28/6/08

Βρέθηκε χώρος για το αθλητικό μας κέντρο


Ένα μεγάλο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου πολλών ετών έγινε σήμερα. Βρέθηκε χώρος για τη δημιουργία του αθλητικού μας κέντρου. Πρόκειται για μια έκταση 77 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας, 20 χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος αυτός θα παραχωρηθεί στον ΠΑΟΚ από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου με σύμβαση 25 χρόνων με προοπτική επέκτασης γι΄ άλλα 25 στη συνέχεια.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Θοδωρής Ζαγοράκης δήλωσε τα εξής:


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προαναγγείλουμε την δημιουργία του αθλητικού κέντρου της ομάδας που θα στεγάζεται εδώ για 50 χρόνια. Ήταν ο πρώτος στόχος και ένα όνειρο δικό μου. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση αυτό που συμβαίνει σήμερα. Θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου με την παρουσία του δημάρχου που εκδήλωσε την αγάπη του για το θέμα αυτό και μας κάλυψε.

Είναι μια ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ κι εφόσον πέσουν οι υπογραφές θα δρομολογηθούν σύντομα οι εργασίες που μπορεί να ξεκινήσουν άμεσα για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου που να αρμόζει σε ένα σύλλογο σαν τον ΠΑΟΚ.

Θα περιλαμβάνει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο από την πρώτη ομάδα ως και τα τμήματα τζούνιορ. Δεν είμαι σε θέση να σας πω κάτι περισσότερο τώρα, αλλά η δουλειά αρχίζει και θα κάνουμε ό,τι το δυνατόν για κάτι το καλό. Σιγά-σιγά γίνονται κάποια πράγματα προς τα πάνω. Όσο θα είμαι εγώ θα κοιτάμε προς τα πάνω. θα προσπαθήσουμε να βρούμε ανθρώπους που να βοηθήσουν. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την στήριξη όλων».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιδήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Στέφανος Τσώλης:

«Μας έγινε η πρόταση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και ήμασταν θετικοί. Χαρήκαμε πάρα πολύ, θέλαμε τη δημιουργία αυτού του κέντρου και κοντά στον ΠΑΟΚ θα έχει θετικές επιπτώσεις και η περιοχή. Θεωρώ πως αυτό θα συμβεί και θα φέρω ένα παράδειγμα.

Την Παιανία δεν θα την ήξεραν τόσο αν δεν πήγαινε εκεί ο Παναθηναϊκός. Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε τη διαδικασία και τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις. Παραχώρηση μπορεί να είναι και εσαεί για τον ΠΑΟΚ που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή μας. Θα μπορούσαμε να πάμε και σε δωρεάν παραχώρηση. Ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τους νόμους».

Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να βρεθούν τα χρήματα για να αρχίσει το χτίσιμο. Σίγουρα όμως, αυτό που έγινε ήταν το πιο σημαντικό βήμα. Και μιλάμε για κάτι που είναι πιο σημαντικό κι από δέκα μεταγραφές. Γιατί χωρίς αθλητικό κέντρο δεν θα μπορέσεις ποτέ να γίνεις πραγματικά μεγάλη ομάδα, όποιον παίκτη και να φέρεις...

26/6/08

ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΣΙΚΑΜΠΑΛΑ

Εκδόθηκε η τελική απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης (CAS). Το CAS απέρριψε την έφεση της Ζάμαλεκ και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση της FIFA, σύμφωνα με την οποία ο αιγυπτιακός σύλλογος οφείλει να καταβάλλει στον ΠΑΟΚ 990 χιλιάδες ευρώ για την "μεταγραφή" του Μαχμούτ Σικαμπάλα. Τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν εντός ενός μηνός.

Έχω την αίσθηση ότι η Ζάμαλεκ περιέρχεται σε πολύ δυσμενή θέση και ότι δύσκολα θα βρει αυτό το ποσό. Πιθανόν να επικαλεστεί αδυναμία πληρωμής, οπότε να υποστεί κάποια ποινή από τη FIFA. Πιθανόν επίσης θεωρώ να επιχειρήσει να πουλήσει τον Σικαμπάλα, προκειμένου να βρει τα 990 χιλιάρικα. Ίσως προτείνει μάλιστα επιστροφή του παίκτη στον ΠΑΟΚ έναντι ακριβώς του ποσού αυτού, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο ποδοσφαιριστής, θα το αποδεχτούν. Είναι πάντως νομοτελειακό, αργά ή γρήγορα, να πάρει ο ΠΑΟΚ κάποιο σημαντικό ποσό απ' αυτή την ιστορία, και νομίζω ότι για άλλη μια φορά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Γιώργο Κωστίκο για τη διορατικότητά του...

