΥΠΟΜΟΝΗ, τα καλύτερα έρχονται...

takola είπε...

Πουλάκια μου, μόλις γίνω λίγο καυστικός μού 'ρχεστε όλοι... Ε, λοιπόν, από δω και πέρα θα τα λέω έξω απ' τα δόντια:

1. Η "Εξέδρα" και ο αθηναϊκός τύπος εν γένει προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάναμε το κόλπο του αιώνα. Δεν είναι αλήθεια. Πρώτα-πρώτα η μεταγραφή 2 εκ. κόστισε, όχι 4. Τα άλλα 2 είναι ΧΟΡΗΓΙΑ. Και οι χορηγίες κοστίζουν. Δεν μας κάνει καμιά χάρη. Έτσι κι αλλιώς σε κάποιον θα τη δίναμε τη φανέλα.

2. Το κακό δεν είναι τόσο ότι παίρνει Μπακαγιόκο. Το κακό είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΝ. Δηλαδή από φορ με Μπακαγιόκο και Αναστασάκο θα τη βγάλουμε; Τον Αθανασιάδη δεν τον αναφέρω, γιατί δεν είναι κλασικό σέντερ φορ, αλλά και γιατί ΔΕΝ νομίζω ο Σάντος να τον πολυχρησιμοποιεί.

3. Το λέω ευθαρσώς, κι ας μην συμφωνήσουν πολλοί:
Ο ΣΑΛΜΟΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ.

4. Καλή η εξυγίανση, αλλά... ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ. Όχι... παράρτημα της Λάρισας ή των μανατζαρέων. Και, εν πάση περιπτώσει, τι απέγινε ο αγώνας για το χάρισμα των χρεών; ΕΜΕΙΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ; ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΚΩΛΟ-ΙΚΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟ-ΜΠΑΤΜΑΝ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ 100% ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

5. Θέλει, λέει, να μας βγάλει Ευρώπη ο Μπακαγιόκο... Σσσσ, μη το λέτε δυνατά ότι δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής μην το μάθει και φύγει...

+poulia είπε...

Γεια σου αδερφέ.
1. ΙΚΑ και εφορία, ξέχασε τα. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε να τα πληρώσουμε...
2. Ο Μπακαγιόκο κόστισε 140.000 νομίζω. Κλάιν δηλαδή. Και ο Μίετσελ πεταμέναος από τον Ηρακλή ήταν. Κι αν σε κάτσει;;;
3. Η χορηγία είναι για το πίσω μέρος της φανέλας; Στη θέση της citybank; Πόσα παίρναμε από citybank; Αν ξέρεις ενημέρωσε.
4. Όλα στο χορτάρι θα φανούν.
5. Ανυπομονώ για την πρεμιέρα.
ΠΑΟΚ είμαι άρρωστος και θέλω να σε δω...

takola είπε...

+poulia,

1. Μαζί σου, να μην τα πληρώσουμε. Όσο όμως έχουμε χρέη δεν μπορούμε να παίξουμε Ευρώπη. Άρα μας έχουν στο χέρι. Κάτι πρέπει να γίνει, λοιπόν, δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.

2. Αυτό το "κι αν σου κάτσει" δεν είναι λογική για να κάνεις μεταγραφές. Μαθαίνω πάντως με ευχαρίστηση ότι σκέφτονται να πάρουν ένα καλό φορ, τελικά.

3. Άκουσα ότι είναι για το πίσω μέρος. Κι ότι μπροστά θα βάλουμε κάτι άλλο. Άκουσα ότι η Citybank ήταν στα 100 χιλιάρικα ετησίως. Δεν το ξέρω όμως. Προσπαθώ να βρω χρόνο για να ανατρέξω στο ενημερωτικό δελτίο των 117 σελίδων, όπου πιθανόν να το λέει.

4. Κι εγώ ανυπομονώ. Και αισιοδοξώ για 4η θέση.

ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά είναι ο Μπακαγιόκο.Με 140,000 ήρθε.Δεν είναι ο επιθετικός που θα σε κάνει γκολ αλλά είναι για να ανοίγει χώρους και να βγάζει γρήγορες αντεπιθέσεις.Για τον Σάλμον που είπες δεν σχολιάζω...Το παλικάρι ήταν για κλάματα.Μέχρι πέρυσι πληρώναμε ένα σωρό λεφτά σε άμπαλους.Τώρα που ήρθε ένας παίκτης αναγνωρισμένης αξίας κράζουμε;Στην Λάρισα μπορεί να μην έδεσε γιατί είναι λίγο παράξενοι εκείνοι εκεί πέρα.Πιστεύω οτι όταν χρειαστεί θα βοηθήσει.Ο Αθανασιάδης δεν μπορεί να σε βοηθήσει για να βγάλεις όλο το πρωτάθλημα.Πολύ καλό παικτάκι αλλά χρειάζεται δουλειά.
ΠΑΟΚΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

takola είπε...

Κοίταξε, Αποστόλη, θα δείξει στο γήπεδο ο Μπακαγιόκο, απλά εμένα μ' ενδιαφέρει να δούμε λίγο έναν αδιόρατο μηχανισμό που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, και ο οποίος μας κάνει κάθε καλοκαίρι να ανακαλύπτουμε παίκτες "αναγνωρισμένης αξίας", και κάθε Χριστούγεννα να τους βαφτίζουμε "λιμά" και "σαρδέλες". Στήριξε εσύ ολόκληρη τη χρονιά το Μπακαγιόκο, και θα είμαι μαζί σου.