Νεότερα για τις απολαβές του Κοντρέρας

1,1 εκατομμύρια ευρώ για δυο χρόνια θα στοιχίσει τελικά ο Πάμπλο Κοντρέρας. Αυτό σημαίνει ότι ετησίως θα παίρνει γύρω στα 550 χιλιάρικα. Μιλάμε λοιπόν για πραγματικά ακριβό παίκτη (ο Κνολ αμοίβονταν με 200 χιλιάρικα ετησίως) και οι απαιτήσεις μας θα είναι ανάλογες.
Ανακεφαλαιώνω για τις ετήσιες απολαβές των μέχρι στιγμής νεομεταγραφέντων:

Κοντρέρας 550 χιλ. €
Ίβιτς 350 χιλ. €
Χαλκιάς 280 χιλ. €
Μπακαγιόκο 140 χιλ. €
Αναστασάκος 90 χιλ. €

Υπενθυμίζω ότι πέρσι ο ακριβότερος παίκτης ήταν ο Ίλιεφ με 230 χιλ. €. Είναι λοιπόν σαφές ότι φέτος ο "πήχης" ανεβαίνει...

23/6/08

Μεταγραφή-ανέκδοτο


"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού (κάτοχο γαλλικού διαβατηρίου) Ibrahima Bakayoko για συνεργασία 1 έτους."

Με αυτή τη λιτή - σιβυλλική, κατά πώς το συνηθίζει - ανακοίνωση, η διοίκηση μας ξεφούρνισε το ανέκδοτο όλης της μεταγραφικής περιόδου: Το λιμό της Λάρισας, ο άνθρωπος που χρειάστηκε 23 ολόκληρα παιχνίδια για να σημειώσει 2 (ναι, δύο!) όλα κι όλα γκολ στο ψωροπρωτάθλημα Ελλάδας, θα αγωνίζεται του χρόνου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Και βρήκε η ΠΑΕ να μας το ανακοινώσει αυτό την ίδια μέρα που γινόταν γνωστή και η πώληση Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, ρε Θόδωρε, παίρνεις δύο εκατομμύρια ευρώ ζεστά στο χέρι, και πας κι αγοράζεις Μπακαγιόκο; Πρώτα απ' όλα, σέντερ φορ ψηλό κλασικό και φτηνό πήρες ήδη, αν δεν το ξέχασες. Τον Αναστασάκο. Έχεις κι Αθανασιάδη που θέλεις (υποτίθεται) να του δώσεις κάποιες ευκαιρίες. Και υποτίθεται πως διαπραγματεύεσαι και με επιθετικό ολκής από το εξωτερικό. Γιατί, αν αξίζει να δαπανήσεις χοντρά λεφτά για μία θέση, αυτή είναι σίγουρα του φορ. Του γκολτζή. Γιατί φορ καλούτσικο και φτηνούτσικο είχες, με συμβόλαιο, κανονικά και με το νόμο. Τον Σάλμον. Σού 'βαλε όμως μόνο τέσσερα γκολ, σε μια πανάθλια και δύσκολη χρονιά, και σου φανήκαν λίγα. Και τον έδιωξες. Και πήρες τον Μπακαγιόκο που 'βαλε μόνο δύο;;; Και να πεις ότι είναι και κανένας εξελίξιμος; Ηλικία 31 και μισό ακριβώς έχει. Ό,τι ήταν να παίξει το έπαιξε ήδη. Με τη Μονπελιέ και τη Μαρσέιγ μέχρι το 2003. Από κει και πέρα η καριέρα του έχει πάρει την κατιούσα. Δείτε και μόνοι σας:

2003-04: Οσασούνα 23 συμμ. / 4 γκολ
2004-05: Ιστρ 15 συμμ. / 3 γκολ
2005-06: Λιβόρνο 21 συμμ. / 1 γκολ
2006-07 (Α): Λιβόρνο 16 συμμ. / 3 γκολ
2006-07 (Β): Μεσίνα 6 συμμ. / 0 γκολ
2007-08: Λάρισα 23 συμμ. / 2 γκολ

Δηλαδή σε πέντε χρονιές έχει βάλει 13 γκολ. Δυόμισι γκολ τη χρονιά! Και θα πάρει και 140 χιλιάδες ευρώ συν πριμ, απ' ό,τι λεν οι πληροφορίες. Βρε βάλε νέα παιδιά κι άσε αυτούς τους ξοφλημένους! Κάποτε η διοίκηση - η επονείδιστη τότε διοίκηση - χάρη και σ' έναν πολύ έξυπνο Παοκτσή, που κακώς δεν τον αξιοποιούμε και τώρα, τον Γιώργο Κωστίκο, επένδυσε σε νέα παιδιά, Φερνάντες, Χριστοδουλόπουλο, Σικαμπάλα και λοιπούς και βρεθήκαμε τώρα ν' απολαμβάνουμε το ζεστό χρήμα απ' τις υπεραξίες τους. Και συ πας και παίρνεις τον ένα τριαντάρη πίσω απ' τον άλλο; Λογικέψου, Θόδωρε!

ΥΓ. Ελπίζω, Κύριε Σάντος, να μην είναι εισηγήσεις σας αυτές...

Τα κονομήσαμε απ' τον Οικοδόμο


Έκανε κι ένα καλό στον ΠΑΟΚ ο Οικοδόμος. Έφερε λεφτά στα ταμεία. Γιατί άλλη προσφορά στην ομάδα μας δεν είχε αυτό το παιδί. Ο οποίος το είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι Παοκτσής και το είχε καταστήσει κάτι περισσότερο από σαφές ότι θέλει πάση θυσία να φύγει. Στο καλό να πάει, λοιπόν! Η διοίκηση, εκμεταλλευόμενη έξυπνα τον ανταγωνισμό των δύο "αιωνίων" της Αθήνας, τον μοσχοπούλησε στον Παναθηναϊκό. Οι ακριβείς λεπτομέρειες της πώλησης δεν έχουν γίνει γνωστές. Όλες οι εφημερίδες πάντως μιλάνε για ένα ποσό γύρω στα 4 εκ. ευρώ. Εισπράττουμε 2 ή 2,2 εκ. ζεστά ντούκου και στο χέρι, και παίρνουμε και μια χορηγία εταιρείας συμφερόντων Βγενόπουλου - μάλλον της Vivartia - για 800 ή 900 χιλιάρικα το χρόνο για δύο χρόνια. Δεν μου είναι ξεκάθαρο τι είδους χορηγία θα είναι, άκουσα ότι αφορά το πίσω μέρος της φανέλας, οπότε μας μένει ελεύθερο το μπροστινό για να τ' αρπάξουμε απ' αλλού.

Πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφική κίνηση, θεωρώ ότι η διοίκηση το χειρίστηκε διακριτικά και έξυπνα και πέτυχε το καλύτερο δυνατόν. Ο παίκτης ήταν καμένο χαρτί στον ΠΑΟΚ. Η τιμή του, όσο τουλάχιστον παρέμενε στον ΠΑΟΚ, δεν επρόκειτο να ανέβει με τίποτα. Θεωρώ ότι πετύχαμε το limit up. Άλλο αν πάρει αξία στον Παναθηναϊκό ο παίκτης. Στον ΠΑΟΚ πάντως δεν θα έπαιρνε. Κι απαλλαχτήκαμε κι από έναν άνθρωπο που μόνο κακή επιρροή αποτελούσε στην ομάδα και τίποτε άλλο. Να δώσω εύφημο μνεία στο σημείο αυτό τόσο στον Γιώργο Κωστίκο, που απ' ό,τι ξέρω έφερε τον παίκτη στον ΠΑΟΚ, όσο και στον Νίκο Βεζυρτζή, που φρονίμως ποιών έδωσε "χάρη" στον παίκτη και τον άφησε να επιστρέψει στην ομάδα, ώστε να μπορούμε τώρα να τ' αρπάζουμε.

Περιττό να τονίσω ότι θεωρώ παντελώς άστοχες τις όποιες αντιδράσεις στη συγκεκριμένη πώληση. Στου Φερνάντες ας αντιδρούσαν, αλλά σ' αυτή;;

19/6/08

Έστειλε υπογεγραμμένο προσύμφωνο ο Κοντρέρας

Ο διεθνής χιλιανός αμυντικός Πάμπλο Κοντρέρας έστειλε τελικά χθες στα γραφεία της ΠΑΕ υπογεγραμμένο το προσύμφωνο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ και θεωρείται πλέον απίθανο να χαλάσει η μεταγραφή του.

Ο Κοντρέρας θα έρθει από την πατρίδα του στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Ιουνίου, και αν περάσει τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το συμβόλαιό του και θα φύγει κατευθείαν για την προετοιμασία, η οποία ξεκινά την 1η Ιουλίου. Οι φήμες θέλουν τον ΠΑΟΚ να έχει συμφωνήσει με τον Κοντρέρας για δύο χρόνια, με ετήσιες απολαβές γύρω στα 400 χιλιάδες ευρώ, κάτι που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας μέχρι στιγμής.

Ο Pablo Andrés Contreras Fica, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1978 στην πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την κορυφαία ομάδα της Χιλής, την Κόλο-Κόλο. Στη συνέχεια μεταπήδησε στην ευρωπαϊκή ήπειρο, για να αγωνιστεί αρχικά στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μονακό, και στη συνέχεια στο ισπανικό, με την Οσασούνα και τη Θέλτα, όπου παρέμεινε για 6 χρόνια και υπήρξε συμπαίκτης με το Ζήση Βρύζα. Πέρσι αγωνίστηκε στην πορτογαλική Μπράγκα, με την οποία είχε 13 συμμετοχές. Έχει χρηστεί επίσης διεθνής με την Εθνική Χιλής.

Ο Κοντρέρας θεωρείται σκληροτράχηλος, αλλά και έξυπνος σέντερ μπακ, έχει ύψος 1,80 μ. και βάρος 72 κ.

Νεότερα για τις απολαβές του Ίβιτς

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της Goalday, οι συνολικές απολαβές του σέρβου μεσοεπιθετικού θα ανέρθουν συνολικά στα 700 χιλιάδες ευρώ. Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς θα κατανεμηθούν οι απολαβές αυτές κατά τη διάρκεια της διετίας, η ουσία όμως είναι ότι ο Ίβιτς θα κερδίζει κατά μέσο όρο 350 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Απ’ ό,τι ξέρω, ο Ίβιτς κέρδιζε πέρσι στον Άρη 280 χιλιάρικα, και ζητούσε για φέτος γύρω στα 300, ο Σκόρδας όμως δεν του έδινε αύξηση με τίποτα και τελικά τα σπάσανε.

Αν αληθεύουν όλ’ αυτά, λίγο ακριβός δεν μας βγαίνει ο αδελφούλης του Ίλια, ρε παιδιά;;

Τα νεότερα για τους δανεικούς από την Πόρτο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόνο ένας παίκτης θα έρθει τελικά δανεικός από την Πόρτο. Πρόκειται για τον 22χρονο διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας μεσοεπιθετικό Βιερίνια, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν δανεικός στη Λεϊσόες. Το θέμα είναι ότι η Πόρτο δεν θέλει να τον δώσει στον ΠΑΟΚ με οψιόν αγοράς, αλλά να διατηρήσει οπωσδήποτε αυτή τα δικαιώματα του παίκτη. Αυτό όμως είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή δεν το ήθελε ο Ζήσης Βρύζας, καθώς ο ΠΑΟΚ επιθυμεί να διασφαλιστεί, γιατί δίνοντας την ευκαιρία στον Βιερίνια να παίξει χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς, ουσιαστικά συμβάλλει στην εξέλιξή του έχοντας πολύ μικρό όφελος. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νέα επαφή με τους ανθρώπους της Πόρτο για να διευθετηθεί ο τρόπος δανεισμού του παίκτη.

Δεν είναι πάντως απίθανο να χαλάσει τελικά και αυτή η μεταγραφή, γιατί να έρθει ο παίκτης για ένα χρόνο δανεικός, έχοντας το μυαλό του στην Πόρτο και μετά να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται πάντως για μεγάλο ταλέντο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, γι’ αυτό και η Πόρτο δεν τον αφήνει με τίποτα.

Να προσθέσω παρεμπιπτόντως στο σημείο αυτό, ότι και με τον Βερόν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, γιατί όπως είναι γνωστό τα δικαιώματά του ανήκουν εξ ημισείας στη Σιένα και τη Ρετζίνα, και η αγορά του δεν είναι ό,τι ευκολότερο για τον ΠΑΟΚ. Θετικό είναι πάντως το γεγονός ότι ο παίκτης δηλώνει πως θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, αν και προσωπικά δεν το αποκλείω να μπλοφάρει.

Υπενθυμίζω ότι από τους λεγόμενους «δανεικούς» χάσαμε ήδη τον Γκάβρανσιτς, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε. Το συμπέρασμα είναι ότι ομάδες με δανεικούς ΔΕΝ χτίζονται, κάτι που το είπε άλλωστε και ο Φερνάντο Σάντος στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ανέφερε ότι θέλει «έναν, το πολύ δύο δανεικούς στον ΠΑΟΚ της νέας χρονιάς».

18/6/08

Υπέγραψε ο Βλάνταν Ίβιτς


Σήμερα το πρωί βρέθηκε στα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Ίβιτς είναι γεννημένος το Μάιο του 1977, έχει ύψος 1,91 και αγωνίζεται συνήθως είτε στο κέντρο πίσω από τους επιθετικούς, είτε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Έκανε σπουδαία καριέρα την περίοδο 1999-2004 στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να χρηστεί 13 φορές διεθνής με την Εθνική Σερβίας και να πάρει μεταγραφή για την γερμανική Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Μετά από ένα χρόνο στη Γερμανία ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τον Φερνάντο Σάντος στην ΑΕΚ. Πέρσι αγωνίστηκε στον Άρη, όπου είχε 29 συμμετοχές και πέτυχε 5 γκολ.
Είναι γνωστό ότι ο Μπάγεβιτς τον ήθελε και για τη νέα χρονιά, αλλά δεν τα βρήκε με τον Σκόρδα στο οικονομικό. Το ποσό που ακουγόταν ήταν γύρω στα 300 χιλιάρικα ετησίως.
Οι ετήσιες απολαβές που θα λαμβάνει στον ΠΑΟΚ, κατά πώς το συνηθίζει η ΠΑΕ, δεν έγιναν γνωστές. Λογικά πρέπει να κυμαίνονται γύρω στα 300 χιλιάρικα, κάτι που τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, και έπεται συνέχεια.

Ο Ίβιτς είναι ένας καλός παίκτης, νοικοκύρης, τεχνίτης, με αρκετά καλή επαφή με τα δίχτυα, ενώ φημίζεται για την κάθετη πάσα του, αλλά και για την αργή ταχύτητα του τρεξίματός του.
Το θετικό είναι ότι ξέρουμε τι παίρνουμε, δεν υπάρχει ρίσκο σ' αυτή τη μεταγραφή, γιατί πρόκειται για παίκτη "ζεστό", προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, ο οποίος βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και δεν έχει έφεση στους τραυματισμούς (χτύπα ξύλο!).

Βλάντο, σε καλωσορίζουμε στον ΠΑΟΚ και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!


Πρωταθλητής Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στο πολύ ωραίο άρθρο του αδελφού novito, η ομαδάρα μας κέρδισε μετά από έναν σκληρό και επεισοδιακό αγώνα την Καλλιθέα μέσα στην Αθήνα με 1-0 και σήκωσε την κούπα.
Δυστυχώς το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να αγνοούμε μια τόσο μεγάλη επιτυχία. Ευτυχώς που το έγραψε ο αδελφός novito και το έμαθα κι εγώ. Θα ήταν πάρα πολύ καλή ιδέα, τώρα στα φιλικά του Αυγούστου, να διοργανωθεί ένας αγώνας της γυναικείας υπερομάδας μας πριν από ένα φιλικό της ανδρικής. Έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να καμαρώσει τις πρωταθλήτριες Ελλάδος, να ενημερωθεί για τη δουλειά που γίνεται στο γυναικείο τμήμα και να πάρει μια γεύση από το παιχνίδι των κοριτσιών.

Μπράβο σας κορίτσια, μας κάνατε υπερήφανους!

12/6/08

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αρμόδιος επί των οικονομικών κ. Γιάννης Παπαδόπουλος με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) που ξεκινά από τη Δευτέρα.

Η αύξηση είναι για περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό προκύπτει από τα χρέη της ΠΑΕ, και σκοπό έχει την κάλυψή τους, έτσι ώστε να μην έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια η Εταιρεία. Θα διατεθούν περίπου 60 εκατομμύρια μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,3 ευρώ η κάθε μία και με τιμή διάθεσης 0,34 ευρώ. Η διαφορά των 0,04 ευρώ προστίθεται ώστε καλυφθεί το ποσό που αναλογεί στο 10% των μετοχών, το οποίο πηγαίνει σύμφωνα με το νόμο δωρεάν στον Ερασιτέχνη. Οι μετοχές είναι κοινές ονομαστικές. Διατίθενται σε πολλαπλάσια του 3. Επομένως, ελάχιστο ποσό αγοράς είναι το 1,02 ευρώ. Ανώτατο όριο συμμετοχής δεν υπάρχει. Όλοι οι νέοι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα μερίσματος στα κέρδη (!). Αν θέλει κάποιος φέρελπις μεγαλομέτοχος μπορεί να καταθέσει 18 εκ. € και να γίνει κύριος της ΠΑΕ. Δικαίωμα αγοράς έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαθέτουν ΑΦΜ. Και αλλοδαποί μπορούν να συμμετέχουν, αλλά υπάρχουν ειδικοί όροι. Η τράπεζα μέσω της οποίας θα διεξαχθεί η ΑΜΚ είναι η Marfin Egnatia Bank.

Η διαδικασία είναι απλή και είναι η εξής: Από Δευτέρα επισκεπτόμαστε όποιο υποκατάστημα της Marfin θέλουμε έχοντας μαζί μας ταυτότητα ή διαβατήριο για πιστοποίηση ταυτοπροσωπίας και λογαριασμό ΔΕΗ ή εκκαθαριστικό εφορίας για πιστοποίηση ΑΦΜ. Συμπληρώνουμε εκεί μια αίτηση και καταθέτουμε τα χρήματα. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε τον αριθμό λογαριασμού, η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη. Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη τράπεζα επιλέχθηκε γιατί οι μεν μεγάλες τράπεζες δεν θέλησαν να εμπλακούν, από τις δε μικρότερες, η Marfin έκανε την καλύτερη προσφορά στην ΠΑΕ και είχε και το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων.

Η πρώτη φάση της ΑΜΚ κλείνει στις 21 Ιουλίου 2008, γιατί έτσι λέει ο νόμος (συμπληρώνονται έξι μήνες από την ΓΣ της ΠΑΕ που αποφάσισε την ΑΜΚ στις 21/2). Στη συνέχεια η ΠΑΕ υποχρεούται να καταμετρήσει τα χρήματα που μαζεύτηκαν, να θεωρήσει την ΑΜΚ ως μερική, και να προκηρύξει νέα ΑΜΚ, για να καλυφθούν τα υπόλοιπα. Αυτή η νέα διαδικασία θα γίνει πολύ γρήγορα, γιατί η προεργασία έχει ήδη γίνει, μετά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές και από την εταιρεία συμβούλων που ανέλαβε να προωθήσει προς έγκριση την ΑΜΚ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνω ότι η ΠΑΕ έχει εκδώσει Ενημερωτικό Δελτίο εκτάσεως 117 σελίδων (!), όπου αποτυπώνει με κάθε λεπτομέρεια την κατάσταση της Εταιρείας. Το δελτίο αυτό μπορείτε να το βρείτε εδώ. Δείτε το, θα προσπαθήσω να το μελετήσω κι εγώ, και τα ξαναλέμε. Νομίζω πάντως ότι είναι κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα το δελτίο αυτό.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί διαφημιστική καμπάνια για την ΑΜΚ, σε πρώτη φάση όμως το βάρος θα δοθεί σε κάποιους μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά λεφτάδες της πόλης, οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν κάποια χοντρά ποσά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχουν ήδη μπει 250 χιλιάρικα από εύπορους Παοκτσήδες. Το βάρος στον κόσμο θα δοθεί από Σεπτέμβριο, που τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές και αρχίζει η ποδοσφαιρική σεζόν.

Όσον αφορά τώρα το πού θα πάνε αυτά τα χρήματα από την ΑΜΚ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι κάθε φορά που θα κλείνει μια φάση μερικής ΑΜΚ (δηλαδή κατ’ αρχήν στις 21 Ιουλίου), τα χρήματα θα είναι άμεσα διαθέσιμα στην ΠΑΕ. Στο Ενημερωτικό Δελτίο αναγράφεται ο τρόπος που θα διατεθούν. Γύρω στα 10-11 εκατομμύρια θα πάνε για να καλυφθούν παλιά χρέη προς το Δημόσιο και ιδιώτες, ενώ 7-8 εκατομμύρια θα διατεθούν σύμφωνα με το Πενταετές Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΠΑΕ.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος ομολόγησε ότι μέχρι την πλήρη κάλυψη της ΑΜΚ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί η ΟΥΕΦΑ ρητά ορίζει ότι οι ομάδες απαγορεύεται να έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια!!!

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, αν η επόμενη διαχειριστική χρήση (2008-09) είναι κερδοφόρα, ο ΠΑΟΚ θα πληροί κατά πάσα πιθανότητα τα κριτήρια εισαγωγής στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κάτι που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ανοίγει νέους ορίζοντες για την ΠΑΕ».

Όσον αφορά τώρα τα δικά μου σχόλια: Κατ’ αρχήν η εικόνα που έδωσε ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μια εικόνα άκρως σοβαρή και πειστική, ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά τι λέει, είναι ειλικρινής, δεν έχει τίποτα να κρύψει και δεν φοβάται τίποτα.

Η Αύξηση είναι μια ευκαιρία να εισρεύσουν χρήματα στην ΠΑΕ και να αποδείξουμε όλοι μας πόσο αγαπάμε την ομάδα. Άρα, λοιπόν:

ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Από δω και πέρα, όποιος αγαπά τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει και το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο: την απόδειξη αγοράς μετοχών. Όσες μπορεί ο καθένας. 50 ευρώ, 100, 500, όλα τα ποσά είναι δεκτά, και κανένα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Υπάρχουν και κάποιες δυσάρεστες σκέψεις, αλλά δεν νομίζω πως τώρα είναι ώρα για κριτική. Αυτό που μένει είναι η ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας πόσο Παοκτσήδες είμαστε. Προσωπικά σκοπεύω να αναρτήσω στο blog την απόδειξη αγοράς των μετοχών μου. Σας καλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

6/6/08

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ: Ουγκαταγκούμ γκι γκι

Πραγματοποιήθηκε ενώπιον 220 ατόμων, μέσα σε κλίμα φορτισμένο, έμπλεο αντεγκλήσεων, η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. ΠΑΟΚ με θέμα την ομάδα του μπάσκετ. Σίγουρα δεν μπορούσαμε βέβαια από τη συνέλευση αυτή να περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα, αφού όπως ξέρουμε το πρόβλημα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι και οικονομικό, χρειάζονται άμεσα χρήματα, αυτό όμως που έπρεπε να γίνει είναι
1ον συσπείρωση και ενότητα, όχι διχασμός, καβγάδες κι αντεγκλήσεις, και
2ον να επικρατήσει επιτέλους η λογική, και όχι η βλακεία και η ασχετοσύνη.
Τι εννοώ; Με ενόχλησε αφόρητα η «συμβουλευτική» παρέμβαση της νομικής συμβούλου του Α.Σ. κυρίας Γιαννακοπούλου, η οποία μας «εξήγησε» πως, "σύμφωνα με το νόμο, αποφάσεις για την ΚΑΕ, από τη στιγμή που υφίσταται ως ανώνυμη εταιρεία, μπορούν να λάβουν μόνο οι μέτοχοί της". Αυτό φυσικά και το ξέραμε (όσοι δεν είμαστε γκάου). Δεν μας εξήγησε όμως η κ. Γιαννακοπούλου γιατί συγκάλεσε ο Α.Σ. Γενική Συνέλευση για τη σωτηρία της ΚΑΕ, εφόσον «αποφάσεις μπορούν να λάβουν μόνο οι μέτοχοί της»; Τι στην ευχή μαζευτήκαμε να κάνουμε; Η απάντηση είναι απλή, και στενοχωρήθηκα που δεν έγινε άμεσα κατανοητή από το σύνολο των παρευρισκομένων: Αυτή τη στιγμή οι μετοχές της ΚΑΕ δεν βρίσκονται στα χέρια κάποιου μεγαλομετόχου, ούτε ανθρώπων οι οποίοι πλήρωσαν για να τις αποκτήσουν. Τις μετοχές τις παρέλαβαν δωρεάν από τον κ. Πανελούδη τα συγκεκριμένα άτομα, καθ’ υπόδειξην του Α.Σ. ΠΑΟΚ, ως θεματοφύλακες. Ο Α.Σ., ως «μάνα» της ομάδας μπάσκετ, βρίσκεται από πίσω, και απ’ αυτόν εξαρτώνται οι αποφάσεις κι οι ενέργειες των θεματοφυλάκων. Δεν τις πήραν τις μετοχές για να κάνουν του κεφαλιού τους. Ούτε για να αποφασίζουν εν κρυπτώ και εν αγνοία των μελών του Α.Σ. Και είναι ντροπή, ντροπή πραγματικά, που μόνο τρεις εξ αυτών παρευρίσκονταν στη Γ.Σ. Οι υπόλοιποι «σκαστοί». Είναι ντροπή για τον ΠΑΟΚ να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να λειτουργούν σε σκοτεινά δωμάτια, και να έχουν και την επίσημη κάλυψη του Δ.Σ. του Α.Σ., που παριστάνει βέβαια τον Πόντιο Πιλάτο – ο κ. Κατσαρής, μάλιστα, ως παραιτηθείς, δεν μας έκανε την τιμή να έρθει – και βάζει μπροστά την κυρία νομικό για να μας λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ επενδεδυμένες με νομικίστικο μανδύα. Κανονικά καμία απόφαση δεν πρέπει να λαμβάνουν οι «μέτοχοι» της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αν δεν έχουν πρώτα πάρει την έγκριση της Γ.Σ. των μελών του Ερασιτέχνη. Ορίστε μας! Υπενθυμίζω για την ιστορία τα ονόματα των Παοκτσήδων που κατέχουν αυτή τη στιγμή από 9% των μετοχών της ΚΑΕ, για να μην ξεχνιόμαστε:
Γαλατσόπουλος Ευάγγελος (Πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Ανδρεάδης Μιχαήλ του Δημητρίου (μέλος ΑΣ ΠΑΟΚ), Ανδρεάδης Μιχάλης (ΜΕ.Λ.ΒΑ), Χατζησπύρου Σπυρίδων (Χρυσός Δικέφαλος), Καλπάκης Δημήτρης (παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής), Ψωμιάδης Διονύσης (Αντινομάρχης Θεσσαλονίκης), Μαμιδάκης Αλέξανδρος (επιχειρηματίας), Μπακατσέλος Ορέστης (επιχειρηματίας), Σαμαράς Κωνσταντίνος (ορθοπεδικός), Πανελούδης Τάκης (τέως μεγαλομέτοχος).
Αυτοί οι κύριοι θα συνεδριάσουν σε Γ.Σ. της ΚΑΕ την άλλη βδομάδα και θα λάβουν τελικά τις αποφάσεις για το ποιοι θα αποτελέσουν τη νέα Διοίκηση Πρωτοδικείου. Υπενθυμίζω βέβαια, κάτι που ΔΕΝ μας είπε η κυρία νομικός του Α.Σ., ότι τη Διοίκηση Πρωτοδικείου την ορίζει ο Α.Σ., και όχι η ΚΑΕ. Δηλαδή τώρα μας είπε η κ. Γιαννακοπούλου ότι τα δέκα αυτά άτομα (για κάποιο περίεργο λόγο περιλαμβάνεται και ο κ. Πανελούδης μέσα σ’ αυτά) θα υπαγορεύσουν στον Α.Σ. τι θα αποφασίσει. Το παράλογο βέβαια είναι ότι έτσι κι αλλιώς, αυτά τα δέκα άτομα ο Α.Σ. τα όρισε ως θεματοφύλακες! Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…

Από κει και πέρα καλό είναι να ηρεμήσουμε όλοι, να σταματήσουν τα εκατέρωθεν μαχαιρώματα, και να μη θέλουμε να κρεμάσουμε τους πάντες. Οι επιθέσεις που δέχεται ο κ. Γαλατσόπουλος θεωρώ ότι είναι απαράδεκτες. Γενικά, μπορεί να μη συμφωνούμε σε πολλά, αλλά είναι απαράδεκτο να κυνηγούν Παοκτσήδες με βαριές κατηγορίες άλλους Παοκτσήδες οι οποίοι ανέλαβαν με προσωπικές θυσίες να βγάλουν το καράβι από τη λάσπη. Ας βάλουμε επιτέλους τον ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα, ας αφήσουμε τους εγωισμούς, κι ας πάψουμε να το παίζουμε εισαγγελείς και να βάλλουμε εναντίον αλλήλων. Ειρήνη ημίν, και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Πήραμε Αναστασάκο


Τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος της β΄ Εθνικής απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ηλία Αναστασάκο, επιθετικό του Θρασύβουλου, ο οποίος αγωνίστηκε φέτος σε 25 αγώνες και σημείωσε 18 γκολ.

Ο Αναστασάκος κατάγεται από την Πελοπόννησο, είναι 30 ετών, έχει ύψος 1,86 μ. και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ερασιτέχνης από την ΑΕΚ. Την περίοδο 1995-96 υπήρξε μάλιστα συμπαίκτης του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΑΕΚ, αγωνίστηκε όμως μόνο μία φορά με τη φανέλα της. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός από την ΑΕΚ στον Απόλλωνα Αθηνών και την Καλαμάτα. Αργότερα αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο πανηγύρισε τρεις ανόδους σε ισάριθμες σεζόν. Μεταγράφηκε στο Θρασύβουλο τον Ιανουάριο του 2007, και πρόλαβε στο περσινό πρωτάθλημα να αγωνιστεί 15 φορές και να σημειώσει 10 γκολ. Επομένως, σε 40 παιχνίδια με τη φανέλα του Θρασύβουλου έχει σκοράρει 28 φορές, κι όλα αυτά μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Ο Αναστασάκος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 80 χιλιάδες ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 90 χιλιάδες το δεύτερο. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για μια φτηνή μεταγραφή, ενός παίκτη που προορίζεται κατ’ αρχήν για αναπληρωματικός, κι από κει και πέρα ό,τι προκύψει. Δεν πρέπει πάντως να μας παρασύρει το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε μικρότερη κατηγορία, γιατί όπως πολύ σωστά τόνισε και ο Ζήσης Βρύζας κατά την παρουσίαση του παίκτη, το ποδόσφαιρο είναι περίεργο και πολλές φορές η καριέρα ενός παίκτη παίρνει παράξενη τροπή και δεν τον πάει εκεί που θα ήθελε. Άλλωστε το πρωτάθλημα της β' Εθνικής είναι δύσκολο, σκληροτράχηλο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό. Σε κάθε περίπτωση, τον παίρνουμε «ζεστό» τον παίκτη, σε περίοδο που έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα, και αυτό είναι το στοιχείο στο οποίο ποντάρουμε. Καλωσορίζουμε τον Αναστασάκο στον ΠΑΟΚ, και του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

3/6/08

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ 4/6

Ενημερώνω τους απανταχού Παοκτσήδες ότι αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 19:00 διεξάγεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307) η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. (Ερασιτέχνη) ΠΑΟΚ με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης τη σωτηρία της ΚΑΕ (τμήματος μπάσκετ) ΠΑΟΚ. Δικαιούνται να παρευρεθούν όσοι είναι μέλη του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζω ότι η Συνέλευση αυτή είχε αρχίσει πριν από τρεις εβδομάδες στο Βελλίδειο (βλ. σχετικό μου post) και είχε διακοπεί μετά από πρόταση του τελούντος υπό παραίτηση Προέδρου του Α.Σ. κ. Κατσαρή, με την απόφαση να συγκροτηθεί μια ενωτική επιτροπή Παοκτσήδων προκειμένου να διαπραγματευτεί με τον υποψήφιο επενδυτή κ. Ζήτρο και να ενημερώσει και πάλι το Σώμα σε δύο εβδομάδες. Τελικά, εξ όσων γνωρίζω, η επιτροπή αυτή ουδέποτε συγκροτήθηκε, ο δε κ. Ζήτρος απέσυρε (τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας) το ενδιαφέρον του. Εμφανίστηκε όμως τότε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος ζήτησε και πέτυχε αναβολή της επανάληψης της Γ.Σ. (η οποία επρόκειτο να συνεχιστεί την προηγούμενη Τετάρτη), με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε προσωπικές απόρρητες διαπραγματεύσεις με υποψήφιο μεγαλοεπενδυτή εξ Αθηνών (βλ. σχετ. post). Τελικά και η προσπάθεια αυτή ναυάγησε, εν μέσω ενδοπαραταξιακών έριδων.

Απ' ό,τι φαίνεται λοιπόν, οι υποψήφιοι "Μεσσίες" μας τελείωσαν, και πρέπει επιτέλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η θητεία της διοίκησης Πρωτοδικείου του κ. Γαλατσόπουλου απ' όσο ξέρω έχει λήξει, και πρέπει το Σώμα να προτείνει μια νέα. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί η κατάλληλη διοίκηση, ώστε να μην μείνει η ομάδα ακυβέρνητη και διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Όπως βρεθήκαμε στο κατώφλι του υποβιβασμού, αλλά τελικά με την κατάλληλη Διοίκηση σωθήκαμε, έτσι και τώρα πρέπει να βρούμε μια νέα, ενωτική Διοίκηση, που να βγάλει, προσωρινά έστω, το κάρο απ' τη λάσπη. Αφού λυθούν τα άμεσα προβλήματα προσφυγών, πρέπει να μπει μπροστά ένας αξιόπιστος λογιστικός έλεγχος της ΚΑΕ, για να ξέρουμε την ακριβή οικονομική θέση της Εταιρείας. Στη συνέχεια πρέπει να προκηρυχθεί η προβλεπόμενη από το νόμο Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (όπως ακριβώς έγινε και στην ΠΑΕ), και αν δεν βρεθεί επενδυτής να βάλει τα χρήματα (υπολογίζονται γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ), θα πρέπει να προχωρήσει το μοντέλο της Λαϊκής Βάσης. Πρέπει όμως πρώτα το μοντέλο να δουλευτεί καλά, σε όλες τις νομικές και λογιστικές του λεπτομέρειες, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια ιστορική και δοξασμένη ομάδα, αλλά και γιατί ενδεχόμενη εφαρμογή του μοντέλου στο μπάσκετ θα αποτελέσει πρόκριμα για την επέκτασή του και στο ποδόσφαιρο.

Γενικά οι ώρες είναι κρίσιμες, και καλώ όλους τους Παοκτσήδες να παρευρεθούν αύριο στη Γενική Συνέλευση, να συμπεριφερθούν κόσμια, και να απομονώσουν τυχόν ταραξίες.
Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος, και δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε στροφή προς την παρελθοντολογία και την εσωστρέφεια. Το τελευταίο που πρέπει τώρα να μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τον Πανελούδη, ή ποιος διώχνει τους επενδυτές από τον ΠΑΟΚ. Εγώ νομίζω ότι ένας επενδυτής, αν το θέλει πραγματικά, θα βρει τον τρόπο να έρθει, και δεν θα μπορέσει να τον διώξει κανείς. Και με όλο το σεβασμό μου προς τον μεγάλο Παοκτσή Ηλία Βιολίδη, νομίζω ότι κάποιος τον κορόιδεψε και του πούλησε ψεύτικες ελπίδες.

Είναι ώρα να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, να ορίσουμε μια ενωτική διοίκηση Πρωτοδικείου, και να σηκώσουμε τα μανίκια για να βγάλουμε την ΚΑΕ από τη δύσκολη θέση.

Ο ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